Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Renault R12 Gordini (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/6194-renault-r12-gordini.html)

B 75 UAP 21-10-08 08:17

Re: Renault R12 Gordini

Pascal Trollet se numeste proprietarul lui, de la el am suportul de relee :lol:
E cam de mult timp de vanzare.. se pare ca si lor li se pare cam mare pretul ;)

BH 59 FIF 21-10-08 19:24

Te intreb pentru ca daca cineva e expert in Gordini-uri la noi in tara la momentul asta, tu esti acela: Care e valoarea reala a unui 12 Gordini (varianta de strada) in stare "normala"?. Ma refer la o masina alergata la viata ei, dar totusi sa nu fie o coaja. Sincer sa fiu, sunt cam derutat de preturile pe care le vad pe net... Pe de alta parte, spune-mi te rog unde se pot gasi arcuri de 12G (de fata, pentru ca cele de spate am inteles ca ar fi la fel ca si cele de TS). Este adevarat, stau cam prost cu franceza, dar eu nu am gasit pe nici un site/forum vreo referire la aceste repere. Culmea, nici macar pe e-bay nu prea apar. Au fost de curand un set de 17G, dar alea nu prea cred ca ar merge. Am gasit amortizoare pe Mecaparts, dar arcuri nu. Multumesc anticipat.

B 75 UAP 22-10-08 09:10

Citeste topicul asta:
http://forum.renault12.free.fr/viewt...er=asc&start=0
e deschis de un prieten cu care am mai facut schimb de piese si care ma ajuta sa gasesc piese mai rare (posibil sa fie nevoie sa iti faci cont ca sa poti vedea pozele). A cautat mult timp si a gasit pana la urma unul in stare destul de buna, cu rugina superficiala in mare parte si destul de complet (insa fara motor). Odata cu masina a mai primit si alte piese (radiator de ulei, kitul de aripi umflate de gr.2 etc.). Pretul, daca imi amintesc bine era cam 2000 euro, dar a fost o afacere super buna!! Am auzit de epave la un pret de 6000 euro, cred ca un pret real e cam 10.000 pentru unul reconditionat, cu toate ca daca faci tu reconditionarea te duce la mult mai multi bani..
Despre arcuri stiu ca erau 2 tipuri, unele mai lungi si unele mai scurte, eu le am pe cele lungi de 14 mm diametru, dar vreau sa fac ceva sa le scurtez. De vanzare nu cred ca o sa gasesti, ca sunt f rare, dar poti incerca alte combinatii.. O sa scanez pagina despre arcuri din manualul de reparatii, ca sa vezi acolo.

BV-06-XPY 22-10-08 14:23

Hmmmm...o intrebare...nu poti sa te inscri pe forumul respectiv...la care ai dat link.......

ionut17 22-10-08 18:49

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 1819672)
Citeste topicul ..........d ca o sa gasesti, ca sunt f rare, dar poti incerca alte combinatii.. O sa scanez pagina despre arcuri din manualul de reparatii, ca sa vezi acolo.

te rog pune tu poze pt ca nu am reusit nici eu sa imi fac cont

B 75 UAP 22-10-08 23:35

10 Attachment(s)
Nu am reusit sa scanez manualul de reparatii dar am facut cateva poze la paginile despre suspensie.. sper ca se intelege ceva.. Restul sunt cu masina de care ziceam:

B 75 UAP 22-10-08 23:41

7 Attachment(s)
altele...

BH 59 FIF 23-10-08 00:02

Multumesc mult pentru documentatie. In ultima instanta caut niste arcuri asemanatoare ca nr. de spire, grosime si inaltime. Foarte interesant rollcage-ul. Nu mai ai niste poze cu el sau vreo schita?

B 75 UAP 23-10-08 00:19

3 Attachment(s)
Din pacate astea sunt cam toate pe care le-am gasit:

daman 25-02-09 09:36

ai abandonat proiectul? ca nu ai mai scris nimic de ceva vreme....

