Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

Mugurel_ASU 02-11-06 16:44

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

dupa ce am citit cele 28 de pagini m am cam descurajat , vroiam sa ma apuc si io sa "torn" doua bari la dacie ,binenteles pt prima oara .!!! As ruga daca cineva ar putea filma ,apoi atasa cateva filmulete [etape de baza ]in ceea ce priveste modelarea fibrei de sticle as pe larg, dar totusi baza

apoi as vrea daca are cineva idee,sa stiu cum as putea sa scap de liniile drepte si simplitatea din interiorul daciei fara sa schimb cu ceva cumparat de pe piata , m ar interesa ceva materiale usor de modelat din care sa pot produce niste interioare de usi , completari ale bordului....,, stiu.. suna ciudat dar chiar vreau sa i sporesc putin "conforul" daca ma pot exprima asa
sper sa imi intelegeti problema , banuiesc ca si altii s au mai gandit la asa ceva ... oare s or fi lasat pagubasi ??!!!

marius_lox 02-11-06 17:49

eu vreau sa imi schimb forma panourilor usilor! masina e un logan!! se poate face cu fibra? as fi curios cam cat ar costa! un pret aproximativ daca imi poate spune cineva! eu vreau sa imi mut si comenzile geamurilor pe panouri!!

quick_5hifter 02-11-06 23:01

@Mugurel: e simplu sa bati fibra, odata ce ai facut rost de materiale (trebuie sa ai toate 3 componentele, daca nu vrei si a 4-a componenta, acceleratorul) te apuci mai intai sa dai forma, ca fibra nu o poti modela DUPA ce o bati

ca sa bati fibra, procedezi ca si cum ai vopsi ceva la pensula, acoperi toata suprafata pe care vrei sa fie fibra, dar mai din abundenta, apoi aplici fasia de stratimat, apoi bati cu pensula peste fasie ca sa iasa aerul dintre stratimat si lichidul aplicat, iar lichidul sa patrunda intre fibrele stratimatului pana cand nu se mai vede albul ala al stratimatului...explicatia asta tine loc de filmul cerut de tine :lol:

as face eu un filmulet, dar nu am ce sa mai bat in fibra, momentan....cand va fi cazul, voi filma cu telefonul (chiar daca se vede mai neclar...)
PS: john are un filmuletz cu mine cand bat fibra :lol: ioane, cand citesti asta, ataseaza te rog si filmuletzul ala..stii tu, ala cu eleronul...8)

legat de modelarea bordului de dacie....pot sa-ti dau un mic sfat: stii zona goala dintre portiera si bord, unde poti lejer sa bagi 2 maini? stii ca la unele masini, portiunea aia este doar o linie de 3-4 mm grosime? daca intelegi la ce ma refer, presupun ca ai vrea ca portiunea aia goala sa dispara....in caz ca DA, izoleaza bine coltul bordului cu scotch lat, de la margine inca minim 10 cm spre volan, apoi izoleaza la fel si portiera (pe sub fata de usa, adica pui scotch oriunde pe metal, sa nu ramana gol) si apoi torni niste spuma poliuretanica la tub, putin cate putin, INTRE usa si bord (inainte de asta, te asiguri ca spuma se va prinde DOAR de fata de usa, cea din carton, iar in rest izolezi toata zona cu scotch sau chiar cu pungi lipite, ziare etc.)

dupa ce ai facut asta, intri in masina pe partea cealalta, ca sa nu deschizi portiera (bineinteles, lasi spuma 24 h sa se intareasca), apoi incepi sa decupezi spuma mai intai in continuarea bordului, apoi faci o taietura chiar unde se termina bordul, apoi incerci sa scoti fata de usa din portiera, ca sa poti deschide usa FARA fata din carton si ca sa ai acces si la locul unde bordul se prinde pe masina...tai si acolo, tai si dedesubt, pana cand poti sa scoti fata de usa FARA sa rupi spuma pe undeva...apoi, bineinteles, scoti toate pungile, ziarele si scotch-ul (ca sa fii sigur ca nu se lipeste prea tare scotch-ul de pungi etc., umezesti zona in prealabil...poti folosi chiar si silicon din ala la burete)

apoi aplici din nou fata de usa pe usa, ii dai forma finala si....imbraci totul intr-un material textil sau vinilin subtire (varianta simpla)

