Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Volkswagen (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen.html)
-   -   Golf 2 - VR6 turbo (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen/102651-golf-2-vr6-turbo.html)

ugod 27-02-09 19:37

Re: Golf 2 VR6 turbo syncro

kitul de caroserie acuma vine omologat odata cu terminarea motorului , inca nu l-am terminat .
cat timp am actele de la masina cele de germania tot ce este in brif se trece si in talon si carte.
ezitare nu am avut dar aseara nu am mai avut chef sa caut cartea sa-i fac poze .
si eu personal nu vreau sa merg cu motorul la extrem , 300-400 de cai si sunt multumit .
nu fac o masina de care sa trag la curse de ea , o fac de placere .
si pe langa ea mai sunt si altele in lucru , se lucreaza doar seara cand am timp ,deci incet si sigur .

B 89 WRC 27-02-09 19:39

vrei sa faci 300 400 de cai cu internele stock ?

ugod 27-02-09 19:47

Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2105963)
vrei sa faci 300 400 de cai cu internele stock ?

350-400 de cai e limita ce se poate din internele stock la 0.7-0.8 bari
nu sunt scoase de la mine aceste date alti le-au facut si testat si merg super bine .

B 89 WRC 27-02-09 19:49

e bine daca rezista internele alea oricum spor la treaba

Sorin Golf 3 cabrio 27-02-09 19:54

Quote:

Originally Posted by ugod (Post 2105874)
deci ...
iar pt o alta curiozitate care vad ca te framanta .atasez si o poza cu cartea mea de identitatea ,sa vad ce mai ai de spus ?

Mmm, interesant ca masa proprie nu s-a modificat...

...cam ciudat !

ugod 27-02-09 19:58

Quote:

Originally Posted by Sorin Golf 3 cabrio (Post 2106010)
Mmm, interesant ca masa proprie nu s-a modificat...

...cam ciudat !

da asta am constatat si eu ...
oricum nu aveau cu ce sa masoare masina si au trecut masa ce este trecuta pe placutza de aluminiu de langa balamaua capotei .oricum din cat am cantarit eu masina s-au adaugat 40 kg in total fatza de ce era inainte , dar recuperez cu noua caroserie care este mult mai usoara .

B 89 WRC 27-02-09 20:00

a cata recarosare e asta care o sa vina ?

ugod 27-02-09 20:01

Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2106027)
a cata recarosare e asta care o sa vina ?

prima

danmoise 27-02-09 23:21

lascarica, am citit nitel inainte sa scriu. daca ai mai multe informatii, sunt binevenite.

Viscous Coupling:

Important note: This 4WD system was used only on Volkswagen branded vehicles, and was never used on any Audi cars.

The aforementioned viscous coupling 4WD system was found in the Mk2 generation of transverse-engined A2-platform vehicles, including the Volkswagen Golf Mk2 and Jetta. It was also found on the Volkswagen Type 2 (T3) (Vanagon in the US), Mk3 generation of Golf and Jetta, 3rd generation of Volkswagen Passat B3 (which was based on a heavily revised A-platform), and the Volkswagen Eurovan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Viscous_coupling

Haldex:

Starting from 1998, the Swedish Haldex Traction LSC unit replaced the viscous coupling. Haldex is used by Audi on the quattro versions of the Audi A3 and Audi S3, and the Audi TT. It is also used by Volkswagen in the 4motion versions of the Mk4 and Mk5 generations of Volkswagen Golf, Volkswagen Jetta, and the Golf R32, Volkswagen Sharan, 6th generation VW Passat (also based on the A-platform) and Transporter T5. On the Audi's, the trademark holds, and are still referred to as quattro, whereas the Volkswagens receive the 4motion name
How: Normally front-wheel drive vehicle. A Haldex Traction LSC unit may divert up to a maximum 100% of the torque to the rear axle as conditions warrant. Many people are confused with the torque distribution on Haldex Traction systems. Under normal operating conditions, the Haldex LSC clutch operates at 5% (divide 5% between front and rear, and 97.5% torque goes to the front, and 2.5% goes to the rear). Under adverse conditions where both front wheels lose traction, the Haldex clutch can lock at 100% clamping force. This means, that since there is no torque tranferred to the front axle, all torque (minus losses) must be transferred to the rear axle. The torque split between left and right wheels is achieved with a conventional open differential.

