Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

cornel1955 22-04-14 18:59

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5696655)
205 cine este pilotul

Da da da zile periculoase care neau pus pe butuci (pe unii)...pai cu 205 cred ca era Make Mateescu ...din cate stiu Dorian nu a fost acolo atunci...se pare ca filma baiatul lui Make ??? nu mai stiu exact...la noi iar e sarbatoare maine Sf. Gheorghe si desi nu ma cheama Gheorghe ma antrenez de pe acum sa ies pe locul 1 (la pahare)

cornel1955 22-04-14 19:10

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5697088)
.................................................. ......................masina inca nu era vopsita,dar ardeam de nerabdare,si asa am plecat la a doua proba,de asta data de la garajul moto pina la Valea Domanului pe roti,esapament deschis si putina reclama nu strica mam gindit,nici in vis nu miam putut imagina ca exista atitia iubitori ai sportului cu motor,cred ca dupa jumatate de ora au fost peste 100 si mai veneau
continuarea urmeaza

eu ieseam in spatele IDMS tot cu ea pe roti ca era aproape, spre Fibre de Sticla, pe un drum de 1 km linie dreapta, cu dale de beton, voi macar aveati asfalt...mai mult era sa vad cum sta masina pe denivelari decat pt demaraje si plafon de viteza :lol: ...intradevar apareau mieii behehhe de peste tot sa vada "Formule" ... bine ca nu aparea si militia :lol:

TG53 22-04-14 19:48

si eu am crezut ca este Make,dar ce ma deruteaza este ca se pare ca este in fata montat un radiator,si dupa cite stiu eu Make a avut un motor de Oltcit sau ma insel?

ROAD EMPIRE 22-04-14 20:45

3 Attachment(s)
Nu e aceasi masina ?!!

john17 22-04-14 21:28

Chiar voiam sa intreb daca nu s-a pus motor de Oltcit pe vreun Easter! :-) Centrul de greutate jos, bloc din aluminiu, iar ca si arhitectura a camerei de ardere era peste Dacia si Lada! Drept ca mari puteri nu stiu sa se fi scos din el vreodata.
Ciudat cu radiatorul ala in fata, o fi fost pt a mai incarca fata?
In filmul cu circuitul de la Bz se vede o formula cu eleronul mult mai inalt decat restul, nu prea cred ca se incadra in 800mm... Si apropo de incadrare, masina cu motor Lada 1500, aia care depaseste tot in filmarea on board, cum are pasaport istoric daca Easterele au fost limitate la 1300 cmc? Nu trebuie sa fie in limitele omologarii? Si sunt taaare curios daca stie Nea Tibi detalii tehnice, 150 cp din motorul Lada nu mi se par deloc putini, chiar cu mijloacele de acum!

TG53 22-04-14 21:31

Road,cred ca ai dreptate,este aceiasi masina,suspensia bratzul superior,gura de rechin este la fel si prinderea oglinzii sint dupa parerea mea identice

nelutz69 22-04-14 21:57

1 Attachment(s)
Ieri 21 aprilie sa stins mult prea devreme o alta stea din Campionatul de Viteza in Coasta European[/B]. R.I.P. Herbert Stenger :sad:

O veste trista pt toti si poate si mai trista pt Tibi Ghedeon care la cunoscut personal si a fost si alaturi de el cativa ani in echipa acestui pilot german, multiplu campion Vitezist Herbert Stenger supranumit Leul....
[B]