sau

(varianta complicata) -> dai cu chit pe toata suprafata spumei, ca sa nu mai ramana spuma goala, apoi finisezi bine, apoi dai toata fata de usa cu demulant, apoi iei mulaj (cu fibra) dupa fata de usa, apoi mulajul il dai iar cu demulant la interior, apoi la interior bati piesa finala in fibra in 2 straturi minim...va mai fi nevoie de ceva finisari, oricat de bine ai lucra, dar eu zic ca merita ;)

daca nu s-a inteles, dati "quote" la fraza in care n-am explicat bine si revin cu lamuriri...personal nu recomand varianta simpla, decat daca aveti un material foarte subtire si rezistent si, mai ales, un mester bun la croitorie ;)

FREEMANVeSel 03-11-06 11:08

pai la chestia cu usuratu ma gandeam ... (opel vectra a) aripi fara, capota, portbagaj... mai tot ce se poate
la usi nu cre k e rost ... siguranta si alte aspecte...
cre k o las balta...
dak era doar de aripi si capota si portbagaj, la alea faci usor matrita completa si nu e greu sa le prinzi inapoi pe caroserie
io tot raman de parerea k ar fi mai usoare din fibra...
desi cel mai rentabil pentru greutate ar fi carbonu, dar la nivelu de trai din romania... INK NU NE PERMITEM:sad:
are dreptate quick... e mult mai usor sa faci arcade pe aripi de fibra, priza pe capota, sau un eleron turnat direct pe portbagaj...
io unu as incerca k am unde, da nu prea am timp...
m-am apucat de spoileru de pe spate cu o prelungire da nu l-am terminat, asa a ramas de 2 luni :x
dar totusi pt cei cu experienta: se reduce ceva din greutate la partea interioara, facut din fibra (fete usi, bord)

turbojack 03-11-06 11:22

Quote:

Originally Posted by FREEMANVeSel (Post 609365)
... se reduce ceva din greutate la partea interioara, facut din fibra (fete usi, bord)

nu, deoarece ramin onduleuri si imperfectiuni care se niveleaza cu chit, care trage greu la cintar.

Mugurel_ASU 03-11-06 11:25

Quote:

QUICK 5HIFTER
Ideea ta e foarte buna , am inteles in mare , o sa optez pt varianta fara fibra , mi se pare mult mai usoara ! intrebarea e daca spuma acoperita cu vinilin .. sau alt material sa zicem textil, mocheta ofera o rezistenta astfel incat la impactul cu un obiect in limita bunului simt nu cedeaza in sensul frangerii . o idee ar fi sa imbrac in spuma cu tot cu manerul usii

- o intrebaere chiar crezi ca o sa fac priza pe usa ? astfel incat sa devina "un tot" inpreuna cu usa ??
- exista mai multe genuri de spuma ?? in functie de rezistenta ??

oricum ms pt sugestie sa stii ca dupa cevoi termina voi atasa cateva poze sa vezi ce a iesit

Expandare / recipient: pāna la 45 litri spuma īntarita
Timp de prelucrare: 10-18minute
Timp īntarire completa: 1h (RH 93%) pāna la 18h (RH 15%)
maxim 24 h
Rezistenta la īntindere: 0,07 Mpa
Rezistenta la compresie: 0,21 Mpa
Densitate: 22 kg/m3 Punct de aprindere a spumei īntarite: + 400°C
Clasa de foc a spumei īntarite: B3 - DIN 4102
Culoare: galben deschis
Temperatura de aplicare: +5°C pāna la + 30°C
Temperatura la care rezista: -50°C pāna la + 90°C
Temperatura de depozitare: +5°C la + 30°C
Spuma de iarna poate fi aplicata de la -10°C pāna la +35°C.
Aplicarea cu pistolul asigura dozarea precisa, ajustarea debitului de spuma la dimensiunea īmbinarii si un consum redus de spuma, fiind eliminate aproape complet pierderile.
Spuma īntarita este rezistenta īn timp la umezeala si mucegai, nu este toxica, nu se contracta, nu se taseaza, nu crapa, nu putrezeste, nu se farāmiteaza daca este protejata īmpotriva razelor violete prin acoperire cu tencuiala sau silicon.

astfel rezolvandu-se [problema cu rezistenta

Swat-Cat 08-11-06 17:15

2 Attachment(s)
am gasit lut :))

culmea... in sell-gross :)

MaTzA 08-11-06 17:35

si acum inevitabila intrebare CAT???? costa :D si la care ai fost?

