Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Draga soferule... (reguli de bun-simt) (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/76336-draga-soferule-reguli-bun-simt.html)

dolb 21-07-08 12:37

Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)

Quote:

Originally Posted by kontraok (Post 1656061)
Daca imi spui ca ai depsait pe dreapta este inconstienta PURA nu pot sa cred ca nu aveai timp sa depasesti normal hai sa ne intoarcem la topic asta nu este o actiune de bun simt din partea ta asta in viziunea mea.

atata timp cat semnalizezi corespunzator ( si nu ma refer doar la semnalizarea dreapta, ci la faruri/claxon ) iar el te vede ( pt ca il vezi cand se uita in retrovizoare ) poti folosi banda de urgenta, ca pana la urma E BANDA DE URGENTA :)

aleks 21-07-08 12:42

Quote:

Originally Posted by kontraok (Post 1656031)
dolb are dreptate fiecare merge pe permisul lui si pe antiradarul, detectorul sau gps-ul lui daca tu il vezi ca merge tare ca la 250 la ora se vede clar cum vine eu zic sa il lasi sa se duca daca nu ai destul timp sa depasesti ce ai in fata. Ziceam ca daca mergi cu 150 si ai tir la 90 in fata stai acolo pana la trecerea celui cu viteza MOOLT superioara din vreo trei motive 1 nu risti sa te ia bolidul scapat de sub control din cauza franarii bruste la o viteza mare (ca este ud pe jos, ca este polei, ETC). 2 sincer un tir la 90 la ora nu prea sunt sanse sa franeze asa de brusc DECI te poti apropia foarte mult de el ca oricum esti depasit rapid. 3. Nu te priveste de ce ala care merge cu 250 la ora merge asa de tare poate moare masa, naste nevastasa, fisa, poate chiar masa, ii arde casa acasa oricum banda delanga axul drumului este pentru depasire acolo stai numai cand ai pe cineva in fata si DUPA ASIGURAREA IN PREALABIL poti da semnal si te poti incadra pe acea banda daca tu te-ai fii asigurat cand depaseai tirurile nu ai fii intrat pe banda deci nu ai fii luat flashuri de la MERTZAN sau ce masa conducea ala.

In concluzie deschide-ti bine ochii soselele sunt nemiloase si pe sosea sunt multi inconstienti.

P.S. Evitati Prahova

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1656007)
cred ca punctul lui de vedere este contra afirmatiei tale :) si sincer si al meu e la fel! adica e problema mea ca am 220, eu imi pierd permisul! cel din fata ar trebui sa se asigure si sa aprecieze bine indiferent de viteza mea :)

lasa permisul, ideea e ca eu daca am 150 si depasesc un tir sau doua, sunt pe banda de langa axul drumului, nu ma bag intre ele sau alte manevre ciudate, ca sa treci tu ca nu iti tii caii pe sosea din cauza ca-ti apare un obstacol. nu ma bag in depasire daca te vad ca vii, ar fi o prostie mare cat mine sa fac asa ceva, si numai un inconstient s-ar baga atunci intr-o depasire cu o racheta pe urmele lui, dar daca DEJA sunt in depasire, nu ma arunc de pe sosea ca nu poti tu opri, si sa te fereasca al de sus sa nu poti opri pana in hayonul sau in portbagajul meu...

22VIN 21-07-08 12:49

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1656076)
lasa permisul, ideea e ca eu daca am 150 si depasesc un tir sau doua, sunt pe banda de langa axul drumului, nu ma bag intre ele sau alte manevre ciudate, ca sa treci tu ca nu iti tii caii pe sosea din cauza ca-ti apare un obstacol. nu ma bag in depasire daca te vad ca vii, ar fi o prostie mare cat mine sa fac asa ceva, si numai un inconstient s-ar baga atunci intr-o depasire cu o racheta pe urmele lui, dar daca DEJA sunt in depasire, nu ma arunc de pe sosea ca nu poti tu opri, si sa te fereasca al de sus sa nu poti opri pana in hayonul sau in portbagajul meu...

