Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14987-ford-focus-st-vs-vw-golf-gti.html)

infusion 20-12-06 13:33

Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

Eu am 3600 (in 2 usi) si au inceput sa imi bata si sa scartaie geamurile ceea ce nu e f placut. Si mai bat plasticele alea de prost gust din spate. In fata toate materialele sunt f ok dar in spate... panourile alea din plastic casant... In rest sunt f multumit... mai ales cum se aude... si trage binisor... sa o stapanesti sanatos si sa nu ai probleme cu ea :p

silviu_tun 20-12-06 13:56

daca va uitati putin in revistele de specialitate toate au comparat S T ul cu R 32 , si in nici un caz nu cu G T I
daca comparata motoarele si tot nu aveti termeni de comparatie
vb din punct de vedere ca sunt posesorul unui S T si inainte de al cumpara m-am documentat foarte mult si am facut si teste
G T I poti sa-l compari cu Honda civic type r si cu seat leon fr, sau skoda rs

infusion 20-12-06 14:05

bogdan_wrc: "dar vezi tu, sa pui un motor cu 500 cmc mai mare si cu 25 de cai mai puternic nu prea e solutia perfecta! doar 25 de cai au scos din motorul ala?"
E aceeasi turbina de pe ST 170. Parerea mea ca e mai bine un motor putin mai mare si o turbina mai mica (cuplu mai devreme si mai mare). Si daca cu 500 cmc mai mare nu e solutia perfecta inseamna ca aia de la subaru au innebunit nu? Ei au pus pe impreza wrx si sti tot 2500 cmc si cu doar 5 cai in plus.

pharaon 20-12-06 16:10

Quote:

Originally Posted by -ZZ- (Post 666971)
vezi ca pana una alta B&B a scos din amaratul 2.0 de 200 cp ....362 cp si 480 NM :shock: ....succes st-ului...

La inceputul primaverii apare kitul wolf de 360+ cai putere!

pharaon 20-12-06 16:26

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 668177)
Pai daca tu imi dai exemple masinile care au tractiune spate nu mai zic nimic..Eu ma refeream ca daca ar fi vorba de o cursa ar pleca foarte greu cu 360 de cp si tractiune fata..Uramreste cateva curse cu masini cu tractiune fata cu masini peste 250 de cp si ai sa vezi ca am dreptate...Nu o sa iti mai para asa amuzant..

pt st exista LSD: http://www.european-parts.net/catalo...acturers_id=32.

Parca il recomanda pt puteri mai mari de 330 de cai! Probabil ca pana in 330 de cai isi face bine treaba traction controlul!

Cosmin255 20-12-06 18:42

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 668173)
iar vb aiurea... pai la cati tuneri agreati de VW in germania sunt, Colina nu face decat sa va bage pe gat un kit....
aici nu vb de dealeri, ca la asta PBN sta foarte prost..
du-te in DE la ABT si iti dai kit nu numai cu TUV si garantie, dar si testat de ei..
vb aici de masini, corect?
ce amuzant e cristi407 cu plecatul de pe loc.... dar tu tre neapart sa pleci tare de pe loc, sau cum? crezi ca daca ai peste 300 de cai, gata pleci numai ca scartait, sau cum? sa evzi ce frumos si usor pleaca si M5 sau M6 cu 500 de cai pe puntea spate... fara prob. dar, soferia e grea...
revenind, vb de masini stok, corect, nu de cele tunate!

obrazniCK...afirmatia ta e cea mai tare pe ziua de azi! ma jur !!!! pai crezi ca votul asta spune ceva?
ia vezi ca r32 sta la vot pe 4tuning mai bine si de cat 130i! si cum R32 > GTI, asta inseamna ca 130 e ca GTI si 130 e mai slab decat ST? ce logica de fier!! ce treaba are un vot de pe un forum unde 75% sunt copii?
unde mai pui ca ceea ce conteaza e nr de vanzari! daca masina face banii s evinde! si hai sa vedem nr de GTI si cel de ST. sau sa ne uitam peste 2-3 ani, care rcezi ca va fi in frunte la vanzari? sau care crezi ca va rezista mai mult? sincer, ia in calcul si trecutut. mk IV GTI a fost f. slab. si tot sunt destule pe strazi. nu am stat sa numar, dar sunt mai multe ca ST vechi. daar acum, unde GTI este considerat un succes... atat de VW cat si de multa lume/presa..etc?

