Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Club CIELO (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/59643-club-cielo.html)

bogdan4u 14-10-09 12:19

Re: Club CIELO

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 2717725)
Pai... cu cat e mai complicat un lucru, cu atat sunt sansele mai mari sa apara probleme. Din auzite (subliniez ca din auzite), am inteles ca nu ar fi prea bune cele Lovato, din fabrica. Asta nu inseamna ca sunt proaste, poate asa s-au nimerit. Oricum, pe motorul euro3 tot instalatia secventiala merge.
Daca ai ocazia sa faci din fibra de carbon sau de sticla... capota fata, capota portbagaj, aripi fata... si cred ca ai usura masina cu cel putin 60 kg. Cu ocazia asta, poti face capota direct cu bad-boy look, portbagajul modificat (eleron tip M)... Problema este ca trebuie sa faci matrite... dar lucrand in domeniu, ti-ar fi mai usor. In cazul in care faci matrita pt capota, cred ca ar fi cativa interesati sa isi schimbe capota cu una din fibra de sticla sau de carbon, daca nu e prea scumpa... inclusiv eu.
Ca idee, cam la ce costuri s-ar ridica o capota din fibra de sticla si una din fibra de carbon?

Nu am calculat cam la ce pret sar ridica . ideea de a face o matrita nu este atat de complicata pe cat necesita timp.stiu exact ce materiale trebuie folosite dar pt partea de model eu nu ma pricep. cel la care lucrez face asa ceva . el defineste modelul modificand o capota normala iar stampul(matrita) il fac eu.din materiale simple (tesut eposidic + o rezina eposidica ec-130).eu o sa incerc sa fac o copie a celei originale dar in carbon.problema este ca se ridica la o suma frumusica.eu sunt platit la 10 euro ora (tie ti-ar pune 15 ora de lucru) +materiale (stratul de carbon are 0,25mm si costa cam 10 euro metru patrat).poate o sa imbrac capota originala in 2straturi de carbon asa este cel mai simplu .da-mi un pm cu id tau de yahoo si-ti mai spun cate ceva detalii daca doresti.

Geo_ZGA 14-10-09 14:10

Ideea nu e doar sa arate bine... ci sa fie si usoare piesele. Mai bine (mai ieftin) se face o capota (de exemplu) din fibra de sticla si se imbraca cu un ultim strat de fibra de carbon. In felul asta e si usoara si frumoasa. Nu o sa-si dea nimeni seama, de la exterior, ca nu e in totalitate din carbon.

bogdan4u 14-10-09 15:37

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 2718076)
Ideea nu e doar sa arate bine... ci sa fie si usoare piesele. Mai bine (mai ieftin) se face o capota (de exemplu) din fibra de sticla si se imbraca cu un ultim strat de fibra de carbon. In felul asta e si usoara si frumoasa. Nu o sa-si dea nimeni seama, de la exterior, ca nu e in totalitate din carbon.

Ai perfecta dreptate e mai ieftin din fibra de sticla si apoi 2 straturi(1 strat nu e suficient) in carbon dar exista anumite minusuri in fabricare. momentan in lipsa timpului(si implicit a banilor )de a face cap-coada o capota eu o sa optez pt imbracarea celei vechi (dupa un tratament adegvat) cu 2 straturi de carbon pt ca ai din start o suprafata uniforma .nu merge sa pui fibra de sticla (met ) si carbon in aceelasi timp .trebuie facut in 2 etape.oricum o sa studiez si o sa vad ce pot face.va tin la curent.

eugen_dwc 14-10-09 16:10

2 Attachment(s)
Iata si alte variante de culori pentru ceasuri

PetricaCBD 14-10-09 16:57

Quote:

Originally Posted by CT-13-TGR (Post 2716392)
@ PetricaCBD - esti multumit de paravanturi? cum ai schimbat nuca de pe maneta de vireza?

dap foarte multumit de paravanturi....merita cei 65 ron investitzi :d....luate din targul vitan...am taiat nuca veche....si putin din schimbator :D

PetricaCBD 14-10-09 16:59

Quote:

Originally Posted by ArG3nT0 (Post 2716870)
unde ai facut pozele acolo stai???

in apropiere...de ce?>

PetricaCBD 14-10-09 17:00

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 2717468)
Instaltie secventiala, euro 3.

Unde se gasesc modelele alea de ceasuri? Sunt folii care se aplica peste cele originale, sau plasme?

@Petrica: am fost si eu, dar duminica... nu v-am vazut masinile pe acolo.

eram in spatele bmwului decapotabil cu interior alb.....intre un bmw negru si un clio tot negru ambele cu prize de aer la capota...

