Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

RVL 2000 14-02-11 09:40

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4082406)
Eu cred ca s-au pompat multi bani pentru acuzatiile aduse Toyotei. Cum de in Europa nu au aparut probleme de gen!?

Si asta e posibil.
Piata americana e complet diferita de cea din Europa, in general produsele (nu ma refer la masini) sunt mai calitative chiar daca vin tot din Asia.

Madagascar 31-12-11 07:50

Hai sa ma bag si eu in seama, daca tot s-au strans douazeci si ceva de pagini. :)
Din cate am vazut in general masinile japoneze sunt (foarte) fiabile... si in mare cam atat. Prea putine se impun si la alte capitole gen tinuta de drum, confort, spatiu, izolare fonica (as adauga inclusiv calitatea sistemului audio), ergonomie, siguranta de top etc. , adica lucruri palpabile daca pot sa zic asa. Din cauza asta europenele mereu se vor vinde bine in Europa, pentru ca avantajele pe care ti le ofera sunt... "concrete", vizibile.
Masina mea este un New Beetle, care dpdv tehnic e un Golf. Imi place confortul lui, tinuta de drum, scaunele... adica e o masina care ma face sa zambesc mereu, chiar daca in privinta fiabilitatii nu e tocmai o referinta la cei 42000 de km (foarte reali).
Am recomandat la doua persoane masini japoneze (Mazda 3 si Corolla Sedan -foste generatii ambele). Amandoua au ajuns la peste 100000 de km fara nici cea mai mica problema, iar proprietarii nici nu se gandesc sa scape de ele, in primul rand pentru ca le-ar da la un pret mic. Si asta pentru ca nu au pe capota un W argintiu.

300zxtt 01-01-12 16:47

Quote:

Originally Posted by Madagascar (Post 4801749)
Prea putine se impun si la alte capitole gen tinuta de drum, confort, spatiu, izolare fonica (as adauga inclusiv calitatea sistemului audio), ergonomie, siguranta de top etc. , adica lucruri palpabile daca pot sa zic asa.

Lexus a adus noi standarde in privinta izolarii fonice, confortului iar sistemul sau audio era de top. Mai uita-te putin pe net si vorbim apoi. Datorita tipologiei romanesti, in care vad ca si tu te integrezi, aici daca nu scrie Bmw, Mercedes sau Vw masina e proasta.

Madagascar 01-01-12 17:57

Am zis ca "Prea putine se impun...", adica sunt si exceptii, gen Lexus. Dar o Corolla de exemplu este clar peste un Golf la fiabilitate si cam atat. Confortul, tinuta de drum, ergonomia sau spatiul interior nu cred ca sunt la acelasi nivel ca la Golf. Si spun asta din postura cuiva care a condus cateva mii de km masinile astea.
Eu cred insa ca masinile japoneze sunt o alegere foarte buna la mana a doua, unde imaginea de marca mai slaba loveste in pret, mai ales in Romania. Iar o masina sh care nu iti da mari batai de cap in general are din start un foarte mare avantaj.

a3ds 01-01-12 22:19

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 4803115)
Lexus a adus noi standarde in privinta izolarii fonice, confortului iar sistemul sau audio era de top. Mai uita-te putin pe net si vorbim apoi. Datorita tipologiei romanesti, in care vad ca si tu te integrezi, aici daca nu scrie Bmw, Mercedes sau Vw masina e proasta.

Lexus este o masina buna si care isi face banii, dar hai sa nu o ridicam in slavi doar pentru ca este o Toyota. :) Daca discutam de lux confort etc, discutam Mercdes, daca discutam de sportivitate pe masini de strada, discutam BMW, mai e departe pana la Toyota si derivate. Japonezii fac masini ok, dar ii emuleaza pe germani, nu vice versa. Cand or sa fie disperati nemtii sa si compare masinile cu japonezii, sa mi dai un PM. :) E the other way around, de vreo 30 de ani incoace. Lexus e mercedes killer, nissan e porsche killer, ei inca se raporteaza la nemti, nu invers. Intelegi ideea?

