![]() |
Re: Taxa de prima inmatriculare
Quote:
De aici mai reiese o chestie...te gandesti toate acele masini vor fi vandute mai devreme sau mai tarziu, pt. fiecare masina platindu-se o taxa intre 200 si...putem pt. unii sa vb de 1000-2000 de euro. Ei daca inmultim sumele astea cu cate masini se vand lunar...deci se inmatriculeaza lunar....te face sa te intrebi:"de ce nu avem inca nici macar un pom plantat,nici o schimbare in privinta poluarii?!?!?!de ce daca tot platit carute intregi de bani avem strazi ca-n afganistan?!?!?!?! Cum am mai spus,saptamana asta voi schimba cei 2700 RON in monede de 10 bani(merci de idee:))) si-i pun in 2 saci....va fi mai greu cand o sa trebuiasca sa-i car pana la politia rutiera....dar va fi super amuzant cand le voi "arunca" sacii de bani pe tejghea(din pacate casierita de la politie unde voi plati eu taxa nu are nici o vina saraca) Am cam deraiat, deci scuze de offtopic. |
Bravo!!! Problema este ca nu stiu cine iti o sa-ti schimbe banii. Eu am planificat treaba asta de multa vreme si inca am de strans bani. Daca reusesti sa faci treaba asta ai toata stima si respectul meu.
Da ai dreptate, personalul de la ghiseu nu are nici o vina, pana cand apare o problema si sa vezi tu atunci ce te plimba ei de la un ghiseu la altul. O sa spui ca nu este vina lor pt ca ei nu au nici o vina ca legile sunt proaste. Da asa este dar nici nu se straduiesc sa faca ceva pentru a ne face viata mai usoara. La urma urmei nu vad cu ce ii deranjeaza sa numere bani, datoria lor este sa serveasca toti clientii. Evident nu toti functionarii sunt de rea credinta. |
Quote:
cand am mai facut asta am fost la 2 banci...pentru doar 800 de monede...acum ca trebuie 27000 de monede.....cred ca o sa stau vreo 3-4 zile sa le strang si aia nici macar nu e problema cea mare,problema apare la carat:)))))))) |
hahahahaha azi s-au confirmat pt. mine toate bancurile cu politisti....mi s-a spus ca trebuie sa astept cel putin 48 de ore ca sa-mi calculeze cat am de platit ca taxa de poluare,holly shit,48 de ore ca sa calculeze o taxa?!?!?!?!?!?!shiiiit
|
am depus eu toate actele dar mi'au facut programare la rar abia pe 21.07 :sad: abia dupa rar pot sa ma duc sa platesc taxa.
|
am si eu o mare rugaminte: care dintre cei de pe forum care si-au inmatriculat masina cu ajutorul noii taxe sa ne spuna si noua in primul rand daca e reala(eu unu nu cred pana nu vad o masina inmatriculata dupa 1 iulie cu cateva sute de euro),cata alergatura este si eventual niste poze la chitante si talon pentru a dovedi ca a fost inmatriculata recent.ms si sper ca nu cer prea mult :)
|
Quote:
la noi e invers,mergi prima data la rara,apoi depui actele pt taxa si iti fac o programare peste min. 48 ore sa mergi sa o platesti,apoi,dupa ce e platita taxa poate astepti si pana in ziua urmatoare sa iei numerele. Eu merg la rar miercuri,apoi daca mai e timp merg sa depun actele ca cel devreme vineri sa-mi platesc taxa ca apoi luni sau marti sa am si eu numere....mai merg la rar si pe platforma ca numerele rosii au expirat deja:))))) |
Treaba este stufoasa. Problema este ca in continuare unii nu inteleg cum este cu taxa. Adic: daca x sau y in loc de 2000 euroi plateste acum cateva sute, nu inseamna ca taxa este corecta. La TV marlanii de guvernanti au dat cateva exemple, favorabile taxei, de ochii lumii. Faptul ca va incadrati in acele exemple nu inseamna nimic, sau poate da, ca la noi daca iti merge tie bine nu mai conteaza cum ii merge vecinului. Saptamana trecuta am inmatriculat un Renault Kangoo diesel cu motor de 1,9 L, desigur adus din Germania, cu 60 mii Km la bord intr-o stare impecabila si pe care am platit o taxa de poluare de 1400 euroi. Pe masina am dat 4000. sa fie oare corect? Cat despre ce trebuie facut pt o inmatriculare, pot sa va informez cu certitudine ca, cel putin deocamdata, exista variatii pe aceeasi tema. Adica aici la Vaslui este o anumita ordine si procedura de inmatriculare dupa noua taxa, in timp ce la Iasi procedura difera "putin", putin poate insemna mult timp si multi nervi daca drumul de la finante la RAR este unul aglomerat. Deci cel mai bine este sa va inarmati cu rabdare sa mergeti sa stati la cozi si sa umblati pana va plictisiti. Atunci o sa stiti exact care este procedura de inmatriculare.
