![]() |
re: Club Ford Capri
Quote:
glumeam dar chiar ma intereseaza, asa cum am mai scris mai sus, niste jante asa |
1 Attachment(s)
jante...
-RS Cosworth(un model din prima generatie) pe 14, 2 cu gume, 2 fara - 150Euro |
scuze florine dar alea nu sunt jante originale ford.
|
de ce spui asta?
doar la 2 am capacele, pe care este emblema RS cu culorile Ford Motorsport, am o poza cu 3 RS Cosworth coupe la un meeting in strainatate si una are jantele astea, si am gasit pe net intr-un catalog de piese Ford, 6-7 modele de jante din perioada respectiva, printre care si acestea... mai am 2 modele(pe 15 si un set de RS pe 13), da' nu zboara netu asta deloc sa le pot uploada :( |
pentru ca arata aftermarket. no offence intended. poate o poza de mai aproape ar clarifica.
|
sincer, pretul e de aftermarket, ca sunt sau nu "originale", nici nu mai conteaza oricum ;)
|
pai nu conteaza pretul mai mult decat afirmatia ta ca sunt de rs cosworth. spor la vanzare dar, ca idee, te-am corectat ca sa nu apuci sa spui acelasi lucru in compania unor cunoscatori adevarati care nu ar fi apreciat.
|
cumpar ford capri mk1 pt piese...va rog sa ma ajutati .0740419068:D:D:D
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
ce bine arata ...toti care au mk1 sunt rugati sa adauge la mess...ciprian_lefteroglu sa schimbam pareri....colegu..bine ai venit in club..
|
|
un motor de 1,7l v4 functional are cineva de vanzare?
|
https://forum.4tuning.ro/picture.php?...ictureid=10816
Salut! am si eu un Ford Capri pe care vi-l prezint aici... As avea nevoie de stopuri in stare buna pentru el si geamul din dreapta spate modelul care se deschide |
frumooooos. geamurile care se deschid erau originale pe masina sau le-ai pus tu dupa? mai pune poze si mai zi una alta de masina.
|
https://forum.4tuning.ro/picture.php?...ictureid=10818
https://forum.4tuning.ro/picture.php?...ictureid=10817 https://forum.4tuning.ro/picture.php?...ictureid=10814https://forum.4tuning.ro/picture.php?...ictureid=10815 Masina e din 1981, a fost reconditionata in 2005, motorul e schimbat cu unul de Sierra DOHC de 120 CP... Jantele sant pe 15". Totul omologat in 2005. :D |
Scuze pentru dimensiunea si calitatea pozelor..
|
sunt foarte ok. spune-mi, ce motor avea inainte masina? adica, ce cp si cum a mers omologarea
|
Motorul vechi era 6 V , 2300 cc, 114 cp.In 2005 singura conditie era ca motorul care se pune pe masina sa nu depaseasca peste 40 % puterea motorului original. Jantele vechi erau 5,5j / 13 (185/70/13). Am pus 7j / 15 ( 195/50/15),pe atunci trebuia ca rotile noi sa se potriveasca pe masina fara distantiere (flanse). Am inteles ca acum e mai greu cu omologarile respective. Vreau sa pun jante mai mari si cauciucuri mai late,dar nu stiu daca se vor putea omologa.O sa ma interesez saptamana viitoare.
|
din cate stiu eu astea sunt conditiile cu omologarea motorului si acum, sa nu depaseasca acei 40%. cum e motorul de sierra? practic sunt doar 6 cp in plus dar e si injectie si tot. ai facut ceva cu el?
|
Motorul era 6V, 2300cc, 114 cp si era cam naspa. In 2005 se putea pune orice motor dar sa nu fie mai mult de 40% diferenta de putere (cai putere). Jantele vechi erau 5,5/13 cu 185/70/13 si am pus 7/15 cu 195/50/15,a trebuit ca noile jante sa se potriveasca fara distantiere (flanse roti). Cu foarte mare greutate am gasit BBS-urile ce se vad pe masina.Acum vreau sa pun 215/40/17 dar am inteles ca e mult mai greu cu omologarea,chiar imposibil. O sa ma interesez zilele urmatoare.
