Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Virtual Tuning 3D (https://forum.4tuning.ro/162-virtual-tuning-3d.html)
-   -   Tips &Tricks/intrebari&raspunsuri/discutii (https://forum.4tuning.ro/162-virtual-tuning-3d/9522-tips-and-tricks-intrebari-and-raspunsuri-discutii.html)

ruver 15-12-06 13:05

Re: Tips &Tricks/intrebari&raspunsuri/discutii

Quote:

Originally Posted by Lukian_XXX (Post 659170)
si aici un cauciuc..........asta mi-ai iesit...........cred:???:
cum pot sa fac umbre la cauciuc pe fondu alb???

te mai pot ajuta si eu cu ce stiu daca vrei... id-u de mess il am la semnatura...

Sleepy_85 15-12-06 14:22

nu aveti pt ce ;)

GRIGO 15-12-06 22:09

Quote:

Originally Posted by Sleepy_85 (Post 660960)
ia d-aici;)

nu am apucat aseara sa postez ms e excelent blueprintul eu aveam unu de nu se vedea nici o linie pe el ...
m-am reapucat de treaba pe blueprintul care l-ai pus u pe forum
nush voi dar mie unu nu imi place masina asta si mie cam naspa sa lucrez ...
in fine spor la treaba baietzii

ruver 16-12-06 13:16

sa fie spor si voua lafel :D

PointMaster 08-01-07 00:56

salut baieti, ma bag si yo putin in discutie chiar daca nu stiu sigur ca acesta este topicul potrivit.......deci : vreau sa incep si eu lucrul cu 3D Studio Max, dar nu stiu cu ce versiune sa incep si v-as fi recunoscator sa ma indrumati ; a doua problema : il "cumpar" de pe oDC sau de pe vre-un site ? :) .....................astept un raspuns, multumesc anticipat

cris_max 08-01-07 10:04

_pentru inceput trebuie sa faci tutorialele de baza, alea care vin cu maxu, pentru a te familiariza cu interfata/comenzile etc...

_de unde faci rost de max, e treaba ta... trebuie cumparat ;) nu facem warez pe forum :twisted:

PS: ultima versiune de max este 9

mba 14-01-07 10:05

eu am alta problema...la bagat blueprintu fac planu dau m bag imaginea la diffuse da nu apare pe plan...imi apare totul gri... what can i do?

MeHiGH 14-01-07 10:53

Poi ai selectat la difusse acolo, bitmap ?
Da un PrintScreen!

cris_max 16-01-07 00:05

e apasat butonul "Show Map in Viewport"?

mba 19-01-07 16:41

2 Attachment(s)
gata am reusit aia ..nu am mai postat...acuma altceva....am o imbinare d facut... la vertezu d jos e weld....cand dau mesh smooth imi iese ...ca in poza...c ii fac ....in cel mai rau caz ster un pic si fac din nou ...da nu vreau sa sterg....:sad: :?:

mba 20-01-07 14:34

si pe mine ma ajuta cineva ...pls....si im spunetzi shi cum fac...adik c material pun pt oglinda ....pls si o sa va mai intreb k fac un a3...

Sleepy_85 20-01-07 14:55

Quote:

Originally Posted by M_B_A_Design (Post 705378)
gata am reusit aia ..nu am mai postat...acuma altceva....am o imbinare d facut... la vertezu d jos e weld....cand dau mesh smooth imi iese ...ca in poza...c ii fac ....in cel mai rau caz ster un pic si fac din nou ...da nu vreau sa sterg....:sad: :?:

Incearca sa mai pui un "edit mesh" modifier, dupa "mesh smooth", si poti sa faci coltul la loc,cred ca o sa mearga din cat se intelege acolo

"si pe mine ma ajuta cineva ...pls....si im spunetzi shi cum fac...adik c material pun pt oglinda ....pls si o sa va mai intreb k fac un a3..."
Aici depinde ce folosesti pentru randare, daca folosesti totu standard, alege un slot de material gol, fa-l negru si dupa aia du-te la "maps" si la reflection alege "raytrace" sau "falloff", si cam asta ar fi de ajuns,
Ca sa intelegi mai usor cum sa faci totul, cauta tutoriale, cred ca ai sa gasesti unul si pt Audi A3, parca vazusem,intra pe google si da un search.www.tutorialized.com pt mai multe explicatii;) , spor la treaba

mba 20-01-07 15:25

thx sleepy....sper k reusesc...

