Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

Sparkle_81 19-11-11 13:05

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

Quote:

Originally Posted by maxmartinez (Post 4725493)
sef, dar nu exista 1.8i coupe, si nici M40/curea pe coupe.

corect !!!!

sharpe 19-11-11 17:02

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 4725183)
Deci se da un BMW e36 , 318 i ( pe curea ) , coupe din 95' . Ambreajul patina foarte foarte rau . A fost schimbat , si am zis sa plecam la drum cu ea sa vedem cum se prezinta masina . Prietenul asta al meu , a zis ca are masina de aproape 2 luni si niciodata nu a mers cu ea mai mult de 120 la ora . Imi pun eu centura si ma inchin de 3 ori ( am stat in dreapta fata ) , si o calca pana pe la 180 la ora , si a tinut o asa un minut si ceva aproape doua . Cand ne intoarcem cu masina la garaj , relantiul era undeva la 500 , iar daca o turam se ingana ( parca o sugruma ceva ) . Imediat am schimbat filtrul de benzina cu unul nou , filtru de aer nou , am pus si alt motoras de relanti de la alta masina , si tot asa se prezenta masina . A doua zi masina nu mai avea nimic, a facut in jur de 10 km cu ea , si a inceput iar sa stea la 500 turatii si avea un tremurat . Masina are in jur de 240 de mii de km , si un consum enorm de 14-15 in oras si 10-11 la drum lung . Ce parere aveti ?

argintiu cumva? a fost de Belgia cumparat de langa Tg Jiu?

Daniel_Toa 19-11-11 17:22

Pai sa va raspund la toti , masina a fost cumparata de la un tigan . Tiganul respectiv a zis ca o are din Olanda . Si are motor 1.8 i pe curea , e posibil sa fi schimbat motorul unul din fostii propietari .

trusca 21-11-11 17:12

salut .. am si eu curiozitate .. interiorul de la touring se potriveste la sedan .. din cate stiu eu cred ca s-ar potrivi .. dar o parere in plus nu strica .. p.s. spatarul este rabatabl ! multumesc !

Skillzu 22-11-11 01:21

Quote:

Originally Posted by trusca (Post 4730636)
salut .. am si eu curiozitate .. interiorul de la touring se potriveste la sedan .. din cate stiu eu cred ca s-ar potrivi .. dar o parere in plus nu strica .. p.s. spatarul este rabatabl ! multumesc !

Spatele nu se potriveste din pacate.
Doar sezutul de la bancheta. Spatarul, si fetele de usi nu se potrivesc.
Fetele de usi sigur nu, dar acum mi-am adus aminte, ca exista in cazuri foarte rare, sedan cu banchete rabatabile. Caut sa verific daca in acest caz se potriveste, si revin cu un raspuns mai sigur.

L.E.: In ETK spune ca nu se potriveste. Bancheta rabatabila de sedan, ar fi compatibila cu cea de coupe. Mijlocul. Si ar fi diferite doar partile din lateral care raman fixe.

Ciudat mi se pare ca in ETK spune ca nici macar sezutul de la bancheta de Touring nu se potriveste la Sedan.

a3ds 22-11-11 01:31

Cum vi se pare suspensia la e36 compact vs normal? Ar fi bine sa detalieze cei care le-au avut pe amandoua si stiu despre ce vorbesc. Am citit ca pe compact este suspensia veche, de la ursulet, pe e36 normal este una noua multilink z axle, se simte diferenta in ride quality sau ce?

Skillzu 22-11-11 01:37

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4731817)
Cum vi se pare suspensia la e36 compact vs normal? Ar fi bine sa detalieze cei care le-au avut pe amandoua si stiu despre ce vorbesc. Am citit ca pe compact este suspensia veche, de la ursulet, pe e36 normal este una noua multilink z axle, se simte diferenta in ride quality sau ce?

Mda, puntea spate de pe compact e de urs.

Parearea mea e ca nu se compara nimic cu suspensia independenta. Fie ea chiar si la inceputuri cum a fost pe pisica, tot este mult peste orice punte fixa din ziua de azi. Pentru ca nu prea ai unde sa avansezi cu o punte fixa, suspensiile independente au avansat mult.

trusca 22-11-11 07:15

Quote:

Originally Posted by Skillzu (Post 4731811)
Spatele nu se potriveste din pacate.
Doar sezutul de la bancheta. Spatarul, si fetele de usi nu se potrivesc.
Fetele de usi sigur nu, dar acum mi-am adus aminte, ca exista in cazuri foarte rare, sedan cu banchete rabatabile. Caut sa verific daca in acest caz se potriveste, si revin cu un raspuns mai sigur.