Imi cer scuze pt gafele cu postarile,nu prea ma pricep cu "butonatu". Motorul de Sierra e grozav,are inca toti cei 120 cp, consuma putin si suna incedibil datorita esapamentului dublu pastrat pe masina si adaptat la DOHC. Modificarile le-a facut fratele meu, si au fost multe si greu de facut. Sunt convins ca putini mecanici auto pot sa faca asa ceva cu rezultate atat de bune... In legatura cu omologarile actuale pot sa-ti spun ca motorul care se pune pe Capri poate fi numai de Capri. Atunci s-a putut pune de Sierra. DOHC a aparut in 1989 si Capri nu avut asa ceva din fabricatie |
corect, silencere, sunt 3 conditii, nu una, pt omologarea unui motor, ia gandeste-te ca am venit eu cu acestea pt prima oara acum peste 1 an. Search :D
|
lene... ma minteam singur ca pot totusi candva sa pun un 24v
|
Dupa cate am inteles poti pune si motor de tanc dar, va trebui sa treci testul R.A.R. la Bucale, care este scump (peste 4000 LEI) si foarte sever. Daca "masina cu motor de tanc" trece toate probele acolo la ei ,iti dau omologare si poti iesi pe sosea.ASTA in caz ca motorul "nou" nu a existat pe modelul auto respectiv, si atunci nu mai conteaza diferenta de 40 % (ex: pe Capri pui motor Scorpio, Mondeo, BMW,Audi, etc) Daca vrei sa nu ajungi pe pista lor de teste pui doar motoare ale acelui model,nu depasesti 40%,si daca modificarile sunt ok poti obtine omologarea la RAR local (ex: la CAPRI numa' motoare de CAPRI).
|
toti uitati a treia conditie, care la capre nu se aplica(E mai smechere :lol: ), nu ai voie sa schimbi "combustibilul", adica din diesel in benzina si invers.
Silencere, 24V poti sa-ti pui, si sunt sigur ca daca iti pui ambitia reusesti, frane, suspensii, oricum la acestea ai de gand sa le maresti "performantele", asa ca in mare esti pe drumul omologarii, dar problema cea mai mare, pt care multi nu se gandesc macar la asemenea omologari, sunt impozitele enorme, care nu merita sa le dam degeaba la statul asta :evil: |
1 Attachment(s)
Attachment 821779
in fotografie se vad actualele stopuri care le am pe masina. M-ar interesa sticla pentru stopuri si stg si dr mai bune decat ce se vede in poza. sticla geam spate dreapta care se deschide, balamalele si cremonul le am pe plexicul care este acum pe masina. |
de treaba cu magneti pe conductele de benzol stiati? se zice ca e mai curata arderea, cu atat ajuta. e adevarata, am incercat-o, dar am impresia ca e mai mare consumul. dar cu hidrogenul stiti?
tot asa, ardere mai curata, explozie mai puternica si consum de aprox 20 % mai mic. o sa va anunt daca mai descopar ceva. bun venit noutatilor |
Quote:
|
Salut Ovidiu82, stopurile sunt normale si originale de Capri mk3.
Revin cu o rectificare in legatura cu schimbul de motor: RAR local accepta doar tipul de motor identic pe auto respectiv. Pentru altfel de motoare trebuie mers la RAR Buc. la teste in laboratorul lor. Nu se pecizeaza nici o limita despre diferenta de putere, ci doar de gradul de poluare (Euro 1,2,etc).Intrati pe www.rarom.ro schimbare motor si vedeti cum sta treaba. |
Faza cu magnetii....nu se intampla minuni...numai ca rugina sta lipita in zona unde este magnetul...si nu mai infunda conductele sau filtrele...ATAT face.