TG53 22-04-14 23:30

vestea ca sa stins Herbert din viata am aflato azi,am stiut ca are probleme cu sanatatea,dar am sperat pina in ultimul moment,dar cel de sus a vrut altfel.pina imi revin din soc am sa va scriu citeva rinduri despre cel care a fost der Berglöwe
John,masina care depaseste pe toti,intre timp am aflat ca este pilotata de Tobias Worm,nu de Volker este de fapt o formula Mondial cu motor pina la 1600 si Easter pina la 1300 intre timp am aflat ca exista motoare de Lada care au pe stand 165CP
in mare detalii tehnice din motorul de Lada original au ramas de fapt numai blocul,chiulasa goala si citeva anexe capac culbutori,distributia,capac de distributia
vilbrochen de otel,usurat si echilibrat biele speciale gekrackt nu stiu de unde provin,pistoane Mahle
chiulasa modificata,cu supape mari,alte scaune de supape,arcuri speciale,culbutori modificati cu role,pina si surubul de reglaj joc supapa este modificat un sistem cu penseta,care nu mai permite dereglajul
axa cu came o constructie noua,din otel,exista mai multe variante,cea originala era de fapt o axa sinterizata
ungere cu carter sec pompa de ulei dubla,plasata exterior
aprindere electronica cu sensor Hall
pompa de benzina electrica Facet,cu presiune reglabila carburatoare Weber 40 orizontale,raport de compresie10,5:1 din cauza benzinei fara plumb,in mara cam asta daca mai sint intrebari?

cornel1955 23-04-14 11:46

Imi pare rau sa aud vesti triste de sarbatori...sai fie odihna usoara si in pace!!! + ...poza #2 cu #31 este facuta in 1984 la Galati ... eu eram in spate cu #51...in fata era Eugen si cu Kazankov (BG)...cum se explica atunci ca in 85 la Sf Gheorghe Dorian avea #205 :rolleyes2 ...poate Make avea initial motor de Dacia si in 88 la facut pe cel cu motorizare Oltcit cand am fost colegi de club la CMAK-FEA-IFA...zic si eu pt ca memoria mea se joaca cu mine :lol:

cornel1955 23-04-14 12:01

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5697237)
Chiar voiam sa intreb daca nu s-a pus motor de Oltcit pe vreun Easter! :-) Centrul de greutate jos, bloc din aluminiu, iar ca si arhitectura a camerei de ardere era peste Dacia si Lada! Drept ca mari puteri nu stiu sa se fi scos din el vreodata.
Ciudat cu radiatorul ala in fata, o fi fost pt a mai incarca fata?
In filmul cu circuitul de la Bz se vede o formula cu eleronul mult mai inalt decat restul, nu prea cred ca se incadra in 800mm... Si apropo de incadrare, masina cu motor Lada 1500, aia care depaseste tot in filmarea on board, cum are pasaport istoric daca Easterele au fost limitate la 1300 cmc? Nu trebuie sa fie in limitele omologarii? Si sunt taaare curios daca stie Nea Tibi detalii tehnice, 150 cp din motorul Lada nu mi se par deloc putini, chiar cu mijloacele de acum!

Pai la Oltcit nu sau scos decat de la 60 CP la 1300 cmc la vreo 75 cai amarati pt simplul motiv ca motorul de serie era deja impins la maxim...Petrica Cojocaru a vb cu francezii si aia iau zis sa nu se mai chinuie ca atata poate...legat de Lada mijloacele de acum sunt mult peste cele de atunci...eu la 1300 aveam 85 CP si treceau aia pe langa noi ca racheta, iar la 1600 aveam 124 CP si lam scos in 150 dar am revenit la 124 CP pt fiabilitate...fi atent pe cine depaseste mielu ala ca erau clase diferite amestecat...2 nici nu aveau aripa deportanta si erau si roti "crenvursti"...deci strainii au acum la formula Mondial sau 1600 mult peste 150 CP....credema John aia sunt dracu gol la capitolul Lada si umbla cu secrete si iti cer pe un motor de 150 CP 2500-3000 euroi folosit dar cu setul motor si bloc noi :lol:

TG53 23-04-14 13:01

in moment imi vine greu,dar totusi am sa scriu citeva rinduri,pe Herbert lam cunoscut in 1991,sfirsitul lunii octombrie,am raspuns la un anuntz din ziar,el cauta un mecanic chef pentru echipa sa de curse si eu un loc de munca distantza de la mine acasa pina la el 50km acceptabil,pentru situatia mea de atunci trei saptamani dupa ce am ajuns in Germania el ma intrebat ce stiu sa fac,eu am spus multe,inca citeva intrebari poate 10 minute,ma invitat intro simbata pentru o proba,dupa proba a spus daca vrei,potzi luni sa incepi asta a fost a urmat o perioada de munca intensiva,dar si placuta,am fost acceptat aproape ca un membru de familie,am colindat cu el doi ani Europa,Austria,Italia cortina D`ampezo,Franta,Cehia,Luxemburg,Spania,Portugalia am constriut o masina peste iarna 91-92,am chefuit la victorie,am plins la infrigere,in 93 ma ajutat cu masina lui cea veche sa particip la 4 coaste 2 la Luxemburg coasta foarte scurta 1850m,odata in Franta,odata in Austria mam despartit de el fiindca am gasit un loc de munca aproape de casa 3 km unde lucru si astazi am fost tot timpul cu el in legatura ar fi multe de povestit,dar nu stiu daca mai intereseaza pe cineva
odihneascase in pace

