Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   IONIZARE sau FOLIE-autorizata (pe geamuri) (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/3774-ionizare-folie-autorizata-geamuri.html)

bandeanradu 05-01-08 00:21

Re: IONIZARE sau FOLIE-autorizata (pe geamuri)

daca pun folie .. eu de 1 singur doar pe geamurile laterale spate imi face ceva politia ? e legal ?

vlad_WRX 08-01-08 12:58

e clar folia e mult mai practica si are o calitate mult mai buna.Cu luatul talonului nu prea este posibil din moment ce ai omologarea la mana.La geamurile ionizate apare problema zgaraieturilor din cauza pietricelelor din cheder si decolorarea de la soare.La folie daca te-ai plictisit de ea ai dato jos.SI folia are mai multe caracterisitici impidica intrarea razelor solare,a furtului(adika daca se sparge geaml acesta ramane pe folie)si a sigurantei.Iar pe fatza exista folie omologata dar cu o inchidere foarte mica aceasta s-a pus pt razele solare si pe protectia geamului(am scirs mai sus).Si eu ma ocup cu montat folie LLumar si e mult mai buna decat ionizarea.Iar in leg dintre LLumar si 3M,3M este mai bun decat LLumar asa stiu eu si este si mai scumpa,se muleaza alfel,se rupe mult mai greu dar nu pot sa garantez chestia asta asa stiu din auzite.FACETI ALEGEREA CORECTA SI PUNETI FOLIE INDIFERENT LA CINE O PUNETI DOAR OMOLOGATA SA FIE ;)

vlad_WRX 08-01-08 13:00

Quote:

Originally Posted by bandeanradu (Post 1275431)
daca pun folie .. eu de 1 singur doar pe geamurile laterale spate imi face ceva politia ? e legal ?

daca nu ai omologare nu este legal.pe omologare scrie calar geamurile laterale si luneta sau doar luneta sau doar geamurile laterale poti sa bifezi;) daca nu ai omologare e echivalent cu 0

bandeanradu 08-01-08 14:45

am inteles .. normal ca e mai bine cu omologare si folia e mai buna .. dupa cum zici vlade .. probabil ca ma iarta politia daca am doar pe cele spate laterale .. si nu foarte inchisa .. pana mai fac ceva banuti pt o omologare :D

Vj_AlecS 10-01-08 17:32

Folia este mai acesibila...daca te supara "oragnu" o dai jos...asa ionizate...ce faci? spargi geamu:D

bandeanradu 10-01-08 17:41

dupa mintea unora .. mai bine spargi geamu =))

Marius_mym89 10-01-08 17:43

Quote:

Originally Posted by Vj_AleX>36Fia (Post 1285691)
Folia este mai acesibila...daca te supara "oragnu" o dai jos...asa ionizate...ce faci? spargi geamu:D

....sincer tu ai folie sau le ai ionizate????.....sau nu ai nimic....poi cum sa nu poti sa faci nimic la ionizare..??!!!! sunt o groaza de substante care le dezionizeaza....sau daca e ionizarea proasta se duce singura!! :lol: :lol:

Vj_AlecS 10-01-08 17:45

Quote:

Originally Posted by Marius_mym89 (Post 1285711)
....sincer tu ai folie sau le ai ionizate????.....sau nu ai nimic....poi cum sa nu poti sa faci nimic la ionizare..??!!!! sunt o groaza de substante care le dezionizeaza....sau daca e ionizarea proasta se duce singura!! :lol: :lol:

Cand te opreste politia si nu ii convine ca ai tu geamuri ionizate ce faci? astepti sa se decoloreze? sau sa freci la ele cu substele minune? asa de folie apuci si o dai jos ca sa nu ramai fara talon...Asta e parerea mea

Marius_mym89 10-01-08 18:23

Quote:

Originally Posted by Vj_AleX>36Fia (Post 1285719)
Cand te opreste politia si nu ii convine ca ai tu geamuri ionizate ce faci? astepti sa se decoloreze? sau sa freci la ele cu substele minune? asa de folie apuci si o dai jos ca sa nu ramai fara talon...Asta e parerea mea

