![]() |
Re: Club ESPERO
tre sa le desfaci din spate ..scoti mufele..tragi un pic si gata..(cred)
|
Daca nu dai masca aia jos o sa te chinui....acum ramane la alegerea ta daca vrei sa dureze un pic sau invers !
|
Dureaza mult oricum :lol: . Sunt suruburile puse foarte nasol, atat la faruri cat si la nasul ala...acum depinde si de dotari..cu cateva chei mai sucite:-P nu ar trebui sa te chinui foarte mult. Spor !
|
Dar cum le scoti? Detaliaza pls! Si eu vreau sa imi scot farurile sa vopsesc cu spray negru partea din fata a farului (oglinda inferioara cred ca ii spune) ! Am vazut si pe Cielo si pe Espero si arata super! Cielo are farul din sticla. Espero are plastic in loc de sticla... Aveti idee, se da greu jos plasticul ala, care apropo..e un pic matuit :))
P.S.: Nu sunt dotat cu cine stie ce chei si nici nu ma intereseaza f mult cat dureaza :D Ma intereseaza mai mult rezultatul final :)) |
daca masina e intreaga, adica sa nu fii avut vreu accident si sa nu stea spoilerul cum trebuie, nu poti sa scoti faririle fara sa dai spoileru jos...
iar pentru baiatu care spune ca trebuie sa dai grila dintre faruri jos:))) dak nu stiai ea e prinsa in niste suruburi chiar in spatele farului, si de aici rezulta k nu poti sa o dai jos fara sa dai farul... |
@ darky90: dak tot vrei sa iti faci ceva la masina puneti jenti de aliaj si lasa autocolantele;)) parerea mea e ca degeaba ii faci farurile, sau capota neagra cand ei nu prea ii sta asa bine fara jenti...
acum faci ce vrei, e masina ta!!! bafta |
Quote:
|
Quote:
|
da dar tine de buzunarul fiecaruia...
|
dap moshu are dreptate:lol:..jentile conteaza(mentionez ca sunt clasa a 12-a si am un buget limitat)...si da..o sa am jenti pe la sfarsitul lunii..de golf..cu buza8)...cu tot cu cauciucuri...iar despre capota negra si faruri scap ieftin..app farurile vreau sa le vopsesc cu spray negru partea din fata a farului (oglinda inferioara cred ca ii spune)...dar am gasit folie care se aplica pe far,speciala care inegreste nitel ,foarte putin dar de efect8)
|
Iti trebuie un pistol cu aer cald ca sa dai jos plasticul din fata si sa poti vopsi oglinda...se gaseste pe la praktiker, e vreo 70-80 de lei...
|
LOL ma draky, ma citezi sau mi se pare mie? :))
Ideea e ca si eu vreau sa dau plasticul farului jos, dar mi-e frica de faptul ca nu se mai prinde la loc sau sa nu mai tina... |
Se prinde cu un silicon bun, doar nu credeai ca il prinzi la loc direct cu masticul vechi, cel pe care il desfaci cu aer cald....
S-au mai dat detalii legat de desfacutul farurilor (de cielo, dar e la fel si la espero)... folositi functia "search". |
Eu cand am schimbat farul pe dr la a mea, am scos mai intai masca fata fara sa dau nici un far jos, apoi am scos farul, l-am inlocuit am pus masca si asta a fost tot...a durat maxim 40 de min... !
M-am chinuit un pic la masca la suruburile care prind urechile prin spate nu prea imi incapea mana dar am reusit...;) ! |
Si apropo masca dintre faruri nu este prina pe nici un far, are 4 suruburi sau 5 deasupra si unele pe centru dar nu este prinsa de nici un far....tu vb fara sa stii ;) !