racerVTM 23-04-14 15:40

aici este istoria motorului de Lada de curse . Si puteri in jur de 160 de cai numai cu injectie au fost scoase si la peste 1600cmc

http://www.vazi.lv/forums/viewtopic.php?f=30&t=2339

TG53 23-04-14 16:38

Racer,tu ai dreptate,dar motorul din linkul tau,nu mai poate,fi numit Lada este unMTX cu alta chiulasa si doua axe cu came,facut pentru rally si acum 30 de ani
eu vorbesc de un motor aktual,care este omologat ca Lada in grupa Mondial,regulamentul nu il cunosc exaxct,nici nu ma intereseaza,dar stiu ca trebuie folosite niste componente din motorul de serie,bloc,chiulasa,distributia cu lantz,
MTX este cu totul altceva,este folosit numai blocul si restul este cu totul altceva

cornel1955 23-04-14 17:05

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5697451)
in moment imi vine greu,dar totusi am sa scriu citeva rinduri,pe Herbert lam cunoscut in 1991,sfirsitul lunii octombrie,am raspuns la un anuntz din ziar,el cauta un mecanic chef pentru echipa sa de curse si eu un loc de munca distantza de la mine acasa pina la el 50km acceptabil,pentru situatia mea de atunci trei saptamani dupa ce am ajuns in Germania el ma intrebat ce stiu sa fac,eu am spus multe,inca citeva intrebari poate 10 minute,ma invitat intro simbata pentru o proba,dupa proba a spus daca vrei,potzi luni sa incepi asta a fost a urmat o perioada de munca intensiva,dar si placuta,am fost acceptat aproape ca un membru de familie,am colindat cu el doi ani Europa,Austria,Italia cortina D`ampezo,Franta,Cehia,Luxemburg,Spania,Portugalia am constriut o masina peste iarna 91-92,am chefuit la victorie,am plins la infrigere,in 93 ma ajutat cu masina lui cea veche sa particip la 4 coaste 2 la Luxemburg coasta foarte scurta 1850m,odata in Franta,odata in Austria mam despartit de el fiindca am gasit un loc de munca aproape de casa 3 km unde lucru si astazi am fost tot timpul cu el in legatura ar fi multe de povestit,dar nu stiu daca mai intereseaza pe cineva
odihneascase in pace

Cum sa nu intereseze povestiri vechi cand aproape toti vin aici sa afle asemenea povestiri interesante povestite chiar de cei care au trait acele momente...foarte interesanta evolutia ta alaturi de Herbert si sa stii ca amanunte (in masura in care le poti dezvalui) nu cred ca supara pe nimeni decat pe invidiosi sau pe cei gen "Gica contra" care nu le convine nimic...pe ce masina ai mers pentru Herbert ?

racerVTM 23-04-14 18:22

in 1986 a fost vreun Easter din Romania in cursa de la Schleiz ? cand a fost prima participare in CPP afara din Romania la Easter ??

https://www.youtube.com/watch?v=_MwN0EyoR8E#t=86

TG53 23-04-14 20:16

in 1986 la eastere la Schleiz Peteanu,Bibiri si Gedeon locul 3 pe echipe la Eastere multe abandonuri la ceilaltzi cred ca 86 a fost si primul an unde am concurat afara
Cornele,la ora actuala pot dezvalui tot,eu miam incercat norocul pe vechea masina a lui Herbert,cu care a concurat el in 91,un cadru de Osella modificat si paramodificat cu motor BMW 4 cilindrei din M3 E30,cutie de viteza 5trepte Hewland cu schibator H dar intors pe dos vit1 dreapta spate,a2 dreapta fatza samd o catastrofa ,motorul conform protokolului de pa stand 385CP cum am ajuns sa conurez si multe alte amanunte,urmeaza

cornel1955 23-04-14 20:17

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5696655)
205 cine este pilotul