Madagascar 02-01-12 00:18

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4803441)
Lexus este o masina buna si care isi face banii, dar hai sa nu o ridicam in slavi doar pentru ca este o Toyota. :)

Pai daca e sa o luam asa sa nu mai discutam de Audi pentru ca e VW. Si sincer cred ca Audi e mai mult VW decat e Lexus, Toyota. Macar sunt mult mai putine cazurile in care se poate demonstra asta. Dar oricum comparatia nu are rost, fiecare marca avand taget diferit.

Imi amintesc ca atunci cand s-a lansat Golf V cei din conducerea VW au facut mare gura ca vor creste foarte mult calitatea masinilor. Ei bine nu prea a fost asa, Golf V nu a fost tocmai referinta fiabilitatii iar Passat nu a mai fost facut pe platforma de Audi A4 ci pe Golf V. Iar asta s-a vazut. Sa mai amintim de noile TDI-uri de 2.0 si 1.6?

Nemtii (in special VAG) nici nu prea vor sa se compare cu japonezii, motivul fiind ca imaginea buna (mai ales in Europa) combinata cu muuulte platforme comune (limitare de costuri) a dus la pozitia a doua in lume ca producator sivenituri foarte mari. Asta in conditiile in care Toyota era pe primul loc si i-a detronat un recall mincinos in opinia mea si un tsunami. Si uite un motiv pentru care nemtii vor sa fie peste japonezi.
Si ca sa continui imi vin in minte doua nume care nu au cum sa-ti fie indiferente, care cand au aparut brusc concurenta era cam depasita: Honda(Acura) NSX si Honda S2000. Ah, si inca ceva: tunerii din State folosesc cel mai mult masini japoneze, care pot fi usor modificare. Si un tuning la motor nu inseamna 50-100CP ca in Europa, ci vreo 200-300-400 poate chiar mai multi cai. Singura marca nemteasca la asa ceva am vazut ca ar BMW, insa nici ea f mult.
Sa mai amintesc de Patrol, Landcruiser sau Pajero care nu au concurenta din Germania? Singura concurenta din germania ar fi probabil Clasa G, care cost dublu fata de un Patrol de exemplu. Dar din nou concurenta e cam trasa de par.

a3ds 02-01-12 00:43

Eu sunt de acord cu ce spui tu, cu mentiunea urmatoare: unde am zis eu ceva de Audi(care au existat si au fost legende in lumea auto-lexus este o inventie, un brand inventat- inainte sa fuzioneze cu VW) VAG-VW? Also, ce e in America nu are legatura cu ce este in Europa, America si Japonia au alt tip de relatie, in Europa nu prea vand japonezii din varii motive, la fel cum in US nu prea vand europenii.

Madagascar 02-01-12 01:45

Ma referam la analogia masini "de masa" si masini premium... "de masa". Folosiea de platforme comune nimeni nu o face mai bine ca VAG, parerea mea. De aici am adus in discutie VW si Audi.
Eu nu prea ii vad pe japonezi in Europa din cateva motive: in primul rand contextul social. Sa nu uitam ca acum 20 de ani Europa era impartita in doua: una dezvoltata, una inchisa. Dupa ce a disparut asta cel mai usor s-a avut acces la produsele vest europene, inclusiv masini. Este unul din motivele prin care s-a intiparit in mintea multora notiunea de masina nemteasca= foarte buna. La asta au contribuit foarte mult Kafer sau Golf I, masini pe care daca le aveai in Europa de Est erau considerat mare smecher.
Apoi concurenta slaba din trecut unde marcile nemtesti erau peste tot in Europa a facut ca din nou imaginea lor sa fie una foarte buna. Din cauza asta eu nu prea sunt de acord cu ideea cum ca nemtii faceau masini foarte fiabile in anii '90. Pai da, dar nici concurenta nu era ca cea de acum, adica dpdv al calitatii erau raportate la mai putine marci.
In plus piata din State a fost mai mereu una cu potential mai mare. Sa nu uitam totusi ca japonezii au inceput sa apara treptat pe piata din State o data cu criza petrolului din anii '70.