Swat-Cat 08-11-06 17:44

pachetul ala costa 50 mii (5 ron)

eu le-am luat cam pe ultimele din Sell-gros berceni....

astea se gasesc la raionu de pixuri, dosare, penare :)) pe langa plastelina

MaTzA 08-11-06 17:54

aveau si pachete mai mari??? k la 500g e ieftin...acum sa vedem si cam cat volum ocupa..dk se merita...pt ce se merita...etc

Swat-Cat 09-11-06 14:46

nup....doar astea..... poti sa iti faci o macheta din lut si apoi o transferi in fibra :)))

oricum mai am nevoie de LATEX>>>> si nu exista nicaieri

MaTzA 09-11-06 16:34

si cam ce vrei sa faci cu el ??? :P cei de la rompolimer au asa ceva...6,50 eur kg fara tva...dai un tel sau du-te pana acolo si intereseaza-te

frozzen 09-11-06 17:21

probabil latexu ca sa dea pe ce face el din lut ca apoi sa scoata usor matrita fara sa fie afectata.

Swat-Cat 09-11-06 19:44

dap...+ nulte altele... fost la rompolimer...nu mai aduc latex....decat cauciuc siliconic care costa 100E 4kg :((

rakmad 10-11-06 08:13

vreau sa fac si eu pleoape la o solenza in wikendu asta(sper sa fie cald). am o intrebare pun scotch pe far si apoi dau direct cu nestrapol?si dupa ce am batut 2 randuri astept sa se usuce o zi si ma apuc sa le finisez sau mai trebuie sa mai dau cu ceva pe deasupra?(sper sa intelegeti) am sa pun si poze daca ma apuc de treaba :D

MaTzA 10-11-06 09:26

pui 2-3 straturi de scotch de hartie...dai cu rasina...pui o bucata de stratimat...bati cu pensula bine sa se imbibe si mai pui si niste rasina...si pui 2 straturi de panza de stratimat...astepti sa se usuce...(pt o uscare mai "rapida" dupa ce la exterior s-a uscat rasina si nu se mai lipeste degetul de ea...scoate asazisele "pleoape" de pe faruri pt a se usca si pe interior...;) metoda testata...astepti sa se usuce...tai forma dorita...te apuci sa chituiesti , finisezi...dar cred k weekend-ul asta nu o sa fie chiar frumos afara

inceparetul 12-11-06 18:28

am si eu o rugaminte!vreau si eu adresa la rompolimer din iasi,si daca un baiat bun,trece pe acolo,sa ia un nr de tel a unei persoane de contact.mersi fain

bodyspeed 16-11-06 21:22

1 Attachment(s)
salutare tuturor ;)
vreau sa ma apuc sa imi construiesc 2 semi incinte pentru boxele de usi ....
pe care vreau sa le acopar cu fibra,... intrebari multe sunt ;)
sa vedem raspunsuri ;)

deci pe o bucata de fata de usa cam acelasi meterial adica un fel de carton presat sau ma rog vreau sa prind o forma cilindrica diametru 170 mm taiata in unghi sper ca ma intelegeti adica inclinata sa nu stea si anume dreapta ci sa se vada boxa cum stai pe scaun...... pe aceasta o sa pun un inel si sus si jos de mdf gros ... cam de 18 mm acum vine greul vreau sa ii dau o forma cat mai aproape de usa ca in poza ce e recomandat sa pun .. pana sa imi bata cineva fibra....
sa pun spuma si sa ii dau forma sau lut sau nu stiu :rolleyes2
din poza partea de jos ceva in genul

MaTzA 17-11-06 12:36

parerea mea...este...pui spuma...ideala este cea de pistol(daca gasesti pe cineva care are pistol e f bine) daca nu iei din cea normala...dar sa nu iei cv ieftinache ca este de o calitate f proasta (o stiu din propria experienta) cele pe la 17 ron...sunt f bune...pui spuma...dai forma dorita...si daca esista goluri mari incearca sa le umplii cu lut...sau daca nu lut...ia chit de geamuri...are cam aceleasi proprietati ca lutul (diferenta ar fii ca asta se intareste) finisezi si dupa aceea fibra peste...facuta matrita...etc ... asta e asa o prima idee...