in sfarsit cineva care e de acord cu mine

dolb 21-07-08 12:57

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1656076)

daca esti deja in depasire e altceva! dar eu sa fiu la 150 de metri si sa intre unu in depasire si sa stau dupa el 3 ore deja e vorba de nesimtire :)

kontraok 21-07-08 13:04

Bine inteles este de acord cu tine ca noi toti daca esti deja in depasire daca nu ai apucat sa intrii era discutia dar daca esti bagat deja in depasire si ai numai 110 poti ramane acolo si pana depasesti si 5 tiruri. Este normal ca ala cu "racheta" sa puna frana.

aleks 21-07-08 13:11

ok, ma bucur ca ne-am lamurit :)

dolb 21-07-08 13:15

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1656129)
ok, ma bucur ca ne-am lamurit :)

da aleks ne-am lamurit :) dar ce incercam eu sa zic e ca vineri cand m-am dus la mare, prindeam numai fete ( ca ma uitam la sofer ) cu masini care cat de cat erau puternice si exact in fata mea se bagau si d'abia depaseau iar eu franam destul de violent de la 220 la 140 si nu s-a intamplat odata ci de 10 ori! e normal sa turbezi cand vezi rezervorul pe jumatate gol cand stii ca puteai sa consumi doar un sfert!

fasso 21-07-08 14:34

pai atunci nu mai merge cu 220, cu toate ca sunt 100% sigur ca nu prinde atat:lol:iar zu faza cu tirurile pe autostrada, eu unul nu m-as risca sa ma bag intre ele...poa sa vina unu din spate si cu 500 la ora, nu ma intereseaza, atata timp cat sunt in depasire si n-am efectuat aceasta manevra in fatza lui, ci am semnalizat din timp schimbarea benzii, n-are decat sa astepte pana termina depasirea!cand vom aveam si noi autobanda altfel se va circula, dar fac pariu ca si atunci se vor gasi destepti care sa mearga cu 90-100 pe banda de langa ax!romania!!!get use to it!

dolb 21-07-08 15:21

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 1656279)
pai atunci nu mai merge cu 220, cu toate ca sunt 100% sigur ca nu prinde atat:lol:iar zu faza cu tirurile pe autostrada, eu unul nu m-as risca sa ma bag intre ele...poa sa vina unu din spate si cu 500 la ora, nu ma intereseaza, atata timp cat sunt in depasire si n-am efectuat aceasta manevra in fatza lui, ci am semnalizat din timp schimbarea benzii, n-are decat sa astepte pana termina depasirea!cand vom aveam si noi autobanda altfel se va circula, dar fac pariu ca si atunci se vor gasi destepti care sa mearga cu 90-100 pe banda de langa ax!romania!!!get use to it!

1 la mana te asigur ca prinde 220 ( pe GPS ) :)
2 la mana am fost obligat sa merg cu asa viteza pentru ca am plecat din tgv la 17:00, si pe autostrada am intrat destul de tarziu .. in jur de 19:00 pentru ca au fost cozi interminabile pe centura din cauza idiotilor care stau enorm de mult sa se asigure! Trebuia sa ajung urgent in Mamaia ca sa imi caut de cazare :)

3 la mana si cu autobanda ca in america cu 6 benzi pe sens si tot o sa se gaseasca o fufa cu x5 sau ML sa depaseasca cu 90 la ora

fasso 21-07-08 15:31

din ciclul "Draga soferule..."; faza de astazi: draga soferule care te pregatesti sa depasesti un tir, cand vezi ca vin in depasire de coloana si mai dau si flash-uri pe deasupra, incearca sa nu te bagi si tu in depasire in fatza mea ca poate nu-mi tin franele sau nu sunt atent si ma urc pe tine!oglinzile alea care le ai in lateralele masinii nu sunt pe post de design, sunt acolo pt ca trebuie sa te uiti in ele cand te pregatesti sa faci manevre d'astea suicidale!

dolb 21-07-08 15:37

a si voiam sa mai spun ceva!

una e sa depasesti cu 120 la ora pe banda de urgenta ( asa te poate vedea cel depasit ) si alta e sa vii cu 220 la ora pe banda de urgenta fiind aproape nevazut si se pot intrampla multe chestii tragice! asa ca dragi soferi daca tot depasiti greu si stiti ca incurcati, puteti folosi banda de urgenta!