Caut avocat dispus sa ma reprezinte in proces cu statu' impotriva taxe auto. |
Quote:
|
nu trebuie avocat...te poti prezenta singur, sau chiar deloc...sansele sa castigi sunt 99%...
|
Quote:
Eu le iau babeste,maine merg la RAR,vad ce spun aia...apoi merg sa depun cererea pt. plata (trebuie sa-mi cer acordul sa platesc...funny huh?)...apoi vad ce mai e si cum,va tin la curent oricum |
Ceva bun pare ca totusi s-a intamplat,si anume la noi la CJ se pare ca de acum 2 zile se pot scoate si al 2-lea rand de numere provizorii........
|
Faza cu numere rosii pe inca 2 luni e veche. Trebuie doar sa mergi
la ghiseu si sa spui VREAU numere rosi pentru inca o luna. In cel mai rau caz esti rugat sa aduci o dovada cum ca nu ai putut sa inmatriculezi masina in termen de o luna, adica o dovada ca masina a fost in service x zile sau ca ai fost detasat de la locul de munca in x loc etc. Eu am avut numere rosii 2 luni fara sa duc un act suplimentar. Mai tare este ca am vazut pe cineva in Vaslui care a avut numere rosii 3 luni. Deci, se poate. Studiez si posibilitatea de a merge singur in fata instantei dar inca mai studiez problema pt ca vreau sa merg la sigur, daca cineva are ceva informatii in acest sens.... |
S-au mai schimbat legile, adica, o masina poate fi inmatriculata provizoriu (numere rosii) o SINGURA data pe teritoriul Romaniei (30 de zile), nu mai merge schema cu judete diferite.
|
O masina pute fi inmatriculata doua luni cu numere rosii in acelasi judet de multa vreme dar trebuia sa bati la anumite usi. Acum stiu sigur ca se poate si trei. Nu stiu unde se specifica in legislatie aceasta perioada dar e clar ca undeva legea este interpretabila si evident in anumite judete se poate in altele nu. Asa cred eu...
|
deci, sa inteleg, ca eu daca am luat un rand de numere rosii, fara nici un fel de "atentie" la vre-un politist/comandant pot sa scot al doilea rand de numere?
|
Quote:
asa stiam si eu,dar mi-a spus cineva care lucreaza la o firma care se ocupa de contracte auto si alte alea sa merg sa cer numere caci de cateva zile se dau pe inca 1 luna,eu oricum am trecut masina pe prietena mea:) |
masina e pe numele meu, si eu nu am mai scos numere, doar proprietarul anterior.
|
Quote:
|
mi-am scos numere rosii, a doua oara, deci e posibil. :) acum pot sa ma duc cu masina pe roti la RAR. :)
|
Deci sa fiu bine inteles, pe autorizatia provizorie scrie CLAR in partea de jos langa valabilitate - nu se prelungeste valabilitatea, repet, inainte mergea pe 2 judete diferite acum au scos optiunea asta, daca aveti relatii sus puse la politie sa le aprobe e altceva, daca nu - 1 rand de numere rosii per masina.