Swat-Cat 17-11-06 13:09

in pori pune chit auto.... ca lutu e cam greu si cam crapa....lutul e doar pt matritee :P

bodyspeed 17-11-06 17:52

Quote:

Originally Posted by MaTzA (Post 626301)
parerea mea...este...pui spuma...ideala este cea de pistol(daca gasesti pe cineva care are pistol e f bine) daca nu iei din cea normala...dar sa nu iei cv ieftinache ca este de o calitate f proasta (o stiu din propria experienta) cele pe la 17 ron...sunt f bune...pui spuma...dai forma dorita...si daca esista goluri mari incearca sa le umplii cu lut...sau daca nu lut...ia chit de geamuri...are cam aceleasi proprietati ca lutul (diferenta ar fii ca asta se intareste) finisezi si dupa aceea fibra peste...facuta matrita...etc ... asta e asa o prima idee...

bun dar nu pot sa las asa adica cu fibra peste.. :rolleyes2 sa nu mai fac matrita ;)

inceparetul 17-11-06 19:11

parerea mea,e ca poti lasa fibra deasupra,iar peste,se poate aplica piele sintetica,lipita,si intinsa foarte bine cu un uscator de par.

inceparetul 17-11-06 19:14

apropos,cu adresa rompolimer la iasi,m-am descurcat.nu e deocamdata!dar am daca vreti,toate ofertele de preturi de la rompolimer.

SirNenea 17-11-06 19:20

Quote:

Originally Posted by inceparetul (Post 626704)
parerea mea,e ca poti lasa fibra deasupra,iar peste,se poate aplica piele sintetica,lipita,si intinsa foarte bine cu un uscator de par.

pai si daca faci asta nu ingreunezi usa si poate exista riscul sa cada ???

bodyspeed 17-11-06 19:59

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 626711)

chiar la ce greutate se estimeaza sa ajunga o astfel de incinta :rolleyes2

turbojack 17-11-06 21:37

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 626711)

Glumesti?Cum sa-ti cada usile?Nici daca sint cu balamale LSD nu cad cind sint deschise.
coaja de fibra cinteareste aproape zero ,comparativ cu difuzoarele.

SirNenea 17-11-06 23:09

eu ma referam daca se lasa acolo spuma si kitul si ce mai pune om ca sa modeleze ca omu a intrebat daca nu poate sa lase acolo tot asa cum e si sa o imbrace si asta
sau cel putin eu asa am inteles

inceparetul 18-11-06 07:38

cel mai corect cred,ca e mai bine sa fie scoasa spuma dupa modelare,cu toate ca nu cred ca are mare greutate,dar cred ca poate estompa si influenta calitatea sunetului.

si inca o idee pentru cei care isi creaza modele pentru spoilere sau bare din fibra.eu folosesc mult aluminiul din dozele goale de bere.e foarte usor de modelat,reduci cantitatea de spuma sau chit,si te alegi si cu berea!

MaTzA 19-11-06 18:58

Quote:

Originally Posted by bodyspeed (Post 626615)
bun dar nu pot sa las asa adica cu fibra peste.. :rolleyes2 sa nu mai fac matrita ;)

poti fara dar sa pui 1 singur strat de fibra peste mulaj si dupa ce indepartezi fibra pusa o intaresti pe interior...tot cu fibra :D... bafta...si eu m-am chinuit weekendul asta la niste fete de usi...dar din cauza frigului d afara nu prea poti sa faci multe...e...usor usor

divinity_ro 24-11-06 08:03

o parere vreau si eu, miam luat recent un spoiler din fibra d sticla care a fost lovit si refacut... am dat 1 mil. p el..el pare destul de solid.. nustiu cum la refacut ala dar dupa ce il vopsesc o sa arate ca nou.. ce ziceti e la fel de rezistent cum era inainte sau sa scap d el repede?