Jesse 21-07-08 15:50

am patit o data o faza la un semafor. eram cu dacia solenza si un tigan cu o pisicuta "hai sa ne dam". i-am zis clar sa termine ca nu ma pun la mintea tuturor prostilor, el tot insista, mi-a taiat calea dupa semafor, s-a oprit pe dreapta, m-a lasat sa trec de el, apoi s-a tot tinut dupa mn pana am intrat intr-un MC.

De asemenea tin sa adaug:
-nu mai circulati pe 10 benzi in loc de una de parca v-ati cumparat strada
-in nici un caz nu mai mergeti cu 70 pe banda a 2-a pe DN1 in afara localitatilor si sa nu vreti sa va dati la o parte nici la flash nici la claxon!!!!
-nu mai puneti frana aiurea, numai pt ca unu de la un km in fata a pus frana
-nu mai taiati calea altora fara semnalizare
-nu mai iesiti de pe stradute fara sa va asigurati (era sa fac n accidente din cauza asta)
-nu mai depasiti coloanele de la semafoare ca dup-aia sa luati fata unui alt sofer care se chinuie in trafic
-F IMPORTANT : NU MAI FACETI 3 BENZI IN LOC DE 2 SAU 2 IN LOC DE UNA! cei care au banda lor sunt facuti sandwich si mai mult trafic se face in stilu asta decat daca stati linistiti..

Trixi 21-07-08 17:38

sunt 2 chestii pe care le-am observat citind pe aici:
1 cultura de autostrada la noi nu exista!(se intelege de fapt ca habar nu are lumea cu ce se mananca)
2 "figurile" de genu' depasim pe banda de urgenta,sau flashuim ca ne simtim tari in clanta (mentionez ca in tarile civilizate, de ex. germania nu se dau flashuri,intentia de a depasi se arata cu semnalizatorul, iar daca primesti flash,e bai mare ca intr-adevar ai incurcat omul),deci astea dispar instantaneu cind omul e in afara.de ce? pentru ca acolo stii bine ca e mucles!daca nu te comporti corect in citeva minute ti-ai luat ceaiul,ori de la politie...ori ai murit! iar daca faci un accident,nu numai tu o patesti !la 200/h
sunt oameni multi,si mai toata lumea e peste 180...incercati sa uitati ideea asta timpita "las' ca intra","da-l in pul@,eu am iesit deja in depasire"...ca va jucati cu viata multora! poate nici daca vrea nu mai poate celalalt sa te lase...
Bagati in cap!Autostrada nu e terenul de joaca,unde ne permitem sa ne rupem in figuri!

aleks 21-07-08 17:43

la obiect, si perfect adevarat, la fel ca in toate domeniile, si in domeniul sofatului avem nevoie de cultura, cultura auto, cultura civilizatiei, asta e... doar in timp le putem capata.

22VIN 21-07-08 21:43

din ciclul: "draga boule cu masina de firma". dau sa ies azi din parcare (cu spatele, masina fiind parcata in diagonala la bordura pe strada principala). vine unu cu un logan van pe banda mea, banda din dreapta lui fiind libera. deja statusem mult, am zis ca s-o simti si el. si ma apuc si dau incetu cu incetu sa-i dau timp sa vada ce am de gand. la care trece la cativa cm de mine si da claxon (il si vedeam in oglinda lui cum ma injura). dau si eu (fiind deja in spatele lui), schitez un "bagami-as p**a-n mata de cretin". ma vede si incepe sa franeze. dau sa trec prin dreapta lui, trage de volan spre mine. trag tare stanga, ma pun in stanga lui, iar incearca usor cu volanul. pana la urma s-a lasat si l-am depasit. dobitocu e dobitoc. murea daca se baga pe banda cealalta cand vroiam sa ies si eu, mai ales ca ma vazuse de departe. e greu sa fii de bun simt...

