Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

nutzuXXL 01-11-09 09:58

Re: Benzina sau motorina ?

daca te gandesti la consum , daca vrei o masina de oras/plimbari in concediu/servici , adica pe scurt o masina de zi cu zi , alegi diesel . daca vrei performanta , adica peste 200cai , alegi benzina ( de preferat turbo) . pana in 200 cai , turbo dieselul face fata benzinarelor , peste , e alta mancare de peste .
eu personal nu mi-asi lua niciodata o masina de zi cu zi benzina . turbo dieselul este mult mai comod de condus prin oras si pe deasupra este si mai economic . ( vorbesc despre masinile din clasa medie )

Tzepozzz 01-11-09 15:36

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2766955)
Ai putea sa compari un 2 TDI (140-170CP) sau 123d (200CP) cu un 2TFSI (200-280CP) sa vedem daca vrei sa mai auzi de benzina , intr-o "paralela' :).

dar de ce nu compari un 2.0 TDI (170CP) cu 1.4 TSI (170CP)?
pe hartie sunt cam la fel, cu un mic avantaj pentru benzinar.
parerea mea e ca intr-o comparatie de genul asta sunt mai importanti CP si nu cilindreea.

mistreku 01-11-09 16:33

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2769995)
parerea mea e ca intr-o comparatie de genul asta sunt mai importanti CP si nu cilindreea.

e exact invers.. intr-o comparatie benz vs diesel, importanta e cilindreea, ca sa vezi cat se scoate dintr-un diesel si cat dintr-un benzinar. pana la urma comparatie e intre benz si diesel, nu intre masini de aceiasi cai.

300zxtt 01-11-09 16:40

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2767924)
123d mi se pare interesant la 200 cai iar timpul lui se apropie de un 530d.

O fi, dar nu se compara cu rafinamentul unui 6 cilindri. Un 4 cilindri, indiferent daca e mas sau mac,cu sau fara arbori de echilibrare, nu o sa aibe niciodata silentiozitatea,lipsa de vibratii si confortul unui 6.

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2768436)
Capacitatea cilindrica nu conteaza decat la aspirate. Sa afirmi ca nu iti plac motoarele sub 3000 e ... lame.

Indiferent ca e audi, bmw, vw sau mercedes, rafinamentul unui 6 cilindri e de neegalat.Nu-l poti compara niciodata cu un 4, fie si boxer. Din aceasta cauza, am spus ca nu-mi plac motoarele sub 3000.Iubesc motoarele diesel, dar cele cu peste 6 cilindri.Tot ce am folosit pana acum in patru, indiferent de anul fabricatiei, avea zgomotul omiprezent de diesel.Nu aveau supletea, cuplul si nu-ti dadea placerea de-a conduce, cum o da un 6.Indiferent ca e in V sau in linie.Iar din interior, nu faci diferenta daca e diesel sau benzina.

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2770171)
e exact invers.. intr-o comparatie benz vs diesel, importanta e cilindreea, ca sa vezi cat se scoate dintr-un diesel si cat dintr-un benzinar. pana la urma comparatie e intre benz si diesel, nu intre masini de aceiasi cai.

Pana acum, la w211 (mercedes E-class) din ce-am vazut, castigator iesea varianta MAC.Pe toate domeniile: consum, reprize, acceleratie. Si asta, varianta stock. Si cum se stie ca la un MAC mai e loc de mai bine ( cip, intercoler mai mare) fata de un MAS aspirat......oare ce ai alege?

DarkJEDI 01-11-09 18:52

ce sunt MAC si MAS? ca nu am mai intalnit termenii.

Spark 01-11-09 19:18

imi dau si eu cu parerea si spre ca nu gresesc
MAC = Motor cu Aprindere prin Compresie (diesel)
MAS = Motor cu Aprindere cu Scanteie (benzina)

snopy's brother 01-11-09 19:20

da, ai dreptate, o parere buna:

1.mac= Motor cu Aprindere prin Compresie
2.mas= Motor cu Aprindere prin Scanteie

BMnWA 01-11-09 19:33

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2769995)

ia fa un calcul si vezi cate turbosuflante trebuie sa pui pe un 1.4 diesel sa scoti niste caluti in plus. Cred ca si asta de 1.4 daca stai sa o iei la ce e scris pe hartie sta mai bine ca un 2.0 de 170 cai diesel.

Tzepozzz 02-11-09 08:53

mai frate, dar sunteti culmea...
@mistreku: se stie ca benzina= performanta si ca poti scoate 100000 de cai din ea, deci nu inteleg ce te intereseaza sa compari cilindreea.
ca sa fie o comparatie corecta trebuie sa aiba aceeasi CP...pana acum tot facea gura lumea ca se compara turbodiesel cu benzinare aspirate, asa ca acum propun sa comparati doua motoare turbo cu aceeasi putere.
@bmwnwa: nu am inteles ce ai vrut sa zici...am scris si eu mai sus ca pe hartie 1.4 TSI sta mai bine ca 2.0 TDI.

BMnWA 02-11-09 12:02

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2771956)
am scris si eu mai sus ca pe hartie 1.4 TSI sta mai bine ca 2.0 TDI.

:) inseamna ca suntem de aceeasi parere,eram impartit in mai multe parti cand am citit si nu am fost atent.

mistreku 02-11-09 13:04

mah, stiti cum snteti voi? ca in clasa a 2-a: "hai afara sa ne batem! nu avem voie sa ne injuram de mama, sa ne scuipam, si nu dam la fata!". cum sa nu le compari la aceiasi cilindree? asta era ideea topicului, care motor e mai bun, diesel sau benzina. si ca sa fie comparatia elocventa, mi se pare de bun simt sa compari aceiasi cilindree, ca sa-ti faci o idee clara, nu? pai daca te apuci si compari 2.0i cu 3.0d, inseamna ca deja avantajezi unul din ele, iar relevanta comparatiei scade drastic. parerea mea.

bluey 02-11-09 13:11

Pana la urma voi va certati pe care motor e mai bun , benzinar sau benzinar???

mistreku 02-11-09 13:14

daca nu asta era topicul, inseamna ca eu de cateva pagini bune snt off-topic rau de tot! :">

a3ds 02-11-09 16:13

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2772582)
mah, stiti cum snteti voi? ca in clasa a 2-a: "hai afara sa ne batem! nu avem voie sa ne injuram de mama, sa ne scuipam, si nu dam la fata!". cum sa nu le compari la aceiasi cilindree? asta era ideea topicului, care motor e mai bun, diesel sau benzina. si ca sa fie comparatia elocventa, mi se pare de bun simt sa compari aceiasi cilindree, ca sa-ti faci o idee clara, nu? pai daca te apuci si compari 2.0i cu 3.0d, inseamna ca deja avantajezi unul din ele, iar relevanta comparatiei scade drastic. parerea mea.

In mintea diesel headurilor e normal sa compari 3.0 bi-turbo diesel cu 2.0 benzina aspirat ca sa isi justifice obsesiile :)

Tzepozzz 02-11-09 16:54

@a3ds: inteligent raspuns :shock:
@mistreku: imi este lene sa caut in urma sa vad ce aberatii au mai scris unii si altii...mie mi se pare corecta comparatia pe care am facut-o.
poate ma lamuresti si pe mine ce nu e corect in a compara 2 masini cu cilindree diferite (nu de alta, dar nu le am cu partea asta de mecanica).
ma repet: s-a stabilit deja ca benzinara e mai performanta in sensul asta (din aceeasi cilindree se scot mai multi CP la benzinare decat la diesel)

All times are GMT +2. The time now is 19:35.

- Copyright 2026 4Tuning