VIPER_GL 26-01-07 20:55

1 Attachment(s)
Prima mea creatzie in 3D Max 9.0...Dupa tutorial normal...:lol::lol:

mba 27-01-07 12:41

bv viper...eu ....pot da mesh smooth doar in unele louri ...adik dak nu vreau sa dau in juru la far cum fac ...plsplspls

frost_dani 27-01-07 15:32

daca nu vrei sa dai in jurul farului....selectezi aria care nu vrei sa ii dai meshsmooth shi ii dai detach....shi de acolo ii incepi sa modelezo golul ramas intre ele ca la spatiu acele mic dintre portiere(dunga aia).....eu asa fac:rolleyes2

ruver 01-02-07 22:53

3 Attachment(s)
Am si eu nev de cateva sfaturi.... in legatura cu environmen/HDRI nu pre imi iese :(( nu stiu de ce am incercat de foarte multe ori si tot ce am putut sa scot in cat sa mi se vada ce vreau in spate este asta in rest pt reflecti folosesc HDRI-u acolo iese mai bine.... da sa imi apara si background-ul... si sa se vada bine (adica ba imi iese prea mare ba... nustiu.... fie Need Help :P)

ruver 01-02-07 23:01

si inca ceva.... eu randez cu brazil r/s... asa daca pun HDRI la environmen ca in imag 1 nu nu apare umbra pe sol... si daca incerc sa pun un plan sub si sa ii dau "invizible tu camera" si sa las bifat "recive shadow" tot nimic...
apropo in prima imagine nu e vu environmen este pusa mapa HDRI pe o sfera si dat "Fllip" asta erea una din multe incercari de a scoate o imagine de background mai reala... da tot a iesit o perspectiva trasa de par... deci daca ma putetiz ajuta asi fi recunoscator ca m-am scarbit tot sa incerc si sa incerc... nu mai am idei...

Sleepy_85 02-02-07 00:14

1 Attachment(s)
Ca sa faci umbre pe un plan invizibil ai nevoie de un material diferit se cheama matte/shadow, e in material library, iti faci un plan cat vrei tu de mate si pe planul respectiv aplici materialul ala,nu iti trebuie sa ii pui nici un fel de alta optiune,incearca si ai sa vezi.Uite o poza de-a mea mai veche facuta cu "default scaline" ca sa iti faci o idee la cum ar iesi, poza de fundal este un .jpg pus in enviroment

ruver 02-02-07 02:57

Quote:

Originally Posted by Sleepy_85 (Post 726662)
Ca sa faci umbre pe un plan invizibil ai nevoie de un material diferit se cheama matte/shadow, e in material library, iti faci un plan cat vrei tu de mate si pe planul respectiv aplici materialul ala,nu iti trebuie sa ii pui nici un fel de alta optiune,incearca si ai sa vezi.Uite o poza de-a mea mai veche facuta cu "default scaline" ca sa iti faci o idee la cum ar iesi, poza de fundal este un .jpg pus in enviroment

Da, ms mult, stiu materialul si observ si planul in imagine...
dar cu HDRI-urile.... cum scot si eu o prspectiva mai reala....
Inca ceva asi vrea sa ma si descotorosesc de brazil r/s as incerca v-ray'ul da nu stiu setarile de la rander... si nici un tut nu mi-a dat tot ce aveam nevoie... daca aveti niste setari si unteti dispusi sa le impartasiti astept si eu un screen cu ele :P ms mult

calin_m_power 04-02-07 23:27

sper sa nu deranjeze intrebarea pe nimeni,dar de unde pot sa-mi procur si eu acest program de 3d si cum se numeste exact?

cris_max 05-02-07 10:05

se numeste 3D Studio Max, ultima versiune fiind 9.

il gasesti pe www.Autodesk.com (nu te astepta sa fie free) :twisted:

sunt si alte surse din care se poate procura, dar nu se pot scrie pe forum (ai pm).

cris_max 07-02-07 13:05

am gasit un tutorial destul de simplu, dar bun pentru incepatori... NISSAN 350Z

tutorialul este pentru maya, dar nu va speriati... incercati sa adaptati, nu e greu... wire-ul trebuie sa fie la fel.

cris_max 07-02-07 13:08

tutorial modelare janta aici

cata_tm 10-02-07 10:16

intrebare pentru cine stie sa lucreze cu zmodeler 2.

cum fac backgroundu cu imaginea mai mare? am nimerit niste blueprints care nu prea se potrivesc la dimensiuni, fata lateralul si sus, si tre sa maresc una dintre ele.

la zmodeler 1 era o manuta, dar la asta nu este si nu lucrez de mult cu el. cine ma poate ajuta, tot multzamu!

catalin

B_08_NRS 10-02-07 11:07

cum se numeste programul acesta fratilor ? :-/ ????

Ace Axel 10-02-07 11:15

Quote:

Originally Posted by B_08_NRS (Post 741935)
cum se numeste programul acesta fratilor ? :-/ ????

dak ai fi mai explicit poate ti sar explik ...

