![]() |
Re: Dacia 1310 HAI HUY
Quote:
Hai sa te ajut putin. Ceasurile de bord pot fi vopsite in ce culoare vrei tu si cat vrei tu sa fie vopsite. Pentru a le vopsi cum sunt acelea din poza trebuie izolata partea de sus si lateralele pe unde este negru, se gaseste un spray pentru plastic il poti cauta la magazine de piese auto, dai un strat pe urma dai vopseaua si un strat de lac. Partea de sus poti face din carcasele de CD sau ce ai la indemana plexiglass sau cum spuneam carcase de CD. Desfaci partea aia alba de sus ce intra becurile in ea, scoti "tablitele" acelea verzi iei masura pe carcasele de CD/plexiglass, le marchezi cu un marker/creion, etc. Tai frumos cu un cutter si le iei la matuit cu hartie abraziva fina. le pui in locul celor verzi, le lipesti acolo cu ceva(picatura,supergule, pistol de lipit) pui becurile/ledurile albastre, rosii, galbene, portocalii si gata ai ceasuri "tuning" si cu acele nu iti sugerez sa dai cu oja pe ele, cum spunea un coleg da aer de "kitch" ai putea sa cumperi vopsea flosforescenta, cureti acele de vopseaua lor rosie si dai un strat de vopsea portocalie flosforescenta(cred ca am scris corect) si ai ace care se vad super, nu oja sau mai stiu eu ce;) Enjoy ! |
5 Attachment(s)
Asa cum am zis astazi m-am ocupat de ceasurile de bord si inca cateva chesti de pe bord si nuca
Am vopsit ceasurile de bord argintiu , luminile nu le-am mai schimbat am ramas tot pe verde . A fost multa munca cand am dat ceasurile jos ....acum sa vad cum le prind la loc fara sa se miste. Atasez poze sa vedeti cum au iesit :lol::lol::lol::lol: |
Frumoase :X ... schimba daca poti si acul la turometru cu unul ca cel de la vitezometru ;)
|
3 Attachment(s)
Astazi am montat si ceasurile :lol:
|
5 Attachment(s)
Ceva poze de sezon :lol::lol::lol: HUY-u face fata la nameti :lol::lol: am bara noua ce muschiu meu nu se sparge asa usor :))
|
cu ce ai vopsit cadranul la ceasuri? :) spray?
|
Ia vezi tu bara aia a ta a noua sa nu fie din aia casanta.
|
Quote:
Quote:
|
5 Attachment(s)
:rolleyes2:rolleyes2 intalnire cu sora STY :)))
|
bun atunci. Tot pe la carrefour va strangeti? trec si eu prin vara pe la voi :lol:
|
Salut iti dau un sfat, fara suparare.Poti sa mai cobiri garda...ca sa fie mai mica, ca zici cai jeep..Sau daca vrei sa fie inalta poti sai pui perne de aer intre arcuri si cu un compresr mic sa sa ti le umfle, sau sa ti le coboare... ca masinile alea cu hidraulice, numai ca trebuie sai scoti telecoapele de tot..DAr e frumoasa si asa...bravo..
|
Quote:
Prima data am inlocuit t-urile cu unele normale Apoi dupa o perioada am facut rost de presa si am scos ambele arcuri si am taait o spira pe fata , pe spate ama rcuri de fata si-s taiate 2 spire. Credema e deajuns de joasa cat este daca ai vedeo in realitate nu ai mai aborda acest subiect...in + cand am 2-3 oameni in mcauciucurile sunt in interioru aripi, chair foarte multi mai intreaba daca am mai taiat din arcuri. Strazile sunt asa cum sunt am atins si asa cum este acuma dapai so las mai jos. Multumesc de sfat dar nu til iau in cosinderare8):lol: |
Cu placere....Eu asa am facut la masina mea iam pus perne de aer cu compresor.. si o cobor si o ridic cand vreau eu...Dar asta e... fiecare cu gusturile lui..fara suparare..Salut.