Detman - daca masina e de import si acum are numere rosii, tu ai cumparat-o si vrei sa ii pui tot numere rosii e posibil sa nu poti face acest lucru, mai bine suna si intreaba decat sa ai surprize. |
chiar am facut, am numere rosii pe masina. se pot prelungi, doar ca trebuie sa specifici ca le scoti ca sa poti sa mergi la RAR cu masina, asa e procedura. oricum in Cluj se mai pot face programari la RAR doar pe august, luna iulie e full. nu am dat nici un fel de atentie la nimeni.
|
Quote:
Ieru am trecut (vandut) masina prietenei mele,15 minute mai tarziu a luat numere rosii chiar daca eu am avut deja 1 luna....am si fost deja la RAR |
Cat te mai costa sa scoti a 2-a oara nr rosii? chiar numai asigurarea? sau si ceva pentru numere? Mie imi expira numerele pe 2 august iar programarea la RAR o am pe 13 august.
|
Quote:
costa exact la fel ca si prima serie |
pai si numerele le mai platesc 1 data?
|
Pentru a-ti lua inca un set de nr rosii se procedeaza exact lafel ca si pentru primul. Mergi la un birou de copiat acte, faci asigurare pe o luna platesti la CEC, la politie numerele (primesti altele decat cele pe care le-ai avut), etc. Treaba nu este o noutate, dar cand la ghiseu ti se spune ca o masina poate beneficia de un singur rand de nr rosii pe teritoriul Romaniei, indiferent de proprietar, tu nu poti sa faci altceva decat sa crezi. Problema e ca bajetii jmecheri puteau obtine si pana acum 2 randuri de nr rosii. Evident cand primul jmecher a luat al doilea rand de nr rosii, a deschi CUTIA PANDOREI, astfel si alti jmecheri au beneficiat de acest privilegiu. Acum cei jmecheri pot lua si al treilea rand de nr rosii, in timp ce amaratii se multumesc cu 2 randuri.
Dar sa va mai spun ceva, acum numerele rosii se elibereaza imediat, iar cele definitive in maxim 8 ore daca sunt preferentiale. Dar stiti de ce? nu pentru ca statul ar duce grija de timpul nostru, ci pentru simplul fapt ca politia are acum afecere cu numere. Adica numere se produc chiar in orasul in care se face inmatricularea. De aici => si permisivitatea la numere rosii, un set de numere rosii costa 40 lei, sunt 2 table vopsite pe care platesti destul de mult zic eu. Prin urmare politia este interesata sa stanteze cat mai multe numere, evident numerele definitive le faci si gata. Eu cred ca numerele rosii vor fi disponibile pentru fiecare proprietar nou al unei masini cel putin cate 2 luni. Evident politia castiga iar proprietarii de masini pierd, asigurarea e mai scumpa platita in fiecare luna decat cea platita anual, taxa la cec etc... E clar ca daca nu ai un motiv intemeiat iti vei lua numere rosi o singuara data. |
mi se pare o mare porcarie sa mai fac inca o data exact cum am facut pentru primul rand de numere. era mult mai simplu sa platesti asigurarea si sa se prelungeasca primele, dar nu ma mai mira nimic in tara asta plina de hoti. cred ca voi circula cu ele expirate, pana o inmatriculez si gata.
|
Quote:
|
sa nu faci prostia sa mergi cu numerele expirate. poti intra in probleme grave, de la dosar penal la inchisoare. poate crezi ca sunt sanse mici sa te prinda,dar oricand se pot intampla diverse in trafic,de la accidente banale pana la amenzi,controale.
dupa mine, nu merita sa iti asumi atatea riscuri pentru cateva sute de mii. Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori remorci neinmatriculate sau a unui tramvai neinregistrat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani. Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare ori tractarea unei remorci cu numar fals de inmatriculare se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. |
ehhh acolo 1,2 ani de parnaie nu strica nimanui hahahaha:))
|
Quote:
|
Quote:
|
am observat k fac filtre si ziua, pe calea bucuresti. oricum daca ajung acolo, fac doar un bine comunitatii si celor cunoscuti.