GTXR 25-02-09 15:34

13 Attachment(s)
.................

B 75 UAP 25-02-09 16:25

8 Attachment(s)
Bineinteles ca nu am abandonat proiectul.. doar ca merge mai greu din cauza vremii;)
Dar intre timp am reusit sa mai cumpar cateva piese rare:
- suportul de numar pe spate,
- priza de aer cu tavitza de sub ea,
- un set complet de racorduri pentru instalatia de racire,
- electroventilatorul,
- trebuie sa primesc si cutia de la filtrul de aer,
Mai ramane sa gasesc o modalitate sa indrept rezervorul (ori il tai si il indrept, ori caut altul) si in curand sper sa ma apuc si de caroserie!

faustino 25-02-09 17:20

Silviule tine-o tot asa si la vara o sa ai o minunatie de masina

TIGANU AG 25-02-09 17:25

Tare lucrarea!;)

keemo 25-02-09 19:39

1 Attachment(s)
frumoase jantele , sunt Gotti ? , poze mai clare cu jentile mai ai ? :D
bafta multa cu proiectul !

BH 59 FIF 25-02-09 20:01

1 Attachment(s)
Sunt Targa. Daca iti place modelul, sunt 2 de vanzare pe e-bay. La noi n-am vazut modelul asta pana acum. http://cgi.ebay.fr/Renault-Gordini-A...3A1|240%3A1318

BV-06-XPY 25-02-09 20:05

Hmmmmmm.......tine-o tot asa .........app....am vazut ca aripile ca erau "evazate"....leai facut sau leai gasit sa le cumperi asa........ca mar interesa si pe mine........:D......

B 75 UAP 25-02-09 20:36

Quote:

Originally Posted by BV-06-XPY (Post 2100333)
Hmmmmmm.......tine-o tot asa .........app....am vazut ca aripile ca erau "evazate"....leai facut sau leai gasit sa le cumperi asa........ca mar interesa si pe mine........:D......

Masina din pozele cu aripile evazate nu e a mea! nici aripile, bineinteles.. Sunt foarte rare, cele originale de tabla de Grupa 2..

BV-06-XPY 25-02-09 20:42

ahammmm.......deci raman la ale face eu........am si eu un mic proect.......de reconditionare .....da mai o si pimp un pic......:D

daman 25-02-09 23:11

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 2099653)
Bineinteles ca nu am abandonat proiectul.. doar ca merge mai greu din cauza vremii;)
Dar intre timp am reusit sa mai cumpar cateva piese rare:
- suportul de numar pe spate,
- priza de aer cu tavitza de sub ea,
- un set complet de racorduri pentru instalatia de racire,
- electroventilatorul,
- trebuie sa primesc si cutia de la filtrul de aer,
Mai ramane sa gasesc o modalitate sa indrept rezervorul (ori il tai si il indrept, ori caut altul) si in curand sper sa ma apuc si de caroserie!

bun asa ;)

B 75 UAP 26-02-09 06:13

1 Attachment(s)
Mersi, ;) am cam terminat cu achizitia pieselor rare mi-am mai luat tampoanele care inlocuiesc bara fatza, curelusele(manerele) de pe fetzele interioare de usi, mi-a comandat cineva din Franta pana si capacelele care acopera gaurile de prindere a ornamentelor cromate de pe praguri.. va dati seama ca abia astept sa ma apuc de caroserie. Iata si o poza cu Gordina celui care mi-a vandut electroventilatorul - mie mi se pare de vis!!! parca e nou noutza!!

daman 26-02-09 07:30

e impecabila :lol: .sa ne tii la curent cu evolutia lucrarilor .

aysmen 26-02-09 11:04

E incredibila ,e reconditionata sau asa e din fabrica?tu cam de ce piese mai ai nevoie la a ta?motorul il ai?

DjDvr 26-02-09 11:42

O intrebare am si eu suportul de numar pentru spate cat a fost?