Geo_ZGA 21-07-08 23:55

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1656066)
atata timp cat semnalizezi corespunzator ( si nu ma refer doar la semnalizarea dreapta, ci la faruri/claxon ) iar el te vede ( pt ca il vezi cand se uita in retrovizoare ) poti folosi banda de urgenta, ca pana la urma E BANDA DE URGENTA :)

Tin sa te contrazic... pe banda de urgenta nu ai ce cauta decat daca ai o urgenta. Urgenta NU inseamna ca te grabesti la mare :lol: Si nu circuli pe banda de urgenta decat daca ai o problema tehnica si nu poti circula regulamentar, fara sa incurci pe altii. De oprit nu mai vorbesc... foarte multi au "urgente" (fac un pipi :lol:) si trag pe dreapta ca sa le usureze... in alte tari occidentale, daca trece cineva pe langa o masina trasa pe banda de urgenta, suna imediat la Politie... si Politia vine si il vede pe Nea' Gigel ca se usureaza :lol: Bine-nteles ca isi ia o mare amenda...
Vorba lui Aleks... educatia, aia ne lipseste. Dupa parerea mea, la noi trebuie facuta cu forta, cu parul.

aleks 22-07-08 13:45

nu, e vorba de cultura auto, si aia nu poate fi impusa, ci doar capatata in timp, fiecare din noi o completam, treptat, in trafic, in excursii sau cu treab pe afara, pe forumuri, de la altii, etc..

fasso 22-07-08 14:02

concluzia: in romania de astazi, multi care abia au terminat NFS-ul sau abia ce au vizionat Gumball 3000 , ies apoi pe strada si isi incearca talentul la volan, riscand astfel viata proprie si din pacate si a celorlalti participanti la trafic/pietoni!eu nu concep chestia asta....cum sa depasesti pe banda de urgenta, sa faci tot felul de scamatorii pe autostrada unde viteza medie este de 140-150 kn/h???sau mai ales sa stationezi pe banda de urgenta!in germania daca ai facut greseala sa opresti pe banda de urgenta, vin baietzii cu motostivuitorul si iti dau oala la o parte, pe camp bineinteles si apoi te mai si pun sa dai cu subsemnatul!

bmwm5 22-07-08 14:21

am fost in concediu in Grecia si acolo puteai depasi in orice conditie pentru ca cel din fata se apropia cat putea de marginea drumului,facandu-ti loc.asa ca:Draga soferule,daca nu poti circula cu mai mult de 10km/h,din x motive,lasa-i pe altii sa treaca pe langa tine,nu-i incurca.si mai ales,incearca atunci cand iti vine cineva din fata noaptea sa opresti faza lunga,nu te ajuta la nimic!

dolb 22-07-08 14:29

dar ce parere aveti de cei de la Quartz de pe autostrada pitesti ?

bmwm5 22-07-08 14:36

plec vineri spre Craiova,de ce sa ma feresc?

kontraok 22-07-08 15:10

bmwm5 apropo de concediu cine a fost vreodata in Tunisia poate a vazut ca 99,6% dintre masini sunt lovite acolo nu exista nici o regula de circulatie nici prioritate nici trecere de pietoni (trecere este dar nu ai prioritate te calca peste tot) Va jur ca am vazut un accident minor ce-i drept Nici unul dintre soferi nu a coborat nu a injurat au plecat fiecare in directia dorita fara a avea vreo problema.

dolb 22-07-08 15:29

Quote:

Originally Posted by bmwm5 (Post 1658013)
plec vineri spre Craiova,de ce sa ma feresc?