CT-13-TGR 14-10-09 19:07

le`ai mentinut culoarea originala sau le`ai vopsit... plasticu dupa 1 vara si 1 iarna devine casant ce zici? eu de aceea nu prea ma incumet sa imi pun ca cik arata urat dak se ciobesc! ai degresat si ai mai adaugat alt lipici in afara de cel original?

ArG3nT0 14-10-09 21:07

Quote:

Originally Posted by bogdan4u (Post 2716882)
salut ArG3nT0 ma ajuti si pe mine cu un raspuns? legat de ce am scris mai sus? am un executiv 2003 euro3 cu lovato instalatia de gaz .ce tip de instalatie este ? cu plaman sau injectie?

din cate stiu eu lovato de pe cielo nu este secventiala...si este adevarat Geo nu sunt prea reusite din cauza asta cei de la daewoo au pus secventiale doare pe nubira...cele lovato sunt pe plaman pe baza de absortie nu secventiala pe injectie...lucru asta l-am aflat de la un baiat de pe la ilioara unde am facut revizia la Gpl...poate nu am inteles eu bine...

ArG3nT0 14-10-09 21:08

Quote:

Originally Posted by PetricaCBD (Post 2718497)
in apropiere...de ce?>

pai se pare ca suntem vecini eu stau pe Lacramioarei si nu am vazut masina ta pe acolo :(...

bogdan4u 14-10-09 22:00

Daca are cineva instalatie gpl lovato din fabrica (cielo executiv din 2003 , euro 3 este a mea) sau stie el ,sa-mi confirme daca este cu plaman sau secventiala pt ca parerile sunt impartite din cate vad.

Masina imi este adusa maine din tara (locuiesc in italia) si am facut schimbul de ulei acolo la un service daewoo ,au pus ulei total ,eu nu cunosc marca asta ce parere aveti?

ALEX_BZN 14-10-09 22:42

Quote:

Originally Posted by bogdan4u (Post 2719592)
Daca are cineva instalatie gpl lovato din fabrica (cielo executiv din 2003 , euro 3 este a mea) sau stie el ,sa-mi confirme daca este cu plaman sau secventiala pt ca parerile sunt impartite din cate vad.

Masina imi este adusa maine din tara (locuiesc in italia) si am facut schimbul de ulei acolo la un service daewoo ,au pus ulei total ,eu nu cunosc marca asta ce parere aveti?

depinde ce indicativi de vascozitate si ce amestec are..daca este ulei full sintetic,semisintetic sau ulei mineral...da-ne detalii si ce indicativ are(ex 10w 40 sau 10w 30...etc)firma mie unu nu imi este cunoscuta deloc..nu am auzit de uleiurile total
app de instalatie...nu ai de ce sa iti faci griji de care e,atat timp cat functioneaza corespunzator..ti-am zis la un post anterior si ma repet...cu cat e mai simpla cu atat e mai bine...se intretine mai usor,se regleaza mai usor si o sa poti sa inveti si tu sa le faci..eu unu am desfacut plamanu meu de nenumarate ori findca am tot avut pb cu membranele...ba se infunda..inauntru are ca un fel de sita care seamana cu un burete si trebuia schimbata...etc...ba mi se spargea un cot de la partea de racire cu apa si ca sa il schimb a trebuit desfac plosca(plamanu) ca sa scot partea ramasa inauntru findca era prinsa pe interior cu un oring si o siguranta metalica..etc probleme

banzay 14-10-09 22:46

E secventiala. Tot euro 3, tot exe, tot lovato instalatia. Cauta manualul ei pe net si ai acelasi raspuns si acolo. Are 3 calculatoare/module (sub torpedou localizate), reglajul se face numai cu scannerul sau de pe pc, nu are surub din care reglezi debitul.

PS: uleiul total stiu eu (poate ma insel, doar din auzite vorbesc) ca e un ulei mediocru. Nici bun nici rau, doar face ca masina sa mearga :)

ALEX_BZN 14-10-09 22:55

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 2719780)
E secventiala. Tot euro 3, tot exe, tot lovato instalatia. Cauta manualul ei pe net si ai acelasi raspuns si acolo. Are 3 calculatoare/module (sub torpedou localizate), reglajul se face numai cu scannerul sau de pe pc, nu are surub din care reglezi debitul.

PS: uleiul total stiu eu (poate ma insel, doar din auzite vorbesc) ca e un ulei mediocru. Nici bun nici rau, doar face ca masina sa mearga :)

asa am vazut si eu la un ford mondeo cu gpl..ii regla gazu dupa niste diagrame ca la tester...de pe un pc...si at mi se parea ciudat...nu intelegeam apoi am aflat ca sunt secventiale acelea;)

bogdanelmv 15-10-09 08:44

Va salut. Un far stanga de Cielo, are cineva de vanzare ? l`am spart aseara si nu pot sa cricul asa. Astept raspuns.

