Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Constanta (https://forum.4tuning.ro/35-constanta.html)
-   -   Monden , CONSTANTA !!! Stiri , Monden , Evenimente , Barfe (https://forum.4tuning.ro/35-constanta/1573-monden-constanta-stiri-monden-evenimente-barfe.html)

aleks 24-11-08 17:45

re: Monden - CONSTANŢA! Ştiri, Evenimente, Bârfe

quick_5hifter tocmai tu poti sa crezi asta? :)
adica principiul liberei circulatii sa poata fi limitat cu o ordonanta de urgenta?
ma indoiesc serios ca o sa reziste, asta in cazul in care exista asa ceva...
poate o fi vreo propunere de campanie electorala :lol:

YZF-PWR 24-11-08 17:57

Sigur este o propunere vaga iar presa a facut-o sa sune ca o sursa sigura , asa cum au ei talentul de a exagera , auzisem acum cateva luni despre oprirea prin alte metode a masinilor inmatriculate pe bulgaria , dar asta ca sa nu mai fie inmatriculate pe viitor nu pentru oprirea celor existente deja in circulatie.

DarkJEDI 24-11-08 21:10

cea mai buna metoda impotriva inmatricularii in bulgaria este reducerea taxei auto. dar oricum mai are o semnificatie. masinile "de bulgaria" sunt conduse 90% de unii care se cred cei mai tari pe strada si poti sa ii feresti mai usor. in special astia cu golf 3 si tigra.

quick_5hifter 24-11-08 22:28

Nu are nici o legatura nici cu presa, nici cu atitudinea la volan a unor soferi... cineva mi-a spus ca politistii au inceput deja sa opreasca masinile inmatriculate in Bulgaria si sa le anuleze autorizatia de circulatie (a.k.a. "esenta miscarii" :lol:) pe baza unei legi, ordonante sau mai stiu eu ce. Pe moment n-am dat importanta acestei vesti, fiind ocupat cu alte treburi, insa ulterior m-am tot intrebat care-i povestea... in fine, ma gandeam ca s-a legiferat ceva de genul asta si ca lumea deja stie despre ce e vorba, iar in caz ca nu, afirmatiile mele raman la statutul de zvon si imi cer scuze pentru "valurile" create! :D

Cat despre inmatricularea in Bulgaria, va anunt ceva ce probabil nu stiati: pentru masinile ce au puterea in talon peste 120 kw se plateste o taxa de 2500 euro pentru inmatriculare in BG. Alte aspecte ei nu iau in calcul, nu exista diferente intre non-euro, Euro1 si Euro4, masinile se impart in <120kw si >120kw. Asta n-o mai stiu din auzite, m-am interesat eu pentru mine la Politie, cand mi-am cumparat masina.

@aleks: la noi nu vorbim de principiul liberei circulatii... la noi vorbim de PRIVILEGIUL liberei circulatii, pe care uneori cu greu il obtinem, cu sacrificii (cheltuieli) mai mici sau mai mari. Altfel nu-mi explic de ce, cu numere provizorii de Germania, Bulgaria sau Italia, se poate ajunge in Romania, dar cu numere provizorii de Romania nu poti parasi tara sub nicio forma...

aleks 24-11-08 23:26

ei, aici am si eu o maaare problema, inca de cand ma injurau oamenii la vama fix pe chestia asta, de parca eu inventasem legea respectiva, si trebuia sa imi iau eu suturile, ca eu nu le faceam actele sa poata iesi :)
deci da, ne confruntam cu doar una din multele probleme pe care le intampinam ca soferi sau simpli pietoni in romania...

aikman 25-11-08 11:10

cam trista treaba daca nu ma ma lasa astia sa circul cu golful ... raman iar in tico ... tre sa fac ceva cu golful asta ... ca la fiecare zvon stau cu tarsa in c.r cum se zice .... a inmatriculat cineva masina din bulgaria aici ???

Blondy26 25-11-08 22:21

Daca se aproba chestia asta o sa cam dispara ceva dintre masinile de pe strazile de la noi...Desi, ma indoiesc sincer ca or sa aprobe chiar asa ceva. Nu stiu daca in alte tari exista o astfel de lege...

unEL 26-11-08 05:29

Stati linistiti.
Nu o sa dea nimeni o astfel de lege, e vorba de libera circulatie.
Dar vor face niste actiuni referitoare la asigurari, inclusiv acel ITP bulgaresc (parca se face anual), si se vor lasa cu amenzi maxime.

aleks 26-11-08 09:28

cat costa asigurarea romaneasca la o masina cu numere de bulgaria?
una de 1.4-1.6 benzina, spre exemplu...