a3ds 02-01-12 01:52

Singurele motive pentru care asiaticii (nu uita Coreea de Sud) nu fac concurenta serioasa Europei constau in taxe pentru importuri outside EU, adica protectionism economic. Japonezii au invadat piata americana dupa ce si-au deschis fabrici acolo si au inceput sa fabrice automobile acolo, fara legatura cu criza petrolului, care a fost este si va fi artificiala. La fel si in EU, cand vor putea asiaticii sa vanda masini aici la pret corect (Daca ai observat, in US TOATE masinile sunt mai ieftine ca in EU cu ~30%, inclusiv Mercedes si BMW) o sa vorbim de o concurenta reala la masinile germane si o sa beneficiem si noi ca si consumatori de preturi corecte si raport calitate/pret mai bun. Cel putin asa ar fi normal.

300zxtt 02-01-12 13:20

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4803575)
lexus este o inventie, un brand inventat[/I]- inainte sa fuzioneze cu VW) VAG-VW?

Putin ma intereseaza ce este Lexus. Eu ca si consumator apreciez calitatea, fiabilitatea si performantele unei masini. Si chiar daca ar fii Toyota, cu ce ma afecteaza? Spre deosebire de tine,sau toti fanii ahtiati dupa o marca sau mai multe,realizez ca o masina e o gramada de metal,plastic si cauciuc,produsa din ratiuni economice. Si indiferent de semnul de pe capota, apreciez daca e bine construita. Si exact cum ai spus si tu, apreciez o masina oferita la pretul corect. Si japonezele asta fac, ofera masini la pretul corect.

Si chiar daca e o inventie, Lexus va produce intotdeauna masini foarte bune. Uita-te cum, inca de la lansarea primului model, LS400......

vacaroz 02-01-12 13:46

Quote:

Originally Posted by Madagascar (Post 4803560)
Pai daca e sa o luam asa sa nu mai discutam de Audi pentru ca e VW. Si sincer cred ca Audi e mai mult VW decat e Lexus, Toyota. Macar sunt mult mai putine cazurile in care se poate demonstra asta. Dar oricum comparatia nu are rost, fiecare marca avand taget diferit.

Imi amintesc ca atunci cand s-a lansat Golf V cei din conducerea VW au facut mare gura ca vor creste foarte mult calitatea masinilor. Ei bine nu prea a fost asa, Golf V nu a fost tocmai referinta fiabilitatii iar Passat nu a mai fost facut pe platforma de Audi A4 ci pe Golf V. Iar asta s-a vazut. Sa mai amintim de noile TDI-uri de 2.0 si 1.6?

Nemtii (in special VAG) nici nu prea vor sa se compare cu japonezii, motivul fiind ca imaginea buna (mai ales in Europa) combinata cu muuulte platforme comune (limitare de costuri) a dus la pozitia a doua in lume ca producator sivenituri foarte mari. Asta in conditiile in care Toyota era pe primul loc si i-a detronat un recall mincinos in opinia mea si un tsunami. Si uite un motiv pentru care nemtii vor sa fie peste japonezi.
Si ca sa continui imi vin in minte doua nume care nu au cum sa-ti fie indiferente, care cand au aparut brusc concurenta era cam depasita: Honda(Acura) NSX si Honda S2000. Ah, si inca ceva: tunerii din State folosesc cel mai mult masini japoneze, care pot fi usor modificare. Si un tuning la motor nu inseamna 50-100CP ca in Europa, ci vreo 200-300-400 poate chiar mai multi cai. Singura marca nemteasca la asa ceva am vazut ca ar BMW, insa nici ea f mult.
Sa mai amintesc de Patrol, Landcruiser sau Pajero care nu au concurenta din Germania? Singura concurenta din germania ar fi probabil Clasa G, care cost dublu fata de un Patrol de exemplu. Dar din nou concurenta e cam trasa de par.