CT-13-TGR 15-10-09 08:55

Quote:

Originally Posted by bogdanelmv (Post 2720235)
Va salut. Un far stanga de Cielo, are cineva de vanzare ? l`am spart aseara si nu pot sa cricul asa. Astept raspuns.

4tuning -> bazar -> far cielo stanga ... la 50 - 60 lei!

ArCaDa 15-10-09 09:17

Salut baieti !! Am si eu o intrebare. Se schimba greu boxele pe fata la un cielo si daca sunt pe 10' sigur sau ar intra si mai mari ?? :???:

mike-fullspeed 15-10-09 09:24

Nu se schimba greu, dai fata de usa jos si boxa e prinsa in cateva suruburi.... Daca ai boxe mai mari trebuie sa tai un pic din usa... ;)

ArCaDa 15-10-09 09:34

Eu vorbesc de boxele de la cielo, nu am in usa boxe, vorbesc de cele din fata de pe bord din laterale :) .

Snapy_xxl 15-10-09 09:35

Quote:

Originally Posted by mike-fullspeed (Post 2720321)
Nu se schimba greu, dai fata de usa jos si boxa e prinsa in cateva suruburi.... Daca ai boxe mai mari trebuie sa tai un pic din usa... ;)

Esti cam pe langa ce intreaba baiatu' :lol:

@ ArCaDa: Da un search si sigur vei gasi ce iti trebuie pt ca s-a mai discutat de cateva ori ;)

ArCaDa 15-10-09 09:38

@ ArCaDa: Da un search si sigur vei gasi ce iti trebuie pt ca s-a mai discutat de cateva ori ;)[/QUOTE]

Pe mine ma interesa mai mult doar daca e sa fie maxim pe 10' , sa nu iau mai mari si porma sa vad ca nu intra, stiu ca pe spate 16.5 si pe fata auzisem de 10'. Montatu daca nu reusesc ma duc la un dasta auto dau 10 Ron si le rezolva baietii :)) .

RaZVaN_17_06 15-10-09 14:18

Numai de 10 intra pe fata si locul este foarte ingust.
Trebuie sa ai rabdare multa cu ele:-P
Iar boxa trebuie sa nu aiba picioare laterale multe, sa zicem maxim 2 bucle de prindere care sa se afle pe diagonala.

mike-fullspeed 15-10-09 18:13

Quote:

Originally Posted by Snapy_xxl (Post 2720338)
Esti cam pe langa ce intreaba baiatu' :lol:

@ ArCaDa: Da un search si sigur vei gasi ce iti trebuie pt ca s-a mai discutat de cateva ori ;)

Scuze, ma dusai cu gandul in alta parte... :rolleyes2

PetricaCBD 15-10-09 22:22

Quote:

Originally Posted by ArG3nT0 (Post 2719356)
pai se pare ca suntem vecini eu stau pe Lacramioarei si nu am vazut masina ta pe acolo :(...

trec zilnic pe nicolae pascu si pe lacramioarei.....si pana acum un an am lucrat la rds acolo la cladirea aia parasita

ArG3nT0 16-10-09 21:45

aham mai suntem vecini si nu ne stim ;))....merge cineva in wekend la pitesti???daca e poate ne vedem si mergem mai multi ???

bogdan4u 17-10-09 17:59

salut. am o problema cu farul dreapta la cielo,in interior a cazut plasticul acela in forma de palarie cu 3 picioruse care presupun ca vine in fata becului,si-mi bat luminile aiurea, se poate desface farul pentru a vedea daca e sarit sau rupt?

ALEX_BZN 17-10-09 22:05

am impresia din auzite ca trebuie incalzit pe margini ...de desfacut se desface sigur...il demontezi si iti dai seama apoi....exact nu pot sa iti spun dar pe parcurs ce il dai jos o sa reusesti si o sa intelegi ce e de facut

tiolik 18-10-09 14:30

te pot ajuta eu cu informatii despre desfacerea farului daca ma accesezi pe messenger dar mai intai de al desface, desfai capacul si dupa ce scoti si becul uitete ca este un surub care ar trebuii sa tina acea palnie daca alcel surub se afla la locul lui inseamna ca palnia sa rupt daca surubul nu mai e inseamna ca a sarit si a cazut palnia;
in cazul in care nu mai e buna palnia trebuie schimbata dar nu stiu daca iti convine sa platesti transport ca sa iti trimit eu de ex o palnie de la mine din craiova

bogdan4u 18-10-09 16:42

Quote:

Originally Posted by tiolik (Post 2729043)
te pot ajuta eu cu informatii despre desfacerea farului daca ma accesezi pe messenger dar mai intai de al desface, desfai capacul si dupa ce scoti si becul uitete ca este un surub care ar trebuii sa tina acea palnie daca alcel surub se afla la locul lui inseamna ca palnia sa rupt daca surubul nu mai e inseamna ca a sarit si a cazut palnia;
in cazul in care nu mai e buna palnia trebuie schimbata dar nu stiu daca iti convine sa platesti transport ca sa iti trimit eu de ex o palnie de la mine din craiova

salut .te adaug acum in lista de mess. si vb mai mult acolo

casp3r75 18-10-09 21:59

sal!
am si eu o problema cu cielo... cand iau piciorul de pe acceleratie zvagneste...da in nas..parca nu ii vine banzina...
ma gandeam sa nu fie filtru de banzina dus?
ultima data cand lam dat jos si lam suflat a iesit o gunoaie cam cat pe jumatatea furtunasinui.
un sfat?

ALEX_BZN 18-10-09 22:12

sfatu e simplu si ti-l da oricine:SCHIMBA-L ca sa stai linistit..si apoi mai vezi.....ia-le prin eliminare si incepi cu filtru..nu e scump si se shimba usor,vine prins pe conducta sub prag in partea drepta spate.

mike-fullspeed 18-10-09 22:34

Quote:

Originally Posted by casp3r75 (Post 2730448)
sal!
ma gandeam sa nu fie filtru de banzina dus?
ultima data cand lam dat jos si lam suflat a iesit o gunoaie cam cat pe jumatatea furtunasinui.
un sfat?

Stai ca nu inteleg... Adica l-ai dat jos, ai vazut ca e murdar, si l-ai mai pus la loc??? :shock::shock: Acum intrebarea mea e, de ce l-ai mai dat jos? doar sa vezi daca e sau nu murdar?

casp3r75 19-10-09 20:05

am rezolvat problema! va multumesc!

si as mai avea o problema ca am tot cautat un forum si nu am gasit mai concret cum se leaga ceasurile de gsi?

re!

banzay 19-10-09 21:19

Deci tu ai ceasurile? Ai si mufele (2 la numar) si traductorul? Daca ai cielo SOHC, nu e nici o problema la montaj, in schimb la DOHC am inteles ca e nevoie de un montaj simplu (facut de un electronist) sa insumeze semnalul de la bobine (parca asa era...) Si schema o gasesti pe clubopel.com sigur :)

Robert_MNW 19-10-09 22:28

Unde gasesc si eu alarma montata la Cielo? La Matiz e sub volan in bord si m-am uitat si nu este. La voi unde este montata poate o gasesc si eu in acelasi loc. Multumesc! Vreau sa ii anulez senzorii!

Genghis.Khan 20-10-09 09:23

Am o problema mare: a inceput sa imi scartaie brodul, in partea dreapta!
M-am uitat, toate suruburile sunt stranse.
Ce naiba sa fac?

ArCaDa 20-10-09 09:32

Quote:

Originally Posted by Genghis.Khan (Post 2734877)
Am o problema mare: a inceput sa imi scartaie brodul, in partea dreapta!
M-am uitat, toate suruburile sunt stranse.
Ce naiba sa fac?

Si la mine scartaie, dar nu mereu, are momente . Eu ma gandeam ca e din cauza ca a fost desfacut panoul principal sa montez casetofonu. Altceva nush de ce l'ar fi apucat scartaitu asa .:rolleyes2

Genghis.Khan 20-10-09 09:35

Quote:

Originally Posted by ArCaDa (Post 2734892)
Si la mine scartaie, dar nu mereu, are momente . Eu ma gandeam ca e din cauza ca a fost desfacut panoul principal sa montez casetofonu. Altceva nush de ce l'ar fi apucat scartaitu asa .:rolleyes2

Eu am vazut unde scartaie:
In dreapta jos, peretii dintre usa bordului si laterale.
Astept raspunsuri!

Geo_ZGA 20-10-09 09:45

Quote:

Originally Posted by Robert_MNW (Post 2733967)
Unde gasesc si eu alarma montata la Cielo? La Matiz e sub volan in bord si m-am uitat si nu este. La voi unde este montata poate o gasesc si eu in acelasi loc. Multumesc! Vreau sa ii anulez senzorii!

Senzorul de perimetru cumva? La mine il montasera sub rama schimbatorului... dar nici nu am plecat de la montaj si i-am pus sa-l scoata de tot, era mult prea sensibil si stresant.
Alarma in sine se monteaza sub bord, ori in spatele panoului de sigurante, ori in spatele consolei contrale, unde e si climatizarea.

Robert_MNW 20-10-09 12:45

Mersi Geo! O sa ma uit diseara. Senzorul acela il vreau sa il anulez ca e mult prea sensibil.

All times are GMT +2. The time now is 18:54.

- Copyright 2026 4Tuning