|
Quote:
|
Quote:
Ai vrut so faci Citroen ? |
Quote:
|
Nu am vrut s-o fac Citroen....Am vrut sa o fac ca o dacie din Bihao...cu nr. de inmatriculare BH 01 YCE...ca si aia are perne de aer pe arcuri...Dar cum credeti...fiecare cu gusturile lui...Eu iam dat un sfat, daca vrea sa tine cont de el bine daca nu nu...Salut.
|
Quote:
|
Quote:
on : Frumoasa dacia laso asa e numai buna la drumurile noastre |
Quote:
|
ce nebunie ar fi cu perne de aer...
citroen scrie atunci pe ea:>:> |
Quote:
|
Merge mai jos umpic, arata frumos mai aproape de sosele. Dar sa treaca iarna ca presupun ca si la voi sunt probleme cu zapada multa pe drum.
|
Nu am mai postat nimic de o vreme , unu la mana ca, am fost foarte bolnav racit....si namai avut timp de masina cam de loc.
Ieri seara la o intalnire de club de racing am dat cu spatele si am lovit masina unui coleg pe care nam vazuto. Am spart bara spate flapsu partea dreapta , tripla rosie cu alb si cam atat. Astazi am reparat bara si am reparat si tripla la loc, adica am facut din 2 una, norocu meu ca nu sa spart partea cu alb decat ce-a cu rosu. Am prins partea de jos a cu rosu in suruburi partea de sus cu alb in suruburi nu se cunoaste . Revin cu ceva poze, maine credca schimb si janta pe sparte partea dreapta sisa vedem ce modificari mai facem :rolleyes2 |
Astazi am facut un experiment ce l-au mai facut si alti si sunt chiar foarte multumit.Ca, tot s-a scumpit benzina si s-a facut 5,3 lei am decis sa ma trec pe gazolina sa vad cum este, avantajul este clar pretul mult mai mic 3 lei litru.
De proba am bagat 6 litri amestecata umpic cu ulei,benzina numai aveam decat cateva grame in masina .Nu ma asteptam sa mearga asa de bine imi place cum trage este aproape ca si benzina numa ca la oprire este umpic mai dificil casi face autoaprindere dar se opreste .Multi zic ca , se duce motoru, eu am facut o proba sa vad cum este si cu gazolina repet sunt foarte multumit, o perioada credca o sa merg cu gazolina dar mai bag si cativa litri de benzina. Puteti sa incercati si voi dar sa puneti si umpic ulei in ea so amestecati si no sa aveti probleme.:lol::lol::lol::lol::lol::lol: |
eu zic sa incerci si cu pacura... e avion apoi !!
No offence dar daca faci astfel de chestii neortodoxe, macar nu mai spune.... |
Quote:
|
Tu ai spus, o parerea , pe care ti-ai facut-o in timp ce-ai mers cativa km. Deci practic in cei cativa km ti-ai dat seama ca gazolina cu ulei nu dauneaza motorului , ca totul e in regula ! oricum, faci cum crezi ca e cel mai bine ptr tine.
Eu daca nu aveam bani de benzina , mergeam pe jos - nu e o rusine mai era si varianta gazului...care e o chestie totusi testata... |
Pentru economie chiar tre sa treci pe GPL. Gasesti instalatii second cu 2-300 de lei. Una noua e 800 de lei. GPL-ul in momentul de fata e 3 lei.