..corect iti respect parerea dar te-am mai intrebat ai folie?? chiar crezi ca se da jos asa usor??? cel putin a mea nu o poti da jos in plina strada ( cand te opreste "organu") desi nu au de ce ca e omologata si p fata si p spate... asa ca ori ionizare ori folie daca e omologata....."nu te doare capu"...:-P

vlad_WRX 11-01-08 10:12

Quote:

Originally Posted by Marius_mym89 (Post 1285799)
..corect iti respect parerea dar te-am mai intrebat ai folie?? chiar crezi ca se da jos asa usor??? cel putin a mea nu o poti da jos in plina strada ( cand te opreste "organu") desi nu au de ce ca e omologata si p fata si p spate... asa ca ori ionizare ori folie daca e omologata....."nu te doare capu"...:-P

da asa e nu se da jos usor decat prin inclazire dar daca o rupi putin automat ti-o dai jos acasa ca nu o sa stai asa cu ea cu un coltzisor rupt parerea mea

Shade 11-01-08 10:28

In zona cluj imi puteti zice cam unde as putea sa imi infoliez un ford ka? si cam cat ar costa luneta+gemuletzele ale amici din spate (preferabil ceva nuanta de albastru)

bandeanradu 11-01-08 14:08

Quote:

Originally Posted by Shade (Post 1286964)
In zona cluj imi puteti zice cam unde as putea sa imi infoliez un ford ka? si cam cat ar costa luneta+gemuletzele ale amici din spate (preferabil ceva nuanta de albastru)

nu sunt din cluj .. dar atat te va costa si pt ford ka .. ca pt orice alta masina mica ma refer .. ca tot atata folie cumperi si daca o pui omologata.. la fel .. :)depinde si cum vrei parerea mea :)

Danutz Bratosin 13-01-08 16:47

cred k folia autorizata merge...sau mai bine le ionizezi si te duci la rar dai o caruta de bani si le omologhezi:lol:

Shade 14-01-08 10:29

nu vreau ionizate ca nu imi place cum arata si nici cum se vede prin ele. dar eram curios de un pretz ptr ca in topicul asta doar pretzuri ptr masini mai "mari" am vazut. evident ca mie nu imi intra cat intr-o alta masina mai mare. cat despre partea legala: doar cu omologare, pentru ca circul destul de mult prin tara si trec si prin zone cu domni politisti mai stricti in aplicarea regulamentului (ca sa nu zic mai incuiati la minte) si nu vreau sa risc.

Poate imi las cineva un telefon sau id sau ceva date de contact...

BbMmWw 18-01-08 10:00

Quote:

Originally Posted by TufY (Post 118481)
ce imi recomandati!!??
folie sau ionizare a geamurilor!! care ar fi avantaje ssi dezavantaje la fiecare daca s-ar putea!!
-folie autorizata -120E
-ionizare- 80E
astept parerile voastre!

Unde ai gasit tu cu 120E autorizata???

bandeanradu 18-01-08 14:41

120 .. am auzit in alte parti 150 .. si in alte parti doar 1 mil .. sau 1 mil juma .. nush ce sa mai cred ;))

BbMmWw 18-01-08 16:37

Eu stiu undeva pe Grivita, cel mai ieftin costa 7 mil......zi si mie daca sti vreun loc unde ia atat de ieftin cum ai auzit tu

bandeanradu 18-01-08 16:47

targu mures .. hmm nush sa iti zic locu` exact .. o sa iti zic dupa ce imi pun ;))

relax 26-02-08 18:17

Quote:

Originally Posted by bandeanradu (Post 1299882)
targu mures .. hmm nush sa iti zic locu` exact .. o sa iti zic dupa ce imi pun ;))

MONTEZ FOLIE AUTO AUTORIZATA ! ID DE MESS niketn2004! mail [email protected]!

B55MUM 26-02-08 19:16

La banii aia iei folie dar nu omologata!In Craiova costa 4.5 mil omologata numai pe usile spate si luneta!Pe fata oricum nu ai voie sa pui ca ramai fara certificat!