Vad ca nu sa lamurit nici acum problema "Nea Mitica unde esti? " Pai cand punem o intrebare trebuie sa ne dam peste cap sa cercetam sa vedem raspunsul corect, altfel ramane in "coada de peste"...:twisted:

TG53 23-04-14 20:23

Cornele,vorbesti de masina cu nr.205,Nu a avut Igescu mai tirziu si alta masina in poza se vede o carena,sau ma insel?

cornel1955 23-04-14 20:28

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5697629)
in 1986 la eastere la Schleiz Peteanu,Bibiri si Gedeon locul 3 pe echipe la Eastere multe abandonuri la ceilaltzi cred ca 86 a fost si primul an unde am concurat afara
Cornele,la ora actuala pot dezvalui tot,eu miam incercat norocul pe vechea masina a lui Herbert,cu care a concurat el in 91,un cadru de Osella modificat si paramodificat cu motor BMW 4 cilindrei din M3 E30,cutie de viteza 5trepte Hewland cu schibator H dar intors pe dos vit1 dreapta spate,a2 dreapta fatza samd o catastrofa ,motorul conform protokolului de pa stand 385CP cum am ajuns sa conurez si multe alte amanunte,urmeaza

Da Tibi dar inainte a fost Hungaroring '86 unde Easterele au "omologat" circuitul pt luna urmatoare de F1 :twisted: ..circuitul a fost modificat ulterior dupa iesirea de pe linia dreapta viraj dreapta cu morcovu' unde stim si viraj stanga...pai la 385 CP e un vis pt mine, probabil problemele erau altele...baga mare cu amanunte :lol:

cornel1955 23-04-14 20:33

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5697632)
Cornele,vorbesti de masina cu nr.205,Nu a avut Igescu mai tirziu si alta masina in poza se vede o carena,sau ma insel?

Trebuie sa apara Nea Mitica Rusanescu cu date exacte pt ca alfel nu aflam nimic...Igiescu a avut initial aia care eu ii spuneam "bot de cal" si dupa "86 a iesit cu aia cu cioc ascutit, o noua creatie si destul de reusita cel putin ca design

TG53 24-04-14 18:41

cu cei 385 CP pentru Cornel un vis,pentru mine la inceput un chin in primul rind la start ambreiajul,Sachs cu doua discuri de ambreiaj,foarte greu de dozat,pentru a ma obisnui am facut citeva incercari,dar 100% nu lam stapanit,a doua problema afost schimbatorul H pe dos,pe urma dozajul cu gazul,prea mult gaz,si te invirteai ca titirezul,undeva in acest topic am citit cu multi cai putere trebuie sa te imprietenesti Cornele credema ca nu este usor si mult timp si posibiltatzi nu am avut,dar mam vindut bine,dar pentru un sezon complet nu am vrut sa ma oblig,din mai multe motive

john17 24-04-14 19:37

Dupa cati ani de pauza a fost experienta asta? Dpmdv tot respectul pentru cine are in primul rand curaj sa se dea cu o astfel de masina, iar daca o duce cu bine la sosire e deja performanta!
Totusi de unde pana unde H-ul intors invers?! Am mai intalnit o ciudatenie de gen doar la o Alfa GTA care avusese cutie robotizata pe care se montase selector manual, treptele 5-6 ajunsesera unde normal vin 1-2 si invers, dar pana la urma s-au inlocuit si furcile cu cele de manuala si a revenit la normal. Mai misto a fost ca ei nu gaseau 1 sa plece de pe loc nici dupa ce eu m-am prins si dadusem vreo 2 ture cu ea prin curtea pravaliei :-) Ambreiajele "cu pucuri" sunt in general mai greu de dozat, acum nu stiu cat "ajuta" doua discuri.