L.E.: In ETK spune ca nu se potriveste. Bancheta rabatabila de sedan, ar fi compatibila cu cea de coupe. Mijlocul. Si ar fi diferite doar partile din lateral care raman fixe.

Ciudat mi se pare ca in ETK spune ca nici macar sezutul de la bancheta de Touring nu se potriveste la Sedan.

MULTUMESC MULT !

sharpe 22-11-11 20:23

se ia un e36 325 tds. pe la 4000 rpm intr-a 5-a are 180 la ora
presupun ca raportul in diferential e 2.56 ca asta se pune by default pe motorizarea asta
mi se pare un pic cam mica viteza la turatia aia avand in vedere ca la 4800 incepe redline-ul si e stiuta ca dieselu dupa 4000 e lesinat
un diferential mai lung de 2.56 eu unu nu stiu sa existe ...daca raportul asta o fi pe masina(nu mai exista placuta pe care e pansonat raportul)
e cineva cu 2.5 tds care sa ma poata ajuta cu info despre viteza la anumite turatii in treapta 5-a ca sa pot face comparatii? ma intereseaza ce viteza are un 2.5 tds la 3000 si 4000 rpm

eduard_1 23-11-11 09:15

care ma poate ajuta cu un raspuns va rog?
Am o problema pe care iarna trecuta nu am avut-o! Atunci cand stau pe loc cu masina la relanti, apa la 90, si caldura data drumu , nu-mi baga aer cald ci rece, daca o accelerez la 1500 imi baga cald, daca merg cu ea la fel! A mai patit careva asa? Unii spun ca ar fi termostat-ul, altii pompa de apa....

Multumesc anticipat!

nick_nasta 23-11-11 09:19

Aveti vreo solutie de "antifurt" la bandourile de M ?Mi-au "plecat" un rand si nu stiu cum sa pun altele care sa stea acolo.Idei?

Sparkle_81 23-11-11 15:33

Quote:

Originally Posted by eduard_1 (Post 4734792)
care ma poate ajuta cu un raspuns va rog?
Am o problema pe care iarna trecuta nu am avut-o! Atunci cand stau pe loc cu masina la relanti, apa la 90, si caldura data drumu , nu-mi baga aer cald ci rece, daca o accelerez la 1500 imi baga cald, daca merg cu ea la fel! A mai patit careva asa? Unii spun ca ar fi termostat-ul, altii pompa de apa....

Multumesc anticipat!

Antigelul este la nivel in borcan ?

Quote:

Originally Posted by nick_nasta (Post 4734813)
Aveti vreo solutie de "antifurt" la bandourile de M ?Mi-au "plecat" un rand si nu stiu cum sa pun altele care sa stea acolo.Idei?

Silicon sanitar .

eduard_1 23-11-11 16:15

[QUOTE=Sparkle_81;4735686]Antigelul este la nivel in borcan ?

Se pare ca mi-a luat 2l de antigel diluat.....multumesc mult pt sfat.....la asta nu ma gandeam ...o sa verific daca-mi mai face probleme....dar are vreo protectie de nu mai baga in radiatorul de caldura saupur si simplu nu-i ajungea antigeleul? multumesc inca o data!

Sparkle_81 23-11-11 16:26

Quote:

Originally Posted by eduard_1 (Post 4735783)
...
.dar are vreo protectie de nu mai baga in radiatorul de caldura sau pur si simplu nu-i ajungea antigeleul?
....

Nu stiu sa-ti raspund exact, dar aceiasi problema o intalnisem si eu iarna trecuta si din cauza asta te-am directionat catre nivelul din borcan .

Acum, iarna, verifica mai des nivelul; datorita temperaturii scazute, antigelul se contracta iar atunci cand motorul ajunge la temperatura optima, antigelul se dilata. Deci vei avea diferente mari de volum la frig/ger fata de cald.

Voie buna !

cosmin_mano 23-11-11 16:36

Quote:

Originally Posted by nick_nasta (Post 4734813)

Silicon pt parbriz...mai nou se fura si bandouri de pe bara spate...tocmai am ramas azinoapte fara ele....