oricum, imi cam plac comenatriile copiilor razvratiti din multime. ca au ei 2 masini care nu au nici o treaba cu masina din topic, dar stiu ei ca ford e mai tare ca VW ca asa au zis parintii!!

v-am mai zis, uitati-va si la optiunile posibile pt acea masina, la fiabilitatea firmei, la forumuri prin afara cum se comporta masina, la chestii de genul asta. ca la cum arata fiecare isi da seama pe propriul gust!
nu zic, ST este un adversar bun pt GTI, dar ia vedeti pe forumuir de afara cu ce se lauda oamenii. si in UK, GTI bate ST la vanzari ! asta nu "ring a bell"???
deci, in concluzie, am mers cu primul ST si cu noul Focus (nu mai stiu ce motorizare ca era de inchiriat, daar oricum ceva benzina destul de fashnetz) si cu mk 5 GTI, si as vrea sa vad si cu ST, dar la dealer nu aduc pt test drive, dar sunt cam sigur ca GTI este peste ST . poate la performante ST sa fie mai sus, dar vezi tu, sa pui un motor cu 500 cmc mai mare si cu 25 de cai mai puternic nu prea e solutia perfecta! doar 25 de cai au scos din motorul ala? o sa imi zici ca e chestiune de marketing ca sa tina mai multa putere pt RS, daca va avea acelasi motor... dar la taxe si accize cine se gandeste? de ce VW a scos TSI? 1.4 si 170 de cai?
oricum, mai cresteti si veti intelege!

Esti cam gāsculitza...citeste cu atentie ce am postat pe acest topic si apoi arunca cu vorbe , n-am spus nicaieri ca Ford e mult peste VW si VW e de *** .... ;)

bulldog_cox 20-12-06 20:26

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 668177)
Pai daca tu imi dai exemple masinile care au tractiune spate nu mai zic nimic..Eu ma refeream ca daca ar fi vorba de o cursa ar pleca foarte greu cu 360 de cp si tractiune fata..Uramreste cateva curse cu masini cu tractiune fata cu masini peste 250 de cp si ai sa vezi ca am dreptate...Nu o sa iti mai para asa amuzant..

priveste plecare cu kadett tractinue fata cu "putini" caluti si nu mai subestima masinile cu tractiune fata....
un alt exemplu este UGA(parca) kadett negru din buc

https://www.youtube.com/watch?v=r-3UGXmgRqw

NWZeu 20-12-06 20:53

@infusion - turbo KKK-Warner - turbina este K04

@bulldog-cox - UGA are un LET pe kadett cu adaptarile aferente pentru cutia de viteze, pe Focus este alta poveste deoarece masina asa a fost conceputa cu 225 de cai si astfel cutia, transmisia, diferentialul sunt capabile sa transmita puterea pe sol, acel kit de upgrade este omologat si testat pe masina, deci probleme ale tractiunii nu vor fi.

bulldog_cox 20-12-06 21:01

am postat cam off topic si vroiam sa ii arat lui cristi_407 ca se poate pleca cu multi cai si cu o masina cu tractiune fata si nimic nu ar impiedica nici alta masina cu tractiune fata daca este lucrata bine sa plece si sa castige diferite curse

mercut 20-12-06 21:22

Quote:

Originally Posted by silviu_tun (Post 668508)
daca va uitati putin in revistele de specialitate toate au comparat S T ul cu R 32 , si in nici un caz nu cu G T I
daca comparata motoarele si tot nu aveti termeni de comparatie
vb din punct de vedere ca sunt posesorul unui S T si inainte de al cumpara m-am documentat foarte mult si am facut si teste
G T I poti sa-l compari cu Honda civic type r si cu seat leon fr, sau skoda rs

io in afara de auto motor si sport in restu revistelor am vazut ca e comparat ST cu GTI..dar daca ai st banuiesc ca ai citit mai multe reviste ca sa poti sa faci alegerea corecta si s-ar putea sa ai dreptate.
dintre st si gti as alege gti din mai multe motive: design, chiar daca multora li se pare st mai frumos, pe mine chiar si megane rs ma atrage mai mult decat st ca aspect exterior;
faptul ca vw imparte aceleasi motoare si tehnologie cu audi care e o marca premium;
motorul de 2000 cm3 la gti inseamna taxe mai mici decat la focus;
impresia pe care mi-o lasa ford de marca facuta pentru cei care au bani suficienti sa isi ia opel dar nu destui sa ia un vw (nu e valabil pt st)

bogdan_wrc 21-12-06 07:14

Quote:

Originally Posted by obrazNICK (Post 668872)
Esti cam gāsculitza...citeste cu atentie ce am postat pe acest topic si apoi arunca cu vorbe , n-am spus nicaieri ca Ford e mult peste VW si VW e de *** .... ;)

eu zic sa te abtii de la comentarille astea ... e posibil sa ma enervezi ! esti cam OBIDIT! nu fii obraznic in spatele unui monitor, ca e foarte usor !

am mai vazut posturile ale tale... nu numai pe acest topic, asa ca stiu ce vrei sa spui. sau ti-ai schimbat parerea? oricum nu dau 2 bani pe parerea unui copil... asa ca hai sa revenim la topic.. si daca ai ceva de spus despre acest versus bine, daca nu, la revedere !
stii cum e, fighting over the interent is like special olympics...even if you win, ur still retarded! nu ma cobor sa ma cert cu tine.

Morro 21-12-06 08:57

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 669122)
acel kit de upgrade este omologat si testat pe masina, deci probleme ale tractiunii nu vor fi.

bai, scuze,dar esti cam naiv ... la 320 de cai pe tractiune fata nu are cum sa nu fie probleme cu tractiunea ... uita-te de exemplu la Vectra OPC, care pe un circuit o ia peste tot numai pe unde trebuie nu :-P ... glumesc, desigur ... dar ideea e ca sunt probleme cu tractiunea si la o masina gandita la acea putere, dar la una gandita sa aiba 225 de cai si ii mai pui tu inca 100 ...

dupa cum am mai spus ... cred ca cele doua masini sunt destul de diferite, si fiecare alege foarte subiectiv ... dar, totusi, in afara de performante, pe care eu le consider superioare la ST, as vrea sa imi spuna si mie cineva care se pricepe mai bine ce premii/distinctii internationale a primit acest ST ... GTI-ul a primit nenumarate.

(ca sa se stie, am votat GTI dupa cum am spus mai devreme pentru ca aceasta e masina pe care as dori sa o am acum din diverse motive)

cristi_407 21-12-06 11:37

Quote:

Originally Posted by bulldog_cox (Post 669135)
am postat cam off topic si vroiam sa ii arat lui cristi_407 ca se poate pleca cu multi cai si cu o masina cu tractiune fata si nimic nu ar impiedica nici alta masina cu tractiune fata daca este lucrata bine sa plece si sa castige diferite curse

Ok..Se pare ca se poate..Eu am vazut la Gti lui ZZ care are undeva peste 250 cp si pleaca destul de greu, adik lasa niste urme de cauciuc pe asfalt..dar cred ca daca va umbla un pic la suspensie totul va fi ok..Multumesc pt film..uite asa mai invat si eu ceva..Numai bine

NWZeu 21-12-06 13:11

Quote:

Originally Posted by Morro (Post 669665)
bai, scuze,dar esti cam naiv ... la 320 de cai pe tractiune fata nu are cum sa nu fie probleme cu tractiunea ... uita-te de exemplu la Vectra OPC, care pe un circuit o ia peste tot numai pe unde trebuie nu :-P ... glumesc, desigur ... dar ideea e ca sunt probleme cu tractiunea si la o masina gandita la acea putere, dar la una gandita sa aiba 225 de cai si ii mai pui tu inca 100 ...

ok - replica trebuia sa vina - sunt persoane cu Golf4 TDI ce au avut la baza 130 de cai si acum au peste 200, Octavia 1,8T care a trecut de 300cp (se pare) si pun puterea in MARE parte pe sol (referitor la replica mai pui 100cp), ceea ce spui tu la masinile vechi se aplica perfect, la cele mai noi nu prea. Focusul cu acel kit daca este comercializat de importator inseamna ca poate fi exploatat corect si a fost testat inainte de comercializare.

@mercut - nu sunt o persoana ce cauzeaza flameuri insa ultima ta replica este de prost gust si jignitoare.