kirin 26-11-08 11:10

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 1884642)
cea mai buna metoda impotriva inmatricularii in bulgaria este reducerea taxei auto. dar oricum mai are o semnificatie. masinile "de bulgaria" sunt conduse 90% de unii care se cred cei mai tari pe strada si poti sa ii feresti mai usor. in special astia cu golf 3 si tigra.

sau aia cu bmw-uri "de bulgaria" care sunt mai toti raceri (a lovit unul masina friendei parcata in fata casei,a intors si a plecat.
intrebare : ce numar avea?
raspuns : din ala complicat de bulgaria )

miuandrei20 27-11-08 18:08

La faza cu inmatricularea in bulgaria si cu raziile facute special pentru aceste masini cu numere bulgaresti treaba sta in felul urmator:
- raziile se fac numai de politia rutiera romana+ politia rutiera bulgara;
- ITP-ul+ asigurarea pentru o astfel de masina se fac anual;
- daca ai in regula asigurarea+itp+procura ca ai dreptul sa folosesti masina poti circula cu ea pe unde vrea muschiul tau;
Spun acest lucru pentru ca am 2 masini una inmatriculata in RO si una in BG, si cu cea bulgareasca am batut tara in lung si in lat, iar cand am fost oprit mi s-au cerut: Permisul de conducere+ buletinul+ talonul masinii+cartea verde....bineinteles toate fiind valabile.
Deci nu este o problema cat timp ai o masina inmatriculata in BG problema ete cum s-a spus si mai sus acesti "nebuni" care le conduc si mai ales vechimea masinilor aduse de acolo.
Tin sa precizez ca ITP-ul la bulgari se obtine mult mai usor si este foarte permisiv cu orice masina...adica nu conteaza ca ai jante late de iti ies cu 5 cm in afara aripilor sau ca ai folie pe geamurile fata...acolo cu 5-10 euro spaga iei ITP-ul chiar daca ai probleme la directie sau franare.
Va spun aceste lucruri pentru ca eu sunt din Mangalia si daca nu stiti ....masinile inmatriculate la BG sunt mult mai numeroase...sau asa mi se pare...ca cele inmatriculate in RO.
Take care and drive safe!!!

Psycho 27-11-08 20:45

multumim pentru informatie .. este foarte bine de stiut ...

SMocKey21 27-11-08 21:45

dar cu asigurarile de la bulgari cum sta treaba? sunt curios pentru ca este cineva la mine in cartier care a fost lovit de o persoana care avea masina inmatriculata acolo.Au fost la politie i-a dat asigurarea si dup-aia surpriza!!!! cei de la asigurari i-au spus ca nu pot face nimic motivul fiind 'Nu colaboram cu asigurarile din Bulgaria'.In astfel de cazuri ce este de facut???

CT99WUW 27-11-08 22:39

Quote:

Originally Posted by SMocKey21 (Post 1890400)
dar cu asigurarile de la bulgari cum sta treaba? sunt curios pentru ca este cineva la mine in cartier care a fost lovit de o persoana care avea masina inmatriculata acolo.Au fost la politie i-a dat asigurarea si dup-aia surpriza!!!! cei de la asigurari i-au spus ca nu pot face nimic motivul fiind 'Nu colaboram cu asigurarile din Bulgaria'.In astfel de cazuri ce este de facut???

Au trecut 2 zile decat am patit-o pe pielea mea (lovit de un sofer din "texas" "TX12345TX"), avand oarece tangente cu asigurarile din Romania ( natura job'ului) iti zic ca trebuie urmati urmatorii pasi.Se intra pe siteul http://www.baar.ro/ se contacteaza o firma de asigurari agreeata de aceasta asociatie , se trimit pe fax documentele la Bucuresti dupa care a2a zii vei fi contactat de un inspector din Constanta care se ocupa de avarii pe carte verde.Acesta iti ofera o serie de service-uri agreeate de asigurarea respectiva si ...sanatate.In prima instanta vei fi dirijat catre dl.Stanciu de la Garanta Bucuresti iar acesta te va indruma catre dl.Felix din Constanta;).Sper sa iti fie de folos informatiile .Cheers

quick_5hifter 27-11-08 22:59

Quote:

Originally Posted by miuandrei20 (Post 1889929)
....masinile inmatriculate la BG sunt mult mai numeroase...sau asa mi se pare...ca cele inmatriculate in RO.

Asta se intampla numai in Mangalia (no offence, am stat toata vara prin zona aia si intr-adevar sunt mai multe masini "bulgaresti" decat "romanesti"). Si in restul judetului sunt multe inmatriculate in BG, dar nu in aceeasi proportie ca in Mangalia.