CT99WUW 24-11-06 08:28

Parerea mea este ca nu ai de ce sa scapi de el...daca a fost bine facut si s'a batut fibra pe ambele parti unde a fost ruptura sau ce a avut...de ce sa il dai.Daca mai zici , si ca dupa vopsire va arata ca nou...inseamna ca este si bine finisat si iar nu vad rostul sa il dai.Salve

divinity_ro 24-11-06 10:15

excelent, ms mult.. acu sami mai caut unu shi p spate si fac un sportuletz stas :D

madicioco 24-11-06 22:44

bai fratilor salutare pt toata lumea ,eu sunt nou pe aici si ma intereseaza foarte mult treba cu fibra de sticla dar am o problema sunt din targoviste si nu prea stiu pe unde se gasesc tote materialele astea am cautat la reprezentantii policolor de prin oras dar nimic ,dati mi si mie o idee ,eu mi am facut o bara pt dacia mea din mai multe bucati de bari de la alte masini ,mi aiesit ceva frumos nu am inca poze dar problema e ca e prea grea si vreau sa mi fac una din fibra astept un raspuns scuze daca ma m bagat prea mult in seama

MaTzA 25-11-06 00:31

incearca sa te duci pe la magazine de piese auto si intreaba de kit de reparatie pt fibra de sticla...sau intreaba pe la reprezentante policolor daca nu se poate pe comanda ...dar cred ca ar trebui in cantitate mare pe comanda... daca nu un drum pana in bucuresti...(167 km 3 ore cu masina ;) )

turbojack 25-11-06 01:29

Quote:

Originally Posted by MaTzA (Post 635785)
....intreaba de kit de reparatie pt fibra de sticla...

Pt. un spoiler are nevoie de o lada de kit-uri.:(Iar costul final il va depasi pe cel al unui spoiler de firma.;)
Intreaba la magazinele de vopsele,in special la cele ce prepara vopsea "pe calculator".

inceparetul 25-11-06 10:08

Quote:

Originally Posted by madicioco (Post 635681)
bai fratilor salutare pt toata lumea ,eu sunt nou pe aici si ma intereseaza foarte mult treba cu fibra de sticla dar am o problema sunt din targoviste si nu prea stiu pe unde se gasesc tote materialele astea am cautat la reprezentantii policolor de prin oras dar nimic ,dati mi si mie o idee ,eu mi am facut o bara pt dacia mea din mai multe bucati de bari de la alte masini ,mi aiesit ceva frumos nu am inca poze dar problema e ca e prea grea si vreau sa mi fac una din fibra astept un raspuns scuze daca ma m bagat prea mult in seama

la pagina 27 din acest topic,pdw,a dat numele si adresa de email a celor de la rompolimer.au tot ce vrei pentru lucrul cu fibra de sticla,si de foarte buna calitate.

RamS 25-11-06 10:50

1 Attachment(s)
uitati poreturile de la rompolimer
sper sa va fie de folos

madicioco 25-11-06 13:41

5 Attachment(s)
[QUOTE=madicioco;636086]bai baieti eu acuma am iesit de la munca si am fost la un magazin care prepara vopsea am gasit chitul acela de reparatie<200 de mii o nimica toata> si o sa incep sa ma apuc sa fac niste pleope sa vad cum merge ,daca imi iese bine o sa fac un drum la bucuresti sa mi iau ce mi trebuie pentru a incepe la bari si praguri cu toate ca sunt cam ocupat cu serviciul fiindca lucrez intr o reprezentanta auto ca vopsitor<SEat>astea sunt pozele cu bara facuta din mai multe combinatii de bari <honda acord bmw serie 3si partea sus dacia>

inceparetul 25-11-06 19:08

[QUOTE=madicioco;636212]
Quote:

Originally Posted by madicioco (Post 636086)
bai baieti eu acuma am iesit de la munca si am fost la un magazin care prepara vopsea am gasit chitul acela de reparatie<200 de mii o nimica toata> si o sa incep sa ma apuc sa fac niste pleope sa vad cum merge ,daca imi iese bine o sa fac un drum la bucuresti sa mi iau ce mi trebuie pentru a incepe la bari si praguri cu toate ca sunt cam ocupat cu serviciul fiindca lucrez intr o reprezentanta auto ca vopsitor<SEat>astea sunt pozele cu bara facuta din mai multe combinatii de bari <honda acord bmw serie 3si partea sus dacia>

bravo copil!esti tare!tine-o tot asa,intradevar,e arta!felicitari!

tapu 26-11-06 01:29

am si eu o intrebare....dc acopar farul cu scoci de hartie(nu stiu denumirea lui exacta) :D solutia care se aplica pe fibra va trece prin acel scoci ..adika va ataca farul ??sau ce as putea pune pe far??

All times are GMT +2. The time now is 18:55.

- Copyright 2026 4Tuning