![]() |
Re: Machete in lucru - FED express
Quote:
|
Quote:
|
Nu folosi decapant pentru piesele din plastic. Lasa-le in lichid de frana cateva zile, daca nu merge asa ia un diluant Tamiya/Revell etc pentru emailuri (e ceva mai puternic) sau chiar cel pentru curatat aerograful.
|
A iesit marfa totul pana acum. Imi place in special ideea cu portbagajul.
Emi tata, cum dai tu cu vopsea si sintetica de control?! NU AI AUZIT DE FILLER?? Cu ala se controleaza uniformitatea croseriei. Nu se umfla (bine tre' sa fie matuita bine sau decapata vopseaua), se usuca dupa 10 min, se finseaza perfect... ce naibia, sa nu mai faci asa ceva. Si sustin ideea lui Costi, risca-te la alta nuanta de albastru. Ori metalizat ori mai spre bleo, ori mai vie, aia e cam plictisitoare, pare culoarea de vin standard VAG-urile alea ieftine. |
Quote:
|
Quote:
Da...o sa ma uit saptamana asta dupa alta culoare... Quote:
Intre timp am dat cu grund maro pe interiorul caroseriei si pe unele elemente de caroserie -> portbagaj, capota. O sa caut o culoare mai inchisa cred. Sa vad ce gasesc... |
3 Attachment(s)
Caroseria e data in grund.Asteapta finisarea.
Mai am de finisat stopurile spate de la donatorul Maisto, iar apoi sa trec la vopsire. Nu aveam nici un verde...asa ca am luat unul azi.Destul de potrivit zic eu.VERDE DRAGON :lol: Cand am iesit din magazin mi-am adus aminte ca una dintre variantele 850i Maisto e vopsita intr-o nuanta asemanatoare. Ha ? Seamana ? nici nu am intentionat... |
Super bine ca ai luat verdele ala . E o vopsea de calitate ;) se usuca foarte rapid si se prinde bine .
|
Alta viata cu verdele asta, bravo Emi!
|
4 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Chiar is curios cum o sa arate... Deocamdata in stadiul asta se afla macheta.Cat de curand, trebuie sa dau grund pe restul pieselor.Adica pe portbagaj, pe usa, pe spoilerul fata detasabil si pe farurile escamontabile. Aaa...si sa ajustez stopurile de la donatorul Maisto. Meanwhile: |
arata bine pana aici.
p.s. : ce producator are vopseaua aia ??? |
Quote:
|
Ceva detalii despre grundul ala? Cum se lipeste de macheta?
|
2 Attachment(s)
Quote:
Asta vara mi-am adus aminte de grundul asta maro si l-am folosit la o macheta de Z3 pe care o reconditionez (am doua, nu am pus poze cu ele inca).Si am vazut ca adera foarte bine.E chiar bun de tot ! A costat 16 lei la vremea respectiva. De aderat adera foarte bine.De data asta l-am preferat in detrimentul celui alb deoarece ala mi se cam termina si costa dublu aproape.Din pacate cateva piese le-am dat deja cu grundu alb, dar repar eu treaba, nu-i un impediment. Iti atasez si doua poze: |
Am gasit si eu unul identic la 8 lei . Am fost cam sceptic in privinta lui dar sper ca m-am inselat. :lol:
|
Multam Emil.
|
1 Attachment(s)
Quote:
Un mic detaliu pe luneta: |
Frumos stickerul. Tu l-ai făcut ? sau e cumpărat ?
|
2 Attachment(s)
Quote:
Mi-am facut si eu 3 mici de proba si asta am zis sa-l pun pe luneta la CSI ca se potriveste. |
1 Attachment(s)
A mai intrat o macheta in atelier...:mrgreen:
|
Ce planuri ai cu ea ?
|
Tot intra, mai greu cu iesitul..
|
Quote:
Salut Emi, Ce culoare ai sa o vopsesti ?! E o macheta frumoasa , sper sa scoti ceva boboc din ea ;) |
Quote:
Caroseria va fi decapata, acoperite gaurile de la bari, trebuie sa aranjez rama usii de la sofer ca e stramba putin, grunduita si vopsita. Sasiul a fost rupt umpic de cand am luat-o, la fel si volanul.Astea o sa le repar, si o sa incerc sa vad daca o pot cobora putin de fata.E mai inalta pe fata decat pe spate, toate R12 is asa...ma enerveaza... Quote:
lasa...ca asta e de distractie...intre timp gat 850csi.mai greu la ala ca iar am ajuns la masurat...ti-am explicat la ce...o sa pun si poze cand ma apuc la ala. Quote:
|
Quote:
|
Quote:
de la bare mo ! ma enervez si o bag in seara asta la decapat :lol: |
Quote:
|
2 Attachment(s)
Urmaresc thread-ul si imi place ce faci cu 850-ul; de altfel imi pare bine ca ai ales nuanta aia de verde... cine stie poate ii schimbi si jantele... si il transformi in varianta ALPINA (cel din poze e un Maisto, o idee mai veche de-a mea).
|
Care arata tare bine asa...
|
Quote:
Quote:
Acesta va fi simplu.Va avea doar un upgrade de stopuri de la versiunea Maisto.Sper sa iasa bine cu vopseaua asta.In rest, va fi un simplu CSI. Apropo...si eu am in vedere o versiune de Alpina dintr-un Maisto, mai ales ca am unul care sta pe bara de ceva vreme...cine stie ce se iveste... Oricum pentru transformarea in Alpina e mai mult de munca. Quote:
|
15 Attachment(s)
No...sa mai revenim in atentia publicului larg cu urmatoarea lucrare, terminata momentan in proportie de 60%.