@aleks: esti sigur ca masinile inmatriculate in BG pot fi asigurate in RO?? Eu stiam ca nu, dar nu bag mana in foc...

aleks 28-11-08 01:35

eu am avut asigurat in Romania (vorbim de RCA) un Renault cu numere de Olanda, nu cred ca e vreo diferenta la cele de Bulgaria...
la Astra era facuta asigurarea...

miuandrei20 28-11-08 11:42

Da treaba cu asigurarile este exact cum a zis mai sus CT 99 WUW. Singulur lucru naspa in caz de esti lovit de o astefel de masina este faptu ca o sa cam stai sa vireze banii societatea de asigurari bulgareasca catre service-ul din romanica...media este cam 4-6 luni.

SMocKey21 28-11-08 12:03

WUW multumesc pentru informatie,acum stiu la ce sa ma astept :).Personal n-am nimic cu cei care conduc masini inmatriculate acolo,imi este foarte mult sa nu ma trezesc cu vreo paguba la masina ;).La mine n-ar fii problema ca a mea este asigurata casco insa pentru unii care se zgarcesc sa faca,6 luni fara masina ca nu ar ajunge banii de reparatii e cam urat :)).Oricum va multumesc pentru reply'uri ;)

wu_vladutz 28-11-08 12:04

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1890747)
eu am avut asigurat in Romania (vorbim de RCA) un Renault cu numere de Olanda, nu cred ca e vreo diferenta la cele de Bulgaria...
la Astra era facuta asigurarea...

Hmmm... cum ai reusit sa-ti faci asigurarea? Spune-mi exact ce ai facut,unde ai mers, etc. Eu am masina inmatriculata in Spania si as vrea sa-i fac asigurarea aici, pt ca, acolo trebuie sa platesc 900 euro pe an pt asigurare ( cea obligatorie )

aleks 28-11-08 12:50

eu mergeam si scoteam asigurare pe cate o luna, in fiecare luna.
tot la aceeasi suma iesi, deci nu-i nicio smecherie, singurul lucru e ca esti ok dpdv legal si nu stai cu frica.

wu_vladutz 28-11-08 13:01

Pai si cu asigurarea asta sunt ok dpdv legal :) Pe o foaie de la asigurare scrie numele firmelor de asigurari cu care lucreaza firma asta, din toate tarile UE ( inclusiv Romania ) ... deci nu am de ce sa-mi fac griji :)
Dar daca zici ca iesi la aceeasi suma n`ai facut nimic ...

aleks 28-11-08 13:02

exact, in jur de 800 de euro pe an ma ajungea la motor de 2,5...

SMocKey21 30-11-08 15:57

La multi ani tuturor cu numele de Andrei,Andreea,Andrada !!! Sa traiti cu numele si sa aveti parte de toate !

vizal 10-12-08 22:45

Si La multi ani lu lyv care da de baut altfel o sa aibe parbrizu crapat a 2 zi dim:-) Sa traiesti BINEEEEE :D

SMocKey21 10-12-08 23:25

La multi ani Liviu LYV si Adi ZZZ pe aceasta cale.Mult noroc,sanatate si bucurii va doresc :*

ct11lyv 11-12-08 09:15

mutumesc mult :* ;) zeze sa fi iubit si tie la multi ani ;)

zbuf 11-12-08 09:51

hop si eu repede.la multi ani adi zeze,liviu si tuturor celor ce isi sarbatoresc ziua de nastere sau onomastica in aceasta luna minunata...kiss yaa

Psycho 12-12-08 18:38

La multi ani .. amandorura .. ;) .....

atentie ca au inceput astia sa umble cu radarul pe fel si fel de stradute pe care nu va asteptati sa fie ...

pe primaverii ...

pe la icil ...

so .. calcati cu atentie pedala aia din dreapta ...

aXeL.ZeY 12-12-08 18:51

Quote:

Originally Posted by Psycho (Post 1917240)
La multi ani .. amandorura .. ;) .....

atentie ca au inceput astia sa umble cu radarul pe fel si fel de stradute pe care nu va asteptati sa fie ...

pe primaverii ...

pe la icil ...

so .. calcati cu atentie pedala aia din dreapta ...

Daca au facut filtru pe unirii aici la mine, nu ma mir... oricum acum cateva zile, loganu galben sge era tot pe mamaia in fata la hotel bulevard.

ct11lyv 13-12-08 02:43

sa ii ia dracu de prosti :) , io sincer m`am saturat de atata japca..sau aia cu radarele in pom..o sa stea cu ele in mana..a nu ii vedem..