|
e aberanta rau taxa asta . pentru o masina euro 2 , de 1900cc , din 1999/2000 platesc 2445euro pentru 1998 platesc 2131euro pt aceiasi capacitate .... si masina costa maxim 3000euro . ziceti voi ca nu e aberanta ...e bataie de joc . trebe impuscati toti ca pe ceasca futui in gura de retardati
|
dupa mine, euro 2 se merita aduse cam asa:
- motor 2000cmc, fabricate pana in '94 - motor 1600cmc, fabricate pana in '95-96 - motor 1400cmc, fabricate pana in '97 Foarte mare mi se pare taxa daca in anul fabricatiei aparuse deja o alta norma de poluare, cum ai zis tu..euro 2 in 99-2000, cand era deja euro 3 aparut |
da , si faza e ca daca ai masina euro 3 trecuta in brief/acte , si la ei este trecuta euro2 , o trec cum e la ei , nu cum a iesit masina aia din fabrica , respectiv euro3 . acelasi lucru este si la multe masini fabricatie '90-91 gen bmw care sunt euro2 in acte , iar ei le trec la euro 1 sau si mai rau , la non-euro ...... iar ca sa demonstrezi ca e euro 2 , sau 3 , trebuie sa faci un "test de emisii" la ei , lucru care costa vre-o 600 euro
|
Le merge asa pt ca li se permite. Din pacate la noi functioneaza urmatoarea regula: ori ai bani si atunci platesti si te doare la basca, ca de' esti sjmeker sau esti "sarac" si nu ai bani sa te lupti cu ei si... asta e. Daca toti am incerca sa ne spunem parerea si sa facem ceva... ca de exemplu ACR-ulcare a strigat mare si tare ca ei sustin membrii ACR impotriva taxei auto. A auzit cineva ca un membru ACR ar fi obtinut ceva in sensul acesta?
|
salut am si eu o intrebare am un bmw 318is din '93 are IP valabil pe germania (TUV) in tara mai trebuie ip facut din cate stiu trebuie numai identificarea :)
|
Buna seara
Haideti sa va povestesc si eu ce mi s.a intamplat sa vad de aveti vreun sfat pentru mine. S-au macar o consolare. Pe 20 iunie am intrat cu chin cu vai in posesia unei masini nou noutze, achizitionate in leasing de la un dealer din Cluj Napoca. Totul fain frumos. Am primit fisa de inmatriculare pe care trenuia sa o semnez in Roman, orasul meu de domiciliu si apoi sa o trimit la sediul central al firmei de leasing din Bucuresti (se pare ca in Cluj e doar sucursala, desi eu am incheiat aici contractul). Trebuia sa plec in strainatate pentru o saptamana si ceva si am vrut sa las totul in odine. Inainte sa ies din tara am vb cu cei de la leasing si mi.au spus ca intr-o saptamana de cand au fisa de inmatriculare semnata la sediul din Bucuresti voi avea numerele negre. Perfect!! ma gandeam, caci numai bine aveam timp sa merg la munte si aveam si rezervare. Ajung in Romania ...nici urma de numere negre. Astept, astept, pana la urma ii sun sa ii intreb cum sta treaba. Cu o nonsalanta incredibila imi spun ca nu voi avea numerele decat in 2 saptamani deoarece nu am avut trecute emisiile in cartea masinii (care a fot eliberata de 27-28 iunie, cand era clar ca voi plati taxa de poluare nu de inmatriculare!!!). Am ramas tablou. Am inceput sa caut sa ma informez, poate poate pot sa imi scot un al doilea rand de numere rosii ... se pare ca, pentru ca masina nu mai e in proprietatea dealerului ci a firmei de leasing si pentru ca masina mea va fi inmatriculata cu numere de Bucuresti, nu se poate pana nu platesc taxa de poluare. Taxa nu o pot plati pentru ca nu am noxele trecute in carte si tot asa... Si astfel, de pe 20 iulie masina sta in parcare si nu pot decat sa ma uit la ea... Facturile pentru prima rata in schimb au fost emise cu o precizie fantastica si, pe de alta parte, daca nu as fi sunat sa ii intreb ce se intampla, probabil ca nici acum nu as fi stiut cum sta treaba caci nu au catadicsit s ama informeze cu nimic. M-am gandit ca maine sa fac plangere la OPC contra firmei de leasing. Aveti vreo parere? Multumesc anticipat. |
| All times are GMT +2. The time now is 07:33. |
- Copyright 2026 4Tuning