si eu o sa plec la craiova ori vineri ori luni :) am mai fost sapt trecute de vreo 3 ori:) nu ai de ce sa te feresti:) doar ca cei de la quartz merg cu 10 la ora pe autostrada si cam incurca lumea! in plus chiar daca ai detector sa fi foarte foarte atent pt ca ultima oara era o dubita de politie si cand am trecut langa ei mi-au facut o poza! nu am inteles de ce, viteza nu aveam, centura aveam, eram 100% legal insa tot mi-au facut o poza :)

bmwm5 22-07-08 15:57

plec cu o masina cu nr de CD,deci radarele nu or sa ma incurce :) multumesc oricum.ma gandeam ca poate sunt lucrari pe undeva,devieri,de-astea

manu_96xls 22-07-08 16:04

Quote:

Originally Posted by Trixi (Post 1656570)
sunt 2 chestii pe care le-am observat citind pe aici:
1 cultura de autostrada la noi nu exista!(se intelege de fapt ca habar nu are lumea cu ce se mananca)
2 "figurile" de genu' depasim pe banda de urgenta,sau flashuim ca ne simtim tari in clanta (mentionez ca in tarile civilizate, de ex. germania nu se dau flashuri,intentia de a depasi se arata cu semnalizatorul, iar daca primesti flash,e bai mare ca intr-adevar ai incurcat omul),deci astea dispar instantaneu cind omul e in afara.de ce? pentru ca acolo stii bine ca e mucles!daca nu te comporti corect in citeva minute ti-ai luat ceaiul,ori de la politie...ori ai murit! iar daca faci un accident,nu numai tu o patesti !la 200/h
sunt oameni multi,si mai toata lumea e peste 180...incercati sa uitati ideea asta timpita "las' ca intra","da-l in pul@,eu am iesit deja in depasire"...ca va jucati cu viata multora! poate nici daca vrea nu mai poate celalalt sa te lase...
Bagati in cap!Autostrada nu e terenul de joaca,unde ne permitem sa ne rupem in figuri!

Numai in Romania se intampla asa ceva pe autostrada.
In vacanta de Paste, am fost in Italia, si o saptamana cat am stat am facut multi km cu o "gioarsa" de masina, fata de ce e acolo (punto '96)
Mergeam pe autostrada , 4 benzi, primele 2 tiruri:shock: eram pe banda a 3-a la ~140km/h si dintr-o data vad un tir in fata (iese de pe banda 2 pe 3 ) in fata noastra, si cand ma uit la numar ROmania:x.
Pe banda 4 la 5-500m era un 911 model mai vechi la vreo 200+ km/h si cum a vazut ca am pus semnalul a incetinit si ne-a lasat sa iesim:shock: ca a vazut ce-a facut ala cu tir-ul.:o
Si mai am o faza de genul in Germania, dar deja am scris prea mult:D

Trixi 22-07-08 18:25

bunavointa trebuie sa existe,si m-i se pare normal sa il ajut pe alalalt sa evite un accident.insa,oricit de mult as vrea,deseori nu mai pot.noroc mare,ca a avut posibilitatea sa incetineasca si sa va lase...pentru ca era riscant si pentru el.multi soferi se uita doar la masina din fata lor,si nu inteleg de ce franeaza el din senin,mai ales daca nu e nimeni in fata lui...si uite asa e gata necazul.
exact cum zici si tu ,mentalitatea asta a noastra ca "las' ca intru eu" o sa ne omoare...nu de parca altii nu ar avea probleme.baietii de la centrum de exemplu,daca sunt 2-3 camioane impreuna,nu prea lasa sa te bagi intre ei pe drum national,desi 3 dintr-un sut e greu sa depasesti.la ei cu spiritul asta de haita te descurci greu.