|
Quote:
Cat despre faruri...mai bine cu niste 'innegrizant' deala de stopuri, dar dar intr-o oarecare masura, si nu pe oglinda... Intrebati-l pe Dl. NDY cum a procedat, el stie cel mai bine ce si cum a facut. Eu farurile (sticla si plasticul incalzite separat) le-am incalzit iarasi dupa ce le-am vopsit si le-am lipit la loc, cu masticul original topit. Si nu se formeaza nici un condens, deci sunt ok, am avut noroc :) |
Quote:
:)))) inseamna k masina ta nu e intreaga.... fara suparare... si dak nu ai citit bine nu mai vb... am zis k are niste suruburi in spatele farului, care e prinsa de caroserie.... are alea de sub capota, alea 2 de jos de care spui tu, si mai are inca 2, cate 1 in spatele fiecarui far.... si crede-ma k stiu ce vb ca cu asa ceva ma ocup.... |
la cat va certati aici..intelege saracu draki tot.. :)) (nam nimic cu nimeni)
apropo...imi cam scartaie in mers cv la vreo roata(crek pe fata)...sa fie de la placute?si cand franez incet la semafor scaratie usor(asta e de la placute..stiu de la dacie) |
Quote:
scartie asa in mers sau doar cand pui frana? |
si in mers...si cand franez....da cand franez inteleg..placutele..da in mers ma enerveaza...desi nu se aude tare..dar nu suport...
|
dai si tu raota jos si vezi ce are, poate iti atinge taba aia aparatoare pe disc...
|
plm..nu face de mult ..are vreo sapt..am sa trag o fuga pan la service...
|
Urmareste daca ti se incing si rotile, daca merg infranate, ridic-o pe cric si invarte-o un pic si vezi/auzi :)
|
placutele fac asa...si la viteza mare ai impresia ca se rupe directia???asa imi face mie:))))azi am luat placutele de frana ,maine le pun:D
|
lol... poi ce treaba au placutele cu directia, cum spui tu k ti se rupe... ele au rolul doar de a frana. Dak masina iti face asa alta e problema
|
Quote:
|
cat ai dat pe placute?
|
ai de unde sa alegi.... sunt de pe la 30 ron pana pa la 100 roni.. placutele
|
poti pune si tu o poza cu ce zici ca lipseste la mine ???
Poate ai dreptate...dar la mine nu exista asa ceva.... |
offf... oke! o sa iti fac o poza k doar ce am reparat un espero si a ramas aici la mine grila asta....
|
am dat 60 ron pe ele...cand am zis de directie am zis ,,parca,, nu k ar fi directia ;)...leam schimbat azi,era fier pe fier!!!discu f bun!!!(am avut noroc)
|
1 Attachment(s)
Ce producator sunt ??
Eu lucrez in piese auto si va recomand TRW, este cel mai bun. GDB951- este codul pt placute, dar nu modelul care merge si pe cielo adica GDB199. Ca scor pe undeva la 130.00 ron ! Atasez si o imagine cu modelul, mai mege si pe astra f, vectra a, kadett e, etc... |
Saptamana trecute intrebam de J-ul jantelor, intr-un final am aflat, merge max 9J, dar arata mai frumos cu 9J pe spate si 7,5J pe fata !
205/40R16 spate 205/45.R16 Fata.. |
Quote:
pretul este acelasi? |
Matiz - GDB3195, in jur de 90 ron !
|
da ce au in plus placutele alea la 130 roni fata de alea de 50-60 roni??? :))
|
1 Attachment(s)
apropo... uite si poza sa te convingi, si sa nu mai vorbesti daca nu stii
tablita ai care am incercuit-o vine prinsa de caroserie in spatele farului... |
TRW- este un producator ce echipeaza multe marci din fabrica cu sistem de franare, directie si suspensie.Iar ce or avea in plus nu stiu dar am discurile si placutele TRW si chiar nu am treaba se vede ca este calitate superioara, fata de cele originale nici nu se compara.
|
Chiar m-ai facut curios cu urechile alea, nu imi aduc aminte de ele dar o sa cobor la masina si o sa ma uit....ciudat !!!!!
|
nu ai cum sa le vezi asa.... doar dak dai faru jos.....
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:14. |
- Copyright 2026 4Tuning