GanGxta 26-02-08 23:06

nu ramai, daca pui Marca SolarZone iti da autorizatie pentru 95%geamurile laterale spate+luneta si in autorizatie nu este precizat foarte clar pe care geam ai si ce fel de, in mare atat scrie "pe baza legii 2007.... masina este dotata cu folii protectoare bla bla... in afara de parbrizul". eu am 95% geamurile laterale spate + luneta, pe geamurile din fata laterale am 70% plus am un parasolar mare pe exteriorul parbrizului, credeti-mi ca am fost oprit de multe ori pentru folii si pana acum fiecare politist a acceptat autorizatia. Altfel la noi in Targu Mures te costa toata treaba asta aprox 500 RON tot cu autorizatie!

Marius_mym89 04-03-08 18:29

Quote:

Originally Posted by GanGxta (Post 1385691)
nu ramai, daca pui Marca SolarZone iti da autorizatie pentru 95%geamurile laterale spate+luneta si in autorizatie nu este precizat foarte clar pe care geam ai si ce fel de, in mare atat scrie "pe baza legii 2007.... masina este dotata cu folii protectoare bla bla... in afara de parbrizul". eu am 95% geamurile laterale spate + luneta, pe geamurile din fata laterale am 70% plus am un parasolar mare pe exteriorul parbrizului, credeti-mi ca am fost oprit de multe ori pentru folii si pana acum fiecare politist a acceptat autorizatia. Altfel la noi in Targu Mures te costa toata treaba asta aprox 500 RON tot cu autorizatie!

super bine....si zici ca nu se specifica pe ce geamuri?? (scuze ca am intervenit asa aiurea in discutie)

Chitzi STI 04-03-08 21:20

eu ash prefera ionizare...
fiecare cu gusturile lui...arata bn si folia da nu imi place k in timp se strika (parerea mea)

GanGxta 04-03-08 23:16

4 Attachment(s)
nu este precizat exact, clar... ionizarea e mai faina dar de ex. la noi in mures costa cam mult si in plus in caz ca vrei sa dai jos e mai complicat decat cu folia. Am pus cateva poze cu masina cum arata cu folia asta, eu cred ca este destul de inchis, nu prea vezi in masina, si dinauntru se vede chiar bine afara. si am fost oprit de politisti, s-au uitat la autorizatie si atat, n-au avut nimic in potriva.

Danutz Bratosin 05-03-08 15:16

Quote:

Originally Posted by GanGxta (Post 1400574)
nu este precizat exact, clar... ionizarea e mai faina dar de ex. la noi in mures costa cam mult si in plus in caz ca vrei sa dai jos e mai complicat decat cu folia. Am pus cateva poze cu masina cum arata cu folia asta, eu cred ca este destul de inchis, nu prea vezi in masina, si dinauntru se vede chiar bine afara. si am fost oprit de politisti, s-au uitat la autorizatie si atat, n-au avut nimic in potriva.

cam cat te-a ajuns cu totu?

GanGxta 05-03-08 22:33

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 1402052)
cam cat te-a ajuns cu totu?

Aprox 500 RON

danxxl 26-03-08 18:38

e adevarat ce am auzit ca ionizarea slabeste rezistenta geamului?

Danutz Bratosin 26-03-08 21:50

nu cred k are vre-o legatura....

pulea 02-04-08 16:51

cat de negre pot sa`mi fac geamurile fata legal?

madutz2006 02-04-08 21:18

-FOLIE AUTO OMOLOGATA RAR 150 RON !!!
-DIMENSIUNE : 600 X 50 !!! (ajunge pt orice tip de masina) !!!
-certificat omologare + garantie + actipildurile d la omologare !!!
-pe omologare s scrie sasiul masini, numarul d inmatriculare si numele posesorului masinii !!!
-codul actipildelor este acela dupa omologare !!!
-acesta este doar folia, si nu include montajul....

-folositi pm'ul .. VA MULTUMESC !!!

GanGxta 03-04-08 13:18

Quote:

Originally Posted by pulea (Post 1461334)
cat de negre pot sa`mi fac geamurile fata legal?