Cosmin255 13-12-08 19:08

nu stiu daca s-a mai scris pe aici , umbla un logan Galben SGE cu radar pe el prin oras , are si camera,daca stai la semafor pe trecere etc. ... si trimite acasa , nu opreste nimic.

Cu respect

13RvR 13-12-08 19:15

Quote:

Originally Posted by obrazNICK (Post 1919098)
nu stiu daca s-a mai scris pe aici , umbla un logan Galben SGE cu radar pe el prin oras , are si camera,daca stai la semafor pe trecere etc. ... si trimite acasa , nu opreste nimic.

Cu respect

radarele care te iua din mers nu au omologare in romania ;), contestatie si rezolvi

Cosmin255 13-12-08 19:17

eu n-am avut nicio problema , cand a fost sa fie ceva am rezolvat-o "prieteneste",spuneam ca sa stie lumea

SMocKey21 14-12-08 00:54

Quote:

Originally Posted by obrazNICK (Post 1919111)
eu n-am avut nicio problema , cand a fost sa fie ceva am rezolvat-o "prieteneste",spuneam ca sa stie lumea

Loganuri cu radar in constanta sunt asa : Logan galben-SGE,logan rosu-AHF,logan alb-KMJ si un vw vento gri la care nu stiu numarul de inmatriculare :).D-obicei radarul sta pe Bd Mamaia(hotel bulevard) si echipajul la pescarie(cap linie 43),Bd Lapusneanu,1 mai.Parca a zis si Psycho au inceput si pe stradute unde este linie dreapta si stiu ca mai sunt soferi care apasa mai tare gazul.Sper sa-ti fie de folos. O seara buna!

thr3at 14-12-08 01:20

Quote:

un vw vento gri la care nu stiu numarul de inmatriculare
RDR e numarul , destul de greu de uitat

Cosmin255 14-12-08 01:56

chiar ca greu de uitat:)

unEL 14-12-08 05:16

Mai nou stau in spatele tau la semafor si cind se face verde te imping de la spate.
A patit-o CT11"XXX" (poate o sa confirme el nr) alaltaieri seara.
Stateam la semafor la trocadero pe banda aII-a
Pe banda a III-a am gasit stationata masina asta "XXX".
Cit am stat la semafor au mai aparut in spate diverse masini.
Se face verde si toata lumea pleaca.
Cel cu "XXX" pleaca putin mai in forta moment in care din spatele meu zvacneste KMJ-ul dupa el.
Pina la papa-bun a stat in spatele lui la 7-10m cumva impingindu-l de la spate.
Omu cu "XXX"-ul accelereaza eu dadeam flashuri, dar nu puteam sa sar de 60-70. Cind a ajuns peste suta, a inceput sa tipe radar detectorul meu.
Pina in intersectia de la casa de cultura a aparut vento-ul de politie si l-a tras pe dreapta fix in statia de taxiuri de la casa de cultura, aia dupa colt.
Dupa ce a inregistrat viteza ala cu KMJ-ul a lasat-o usor si cel care a oprit masina era cel cu vento.
Din pct. meu de vedere cel cu KMJ-ul l-a impins de la spate pe ala si cumva l-a provocat.
Deci mai nou ... merg in haita un radar cu un vento si te provoaca.
Deci mare atentie cind simtiti un logan alb/galben/rosu in oglinda ... nu e de gluma.
Cam asa a patit acum 1 saptamana altcineva care joi ii expira dovada pt. 106 km/h undeva tot pe lapusneanu.

P.S. Mai este un radar pe un logan alb inscriptionat cu politia exact ca aia de la patrule, nu-i stiu nr.

j.v.l 14-12-08 05:20

pai asta e noua strategie :)
o mai aplica si in mamaia, tot KMJ & vento
in seara asta KMJ era la sala sporturilor. probabil vroiau sa dea amenzi pentru incalcarea || ca de viteza nu se punea problema

wu_vladutz 14-12-08 11:37

Gabori nesimtiti ! De`asta am eu boala pe ei si pe tara asta de c... . In afara n`ai sa vezi "jmecherii" din`astea, numai la noi .

Apropo, daca stiti pe cineva cu vre-un Polo 6N din 95-99, anuntati`ma ( vreau sa vad ceva la inchidere ) ... raman dator :D

ct11lyv 14-12-08 11:51

radaru mai sta pe varianta..la arabesc.. sta pe japca.. .cu el inkis.. aveti grija

All times are GMT +2. The time now is 15:57.

- Copyright 2026 4Tuning