TheEnZo 25-11-11 17:56

Quote:

Originally Posted by sharpe (Post 4733804)
se ia un e36 325 tds. pe la 4000 rpm intr-a 5-a are 180 la ora
presupun ca raportul in diferential e 2.56 ca asta se pune by default pe motorizarea asta
mi se pare un pic cam mica viteza la turatia aia avand in vedere ca la 4800 incepe redline-ul si e stiuta ca dieselu dupa 4000 e lesinat
un diferential mai lung de 2.56 eu unu nu stiu sa existe ...daca raportul asta o fi pe masina(nu mai exista placuta pe care e pansonat raportul)
e cineva cu 2.5 tds care sa ma poata ajuta cu info despre viteza la anumite turatii in treapta 5-a ca sa pot face comparatii? ma intereseaza ce viteza are un 2.5 tds la 3000 si 4000 rpm

La toate e36 raportul treptei a5a este fix 1, in cazul asta daca raportul e 1.00 la a5a si grupul are 2.56 cu anvelope de 185/65/15 in treapta a5a :
-2500 rpm : 114km/h
-3000 rpm : 136km/h
-3500 rpm : 160km/h
-4000 rpm : 182km/h
-4500 rpm : 206km/h (ar trebui sa ajunga la viteza asta, sper sa nu ma insel da are pmax la 4600 rpm)

the_rifle 26-11-11 03:18

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 4735686)

Silicon sanitar .

Ce e ala Silicon Sanitar ? E silicon de lipit gresia ?

Sparkle_81 26-11-11 06:45

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4740794)
Ce e ala Silicon Sanitar ? E silicon de lipit gresia ?

Da , ala e .

myky99 26-11-11 10:11

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 4740826)
Da , ala e .

probat..testat...foarte multumit...pe masina mea am facut operatiunea ....... tragi de ele pana iti vine rau !

the_rifle 26-11-11 10:38

Ok merci mult. Eu am pus hold-suruburi si se vede ca dracu :) O sa pun si eu silicon

sharpe 26-11-11 13:47

Quote:

Originally Posted by TheEnZo (Post 4739917)
La toate e36 raportul treptei a5a este fix 1, in cazul asta daca raportul e 1.00 la a5a si grupul are 2.56 cu anvelope de 185/65/15 in treapta a5a :
-2500 rpm : 114km/h
-3000 rpm : 136km/h
-3500 rpm : 160km/h
-4000 rpm : 182km/h
-4500 rpm : 206km/h (ar trebui sa ajunga la viteza asta, sper sa nu ma insel da are pmax la 4600 rpm)

teoretic asa ar fi
se pare ca singura varianta sa-mi maresc viteza maxima ar fi sa pun o cutie in 6 trepte de pe un e46 si eventual sa schimb diferentialul 2.56 cu un 2.79 (318tds) ca sa n-o lungesc prea rau intr-a 6-a
cu setup-ul asta ar trebui sa-mi scurtez un pic treptele 1-5 si sa o am pe 6 de drum lung
cine are de vanzare o cutie in 6 trepte de e46?:D

http://www.bokchoys.com/differential/GearRatios.htm

Sparkle_81 26-11-11 15:11

Intrebare: Fisele de M42 au alt cod decat cele de M44, pe real oem. Ochiometric, lungimea lor ar fi aceiasi .
:arrow: Se pot pune fise de m44 pe m42 ?

the_rifle 26-11-11 15:24

Eu zic ca da... Daca JustinCase a scos bobinele de pe Z3 si a pus de M5 nu vad care ar fi problema sa pui de pe M42 pe M44 sau invers...

Daca se potrvesc la prinderi merg toate bobinele...

the_rifle 26-11-11 15:30

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 4741044)
probat..testat...foarte multumit...pe masina mea am facut operatiunea ....... tragi de ele pana iti vine rau !

E vreo tehnica speciala de aplicare a siliconului ? Cum ai facut ? Ai dat pe tabla sau pe plastic intai ? Ai dat pe ambele parti ? Nu curge silicon si pe aripi sau pe unde pui ? explica-mi te rog cum ai procedat tu.