Mustang 22-07-08 20:44

Draga sofer TATAIE care nu stii ce inseamna triunghiul ala alb in centru cu margini rosii...
Se numeste acordare de prioritate. Se regasesc si prin sensurile giratorii - exemplu: Pta Alba Iulia.
Daca il ai in fata, incetinesti sau opresti si ma las sa ma duc. Nu trebuie sa fac slalom printre tine si cel din dreapta mea ca sa nu provoc un accident in care ma pot trezi cu motorul de Matiz in brate!
Te-am depasit? Ti-am trantit frana in fata? Asta pentru ca m-ai injurat ca am trecut milimetric de masina ta.
Ai gresit ... ciocu' mic tataie ... poate ma rastesc la tine si faci infarct. :lol:

Sindrom 23-07-08 00:05

usor mustang, ca d;aia ai matiz sa te strecori, asa ca tu trebuia sa-i acorzi prioritate da....ca e mai in varsta ca tine.....respectu de azi s-a dus...

si aia mai tineri tot la fel fac stai linistit unu nu se uita, daca incetinesti zice ca il lasi sa treaca.

22VIN 24-07-08 12:14

draga taximetrist BOU nu forta ca retardatu sa intri in intersectie cand strada pe jos e uda... daca n-aveam abs te alegeai cu o laterala stanga modificata frumos

Sindrom 24-07-08 22:52

draga soferule de cayenne, g-uri, gl-uri si alte magaoaie, cand iesi de pe o straduta iesi usor ca nu trebuie sa iesi cu toata masina in mijlocul strazii si sa te opresti sa vezi daca vine ceva, data viitoare imi voi face masina pe asigurarea ta, ca si-asa alt dobitoc mi-a zgariat-o in parcare.

crs_TDI 25-07-08 10:12

Mic indrumar pentru soferii Ilfoveni care probabil si-au luat permisele in Arges (pe bune evident....adica din prima vroiam sa zic ):

Ca sa fii un BUN SOFER Ilfovean trebuie NEAPARAT sa:

1) NU dai semnal, semnalul este pentru prosti, tu esti un ZEU cu mult mai inteligent decat muritorii de rand!

2) NU te asiguri cand opresti brusc pe un Drum National cu o doua benzi (una dus, una intors), evident nici nu semnalizezi intentia, si opresti pe mijlocul strazii, un pic curmezis - se poarta! - asa arati ca esti foarte hotarat in decizia ta! Poate prostul din spatele tau se descurca, daca nu lui ii ia permisul.

3) In niciun caz sa NU stai pe o singura banda! Daca nu ai suficienti bani ia-ti o masina SH dar mai mare si incearca sa stai MINIM pe 2 (DOUA) benzi, asa ai vizibilitate mai mare si poti sa o iei pe ce banda e mai libera!

4) NU-ti ceri scuze de niciun fel chiar daca ai gresit si din cauza ta era sa se intample un accident! Mergi mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Daca un idiot caruia i-ai taiat fata si era sa se opreasca in tine si te claxoneaza sau te injura, sau te ia la intrebari (de mama, de rasa, de catel etc) lasa-l in pace, TU esti o rasa superioara ILFOVEANA! Totusi, la primul semafor semnalizeaza stanga sau dreapta sa ii arati tampitului ca STII cum sa semnalizezi si mai ales POTI si l-ai facut de cacao pe fraier.

Din pacate chestiile astea chiar se intampla cu soferii de Ilfov (cei care au la numar IF), nu e SF. Le-am patit pe propria "piele".

Daca si tu esti unul din patiti scrie aici ce ti s-a intamplat, din pacate (sau din fericire) inca nu am dat peste idioti de IF care sa-mi arate toate "trucurile" lor si sunt convins ca mai sunt destule!

ph

PS:
Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1660978)
draga soferule de cayenne, g-uri, gl-uri si alte magaoaie, cand iesi de pe o straduta iesi usor ca nu trebuie sa iesi cu toata masina in mijlocul strazii si sa te opresti sa vezi daca vine ceva, data viitoare imi voi face masina pe asigurarea ta, ca si-asa alt dobitoc mi-a zgariat-o in parcare.

TOTAL DE ACORD!!!