http://toyota.tekgroupweb.com/safety-recall/
http://pressroom.toyota.com/safety-recall/
Toyota a anunţat joi că va rechema 412.000 de automobile high-end în Statele Unite pentru a verifica şi remedia posibile probleme la sistemul de direcţie. http://www.capital.ro/detalii-artico...ie-137568.html

Toyota va rechema peste un milion de masini din Statele Unite si Canada, din cauza unor posibile probleme la sistemul de control al motorului.
http://www.craiova-net.ro/stiri/econ...si-canada.html

Toyota a anuntat rechemarea a peste 1.5 milioane de autoturisme, de data aceasta problemele fiind la sistemul de franare http://www.bloomberg.com/news/2010-1...d-problem.html

http://economie.hotnews.ro/stiri-aut...mpa-racire.htm
Toyota a anuntat marti un recall voluntar pentru 650.000 de masini hibride Prius pentru a verifica si repara posibile defecte la o pompa de racire

Toyota este obligata sa efectueze un nou recall, de aproape 1,7 milioane unitati http://www.**********/stiri/deja-vu-...ule-13940.htm/

peste 3 mil de masini rechemate in decursul a un an. ti se pare putin dom-le?
eu cred ca toyota are problerme inca de cand a venit criza si au trebuit sa faca un rabato cinsiderabil la calitate, si au scazut destul de mult pretul pieselor de la furnizorii ei
eu zic ca ar trebui sa-i pupe-n fund pe americani care i-au indragit orbeste indiferent de ce le oferea

300zxtt 02-01-12 14:36

Asta denota cat de perfectionisti sunt, pe cand alte firme nu au curajul sa recunoasca defectele de fabricatie. Uite in curtea altor firme sa vezi masini noi cu o gramada de probleme si fara recall=uri.

vacaroz 02-01-12 16:45

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 4804103)
Asta denota cat de perfectionisti sunt, pe cand alte firme nu au curajul sa recunoasca defectele de fabricatie. Uite in curtea altor firme sa vezi masini noi cu o gramada de probleme si fara recall=uri.

hahaha
nu te supare pe mine dar ai dat cel mai funny rasp de pe anul asta
crezi ca ei sunt singurii cu recall? vrei exemple?
doar ca nu sunt intr-un sir interminabil si la un numar atat de mare

steffan 02-01-12 16:52

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 4804245)
hahaha

VAG cate rechemari au avut? sau cumva ei fac masini perfecte?

Madagascar 02-01-12 17:06

Si cu toate recall-urile cine are o Toyota, indiferent de model sau motorizare, nu prea regreta alegerea facuta. Fa o comparatie cu cei care au VAG si vezi ce probleme au avut si ce raspunsuri au primit de la dealeri cand masina era in garantie.
Eu nu am auzit pe nici un proprietar de Toyota sa se planga de injectoare, parte electrica, cutie picata, ca le intra apa in masina etc. Si am stat de vorba cu cativa. Iar pasiunea mea pentru masini m-a facut sa ma interesez mai in amanunt despre asta si pe pietele din strainatate. Ei bine Toyota e considerata o masina fiabila si in Germania, si in Franta, si in Anglia si in State. Repet, fiabila si cam atat.
Si asta o spune un posesor de VW, care in 35000 de km a schimbat la masina lui nemteasca sonda Lambda, pe care VW o garanteaza cam 150000 de km si la 20000 flansele amortizoarelor. Recunosc ca au fost singurele... probleme. Zic cu jumatate de gura pentru ca, pe langa ce probleme au prietenii mei cu VW eu ma consider totusi norocos.
E adevarat insa ca imi place foarte mult cum merge, cum e antifonata sau confortul, dar cand iti face figuri mai devreme decat ar trebui e cam frustrant.