B 75 UAP 26-02-09 12:01

Cea din poza e reconditionatadar e f f bine facuta, sper sa iasa si a mea cat mai aproape (are pana si stergatoarele BOSCH originale, si priza de aer de gordini cu 11 barete, nu cu 10 ca cea de R5).. Am cam toate piesele: jantele, bordul, volanul, releele, faruri, proiectoare, bare torsiune, geamuri frantuzesti, tabla (portiere, aripi si tot ce mai trebuie - am doua Dacii donatoare din 70 si 71) mai trebuie sa gasesc un rezervor in stare mai buna decat al meu (sau pe cineva care sa mi-l indrepte pe asta), sa iau de la fostul propietar puntea cu discuri si rollbarul (cu toate ca nu cred ca o sa-l folosesc) si sa reconditionez motorul - piese noi se gasesc, cam scumpe dar asta e..
Cea mai importanta e caroseria deocamdata.. Mi-am facut si vopseaua pe cod, apoi incepe partea frumoasa - asamblarea..
Suportul de numar l-am luat impreuna cu furtunele, priza de aer si un stop nou. Toate au costat 240 euro cu tot cu taxe, dar am avut noroc ca le-am luat de la cel de la care am luat si suportul cu releele si a fost mai ieftin decat pe ebay.

aysmen 26-02-09 12:24

Abia astept sa o vad cum iese ,din cate am vazut in primele poze puse de tine motorul nu seamana cu cele de gordini care sunt pe internet sau e acelasi motor numai ca nu are capacul acela pe care scrie Renault Gordini?,referitor la carburator la tine vad ca e un dublucorp,iar la alte gordini sunt 2 carburatoare dublucorp,sau aceste 2 carburatoare dublucorp s-au pus numai pe gordini cel de Grupa a-2-a, de 160 CP.Caroseria ta in ce stare e ?ma refer la rugina ,lonjeroane ,praguri,semiaripi..etc...Sa iti gasesti un vopsitor bun pentru ca e pacat la cat timp ai umblat dupa piese ,de bani numai zic.Bafta si astept sa imi raspunzi si mie la intrebari,chiar sunt curios

B 75 UAP 26-02-09 13:02

E acelasi motor, doar ca la mine a schimbat carburatoarele cu unul vertical dublucorp mai economic.. Iti dai seama ca daca astept sa-mi vina cutia la filtrul de aer inseamna ca am carburatoarele orizontale ;)
Capacul de culbutori a fost schimbat ca sa poata folosi sistemul de acceleratie pentru carb. vertical. Dar am pus o poza cateva pagini in urma cu noul capac de culbutori pe care mi l-am luat.. Nu e cel de aluminiu pentru ca vreau sa o reconditionez ca varianta de 125 cp (cum scrie si in talon)..
Referitor la caroserie, rugina nu e (ca nu a umblat prea mult masina) in schimb e stramba toata din raliuri, trebuie sa-i schimb 70% din tabla.. Aripi spate, fustele fatza si spate, plafon cu stalpi, portierele si aripile fata, capotele, pragurile....

aysmen 26-02-09 13:06

Atunci iti urez bafta la gasit un tinichigiu bun ,si asteptam cu nerabdare produsul final,te intrebam de rugina pentru ca era pacat dupa ce o vopseai sa iasa rugina prin praguri etc..

DjDvr 26-02-09 13:11

Ai gasit si kitu de gr2 ? Cel evazat foarte tare cu fusta aia fata misto?
Apropo felicitari pentru rabdarea de a gasi atatea piese :) vezi ca mai sunt cateva siteuri care aduc piese noi la preturi bune daca te intereseaza da-mi un pm si iti spun!
Si inca ceva o sa te arunci si la kitu de 160 CP ? Sau ramai asa cu 125?