http://en.wikipedia.org/wiki/Open_differential

cred ca diferentele se vad destul de clar si imi sustin punctul de vedere.

iZOTOPE 27-02-09 23:47

danmoise acelasi lucru l-am scris si eu (ma rog era doar pt syncro si la modul cum functioneaza) si incercam sa le explic ca nu conteaza latimea rotilor din spate dar na :)

lascarica 28-02-09 00:04

Il sustii...insa nu cu argumente foarte valide;)....sa-ti reamintesc :
Quote:

lascarica, cuplaj vascos e la syncro, la torsen si haldex sunt roti dintate.
in concluzie...Haldexul fiind in principiu un diferential central de tip ambreiaj multidisc ...eu cred ca il cam amesteci cu torsenul(principiu asemanator si cu quaife-urile,numai ca nu prea se folosesc ca si dif.centrale) ... Eu nu am afirmat ca Haldexul ar lucra musai in mediu vascos ! >
Quote:

Nu stiu de unde au aflat unii dintre noi ca pe transmisii integrale cu visco central nu se pot sau nu se pun din fabrica anvelope de latimi diferite fata/spate, insa au aflat eronat informatia respectiva...bugatti ,lambo, porsche...si chiar si "familiala" RS6 .. Doar diametrul total al rotii trebuie sa fie acelasi...talonul si latimea benzii de rulare si binenteles dimensiunea jantei,pot fi diferite pe axa fata/spate.
-singurul aspect oarecum confuz din postul meu,fiind acela ca se poate intelege ca rs6 ar avea central visco....insa ESENTA spuselor mele,este ca fiind awd poate pune puterea jos binemerci cu gume de latimi diferite...iar in cazul torsenului,conform sistemului logic(?!) al unora ce au postat inainte mea, ar fi fost SI MAI putin probabil sa lucreze corect avand amintitele diferente de dimensiuni ale anvelopelor,asa-insinuatele "tensiuni nedorite in sistem",fiind mai crescute ,raportat la principiul de functionare torsen vs viscous multi-plate.
Iar citatul cu "viscous coupling used ONLY at vw branded.etc"...acolo trebuia sa specifici pt cei care nu au cunostinte in comeniu,ca realizatorul materialului se referea DOAR la masinile din grupul VAG si EXCLUSIV la cele de FAMILIE si nu la cele sportive,cum ar fi (asa cum am mai spus) lambo sau porsche.
Seara buna tuturor :) !

corraptor_evo 28-02-09 07:09

Cred ca ar trebui sa-mi explic post-ul, desi credeam ca am fost clar.
Bineinteles ca nu conteaza diferenta de latime a rotilor de pe punti, ci diferenta de diametru de rulare. Intrucat intr-un post anterior s-a afirmat ca masina are roti 225/50 fata si 285/tot50 pe spate, socotesc ca exista totusi o "oarecare" diferenta de inaltime a balonului care, desigur, s-ar traduce si printr-o "oarecare" diferenta de dimensiune a diametrului rotilor de pe cele doua punti.
Cand m-am referit la ET, era vorba despre inlocuirea rotilor de pe spate (care-s 11J) cu 8 J (cum ai pe fata). Atunci ar fi aparut o diferenta foarte mare intre roata si aripa spate, nerezolvabila cu o roata cu un ET cu atat de mult mai mic la J-ul de 8 toli (nu cred ca se fabrica 8J ET -93), ci cu un distantier pe care l-am socotit in jur de 70 mm.
Intr-adevar, Ugod, daca poti intinde 225 pe jante 11J, totul e OK, si nu mai crapa nimic si atunci parerea mea nu-ti mai este de folos. Scuze ca m-am bagat pe threadul tau.
Spor la treaba si sa ne vedem cit se poate de curand!

B 89 WRC 02-03-09 03:03

Quote:

Originally Posted by ugod (Post 2071051)
si frane de 288

ce o sa faci cu discurile alea le regauresti sau treci la 5 prezoane ?

danmoise 02-03-09 13:10

a trecut acum un an jumate. sunt poze pe prima pagina.

B 89 WRC 02-03-09 13:33

Quote:

Originally Posted by danmoise (Post 2111984)
a trecut acum un an jumate. sunt poze pe prima pagina.

nu cred ca ai fost atent la detalii imi cer scuze

All times are GMT +2. The time now is 07:26.

- Copyright 2026 4Tuning