MIRCAT 02-01-12 17:13

Quote:

hahaha

macar astia recheama masinile in service...nu ca altii care stiu ca masinile lor au anumite deficiente si nici nu se sinchisesc sa la recheme in service!

ps:nu te mai mira de nr masinilor rechemate...ei nu fac rechemare la anumite serii.....ei cheama tot ce au vandut!

vacaroz 02-01-12 17:18

am un amic extrem de grijuliu cu masina lui. o tine ca pe o bijuterie. este vb de o toyota, nu dau mai multe nume etc
vreau sa spun doar ca o figura ca a lui cand vb de o masina mai rar gasesti la orice posesor... nu intru mai mult in discutie
acum eu te intreb pe tine, ai facut o comparatie intre un numar egal de toyote si un nr egal de wag? si ce km aveau???degeaba-mi dai tu exemple de masini cu nr total diferit de km

300zxtt 02-01-12 17:18

Quote:

hahaha

Toate firmele constructoare de masini au si avut recall-uri, poate mult mai multe . Toyota avand numarul mult mai mare de vanzari in orice segment, normal si numarl mare de exemplare chemate. Cu un simplu search pe goagle se pot vedea ca cei europeni stau foarte bine la numarul de rechemari. Pana si Rolls a avut recall. Dar, per total japonezele stau mai bine la fiabilitate si la satisfactia clientului.

Urmareste clasamentele celor de la JDpower si uite un ex in Germania, unde pe primele locuri fiind japonezii sau coreenii:http://www.wall-street.ro/top/Auto/8...-nemtilor.html

La clasa de lux, Lexus vad ca nu a avut atata priza la public in Europa, dar e in topuri la cei din Asia si America.

MIRCAT 02-01-12 17:23

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 4804276)
am un amic extrem de grijuliu cu masina lui. o tine ca pe o bijuterie. este vb de o toyota, nu dau mai multe nume etc
vreau sa spun doar ca o figura ca a lui cand vb de o masina mai rar gasesti la orice posesor... nu intru mai mult in discutie
acum eu te intreb pe tine, ai facut o comparatie intre un numar egal de toyote si un nr egal de wag? si ce km aveau???degeaba-mi dai tu exemple de masini cu nr total diferit de km

sti care e cea mai simpla metoda sa vezi ce marci sau modele sunt mai fiabile si care mai putin?iti spun eu:cand esti toata ziua in service si lucrezi la ele!tu nu crezi?

Madagascar 02-01-12 17:36

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 4804276)

Daca raportezi numarul defectelor la 500000 de masini sa zicem s-ar putea sa ai o surpriza. Repet, nu vorbim de recall-uri, ca daca s-ar pune VAG sa recheme masini pana si Merkel l-ar juca in picioare pe Martin Winterkon, adica bossul VAG.

vacaroz 02-01-12 17:44

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 4804278)
Toate firmele constructoare de masini au si avut recall-uri, poate mult mai multe . Toyota avand numarul mult mai mare de vanzari in orice segment, normal si numarl mare de exemplare chemate. Cu un simplu search pe goagle se pot vedea ca cei europeni stau foarte bine la numarul de rechemari. Pana si Rolls a avut recall. Dar, per total japonezele stau mai bine la fiabilitate si la satisfactia clientului.