WolfTown 26-11-11 16:43

am si eu o intrebare pt cei care si-au schimbat pragurile metalice.

in cazul ruginiii aparute la praguri cat de rau poate sa fie merg doar taiate pragurile sau poate sa fie si mai rau...

myky99 26-11-11 17:08

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 4741635)
E vreo tehnica speciala de aplicare a siliconului ? Cum ai facut ? Ai dat pe tabla sau pe plastic intai ? Ai dat pe ambele parti ? Nu curge silicon si pe aripi sau pe unde pui ? explica-mi te rog cum ai procedat tu.

in primul rand am facut- seara operatiunea..sa il las peste noapte.... am curatat bine zonele....si am pus banda din aia de mascat .de hartie ...pe usa...deasupra si sub bandou...daca iasa siliconul sa nu stau sa il frec de pe vopsea.....si am aplicat puncte de silicon pe ambele parti..si pe bandou si pe usa...pe usa pe langa clipsuri...iar pe bandou am pus peste tot...gramazi asa........ am parcat masina cu partea dreapta langa un zid..am pus bandoul ..l-am presat.... l-am asezat pe pozitie...iar dupa am pus vreo 3-4 crengi..intre bandou si zid::lol::lol:sa stea presat peste noapte...e cel mai bine asa.... ca il preseaza lemnele pe usa.......si sta fix toata noaptea...iar dimineata am indepartat lemnele si banda de mascat si gata...... e foarte usor.... banda chiar usureaza munca in caz ca da' peste... nu te chinui sa iei siliconul de pe vopsea... spor la lucru

the_rifle 26-11-11 23:42

Merci :) Momentannu fac nimic ca am ramas fara bandouri pe o parte iar daca tot ma apuc de chestia asta ma gandesc sa le pun de M... E buna metoda cu presatul :)

a3ds 26-11-11 23:55

O sa pui de M si o sa traga de ele pana se rup. Din pacate, traiesti in Romania si nu ai garaj.

the_rifle 27-11-11 00:00

sper sa n-ai dreptate dar ce sa zic... mie mi-au furat si capota de pe masina asa ca oglinzi si bandouri n-ar fi nimic special...

mistreku 27-11-11 00:39

Am si eu o problema ciudata la mizeria asta de masina (1993 325i): Check engine aprins si eroare de lambda. Pana aici, nimic ciudat. Am luat multimetru si am zis sa masor lambda (rezistenta la firele de incalzire, si voltajul la alea de semnal si minus).

Acum apare partea ciudata: cand infig pinii de la multimetru in mufa de la lambda, mai exact in cele 2 fire albe de la preincalzire, se stinge Check-ul. Pt o perioda (mai scurta sau mai lunga). Dupa care apare iar. Si aceiasi poveste, cand imping cu pinii aia de la MM prin mufa, se stinge Check-ul.

Am incercat sa strang un pic gaurile de la mufa lambdei, unde intra pinii din instalatia masinii, sa faca contact mai bine. Fara succes insa.

Aveti idee, cam care ar putea sa fie problema?

Sparkle_81 27-11-11 06:41

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 4741837)
...iar dupa am pus vreo 3-4 crengi..intre bandou si zid::lol::lol:sa stea presat peste noapte...

Ai fost tare la faza asta cu crengile ! No offence !

myky99 27-11-11 10:59

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 4742828)
Ai fost tare la faza asta cu crengile ! No offence !

crede-ma ca stateam si radeam si eu :)) dar alea mi-au sarit in ochi ......e aiurea.arata rau intradevar.... dar macar le tin presate....sa nu stau cu cu mana pe ele 5 ore:))pana se intareste siliconul.... asa ca ocrotiti natura , ca nu se stie cand aveti nevoie de ea!:lol:

sharpe 27-11-11 13:52

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 4742756)
Am si eu o problema ciudata la mizeria asta de masina (1993 325i): Check engine aprins si eroare de lambda. Pana aici, nimic ciudat. Am luat multimetru si am zis sa masor lambda (rezistenta la firele de incalzire, si voltajul la alea de semnal si minus).

Acum apare partea ciudata: cand infig pinii de la multimetru in mufa de la lambda, mai exact in cele 2 fire albe de la preincalzire, se stinge Check-ul. Pt o perioda (mai scurta sau mai lunga). Dupa care apare iar. Si aceiasi poveste, cand imping cu pinii aia de la MM prin mufa, se stinge Check-ul.

Am incercat sa strang un pic gaurile de la mufa lambdei, unde intra pinii din instalatia masinii, sa faca contact mai bine. Fara succes insa.