TG53 24-04-14 20:25

pauza nu a fost mare,nu mai tin bine minte dar cred ca in 91sau tinut in Romania numai coaste,la care am mai participat,cred,eu am ajuns in Germania pe 3 octombrie 91,am avut primele 2 satamani de lucru cu formalitatzile de emigrare,locuintza am avut aranjata mai din timp si asa am primit imediat drept de lucru,si asa cum am scris mai sus am inceput la Herbert Stenger pentru anul1992 am construit pentru Herbert un prototip si Osella cea veche cea de care am vorbit a inchiriato pentru tot sezonul 92 la un tip cu bani multzi care vroia neaparat sa concureze,asta a platit o gramada de bani pentru tot sezonul,dar dupa cum am vazut mai tirziu,tipul voia numai sa impuna la nevasta,care era cu vreo 20 de ani mai tinara,si de fiecare data cind se urca in masina ii tremurau genunchi,era alb la fata si presupun ca si ud in combinezon de rezultate nu vreau sa spun nimic,era tot pe la coada eu cu trupa de mecanici asiguram si pentru el asistentza technica asa era facut contractul cu amanunte despre constructia prototipului am sa revin mai detailat
H invers de ce era asa nu stiu presupun ca are legatura cu Anglia unde astia stau pe dreapta,si schimba vitezele cu mina stinga daca este schimbatorul in mijloc, si BMW M3 E 30 avea linia 1 2normal,deci tragi spre tine,dar 1 era in spate de ce nustiu
pe scurt,tipul dupa citeva curse,era in 92 a disparut,nea informat telefonic ca nu mai vrea si nuare pretentzii la bani,intro seara,dupa citeva fiole ma intrebat Herbert daca nu vreau sa incerc ca masina este platita si sta degeaba,am stabilit niste conditzii,asigurari,samd in Germania nu miau recunoscut licentza,in schimb in Luxemburg,Franta si Austria mai tirziu mai mult

john17 24-04-14 21:59

Da, nu stiu de ce am avut impresia ca povestea e mai recenta. Dar oricum puterea masinii nu se compara cu Easterul! Aia cu genunchii si cu udatul pantalonilor confirma ce am scris eu mai sus! :-) Din cate stiu, cutiile de BMW cu 1 in spate, 2-3 si 4-5 pe aceeasi linie sunt asa pt ca 1 se foloseste doar la plecarea de pe loc si ca sa existe mai putine schimbari de linie si sa fie mai rapide manevrele - pe strada cel putin cea mai frecventa e schimbarea intre 2 si 3 pe drumuri virajate de munte. Toate cutiile de genul asta au tr. 5 priza directa (in loc de tr. 4 la cele normale) si rapoarte mai apropiate, eu mi-am pus una pe un BMW 6 (tipul vechi, 635 din 1978 ), dar a fost doar un moft, oricum scotea fum din roti si cu tr. 3 a cv normale, in schimb cu cea sport la drum intins mergea turata aiurea, zgomot si consum cat cuprinde. Dar cine mai era ca mine, cu 1 in jos in Romania anilor 1995! :-) Acum nici nu stiu cum e H-ul la masinile cu volan pe dreapta, sa fie invers? Adica 1-2 spre sofer si nu in stanga masinii? Posibil...
Astept cu interes continuarea povestii, doar daca amintirile nu sunt dureroase insa. Fara sa-l cunosc pe Herbert Stenger si tot nu mi-a cazut bine vestea ca a mai plecat un pilot dintre noi... Odihneasca-se in pace!

john17 24-04-14 22:57

A aparut un film in memoria Leului, una din masini ar trebui sa fie si prototipul la care a lucrat Nea Tibi: https://youtu.be/r3zASiCOGYs