Urmareste clasamentele celor de la JDpower si uite un ex in Germania, unde pe primele locuri fiind japonezii sau coreenii:http://www.wall-street.ro/top/Auto/8...-nemtilor.html

La clasa de lux, Lexus vad ca nu a avut atata priza la public in Europa, dar e in topuri la cei din Asia si America.

o masina mai rudimentara decat kia picanto poate fi doar tata nano si o bicicleta. ce naiba ar putea sa se strice ala aia?
MIRCAT da. ai dreptate
Madagascar poti vorbi din realitati????????? asa cred si eu ca au fost create toate toyotele la fukusime cu materiale radioactive ca ia durut la basca de ce vrea clientu

300zxtt 02-01-12 17:48

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 4804304)
o masina mai rudimentara decat kia picanto poate fi doar tata nano si o bicicleta. ce naiba ar putea sa se strice ala aia?
MIRCAT da. ai dreptate

Vezi ca sunt mai multe pagini.....

Madagascar 02-01-12 18:12

Vacaroz, din realitati vorbesc. Problema e ca, cel putin in Romania, marcile japoneze sunt vazute cam prost. De aici mereu masinile nemtesti au fost considerate referinta domeniului auto.
Nu stiu daca am voie sa postez link-uri de pe alte forumuri fie ele si monomarca. Imi cer scuze daca ceva nu e in regula, iti ofer doua exemple simple fara sa ma apuc acum sa fac sapaturi" prea mari:

http://www.forumtoyota.ro/toyota-vs-f32.html

http://vwforum.vwforum.ro/topic/8234...cadere-libera/

vacaroz 02-01-12 18:18

Quote:

Originally Posted by Madagascar (Post 4804338)
Vacaroz, din realitati vorbesc. Problema e ca, cel putin in Romania, marcile japoneze sunt vazute cam prost. De aici mereu masinile nemtesti au fost considerate referinta domeniului auto.
Nu stiu daca am voie sa postez link-uri de pe alte forumuri fie ele si monomarca. Imi cer scuze daca ceva nu e in regula, iti ofer doua exemple simple fara sa ma apuc acum sa fac sapaturi" prea mari:

http://www.forumtoyota.ro/toyota-vs-f32.html

http://vwforum.vwforum.ro/topic/8234...cadere-libera/

maricle japoneze nu sunt vazute prost, doar cu neincredere din cauza pieselor, service etc
totusi nu inteleg ce ai vrut sa demonstrezi cu linkurile? ca vw e banal? e extem de banal!!

Madagascar 02-01-12 18:23

Pai tocmai aia e, ca VAG nu prea face masini banale. O chestie pe care la mai toate masinile VAG am sesizat-o e ca in general placerea condusului e mai mare decat la Toyota.
Iar link-urile alea se refera la niste realitati... daca ai citi cu atentie ai vedea ca totusi cei care au VAG sunt si nu prea multumiti de masinile lor, iar cei care au Toyota nu prea mai vor altceva. Adica exact ce spuneam la pagina trecuta. :-)

vacaroz 02-01-12 18:42

daca vrei dureri de cap intrii pe un forum monomarca si spui ceva de rau de marca respectiva. cel putin la noi in ro. uitete fugitiv si ai sa vezi ca cei care vin cu comentarii contra sunt luati la misto, banati, sau huliti. e valabil daca ma duc la toyota sa spun ca wag kikass sau viceversa
nemultumiti ai sa gasersti in ambele tabere. si tu daca crezi ca un fan japo ramane la marca lui mereu esti naiva.... toti tindem spre mai bine, mai mult si mai diferit. ajungi la un moment sa te saturi si sa vrei un altceva. dar asta nu are relevanta cu topicul