Morro 21-12-06 14:22

Vectra OPC e masina veche? de cand?

in general din ce am auzit si eu asa problemele de tractiune incep sa apara de pe la 240 - 250 de cai pe tractiune fata

as vrea sa vad si eu ce se intampla cu acea scoda octavia de 330 de cai daca accelereaza intr-o curba ...

in general cand spun probleme de tractiune cam la asta ma refer ... in linie dreapta probabil ca nu sunt probleme foarte mari

HOT 21-12-06 15:02

Votat cu st,prietenii stiu de ce

The_Mask 21-12-06 17:58

normal ca ai ford de aia ai votat ST!

NWZeu 21-12-06 18:33

Quote:

Vectra OPC e masina veche? de cand?
nu ma refeream la ea ci la masinile FWD de generatie mai veche.

Quote:

in general din ce am auzit si eu asa problemele de tractiune incep sa apara de pe la 240 - 250 de cai pe tractiune fata
da - ai dreptate - exista "acel prag teoretic" in care puterea nu mai poate fi transmisa corect

Quote:

as vrea sa vad si eu ce se intampla cu acea scoda octavia de 330 de cai daca accelereaza intr-o curba ...
este posibil sa cunosti masina de care vorbeam si ceea ce spui tu este un gest extrem in care vrei sa vezi cat de supraviratoare este - adica un fel de kamikaze

Quote:

in general cand spun probleme de tractiune cam la asta ma refer ... in linie dreapta probabil ca nu sunt probleme foarte mari
ca si mai sus ti-am dat dreptate dar tu aduci in discutie un motiv cam extrem, poti folosi puterea la iesirea din curba si va fi benefica nu distructiva.

mercut 21-12-06 22:37

[QUOTE=NWZeu;670375]

este posibil sa cunosti masina de care vorbeam si ceea ce spui tu este un gest extrem in care vrei sa vezi cat de supraviratoare este - adica un fel de kamikaze

supraviratoare nu inseamna ca derapeaza de spate? adica la rwd?

NWZeu 21-12-06 23:39

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 670375)
este posibil sa cunosti masina de care vorbeam si ceea ce spui tu este un gest extrem in care vrei sa vezi cat de supraviratoare este - adica un fel de kamikaze.

din graba am gresit termenul era vorba de comportament subvirator (understeer), am rectificat acum, ms ptr observatie.

zetemte 22-12-06 00:45

si eu am ST ... am facut aprope 8000 de km si nu am nici probleme!

Mai mult masina trage incredibil! Sunt FOARTE multumit!

Urmazea evacuare acuma de la Colina Motors :P

-ZZ- 22-12-06 08:19

mai vorbim pe la 80 000 km ...atunci :D

bogdan_wrc 22-12-06 08:21

zetemte, frumoasa masina, nu pot zice...dar sunt curios... ai incercat sa evzi cum stai cu un GTI? dar cu sofer bun... prespun ca in fata lui.. nu? dar cu cat...

GabiByte 23-12-06 11:41

Quote:

Originally Posted by NWZeu (Post 670751)
din graba am gresit termenul era vorba de comportament subvirator (understeer), am rectificat acum, ms ptr observatie.

In cazul Ford Focus RS, la accelerare in curba, apare efectul supravirator. Are un diferential extraordinar care il face sa se comporte extrem de bine pentru o masina FWD. Nu pot sincer sa explic cum se intampla procesul dar din cate tin minte, asa se intampla.

-ZZ- 24-12-06 07:51

vezi ca noi vorbim aici despre ST :???:

zetemte 24-12-06 12:07

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 670959)
zetemte, frumoasa masina, nu pot zice...dar sunt curios... ai incercat sa evzi cum stai cu un GTI? dar cu sofer bun... prespun ca in fata lui.. nu? dar cu cat...

Da ... sunt in fata :D

Cat despre curbe ... masina se tine FOARTE bine in curbe si are suspensia foarte confortabibla pentru masina de fiecare zi ... Eu am explicat inainte de ca am ales-o ... si sunt foarte multumit ... acuma caut masina pentru curse :D

SpeedeR 24-12-06 18:06

bodgan,morro... nu va mai luati cu totii copilasii ce lauda masina lu tati doar k e ford si sunt mari bagatori in seama ce spun numai aberatii...vorba aia, au mintea odihnita :D

zetemte...evacuare cu tot cu cat? daca e la primavara ne incercam si noi sa vedem cu cat...pana atunci o sa am evac cat back.. sa ne testam :) ps: nu are soft :)))

zetemte 25-12-06 14:17

Da evacuare este din ce am inteles trubo-back, dar nu sunt sigur, tot este de la Colina Motors.