nelutz69 25-04-14 02:56

6 Attachment(s)
Majoritatea masinilor bipost "PROTOTIP SPORT" grupa CN 1, sau CN2 si cele din grupa E2B asamblate de marii constructori (Osella, Norma, Ligier, LOLA..etc) sau chiar constructorii mai mici care au asamblat intre 1 si 15-25 masini(Erbert, Rebo, GIPI, G.R.D. , VIALI, Bogani, Breda, Gisa...etc) au folosit cutiile de viteze Hewland in "H", indiferent ca postul de pilotaj e situat in partea din stanga sau in dreapta , nu aceasta a fost cauza ca viteza 1 era in fata sau in spate, jumatate din masinile construite in Italia printre care si Osella are locul de pilotaj in dreapta iar maneta este tot in dreapta, la aceste masini nu are nici o legatura legislatia de circulatie pe partea stanga(Anglia) sau dreapta (Europa):-P ci totul depinde de pozitionarea levierului de comanda, daca e optim a se pozitiona in centrul masini scaunul avea sa fie pus in partea stanga(Vezi foto 10), daca levierul era optim in partea dreapta atunci si pozitia pilotului era pe partea dreapta a masini(vezi foto 9), oricum e alegerea mana dreapta a pilotului actioneaza levierul :twisted:... 95% din toate masinile PROTOTIP SPORT au aceste cutii de viteze Hewland cu manevrare in "H", daca la motoare sau folosit o varietate intreaga de marci, pt cutii cea mai buna solutie a fost aceasta, de ce? .... pt ca sunt foarte fiabile si operationale, pinioanele pt rapoartele din cutie eu le-am schimbat in 20-25 minute sub supravegherea si indrumarea lui Sandro Lipparini care la 83 de ani inca prepara si piloteaza cu mare entuziasm masini Osella :D .... el schimba aceste rapoarte in 15minute :twisted:

Deci, in afara de cutiile Hewland eu nu am auzit si nu am vazut pe acest gen de masini alte tipuri de cutii provenite de la masinile de strada... ca sa va faceti o idee mai buna ce e o cutie Hewland - o carcasa de cutie de VW Broascagoala, din prima generatie cu internele complect schimbate...
....foarte tarziu in anii 2007-2008 la grupa E2b sa permis si introdus cutiile lineare si apoi cele mai noi cutiile secventiale...
Foto 1,2,3,4,6: eu schimband rapoartele la cutia Hewland MK8/9 in "H" asistat de Sandro Lipparini...
Foto 5:carcasa de cutie de VW "Broasca" prima generatie pregatita pt a deveni o cutie Hewland

nelutz69 25-04-14 03:01

4 Attachment(s)
Foto 7: cele 5 lazi cu tot ce ai nevoie pt a schimba rapoartele in cutia HEWLAND :-P ... pt Coasta de viteza, pt Coasta tehnica si virajata, pt Slalom, pt Circuit...etc
Foto 8: tabel raportor rapoarte de viteze si turatii pt masina GIPI cu motorul Honda Vitec 1600 si anvelopele Avon 9.2x22.0

Foto 9: pozitionarea manetei schimbatorului in H este in dreapta la o masina cu pozitia de pilotaj in dreapta...
Foto 10: pozitionarea manetei schimbatorului in centrul masini este tot in dreapta scaunului de pilotaj...

TG53 25-04-14 09:19

Nelutz,bravo asta este foarte bine documentat
John,anul 1993 din film este prototipul in prima varianta am niste poze,dar nu reusesc sa le incarc poate cineva sami souna inca odata cum pot incarca pozele am uitat

TG53 25-04-14 09:22

1 Attachment(s)
se pare ca acum am reusit

TG53 25-04-14 09:31

prima poza este Herbert in masina grupa C,cel cu barba este colegul meu de munca si prieten cu care am lucrat la Herbert
a doua poza este masina cu care am concurat eu,cele 4 curse,in spate se vad "rotile" de aluminiu ptr.transport si masuratori
poza 3 are o valoare istorica pentru mine,este 12 septembrie01993,victorie a lui Herbert la Eichenbühl si ultima mea zi de munca duminica la Herbert.Victoria am sarbatorito pina dimineatza 13 septembrie,am plecat de la chef direct la noul meu loc de munca,am inceput la 8 pina la ora 17 cea mai lunga zi de munca din viata mea dupa chef

cornel1955 27-04-14 12:06

Trebuie sa iau o mica pauza de odihna mintala pt ca Nelutu nea ametit cu pinioanele si rapoartele lui si cu Hewland, iar Tibi cu "micul monstru bleu" pe care abia acum spune ca a mers...nu rezist la atata info/cm patrat...nevastamea a mai dat jos poze din pod...sa vad ce gandaci mai merg printre ele :lol:

cornel1955 27-04-14 13:06

Tibi ma uitam pe pozele din urma cu TG86 si nu sunt lamurit ...era ala cu "mustati" fata cu #115 sau cel de la Magura cu botu' gol si cu #16 ? :rolleyes2 , Astea erau dupa rebeliunea pop..ara (ca sa nu vb urat) :mrgreen: ?