Madagascar 03-01-12 01:00

O chestie general valabila este aceea ca in momentul in care un produs iti satisface nevoile greu te despati de el. Iar daca vrei sa-l schimbi, faptul ca pana acum si-a facut treaba cum trebuie e o dovada de incredere in acel producator. Caz simplu: in America, acum 3-4 ani cica 9 din 10 clienti de masini japoneze ar fi ales a doua oara tot o masina japoneza. In Europa stiu un singur caz de genul asta: BMW. Sincer cam toti care au BMW mi-au zis ca si-ar lua si a doua oara tot BMW.
Eu recunosc ca ma incadrez categoria asta. Si daca imi permiteti un mic off topic voi da un exemplu simplu: sunt printre putinii multumiti de telefoanele Sony Ericsson. Au fost singurele telefoane de care am fost mereu multumit si am avut destule pe mana. Culmea e ca cele mai proaste mi s-au parut Nokia si chiar am avut probleme cu ele inca din primele luni, desi toate erau noi. Motiv pentru care acum am un SE iar urmatorul va fi tot un SE.
Ce vreau sa spun cu asta e ca convingerea de calitatea unui produs a celor care il au, va face sa ramana fideli aceleiasi firme. Din cauza asta cei care aleg o japoneza o fac si a doua oara.
Iar cei care spun ceva naspa pe forumurile monomarca, scuza-ma, dar lauzi ceva de care nu esti multumit incercand sa te minti singur. Ce imi pasa mie daca vine cineva si-mi spune "lasa, ca se poate si mai rau" sau "nici la altii nu e mai bine"?! Pur si simplu nu ma intereseaza asta. Cand mi-am cumparat o masina producatorul mi-a cerut niste bani. Mi se pare normal sa ai anumite asteptari de la o masina de 8-9000 de euro si alte asteptari de la una de 20-25000 de euro, inclusiv in privinta fiabilitatii. Ori cand nu este tocmai asa cred ca e o problema destul de neplacuta. Vorbesc evident de exploatari in conditii normale, nicidecum de Dorel care si-a tras masina noua.

!41! 03-01-12 01:44

Am avut si condus destule masini europene inainte de Honda . Nu ma mai intorc inapoi niciodata . Cel mult o Toyota as incerca .

a3ds 03-01-12 02:10

Mai depinde si de masini, ca daca ai Clio sau Polo sau Golf 3 si dupa aia iti iei un Accord din 2004, plm, normal ca nu te mai intorci. :) Depinde intre ce faci comparatie. Eu de ex. sunt foarte dezamagit de Mazda 3, si-a luat o prietena anul trecut, pe de alta parte Honda Civic mi se pare un hatch foarte reusit iar motorizarea pe benzina de 1.8 excelenta, mi-a placut. As alege oricand un Civic vs un Golf/Megane/A3. Dar cand e vorba de seria 3 vs Accord, nu mai are legatura, la fel C klass vs Accord, nu sufera comparatie, deci depinde ce compari cu ce.

Madagascar 03-01-12 02:48

Credeam ca asta e de la sine inteles. E ca si cum ai compara VW cu Lexus. Iar faza de Golf 3, compara-l cu Corolla sau Civic de prin '95.
Eu am recomandat la cineva Mazda 3 acum vreo 4 ani si nu ar da-o pe niciun Golf, Focus sau Astra.

a3ds 03-01-12 03:50

Golf 5 si 6, astra ultimul model, sunt peste mazda 3 cu cel putin o clasa, sa fim serio. Si motorizari superioare si orice, tinuta de drum, design, orice. Ca nu o da el, ma rog, oricum nu o cumpara nimeni cu noua taxa auto. :) De focus nu am nici o opinie, dar ultimul model arata intr-un mare fel. Mazda 3 este pe platforma de Focus din ce stiu eu.

Madagascar 03-01-12 05:44

Nu cred ca citesti cu atentie postarile mele. Motivul principal pentru care nu vrea sa renunte la Mazda e faptul ca pana acum in afara de ulei, filtre si distributie nu a schimbat absolut nimic. Nici macar un bec.
Iar designul e discutabil. Mie ultima Mazda 3 mi se pare ca arata mai bine decat Golf VI.

a3ds 03-01-12 11:27

Pai eu am un matiz de vreo 30 000 de km la care in afara de ulei filtre si un bec nu am schimbat nimic. Your point being what? Ca matizu e masina suprema?