EDIT: scuze am sarit poza cu evazarile :)

B 75 UAP 26-02-09 13:12

1 Attachment(s)
In nici un caz nu va iesi rugina prin praguri, le schimb ca sunt strambe si prefer sa le inlocuiesc decat sa bag galeti de chit.. Oricum sablez tot inainte, si apoi si sudurile dupa tinichigerie.. ;)
Ps. tocmai ziceam ca imi place mai mult varianta "de strada" simpla dar fara interior TS sau TL.. Asa cum a fost masina cand a iesit din fabrica! De fapt francezii ii zic varianta Coupe (scaune si banchete subtiri si fara bare de protectie) adica interiorul cam asa:

aysmen 26-02-09 13:30

Foarte frumos, de asta ce parere ai?merita banii ?http://cgi.ebay.fr/renault-12-gordin...1%7C240%3A1318 acum am vazut pe ebay.fr ca se mai gasesc si jenti de gordini ,faruri,pompa apa,bielete ,radiator etc...piese pt motor,ma refer la set,supape,cuzineti etc se gasesc noi de origine(inca se mai fabrica?sau numai sa ai norocul sa prinzi ceva vechi ramas printr-un raft) sau se gasesc doar copii facute de diverse firme?

B 75 UAP 26-02-09 14:26

Unele piese pentru motor sunt mai greu de gasit.. altele se potrivesc si la alte tipuri de motoare Renault, deci se mai gasesc.. Problema e ca nu stiu daca vreau piese "de origine" pentru ca sunt prea scumpe dupa cum bine stim reputatia marcii RENAULT.. Cred ca o sa incerc sa gasesc piese pentru motor pe www.mecaparts.com

nelutzu 26-02-09 14:51

Daca trebuie schimbat si plafonu trebuie sa gasestiun tinichigiu care sa stie meserie ca altfel dupaia iese mai stramba decat acum si ar fi pacat pt ca este o raritare la noi in tara.Daca vrei sa schimbi aripile spate, ce vrei sa faci cu cea de pe stanga,sa-i tai portiunea cu busonul si sa o sudezi pe cealalta?sau ai gasit una originala de gordini?

B 75 UAP 26-02-09 17:46

Nu am gasit una originala, o sa folosesc una normala si sudez partea cu busonul. Am gasit tinichigiu bun care a inteles asteptarile mele si care, din intamplare a mai lucrat in trecut la ea (inainte de 89) iar cand a vazut-o si i-am povestit istoria ei isi amintea cu nostalgie ce frumoasa era.. Deci am reusit sa-l sensibilizez intr-un fel ..

nelutzu 26-02-09 20:27

Cred ca omul a fost cel putin socat cand a revazut-o mai ales in ce stare se afla.ar mai fi o problema cu fanta de racire de pe capota pentru ca din cate stiu cele de dacie nu au gaura dreptunghiulara decupata in armatura.nu ai cumva o poza cu masina in zilele ei de glorie din anii '70 sa vada si ochii nostri ceva frumos?

B 75 UAP 26-02-09 20:58

Am si capota cu fanta in armatura.. iar pe exterior o decupez. Din pacate nu am reusit sa aflu ce numere avea in anii 70, stiu doar ca inainte de fostul propietar, adica pana la 01.07.1986 a avut nr. 1-B-6355, iar poze cu nr astea de inmatriculare eu nu am reusit sa gasesc..

BTL-gordini 26-02-09 21:10

Am citit si eu tot pe aici si imi pare bine ca cineva sa apucat sa reconditioneze asa masina. Nu am nimic de comentat si vreau doar sa zic BRAVOOOOOOOOOO si spor la munca , ca este destula si nu vei regreta.

B 75 UAP 26-02-09 21:27

Multumesc mult pentru incurajari!! Felicitari si tie pentru masina, e drept ca am vazut-o doar in poze dar arata super!! ;)

Rasputin 26-02-09 21:54

Deci sa inteleg ca tu esti ARSENESCU SILVIU, ca doar un roman apare in recensamantul celor care detin R12 Gordini.:-)
Iti urez succes la restaurare.

LKS 26-02-09 22:41

Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 2103412)
Deci sa inteleg ca tu esti ARSENESCU SILVIU, ca doar un roman apare in recensamantul celor care detin R12 Gordini.:-)
Iti urez succes la restaurare.

Ar mai fi si Nicu Iordache..

All times are GMT +2. The time now is 14:47.

- Copyright 2026 4Tuning