Am luat hotararea de a inlocui stopurile Revell cu cele Maisto.Macheta nu avea stopuri pe portbagaj, si am vazut ca nu ar fi dat bine combinatia dintre cele Maisto (de portbagaj) care erau clare si cele din aripa, originale care erau cam matuite, plus ca nu prea se apropie ca forma.Asa ca am zis sa le inlocuiesc integral cu cele Maisto. Vorba chinezului: "easy said that done-die my mother if i lie you :lol: ".Am observat ca cele Maisto sunt mult mai mari in dimensiuni, atat in latime cat si in lungime.Am facut si poze ca sa vedeti despre ce e vorba. Pana la urma am hotarat sa asez niste bucati de styrena taiata la dimensiuni si sa fac locul ala pe care ulterior sa lipesc stopurile, fiindca le-am dat jos si niturile.Asa ca am facut o munca de migala si am tot taiat si pilit apan le-am lipit.Acum mai urmeaza doar sa mai tai dua bucati pe care sa le asez pe lateral intre stop si suportul numarului, sa umplu si spatiul de acolo. Dupa astea va veni un strat de chit fin ca sa acopar crapaturile micute unde se observa lipiturile, apoi il voi finisa, voi acoperi locul emblemei cu chit obisnuit, gund, finisat si vopsea.Cam astea sunt planurile...dar pana acolo mai e o pita de mancat.La sfarsit, o sa vopsesc bucatile alea de styrena in gri, ca sa dau o tenta deschisa stopurilor.Sau in negru sa se asorteze cu cele de pe fata...asta ramane de vazut. Posibil sa repet smecheria si la stopurile de pe aripa, dar de asta inca nu sunt sigur.Portbagajul este hopul de care trebuie sa trec. O sa adaug si cateva poze ca sa vedeti ce am lucrat. Astept intrebari, daca aveti nelamuriri. |
Te misti bine bre, imi place pana acum!
|
Vaiiiiiiii crima si pedeapsa cum arata saracul R12:sad::sad::???::???:.Pacat de el chiar daca nu era reusit modificat,era o pata de culoare in colectia ta.Parerea mea chiar daca il revopsesti nu il scoti ca unu de fabrica,decat daca il vopsesti la pistol si in cabina.In fine multa bafta EMIL!!:D:D
|
Quote:
Quote:
Sunt perfectionist.Macheta pe langa problema cu vopseaua mai avea si altele.Sasiul si volanul erau rupte, si rama usii de la sofer era indoita plus alte mici detalii estetice care ma scoteau din minti cand ma uitam in vitrina.Am zis ca merita o reconditionare.De mult planuiam.Oricum cu asta nu-i nici o graba, 850csi are prioritate. Dar...si R12 tot pata de culoare va fi, probabil il fac rosu sau galben, ceva deschis in orice caz sau chiar portocaliu, de ce nu !? Ramane de vazut... |
16 Attachment(s)
Sa trecem putin la o autohtona franceza :lol::lol:
Mi-am dat seama ca am omis cateva noutati legate de macheta asta.Defapt am omis etapele prin care a trecut pana acum. Macheta a fost dezasamblata si mi-am facut planurile ca sa ma apuc sa-i rezolv cateva dintre probleme.Am inceput cu lipirea sasiului care era rupt.L-am lipit si l-am vopsit.Acum arata mult mai bine.L-am si intinerit :lol: Am mai vopsit cate ceva pe la trenul de rulare.Inca nu am coborat macheta si inca nu stiu daca o sa mai fac miscarea asta. In continuare mi-am mutat atentia asupra volanului care era rupt.Asa ca m-am decis sa-l inlocuiesc cu unul de Mini One care are acelasi diametru.Se potriveste perfect.L-am ales deoarece era cel mai potrivit dintre cele de la dezmembrarile de sub patul meu :lol: E de la o masina caontemporana R12-ului asa ca ma gandesc ca nu are cum sa arate rau.Posibil sa-i adaug ceva detalii argintii sa fie in ton cu bordul dar asta ramane de vazut... Macheta a fost dezmembrata.Si trimisa in baie la ... decapat :wink: Interiorul va ramane neschimbat. Inca nu stiu ce sa fac.Sa astup spatiul acela de pe lateral de la bare ? Cum ar veni...spatiul tampoanelor de pe lateral ?! Ma gandesc sa-l las asa...chiar nu m-am hotarat.Nu stiu cum ar arata mai bine. Oricum gaurile de la bare vor fi acoperite.La fel si cele de la semnalizari.Fiindca macheta nu avea cand a ajuns la mine. In continuare o sa va prezint procesul de reparatie al ramei de la usa soferului...dar mai tarziu. Intre timp va ofer spre vizionare cateva poze cu procesele prin care a trecut macheta pana in prezent.Mentionez ca in ultimele poze, macheta nu este decapata complet, dupa cum se si observa. Astept intrebari daca aveti eventuale neclaritati. :wink: |
Foarte frumos, eu totusi as vopsi la interior ceva 8)
|
Pana acum arata excelent...sa ne ti la curent cu nautatile:D.
|
Se munceste si aici...buna treaba pana acum bre, spor!!!
|
Din cate se vede nici schimbator nu are.Sper ca ai dat o suma mica mica de bani pe ea cand ai luat-o de la violonist.Daca ai dat cat pe una noua,e cam teapa din pacate:sad::sad::sad:, urat din partea tipului daca a facut asa ceva cand te-a mai vazut si copil si ti-a dat o macheta cu atatea defecte.
|
Quote:
Nu vezi schimbatorul fiindca e facuta poza de sus, iar maneta e foarte ingusta.UIta-te atent ! :wink: |
| All times are GMT +2. The time now is 03:51. |
- Copyright 2026 4Tuning