In spate daca pui 5% transparenta atunci pe fata legal n-ai voie deloc. daca vrei legal pe fata atunci trebuie sa pui atat pe spate cat si pe fata folii foarte foarte transparente... nu merita asa.... pune-ti pe spate 5% transp. legal si pe fata cca. 50% transp. si crede-ma nimeni nu se va lega de folii.... eu am foarte inchise pe fata si nimeni nu se leaga de ele.. am fost oprit si au vazut ca am autorizatie si n-aveau treaba

tzeicanu 09-05-08 10:04

Quote:

Originally Posted by LEXUS (Post 129956)
apropo de parbriz..masina cred ca este undeva prin california...nu mai stiu exact

sunt sigur ca e o masina din constanta e un daewoo nexia a trecut pe langa mine glont eu aveam 130 km

strik3ru 09-05-08 17:47

Quote:

Originally Posted by madutz2006 (Post 1461918)
-FOLIE AUTO OMOLOGATA RAR 150 RON !!!
-DIMENSIUNE : 600 X 50 !!! (ajunge pt orice tip de masina) !!!
-certificat omologare + garantie + actipildurile d la omologare !!!
-pe omologare s scrie sasiul masini, numarul d inmatriculare si numele posesorului masinii !!!
-codul actipildelor este acela dupa omologare !!!
-acesta este doar folia, si nu include montajul....

-folositi pm'ul .. VA MULTUMESC !!!

Eu am vorbit cu cineva de la RAR si mi-a spus ca ei nu autorizeaza folia si dau autorizatii firmelor specializate in asa ceva

madutz2006 11-05-08 13:23

Quote:

Originally Posted by strik3ru (Post 1524391)
Eu am vorbit cu cineva de la RAR si mi-a spus ca ei nu autorizeaza folia si dau autorizatii firmelor specializate in asa ceva

u crezi ca folia este facuta de mine?? :)))

pt detalii foloseste pm-u

drift_king_roland 28-05-08 13:11

cat mar costa la dacia 1310 cele trei geamuri din spate?bine inteles legelizat. Si cat mai inchis.cat ar fii cu folie si cat ar fii ionizat ??:?::?:Si care este mai buna:?::?:Si in judetul Satu-Mare este pe undeva??

mrbubu 29-05-08 10:46

Statzi linistitzi....politzistii de la noi merg prostiti cu geamurile...legea romana interzice folosirea de orice gen a foliei sau oriece pe geamurile din fatza...dar tot ei sunt cei care dak vad timbru pe mashina zic k e OK..deci cine nu risca nu castiga:))):evil:

mrbubu 29-05-08 10:49

drift_king_roland....nu te costa mult...iei folia din targ de la vitan...ceva mai slaba calitativ decat Salumar(originala)....si o pui inpreuna cu un timbru...dak ai de unde sa faci rost....cost total 20 RON..;)

GanGxta 13-06-08 13:41

Quote:

Originally Posted by mrbubu (Post 1559857)
Statzi linistitzi....politzistii de la noi merg prostiti cu geamurile...legea romana interzice folosirea de orice gen a foliei sau oriece pe geamurile din fatza...dar tot ei sunt cei care dak vad timbru pe mashina zic k e OK..deci cine nu risca nu castiga:))):evil:

te rog frumos, spune-mi care lege interzice folosirea de orice gen de folie. (spune asa: ex: legea nr. x/2007. art. 12. alin. 3). sunt curios si eu

VaLeX 13-06-08 14:12

gaborii se iau de tine doar daca nu ai folie autorizata , daca e autorizata le dai peste nas nu au ce sa iti faca ...

deci autorizarea e cheia ! :D

mrbubu 13-06-08 22:16

Quote:

Originally Posted by GanGxta (Post 1588902)
te rog frumos, spune-mi care lege interzice folosirea de orice gen de folie. (spune asa: ex: legea nr. x/2007. art. 12. alin. 3). sunt curios si eu

1.dak ai vazut vreodata in mana ta un certificat de folie auto ai sa vezi k nu exista rubrica de bifat pt geamurile de pe fatza...si cu asta am zis tot....eu vb legal....nu k ei nu se uita k ai transparentza pe ele....bafta amice;)

All times are GMT +2. The time now is 20:54.

- Copyright 2026 4Tuning