Bafta |
Quote:
cred ca asta e articolul dar evident ca e cat mai evaziv. eu i-am intrebat daca in cazul in care am un alt motor deja pus pe masina si s-a crescut atunci puterea motorului(98 la 114) daca eu imi pun altul mai puternic, de unde se vor calcula 40% si mi-au raspuns ca probabil de la 98, deci cat sa dau 40 mil... |
Ai dreptate ,textul RAR este evaziv ,dar fiindca nu mentioneza nici un fel de limite credeam ca este mai permisiv la optiuni, insa mai sever la teste si in final posibil pt cine vrea motoare mult mai puternice (la americani am vazut ca se poate, si daca tot suntem pe "axa Bucuresti-Washington" speram sa se poata si la romani).
|
nu cred ca suntem destui cat sa schimbam ceva. cine are bani de masini de colectie are bani si de impozite si oricum nu e interesat sa le modifice configuratia. cine face tuning grav nu trece pe la rar. problema e doar unde vrei sa te incadrezi.
|
Asa este dar e stresant sa bagi o gramada de bani in tuning si sa stai cu grija ca n-o sa obtii verificarea tehnica periodica; poate pt unii mai impatimiti sa se merita, macar pt satisfactia de a le da pe coaja la altii cu masini mai noi si mai fitoase.
Sticla de stopuri CAPRI si geam dreapta spate n-are nimeni ? |
1 Attachment(s)
ce ziceti de jantele astea?le am gasit pe un tread in uk la vanzare...250 euro cu tot cu cauciucuri...si merg pe capri..sunt de ford mustang...ar da bine pe a mea?:D:D:D:D
|
@costi, am eu dar sunt vopsite negre de fostul proprietar, daca te intereseaza uita-te in threadul meu la poze. geamuri spate cu deschidere imi montez eu acum pe masina dar nu par sa se potriveasca perfect...
@player, arata FAAANTASTIC. daca le aduci si te razgandesti sau ceva de genul asta, le cumpar eu. ar arata bine pe orice capri(mk) |
Multumesc Silencer, dar stopurile vopsite cu negru nu sunt destul de vizibile si nici prea estetice...
player77, stii cumva si dimensunea rotilor, parca arata cam mari (ca diametru total janta+cauciuc) ? Jantele is foarte faine ,dar parca citisem undeva mai in urma ca a vrut careva sa comande din USA si ca nu 4 * 108. Si eu as vrea jante tip american, am vazut pe ceva site de-al lor la pret incredibil ( noi-noute: 60-70 $/buc) marime 7j/15, diverse modele superfaine, dar nu erau trecute distanta la gauri si nici ET-ul.Pt detalii dadeau niste nr de tel dar nu stiu destula engleza sa le explic ce ma interesa, asa ca ma ganeam sa mai intreb si pe altii. Deci : stie careva daca americanii au ceva jante sa mearg pe Capri fara modificari ? Pe net am vazut la unguri si polonezi multe Capri cu asaceva. |
Quote:
cele din poze le am platit deja ,sunt din uk si distanta intre prezoane este de 4 ori 108,partea proasta fiind cu transportul...o sa ma coste inca pe atat...dar mie sincer imi plac foarte mult,cauciucurile sunt 185 70 13... |
Player 77
Intradevar, sunt excelente, fie ca le pui pe Capri fie pe Taunus o sa dea o imagine de muscle car (sau pony car). In fotografie mi s-au parut mari, dar 185 70 13 sunt foarte ok. daca is 6j/13 sau 6,5/13 pe viitor o sa poti sa pui caucucuri mai late. Sper sa poti rezolva cat mai repede cu transportul si dupa ce le pui pe masinuta sa faci niste poze sa ni le arati si noua. SUCCES ! |
1 Attachment(s)
Quote:
apropo.. ce parere aveti de stopurile astea... pe colt... ce ford are stopuri de acest gen..??? |
Cred ca asta se vrea ceva Capri virtual, arata foarte bine, dar putin probabil sa existe in realitate; ca daca exista nu scapa neobservat ! Design-ul are stil clasic, prea clasic pt ce se fabrica acum, dar neobisnuit pt ce s-a fabicat inainte.
Apropo, cu criza asta ,oare mai scoate Ford noul Capri ? |
| All times are GMT +2. The time now is 22:21. |
- Copyright 2026 4Tuning