Sindrom 28-07-08 08:24

Draga soferule de Suv, daca iti dau flash inseamna sa te dai la o parte, si daca nu te dai si eu te depasesc nu trebuie sa accelerezi sa imi arati ca poti si tu sa mergi la fel de repede, pentru ca eu merg cu viteza aia tot drumu e problema mea daca vreau sa merg cu 200.

aleks 29-07-08 12:31

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1665835)
Draga soferule de Suv, daca iti dau flash inseamna sa te dai la o parte, si daca nu te dai si eu te depasesc nu trebuie sa accelerezi sa imi arati ca poti si tu sa mergi la fel de repede, pentru ca eu merg cu viteza aia tot drumu e problema mea daca vreau sa merg cu 200.

subscriu, doar ca in loc de sofer de suv pune taranoi de sofer de sandero, cu mutra de tapinar si maini groase de taietor de lemne, cu sapca pe-o parte si ingramadit pe volan ca o incepatoare timida...
p.s.: cand totusi reusesc sa te depasesc, nu ma "impinge" pe toate cele 4 benzi pana in clio de pe acostament, pe contrasens, ca ai vazut, am trecut de el si tu era sa zbori in sant la primele 2 frane pe care neelegant ti le-am aplicat in fata....
p.s.2: daca te intrebi totusi pentru ce sunt alea 2 frane, sunt pentru ca ai vrut sa ma scoti de pe drum cand te depaseam la 130 (in afara localitatii, deci nu vreo mare viteza) si pentru ca atunci cand ma apropiam de tine, in prima instanta, si am semnalizat pur si simplu, fara flasuri, fara manevre suspecte, tu ai tras brusc de volan cand eram in dreptul tau, si mi-ai aratat degetul mijlociu... cred ca esti bolnav psihic, altfel nu-mi explic reactia ta...

apache 29-07-08 12:51

aleks daca si tu jignesti posesorii de dacii in halul asta apai reclamatiile cui le mai facem?
vad ca ati luat-o toti razna cand vine vorba de dacia

aleks 29-07-08 13:14

nu jignesc soferii de dacii, il jignesc (rectific, nu-l jignesc eu, natura a facut-o, eu doar il descriu fidel) SPECIFIC si STRICT pe taranoiul ala de sofer de pe ACEL Sandero, sa ne intelegem.
p.s.: am si dacie, doar nu ma injur singur, nu? :lol:

apache 29-07-08 14:21

mea culpa..credeam ca generalizezi..acum am recitit si inteles

fasso 29-07-08 20:47

nu stiu, in ultima vreme cred ca dambovitzenii au luat-o razna rau de tot!astazi mi s-a intamplat din nou, a mia oara cand incerc sa depasesc, iar repsectivul baga piciorul in ea!numai ca azi a fost alta masina, un peugeot 307!draga soferule care te dai sofer...cand vezi ca incerc si eu sa te depasesc, agale, cu 120 in afara localitatii, si din fatza vine ditai cimentrocu', nu bagi tu ca ultimul handicapat piciorul in acceleratie ca sa-mi arati mie ca masina ta fuge mai tare, pentru ca, ai vazut ca reactia mea este sa trag instantaneu dreapta de volan, iar tu sa parasesti carosabilul de frica, plonjand direct in santz!stai linistit ca nu-mi lovesc eu masina cu toti prostii...am incercat doar sa te sperii, astfel ca data viitoare sa nu mai faci manevra sinucigasa pe care ai facut-o azi!multumesc!

dolb 29-07-08 22:27

fasso, total de acord! in ultima saptamana mi-am facut peri albi de..cat de idioti sunt astia din tgv ! doamne deci eu nu am vazut soferi mai prosti si mai mamaligi si mai femei!

apache 29-07-08 22:30

fasso , tu ai o masina micuta si trebuie soferu de masina mare sa se duca acasa sa spuna " am facut o honda bre' "

Hori 29-07-08 23:07

Salut! Ma numesc Horia si iubesc taximetristii pt ca imi place ideea de:- unde vor acolo se opresc fara sa semnalizeze, daca clientul acolo doreste acolo trebuie oprit... chiar si in zone stramte sau drumuri foarte circulate! P.S. cred ca ma fac si eu taximetrist!

All times are GMT +2. The time now is 15:06.

- Copyright 2026 4Tuning