MIRCAT 03-01-12 12:00

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4805232)
Pai eu am un matiz de vreo 30 000 de km la care in afara de ulei filtre si un bec nu am schimbat nimic. Your point being what? Ca matizu e masina suprema?

asa spui parca ar avea 300.000 km la bord! si iti ofera si tot ce ti-ai putea dori de la o masina!ti-ai si gasit o masina etalon pt comparatii!

GTR 03-01-12 14:19

Eu cred ca discutam aiurea atat timp cat in statisticile oferite de germani (ADAC, DECRA, Auto Bild), japonezele domina topul, mai ales cand vb. de masini de care depasesc 100-150k de km, adica exact atunci cand incep problemele la o masina.

ondin 03-01-12 21:08

pai pe nemti nici nu ii intereseaza asta ca sunt foarte putini care tin masina peste 60k.
:)
vin intre timp modele mai noi, mai economice, mai sigure si e mai bine si sigur sa schimbi masina la 2-3 ani daca vrei si ai chef decat niciodata.
nu crezi?
:)

Gixer 03-01-12 21:22

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4806144)
pai pe nemti nici nu ii intereseaza asta ca sunt foarte putini care tin masina peste 60k.

vin intre timp modele mai noi, mai economice, mai sigure si e mai bine si sigur sa schimbi masina la 2-3 ani daca vrei si ai chef decat niciodata.
nu crezi?

Crezi ca Germania e facuta numai din maini largi precum Jiji.....te inseli, nu tre sa ma crezi, da o tura si-ai sa vezi :-P ....cred ca media varstei masinilor din trafic la ei nu e cu mai mult de 2 ani mai mica decat la noi, si noi castigam in medie de 5 ori mai putin....totusi starea lor e mult peste a celor de la noi ;)

Madagascar 04-01-12 00:10

Eu nu cred ca neamtul tine o masina atat de putin. se stie ca in general e mai chibzuit si mai echilibrat cand vine vorba de economii. Uite, un exemplu simplu e Dacia care e ieftina si se vinde foarte bine, desi un neamt ar putea sa-si ia un Ford sau un VW de cativa ani. Si totusi nu o face.
Acum ca sunt si exceptii si unii schimba masinile in fiecare an, asta e peste tot.

22VIN 04-01-12 11:35

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4805470)
Eu cred ca discutam aiurea atat timp cat in statisticile oferite de germani (ADAC, DECRA, Auto Bild), japonezele domina topul, mai ales cand vb. de masini de care depasesc 100-150k de km, adica exact atunci cand incep problemele la o masina.

Si totusi, per total in 2011 Insignia a iesit prima in clasamentul DEKRA, in 2009 A6 si Corsa. Da, sunt si japoneze in top dar primele pozitii tot cele germane le ocupa.

ondin 04-01-12 12:24

Quote:

Originally Posted by Madagascar (Post 4806418)
Eu nu cred ca neamtul tine o masina atat de putin. se stie ca in general e mai chibzuit si mai echilibrat cand vine vorba de economii. Uite, un exemplu simplu e Dacia care e ieftina si se vinde foarte bine, desi un neamt ar putea sa-si ia un Ford sau un VW de cativa ani. Si totusi nu o face.
Acum ca sunt si exceptii si unii schimba masinile in fiecare an, asta e peste tot.

aia sunt super zgarciti sau o cumpara ca masina a 2-a in familie cu care sa care tot ce isi cumpara de la mall. in concediu nu merg ei cu loganul. si nu cred ca il cumpara second la 90.000 km cum il cumparam noi, il cumpara nou pentru ca este ieftin si foarte bun la banii aia.
tocmai pentru ca este chibzuit stie ca o masina in timp incepe sa te usuce de bani, depinde si de noroc, dar dupa 100.000 km sunt sanse mari sa pice in fiecare zi cate ceva.

All times are GMT +2. The time now is 20:01.

- Copyright 2026 4Tuning