Aveti idee, cam care ar putea sa fie problema?

daca multimetrul iti da exact rezistenta de care are nevoie ca sa considere "valoare normala" si sa stinga check-ul? adica ...adauga rezistenta de care are nevoie?
infige dimineata pe motor rece o lambda buna in mufa si vezi cum se comporta (dupa ce seara i-ai lasat calculatorul nealimentat vreo 10-15 min sa stearga toate erorile)

mistreku 27-11-11 14:31

Quote:

Originally Posted by sharpe (Post 4743442)
daca multimetrul iti da exact rezistenta de care are nevoie ca sa considere "valoare normala" si sa stinga check-ul? adica ...adauga rezistenta de care are nevoie?
infige dimineata pe motor rece o lambda buna in mufa si vezi cum se comporta (dupa ce seara i-ai lasat calculatorul nealimentat vreo 10-15 min sa stearga toate erorile)

Da, probabil cumva inchid circuitul cand pun multimetru pe mizeriile alea. Deocamdata nu am alta lambda sa o pun, si nici bani sa comand una. Plus ca asta a mea are un cod ciudat care nu prea il gasesc. Si cand il gasesc e o spinare de bani (80 de lire!!). O sa mai pandesc pe egay sa vad ce pica.

nick_nasta 27-11-11 17:36

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 4741837)
in primul rand am facut- seara operatiunea..sa il las peste noapte.... am curatat bine zonele....si am pus banda din aia de mascat .de hartie ...pe usa...deasupra si sub bandou...daca iasa siliconul sa nu stau sa il frec de pe vopsea.....si am aplicat puncte de silicon pe ambele parti..si pe bandou si pe usa...pe usa pe langa clipsuri...iar pe bandou am pus peste tot...gramazi asa........ am parcat masina cu partea dreapta langa un zid..am pus bandoul ..l-am presat.... l-am asezat pe pozitie...iar dupa am pus vreo 3-4 crengi..intre bandou si zid::lol::lol:sa stea presat peste noapte...e cel mai bine asa.... ca il preseaza lemnele pe usa.......si sta fix toata noaptea...iar dimineata am indepartat lemnele si banda de mascat si gata...... e foarte usor.... banda chiar usureaza munca in caz ca da' peste... nu te chinui sa iei siliconul de pe vopsea... spor la lucru

eu am avut bandouri de M prinse cu mastic auto de geamuri si tot mi le-au furat...eu stiu daca e mai bun asta de baie...

sharpe 27-11-11 20:11

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 4743525)
Da, probabil cumva inchid circuitul cand pun multimetru pe mizeriile alea. Deocamdata nu am alta lambda sa o pun, si nici bani sa comand una. Plus ca asta a mea are un cod ciudat care nu prea il gasesc. Si cand il gasesc e o spinare de bani (80 de lire!!). O sa mai pandesc pe egay sa vad ce pica.

Sir, doriti sa comandati ceva de pe plaiurile natale? :D avem di tăti :D

joevulpoi 27-11-11 20:14

am gasit un manual interesant pentru 318 td(s) si 325td(s)....sper sa va ajute cu toate ca e in spaniola...http://www.mediafire.com/?zbcop8zts46lsbx

sharpe 27-11-11 20:16

Quote:

Originally Posted by joevulpoi (Post 4744284)
am gasit un manual interesant pentru 318 td(s) si 325td(s)....sper sa va ajute cu toate ca e in spaniola...http://www.mediafire.com/?zbcop8zts46lsbx

ia...pai ce de google translate nu s-a auzit ?
zic saru-mana pana sa se fi terminat download-ul ...e aur curat pentru mine

joevulpoi 27-11-11 20:18

Quote:

Originally Posted by sharpe (Post 4744291)
ia...pai ce de google translate nu s-a auzit ?
zic saru-mana pana sa se fi terminat download-ul ...e aur curat pentru mine

stiu!tu m-ai determinat sa caut...mai adanc!!bine, ca-mi trebuia si mie!!!;)

Sparkle_81 27-11-11 20:37

Quote:

Originally Posted by joevulpoi (Post 4744284)

Cred ca nu gresesc cu nimic daca spun ca este mai explicit decat cel de benzina de la Bentley .

All times are GMT +2. The time now is 19:25.

- Copyright 2026 4Tuning