![]() |
Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI
Eu am 3600 (in 2 usi) si au inceput sa imi bata si sa scartaie geamurile ceea ce nu e f placut. Si mai bat plasticele alea de prost gust din spate. In fata toate materialele sunt f ok dar in spate... panourile alea din plastic casant... In rest sunt f multumit... mai ales cum se aude... si trage binisor... sa o stapanesti sanatos si sa nu ai probleme cu ea :p
|
daca va uitati putin in revistele de specialitate toate au comparat S T ul cu R 32 , si in nici un caz nu cu G T I
daca comparata motoarele si tot nu aveti termeni de comparatie vb din punct de vedere ca sunt posesorul unui S T si inainte de al cumpara m-am documentat foarte mult si am facut si teste G T I poti sa-l compari cu Honda civic type r si cu seat leon fr, sau skoda rs |
bogdan_wrc: "dar vezi tu, sa pui un motor cu 500 cmc mai mare si cu 25 de cai mai puternic nu prea e solutia perfecta! doar 25 de cai au scos din motorul ala?"
E aceeasi turbina de pe ST 170. Parerea mea ca e mai bine un motor putin mai mare si o turbina mai mica (cuplu mai devreme si mai mare). Si daca cu 500 cmc mai mare nu e solutia perfecta inseamna ca aia de la subaru au innebunit nu? Ei au pus pe impreza wrx si sti tot 2500 cmc si cu doar 5 cai in plus. |
Quote:
|
Quote:
Parca il recomanda pt puteri mai mari de 330 de cai! Probabil ca pana in 330 de cai isi face bine treaba traction controlul! |
Quote:
|
Quote:
un alt exemplu este UGA(parca) kadett negru din buc https://www.youtube.com/watch?v=r-3UGXmgRqw |
@infusion - turbo KKK-Warner - turbina este K04
@bulldog-cox - UGA are un LET pe kadett cu adaptarile aferente pentru cutia de viteze, pe Focus este alta poveste deoarece masina asa a fost conceputa cu 225 de cai si astfel cutia, transmisia, diferentialul sunt capabile sa transmita puterea pe sol, acel kit de upgrade este omologat si testat pe masina, deci probleme ale tractiunii nu vor fi. |
am postat cam off topic si vroiam sa ii arat lui cristi_407 ca se poate pleca cu multi cai si cu o masina cu tractiune fata si nimic nu ar impiedica nici alta masina cu tractiune fata daca este lucrata bine sa plece si sa castige diferite curse
|
Quote:
dintre st si gti as alege gti din mai multe motive: design, chiar daca multora li se pare st mai frumos, pe mine chiar si megane rs ma atrage mai mult decat st ca aspect exterior; faptul ca vw imparte aceleasi motoare si tehnologie cu audi care e o marca premium; motorul de 2000 cm3 la gti inseamna taxe mai mici decat la focus; impresia pe care mi-o lasa ford de marca facuta pentru cei care au bani suficienti sa isi ia opel dar nu destui sa ia un vw (nu e valabil pt st) |
Quote:
am mai vazut posturile ale tale... nu numai pe acest topic, asa ca stiu ce vrei sa spui. sau ti-ai schimbat parerea? oricum nu dau 2 bani pe parerea unui copil... asa ca hai sa revenim la topic.. si daca ai ceva de spus despre acest versus bine, daca nu, la revedere ! stii cum e, fighting over the interent is like special olympics...even if you win, ur still retarded! nu ma cobor sa ma cert cu tine. |
Quote:
dupa cum am mai spus ... cred ca cele doua masini sunt destul de diferite, si fiecare alege foarte subiectiv ... dar, totusi, in afara de performante, pe care eu le consider superioare la ST, as vrea sa imi spuna si mie cineva care se pricepe mai bine ce premii/distinctii internationale a primit acest ST ... GTI-ul a primit nenumarate. (ca sa se stie, am votat GTI dupa cum am spus mai devreme pentru ca aceasta e masina pe care as dori sa o am acum din diverse motive) |
Quote:
|
Quote:
@mercut - nu sunt o persoana ce cauzeaza flameuri insa ultima ta replica este de prost gust si jignitoare. |
Vectra OPC e masina veche? de cand?
in general din ce am auzit si eu asa problemele de tractiune incep sa apara de pe la 240 - 250 de cai pe tractiune fata as vrea sa vad si eu ce se intampla cu acea scoda octavia de 330 de cai daca accelereaza intr-o curba ... in general cand spun probleme de tractiune cam la asta ma refer ... in linie dreapta probabil ca nu sunt probleme foarte mari |
Votat cu st,prietenii stiu de ce
|
normal ca ai ford de aia ai votat ST!