TG53 27-04-14 14:12

asa nu pot sati raspund,trebuie sa vad pozele,masina 115 post 3923,7 post 3858 si 115 post 3864 este una si aceiasi monococa ,eu am avut nr.16 si la primul Easter cel de la Cioaca,dar cred ca nute referi la asta,TG 86 am avut iarasi o vreme115 in varianta complet rosu sau rosu si galben,cred ca in 90 sau 91 am avut si alt numar,sar putea sa fi fost 16,dar nu vreau sa scriu prostii,trebuie sa vad poza
cea ce a scris Nelutzu despre cutia minune Hewland este adevarat,Herbert a avut pentru fiecare masina o lada de lemn120x90cm cu rapoarte,daca se defecta un pinion,de cele mai multe ori se stricau crabotzii,putea fi comandat sil primeai foarte repede,Nelutzu.iti recomand sa mai antrenezi scimbarea rapoartelor,eu inlocuiam rapoartele,regulat sub 12 min se poate,credema

cornel1955 27-04-14 20:01

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5699021)
asa nu pot sati raspund,trebuie sa vad pozele,masina 115 post 3923,7 post 3858 si 115 post 3864 este una si aceiasi monococa ,eu am avut nr.16 si la primul Easter cel de la Cioaca,dar cred ca nute referi la asta,TG 86 am avut iarasi o vreme115 in varianta complet rosu sau rosu si galben,cred ca in 90 sau 91 am avut si alt numar,sar putea sa fi fost 16,dar nu vreau sa scriu prostii,trebuie sa vad poza........................................

uite 3 poze la care ma refeream...prima este Riga dar nu stiu ce an, dupa 86 oricum, a doua Magura dupa rebeliune '90 sau'91 si ultima cu #10 nu stiu...2 cu "mustati" una fara "mustati"...care e TG86 :rolleyes2.
Foto 1 prin amabilitatea lui Maris Meilands, 2 io cu un print screen din film, 3 nu stiu

ROAD EMPIRE 27-04-14 20:29

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5699133)
uite 3 poze la care ma refeream...prima este Riga dar nu stiu ce an, dupa 86 oricum, a doua Magura dupa rebeliune '90 sau'91 si ultima cu #10 nu stiu...2 cu "mustati" una fara "mustati"...care e TG86 :rolleyes2.
Foto 1 prin amabilitatea lui Maris Meilands, 2 io cu un print screen din film, 3 nu stiu

Toate! :)

TG53 27-04-14 21:17

in poza 3 cea cu pontoanele scurtate este monococa,celelalte TG86,cea cu nr 16 studiaza mai atent poza,sint curios daca descoperi ceva,daca nu am sati dezvalui eu secretul mult succes,moshule

john17 28-04-14 11:38

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5699175)
sint curios daca descoperi ceva,daca nu am sati dezvalui eu secretul

Suspensia cu push rod..? Vad ca Moshu doarme inca, sau l-au mancat gandacii pozelor din pod :-)

TG53 28-04-14 13:32

TG86 a avut push rod de la bun inceput,este altceva,dar ce?

cornel1955 28-04-14 14:46

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5699175)
in poza 3 cea cu pontoanele scurtate este monococa,celelalte TG86,cea cu nr 16 studiaza mai atent poza,sint curios daca descoperi ceva,daca nu am sati dezvalui eu secretul mult succes,moshule

Hehehhee nu stiu de ce am senzatia ca #16 este construita pe sasiu tubular :rolleyes2:rolleyes2 si raspuns pt John : "Dusmanul de clasa nu doarme niciodata !" ...am zis ca iau o scurta pauza dar ma scos Tibi din barlog :lol:

TG53 28-04-14 15:40

este construita pe sasiu tubular,fiindca este TG86,dar surpriza este alta,Cornele punetzi ochelarii pe nas,poate vezi o modificare pe capota motorului.Ce zici?

All times are GMT +2. The time now is 12:52.

- Copyright 2026 4Tuning