|
Credca aveti dreptate cu gazolina...in seara asta amd at mai grav in motor si deodata in semafoare ma trezesc ca scoate foarte mult fum si mirosea urat si mergea cam in suturi nu stiu ce se intampla :| credca se impusca platina..ori pe la buji deva ..numi dau seama dar e urat.Numai bag gazolina gata mi sa ales de gazolina:))
|
Credca asta imi este caracteristica
fumul mult alb gros, persistent si dupa incalzire, cu un evident miros distinct, iritant, intepator sau dulceag. Cauza: antigelul, lichidul de racire, patrunde in ulei si in camera de ardere. Defectiunea cea mai probabila: garnitura de chiuloasa crapata, sau chiulasa crapata, camasa crapata, sau mai rar, fisura in blocul motor. Verificare: nivelul de antigel, daca scade sau daca in vasul de expansiune bolboroseste la turarea motorului. Verificare ulei: daca creste nivelul sau uleiul este mat, decolorat, sau pe capacul de la ulei sau joja apare o mazga, spuma alburie, e clar, uleiul se amesteca cu antigelul si neaparat service urgent! problema asta o am de ceva timp cu : spuma alburie, e clar, uleiul se amesteca cu antigelul, credca este timpu sa schimb chiuloasa :)) |
Am si eu un vecin care merge pe gazolina la greu,tot cu o dacie 1.4 si in 2 luni a schimbat vreo 3 gernituri de chiulasa:???:
|
Eh daca te mananc si pe tine sa faci experimente, nu mai merge cu ea asa si dute la un doctor ca dupa e mai grav
|
taicamiu baga pe vremea lu cesca jumate-jumate gazolina si benzina si o masura (dop) de tetraitil(sau ceva de genu, nu ii mai stiu denumirea) si motorul ala a mers aproape 20 de ani.... aaaa si evacuarea era curata curata, ziceai ca e data cu bronz...deci s-ar putea dar trebuie atentie si nu prea se merita la cat de ieftin e gazul.
|
Azi am dus masina la reparat remorcata. Am desfacut carburatoru am gasit apa, am avut apa si-n baie,termostatul a ramas pe inchis si deasta sa intamplat ce sa intamplat, mia impuscat garnitura de chiuloasa in 3 locuri la ambele capete si la mijloc,maine sper so schimb, sa schimb uleiu termostatul si sa vad sper sa nu ajung sa trebuiasca sa alezez chiuloasa..am facut ceva poze postez cand o termin pana atunci merg cu opelu sau pe jos..:cry::cry::cry:
|
deci..in loc sa faci economie...ai intrat in gaura rau! casca ochii data viitoare!
|
in primul rand ai facut o prostie bagand ulei in gazolina...eu am folosit gazolina pe o dacie mai veche 1.3L carburator si a papat si acetona si diluant, ma rog nu stiu de ce ti-a facut asta..dar nu se baga ulei in ea...mai bine o lasai simpla sau bagai aditiv. De regula gazolina e bine sa o iei in cantitate mai mare si sa o lasi la decantat si zici ca e benzina in proportie de 85% cu aditiv. Intreaba inainte de a baga asa ceva...eu am testat pe un motor de Dacie tot felul de prostii care pana la urma tot s-a dus spre sfarsit, intr-un an jumate papa ulei mai mult decat gazolina, diluant etc...Motoarele de 1.4 si 1.6 fabricate prin 97 incoace nu prea merg cu asa ceva cam greu, in primul rand ca trebuie reglat si carburatorul pe astfel de alternativa . Oricum ai facut o mare prostie care acum te costa o gramada de bani si munca, data viitoare mai atent. Si cu Gazul poti ajunge la fel, si ala iti arde garnitura de chiulasa daca ala care ti-o va monta nu-ti va face si niste reglaje corespunzatoare. Bafta.
|
Gataaaaaaaaaaaaa Huy-u merge dinou :X:X:X: sunt super fericit, am schimbat garnitura de chiuloasa am schimbat uleiu , filtru de ulei,am dat jos termostatul este totul bine sper sa numai fac draci gazolina no sa mai bag niciodata...motru trage ca un nebun acuma, mi-ai ziso mecanicul.Vreau sa multumesc lu silviu VRG si lu Baciu pt munca depusa ajutorul din partea lor :lol::lol::lol:
O sa ma fac copilas cuminte :X :))) |
Quote:
Ca economie, mai bine in cursu saptamanii cand te misti prin apropiere, foloseste bicicleta ca vine caldura acuma, sau un mijloc de transport in comun e mai bine, dabi nu mai faci petrolistii cu bani si masina o iei in weekend. Eu cam asa fac ca daca merg in apropiere 4-5 km, merge si cu un super bike. Cand o sa ajunga 8 lei litru, multi o sa treaca pe asa ceva, asta e si singura forma de protest. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:40. |
- Copyright 2026 4Tuning