GRIGO 15-02-07 13:57

1 Attachment(s)
am facut acum ceva timp un mc tutorial HDRI`render ...am vazut ca cineva avea probleme pe aici ...
am incercat asa cat de cat sa fie mai pe intelesul tuturor
sper sa va fie de ajutor
asa "montez" eu hdri`ul

bobohtml 16-02-07 16:50

1 Attachment(s)
am instalat alt 3dmax si asta nu imi arata sagetile... dc?

GRIGO 16-02-07 16:56

daca ai problema care cred eu
inceraca asa ...tine apasat pe ferestra (butonul dintre ctrl si alt)
si apasa si pe x sau z vezi u ... o sa iti mearga a mai fost problema asta la cativa s-a mai discutat pe forum

pufy 16-02-07 21:53

e suficient sa apesi pe x....cu el se reseteaza toolurile daca nu ma insel

Opran 18-02-07 14:32

care ma poate ajuta si pe mine la virtual tunning sami dea un mesaj privat

frost_dani 21-02-07 23:04

care stie vreun tutorial despre cum sa texturezi sidewall-ul unui caiciuc??..ce setarile mai exacte,,

TopArt 22-02-07 11:56

Quote:

Originally Posted by frost_dani (Post 764106)
care stie vreun tutorial despre cum sa texturezi sidewall-ul unui caiciuc??..ce setarile mai exacte,,

nu iti trebuie tutorial pentru asta. ai nevoie de o imagine cu sidewall-ul, pe care s-o pui la bump map in cadrul materialului respectiv necesar anvelopei, ai nevoie de un UVW map aplicat ca modifier pe partea de sidewall a anvelopei, bifat la optiunea "cylindrical" si, daca nu se suprapune exact, ai nevoie sa mai misti/maresti/rotesti gizmo-ul modifier-ului.

sa folosesti materiale separate pentru sidewall si pentru thread-ul anvelopei, sau un material cu multi/sub-object, altfel risti sa-ti apara bump si pe thread - si nu vrei asta.

daca nu pricepi ce-am scris... o sa incerc sa fac niste printscreen-uri. AR TREBUI TOTUSI sa pricepi ce-am scris, daca cunosti si te-ai familiarizat cu programul ;)

frost_dani 22-02-07 14:53

Quote:

Originally Posted by TopArt (Post 764905)
nu iti trebuie tutorial pentru asta. ai nevoie de o imagine cu sidewall-ul, pe care s-o pui la bump map in cadrul materialului respectiv necesar anvelopei, ai nevoie de un UVW map aplicat ca modifier pe partea de sidewall a anvelopei, bifat la optiunea "cylindrical" si, daca nu se suprapune exact, ai nevoie sa mai misti/maresti/rotesti gizmo-ul modifier-ului.

sa folosesti materiale separate pentru sidewall si pentru thread-ul anvelopei, sau un material cu multi/sub-object, altfel risti sa-ti apara bump si pe thread - si nu vrei asta.

daca nu pricepi ce-am scris... o sa incerc sa fac niste printscreen-uri. AR TREBUI TOTUSI sa pricepi ce-am scris, daca cunosti si te-ai familiarizat cu programul ;)

multumesc man...am priceput ce ai scris:D

cris_max 26-02-07 13:36

pentru ca totul sa fie mai usor, poti fac threadul cauciucului (aka zimtzii) si sidewallu cauciucului obiecte separate.

frost_dani 26-02-07 15:20

1 Attachment(s)
daca nu va suparati mai eo problema:sad:..de fiecare data cand randez o imagine cu hdri toate reflexiile se vad imprastiate...nu stit ce seatri trebuie sa fac ca sa se vada reflezii clare shi concise...???
uitati un exemplu cum se vede...

*-_Speed_-* 03-03-07 22:26

4 Attachment(s)
M-am apucat si eu de 3ds Max si am facut pt inceput si eu geanta din tutorialul lui ad1.Astept pareri si sfaturi;) .Ms

pufy 03-03-07 23:00

hmmm.....deoacamdata nu prea e mult de comentat pentru ca e doar un tutorial....tine-te de treaba si sigur se vor gasi oameni care sa comenteze....mai lucreaza si alte tut si pe urma si fara tutoriale....aaa....si janta asta e cam ingusta...parca e de mototcicleta

GRIGO 05-03-07 11:30

baetii cu 3d`u ...cum stati cu lucrarile pt tuning day ....merge treba ?:D
spor la treaba si succes la concurs ... :D

All times are GMT +2. The time now is 18:21.

- Copyright 2026 4Tuning