Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Renault (https://forum.4tuning.ro/293-discutii-renault.html)
-   -   Club Renault 5 (https://forum.4tuning.ro/293-discutii-renault/9371-club-renault-5-a.html)

warangel 07-09-07 18:01

Re: Club Renault 5

in primul si in primul rand sa te uiti dupa rugina: sub presuri, da in fata scaunele vezi dk deasupra rotiilor sunt gauri, puncte de rugina etc. si dk reusesti sa te uti si pe sub ea e bine; sa nu scoata fum negru ca la carburatoarele astea nu prea ai ce sa faci. (asta am patit eu tot cu unu mic din '87)
sfat: inearca sa citesti cat mai multe posturi de pe forum si ai sa vezi k te cam prinzi cum merge treaba

apropo stie careva "club renault 5" cand si unde se intalneste?

huderdi 07-09-07 18:29

mersi pentru sfat! sa spunem ca sta bine la problemele pe care le-ai enumerat;totusi pretul cum vi se pare?

yo3ham 07-09-07 22:12

Quote:

Originally Posted by huderdi (Post 1087360)
Salutare pentru prima data! urmeaza sa achizitionez "LE CAR" - nume de cod :P sau renault 5... nu sunt cunoscator in ale masinilor cu atat mai putin intr-o categorie anume! omul imi cere 700euro - ingrijita,din 87,rar2008,140000km reali!am mers cu ea...nu toarce dar e excelenta ca experienta!
intrebare: care sunt cele mai comune probleme ale unui renaul 5?si la ce sa ma uit mai atent?

Doar 700E ? pret excelent, pt una ingrijita am vazut cerindu-se mai mult decit dublu.
Ce se strica ? pai se pot strica multe. Tipic cade (si se pierde) capacul/trapa de la rezervor, asa ca daca a ta o mai are poate verifici balamaua si o repari, inainte sa fie prea tirziu. Se poate rupe maneta de soc (e din plastic). In rest, fiecare cu problemele ei. Masina a avut mare succes si nu prea are probleme tipice. Daca nu toarce, se poate curata si regla carburatorul, verif./schimbat bujiile si ar tb sa toarca.

boncea 07-09-07 23:04

Salut am si eu un renault 5 gtx injectie monopunct , daca stiti cumva cat ma costa o reconditionare la planetara sau unde gasesc de cumparat si amortizoarele pe fata. C-am la ce pret ajung toate astea? pls lasati un msg thx.P.S: masina e din 90` si am inteles ca merg si piesle de pe renault 19 are motor de 1.7 benzina.thx

villytzah 08-09-07 00:08

boncea: masina ta are cam cel mai marfa motor,parerea mea si excluzand GTT, planetara la dezmembrari - in jur de 1,5 mil si amortizoarele merg reconditionate si intarite.Mai cauta topicuri de R5 si o sa afli mai multe.

huderdi : parerea mea ca la 700 euro e prea putin si o sa mai bagi destul in ea,in fine e una neinmatriculata la 300 euro pe la timisoara,poate o combini cu aia si te-ai scos.

yo3ham: ceea ce ai spus tu ca se strica la R5 sunt cele mai minore lucruri si care se datoreaza vechimii, dar totusi pot fi inlocuite. Lucruri mai grave sunt :
-puntea spate (e boala generala a R5)
-carburatorul dereglat sau stricat(nu prea mai ai ce sa-i faci)
-rugina datorata vechimii si nu numai
-sa nu fi fost accidentata
-verifici planetarele cu viraj max si accelerat mai tare ca sa vezi daca bat
-plus alte chestii generale care trebuie verificate la masini vechi.

Daca am omis ceva,si sigur am facut-o, rog baietii sa adauge ...:P

villytzah 08-09-07 00:09

IN legatura cu intalnirea de R5-uri, ar trebui sa facem una de toamna ca nu am mai facut de mult de tot, se face cam un an de la ultima daca nu ma insel.
Asa ca propuneti o data de intalnire si un loc poate ne strangem mai multi si o punem de o plimbare in gasca ;)

miliady 08-09-07 00:17

Quote:

Originally Posted by boncea (Post 1073713)
Salut , stie cineva de unde pot cumpara si eu niste amortizoare mai ieftine pentru un renault 5 din `90 motor 1.7 inj monopunct? sau sa le intaresc pastea?

stiu eu pe cineva care intareste... 100 ron / buc alea de fatza

boncea 08-09-07 13:31

dap lasa-mi un nr de telefon ceva pls sau un pm....

warangel 08-09-07 23:03

tare faza cu intrunirea :D si sincer ma bucur nespus... se face intalnire nationala sau locala (ca sa zic asa)

warangel 08-09-07 23:11

Quote:

Originally Posted by huderdi (Post 1087436)
mersi pentru sfat! sa spunem ca sta bine la problemele pe care le-ai enumerat;totusi pretul cum vi se pare?

eu pe R5 am dat 900 si tot tre sa schimb discul de ambreiaj, un burduf de planetara, carburatoru ca nu-l sufar ca nu am cum sa-l reglez si consuma enorm (hai sa zicem ca as putea totusi sa-l las pe asta dar tot tre sa-i schimb jiglerul de benzina si sa ii cupar un kit de reconditionare ca are 20 de ani) tre' sa sudez niste gaurele, sa fac rost de un stergator pt spate si de aici sunt lucruri minore... ai grija ce cumperi. dk e in stare buna, sa ai numai un ceva de facut la el, e mai mult ca bun pretul. verifica mai tot ce se poate. verifica de la motor pana la planetare, carburator si implicit socul dk merge cum trebuie, ambreiaj, cutia de viteze, stalpii ca sa vezi dk a avut accidente majore...Nu te astepta ca la banii astia sa gasesti cine-stie ce. Este totusi o ocazie buna dk nu e cazuta.

browser 08-09-07 23:25

pana la urama se mai face intrunirea R5-urilor ca io unu vreau :)

valir5gts 08-09-07 23:53

intalnirile erau de obicei la polivalenta.cei mai multi vin din bucuresti.au fost 8 gargarite la ultima intalnire.este o poza cu multe pagini in urma.si eu sunt de acord cu intalnirea.mai putem ajuta cu sfaturi pe cei mai noi.ideea este ca trebuie sa stabilim o data la care sa vina cat mai multi.(am facut si o mica plimbare prin oras.a fost de mare efect)
boncea:reconditionarea la planetara costa 1mil 200.burdufurile sunt 200mii cel de la roata si tot atat cel din cutia de viteze si 550mii cel de la cutia de viteze la planetara scurta.

browser 09-09-07 00:01

La polivalenta, pescarus, dar ideea e sa vina cat mai multi data si ora trebuie sa vorbim gen 28:09:2007 ?

yo3ham 09-09-07 00:29

Quote:

Originally Posted by villytzah (Post 1087924)
yo3ham: ceea ce ai spus tu ca se strica la R5 sunt cele mai minore lucruri si care se datoreaza vechimii, dar totusi pot fi inlocuite. Lucruri mai grave sunt :

OK, eu incercam sa gasesc chestii specifice R5... ce spui tu sint probleme care apar la mai toate masinile vechi (rugina, planetare care bat, accidente, consum/fum datorat uzurii carburatorului etc). Cu puntea spate, nu stiu, a mea nu are probleme speciale acolo....

M Y U 09-09-07 00:35

https://forum.4tuning.ro/191-bazar-auto-masini/44757-vand-renault-5gtturbo/page-2.html R5GTT de vanzare

All times are GMT +2. The time now is 06:56.

- Copyright 2026 4Tuning