![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
daca te gandesti la consum , daca vrei o masina de oras/plimbari in concediu/servici , adica pe scurt o masina de zi cu zi , alegi diesel . daca vrei performanta , adica peste 200cai , alegi benzina ( de preferat turbo) . pana in 200 cai , turbo dieselul face fata benzinarelor , peste , e alta mancare de peste .
eu personal nu mi-asi lua niciodata o masina de zi cu zi benzina . turbo dieselul este mult mai comod de condus prin oras si pe deasupra este si mai economic . ( vorbesc despre masinile din clasa medie ) |
Quote:
pe hartie sunt cam la fel, cu un mic avantaj pentru benzinar. parerea mea e ca intr-o comparatie de genul asta sunt mai importanti CP si nu cilindreea. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
ce sunt MAC si MAS? ca nu am mai intalnit termenii.
|
imi dau si eu cu parerea si spre ca nu gresesc
MAC = Motor cu Aprindere prin Compresie (diesel) MAS = Motor cu Aprindere cu Scanteie (benzina) |
da, ai dreptate, o parere buna:
1.mac= Motor cu Aprindere prin Compresie 2.mas= Motor cu Aprindere prin Scanteie |
Quote:
|
mai frate, dar sunteti culmea...
@mistreku: se stie ca benzina= performanta si ca poti scoate 100000 de cai din ea, deci nu inteleg ce te intereseaza sa compari cilindreea. ca sa fie o comparatie corecta trebuie sa aiba aceeasi CP...pana acum tot facea gura lumea ca se compara turbodiesel cu benzinare aspirate, asa ca acum propun sa comparati doua motoare turbo cu aceeasi putere. @bmwnwa: nu am inteles ce ai vrut sa zici...am scris si eu mai sus ca pe hartie 1.4 TSI sta mai bine ca 2.0 TDI. |
Quote:
:) inseamna ca suntem de aceeasi parere,eram impartit in mai multe parti cand am citit si nu am fost atent. |
mah, stiti cum snteti voi? ca in clasa a 2-a: "hai afara sa ne batem! nu avem voie sa ne injuram de mama, sa ne scuipam, si nu dam la fata!". cum sa nu le compari la aceiasi cilindree? asta era ideea topicului, care motor e mai bun, diesel sau benzina. si ca sa fie comparatia elocventa, mi se pare de bun simt sa compari aceiasi cilindree, ca sa-ti faci o idee clara, nu? pai daca te apuci si compari 2.0i cu 3.0d, inseamna ca deja avantajezi unul din ele, iar relevanta comparatiei scade drastic. parerea mea.
|
Pana la urma voi va certati pe care motor e mai bun , benzinar sau benzinar???
|
daca nu asta era topicul, inseamna ca eu de cateva pagini bune snt off-topic rau de tot! :">
|
Quote:
|
@a3ds: inteligent raspuns :shock:
@mistreku: imi este lene sa caut in urma sa vad ce aberatii au mai scris unii si altii...mie mi se pare corecta comparatia pe care am facut-o. poate ma lamuresti si pe mine ce nu e corect in a compara 2 masini cu cilindree diferite (nu de alta, dar nu le am cu partea asta de mecanica). ma repet: s-a stabilit deja ca benzinara e mai performanta in sensul asta (din aceeasi cilindree se scot mai multi CP la benzinare decat la diesel) |
| All times are GMT +2. The time now is 19:35. |
- Copyright 2026 4Tuning