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
[QUOTE=NWZeu;670375]
este posibil sa cunosti masina de care vorbeam si ceea ce spui tu este un gest extrem in care vrei sa vezi cat de supraviratoare este - adica un fel de kamikaze supraviratoare nu inseamna ca derapeaza de spate? adica la rwd? |
Quote:
|
si eu am ST ... am facut aprope 8000 de km si nu am nici probleme!
Mai mult masina trage incredibil! Sunt FOARTE multumit! Urmazea evacuare acuma de la Colina Motors :P |
mai vorbim pe la 80 000 km ...atunci :D
|
zetemte, frumoasa masina, nu pot zice...dar sunt curios... ai incercat sa evzi cum stai cu un GTI? dar cu sofer bun... prespun ca in fata lui.. nu? dar cu cat...
|
Quote:
|
vezi ca noi vorbim aici despre ST :???:
|
Quote:
Cat despre curbe ... masina se tine FOARTE bine in curbe si are suspensia foarte confortabibla pentru masina de fiecare zi ... Eu am explicat inainte de ca am ales-o ... si sunt foarte multumit ... acuma caut masina pentru curse :D |
bodgan,morro... nu va mai luati cu totii copilasii ce lauda masina lu tati doar k e ford si sunt mari bagatori in seama ce spun numai aberatii...vorba aia, au mintea odihnita :D
zetemte...evacuare cu tot cu cat? daca e la primavara ne incercam si noi sa vedem cu cat...pana atunci o sa am evac cat back.. sa ne testam :) ps: nu are soft :))) |
Da evacuare este din ce am inteles trubo-back, dar nu sunt sigur, tot este de la Colina Motors.
Incercam cu siguranta! |
si totusi de ce in reviste ST este comparat cu R32 si nu cu GTI? ati observat chestia asta? mi se pare normal ca R32-ul castiga dar se zvoneste o varianta cu adevarat sportiva si de la Ford.
|
Da , vor sa scoata Focus RS care va avea in jur de ~300 Cp daca am retinut eu bine
|
Quote:
|
Quote:
|
in revista dupa 120 km/h il bate focusul grav, se zice ca este mai confortabila, mai mare, mai silentioasa inauntru, consum mai mic, mai stabila. una peste alta focus da mucu la vw :p
Focus rulz! |
sunt sigur ca st-ul face gti-ul e mult mai bun
bine acum depinde si de sofer as vrea sa vad o cursa intre ele sa ma conving nu de alta |
fratilor de unde diferenta de pret de 4000 de euro???
st incepe de la 19990, ,iar gti de la 19531?? unde e diferenta?? aleg gti, dar numai cu DSG. bravo celor de la ford, au facut un model care bate un gti, e aproape de r32 la performante, dar ca pret e aproape de gti. e undeva intre. am citit undeva ca vei de la ford au marit cilindreea sa ajunga la caracteristicile vw, fals cei de la ford au montat motorul cu totul de la volvo. daca nu credeti cautati |
am uitat sa specific ca eu citam din revista dintre focus st si g r32 :D
|
[QUOTE=PiStI;698414]fratilor de unde diferenta de pret de 4000 de euro???
st incepe de la 19990, ,iar gti de la 19531?? unde e diferenta?? diferenta e din accize, care la un nmotor de 2,5 sunt de 12% de exemplu - masina mea(Focus ST): - Pret CIP Bucuresti(fara accize si TVA): 23.042 EUR - Pret DDP Bucuresti(cu accize si TVA): 30.667 EUR - masina unui prieten(VW Golf V GTI): - Pret CIP Bucuresti(fara accize si TVA): 23.100 EUR - Pret DDP Bucuresti(cu accize si TVA): 27.500 EUR |
1.unii ziceau de aceasta diferenta de 4000 de euro la pretul cip, si ziceau ca de banii aia mai bine pun una alta pe masina.
2.preturile data de mine sunt cele de referinta pt romania, si nu cele data de fiecare dealer in marte dupa puterea de cumparare a fiecarei zone. mai pun pe ele vreo 1000-2000 ca nu se duce snobu' de roman, (nu ma refer la tine, nu o lua personal) in alta parte sa cumpere mai ieftin, daca s-ar putea ar cumpara de la mall sa-l vada toata lumea cand ia masina. 3.de unde accize. a apus vremea accizelor. vivat la taxa de prima inmatriculare. |
aleg GTI-ul.mai marfa
|
am citit tot ce s-a zis aici pt ca vreau si eu sa-mi achizitionez o masina benzina turbo si ca sa fiu sincer imi place mai mult Focus ST decat GTI din mai multe motive.....primul si printre cel mai important este pretzul mai mic la ST mai este si aspectu care dupa parerea mea este peste GTI putere mai mare fiabilitate dak ne gandim ce masini sport a facut fordu (GT) si ce masini sport a facut vw dar un minus de care st sigur este ca are un consum mai mare decat vw pt ca este 2.5....... Chiar vreau si eu o parere de al cineva care a mers cu ST. Multumesc
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:36. |
- Copyright 2026 4Tuning