Incercam cu siguranta!

teddy 26-12-06 22:18

si totusi de ce in reviste ST este comparat cu R32 si nu cu GTI? ati observat chestia asta? mi se pare normal ca R32-ul castiga dar se zvoneste o varianta cu adevarat sportiva si de la Ford.

Cosmin255 05-01-07 09:48

Da , vor sa scoata Focus RS care va avea in jur de ~300 Cp daca am retinut eu bine

riptor 09-01-07 01:43

Quote:

Originally Posted by teddy (Post 675855)
si totusi de ce in reviste ST este comparat cu R32 si nu cu GTI? ati observat chestia asta? mi se pare normal ca R32-ul castiga dar se zvoneste o varianta cu adevarat sportiva si de la Ford.

aia care compara st-ul cu r 32-ul sunt dilii.asta pentru ca cei sanatosi il compara cu cine trebuie:civic type r,golf gti,megane rs,etc

pharaon 11-01-07 15:07

Quote:

Originally Posted by riptor (Post 690294)
aia care compara st-ul cu r 32-ul sunt dilii.asta pentru ca cei sanatosi il compara cu cine trebuie:civic type r,golf gti,megane rs,etc

In ultimul auto motor si sport este un test comparativ intre r32 si st! Nu cred ca sunt aia "dilii" ci au motive serioase sa le compare! Btw focusul ajunge mai repede la viteze mai mari de 100km/h decat r32! Si are si unele reprize mai bune! Iar pretul este mult mai mic pt ST!

Cataaa 14-01-07 16:31

in revista dupa 120 km/h il bate focusul grav, se zice ca este mai confortabila, mai mare, mai silentioasa inauntru, consum mai mic, mai stabila. una peste alta focus da mucu la vw :p
Focus rulz!

viper_srt10 14-01-07 19:19

sunt sigur ca st-ul face gti-ul e mult mai bun
bine acum depinde si de sofer
as vrea sa vad o cursa intre ele
sa ma conving nu de alta

PiStI 14-01-07 21:22

fratilor de unde diferenta de pret de 4000 de euro???
st incepe de la 19990, ,iar gti de la 19531??
unde e diferenta??

aleg gti, dar numai cu DSG.

bravo celor de la ford, au facut un model care bate un gti, e aproape de r32 la performante, dar ca pret e aproape de gti.
e undeva intre.
am citit undeva ca vei de la ford au marit cilindreea sa ajunga la caracteristicile vw, fals cei de la ford au montat motorul cu totul de la volvo. daca nu credeti cautati

Cataaa 16-01-07 00:04

am uitat sa specific ca eu citam din revista dintre focus st si g r32 :D

KYL 22-01-07 20:09

[QUOTE=PiStI;698414]fratilor de unde diferenta de pret de 4000 de euro???
st incepe de la 19990, ,iar gti de la 19531??
unde e diferenta??

diferenta e din accize, care la un nmotor de 2,5 sunt de 12%

de exemplu
- masina mea(Focus ST):
- Pret CIP Bucuresti(fara accize si TVA): 23.042 EUR
- Pret DDP Bucuresti(cu accize si TVA): 30.667 EUR

- masina unui prieten(VW Golf V GTI):
- Pret CIP Bucuresti(fara accize si TVA): 23.100 EUR
- Pret DDP Bucuresti(cu accize si TVA): 27.500 EUR

PiStI 22-01-07 21:33

1.unii ziceau de aceasta diferenta de 4000 de euro la pretul cip, si ziceau ca de banii aia mai bine pun una alta pe masina.
2.preturile data de mine sunt cele de referinta pt romania, si nu cele data de fiecare dealer in marte dupa puterea de cumparare a fiecarei zone. mai pun pe ele vreo 1000-2000 ca nu se duce snobu' de roman, (nu ma refer la tine, nu o lua personal) in alta parte sa cumpere mai ieftin, daca s-ar putea ar cumpara de la mall sa-l vada toata lumea cand ia masina.
3.de unde accize. a apus vremea accizelor. vivat la taxa de prima inmatriculare.

MARI_NSL 22-01-07 21:51

aleg GTI-ul.mai marfa

b_13_wrc 03-02-07 21:38

am citit tot ce s-a zis aici pt ca vreau si eu sa-mi achizitionez o masina benzina turbo si ca sa fiu sincer imi place mai mult Focus ST decat GTI din mai multe motive.....primul si printre cel mai important este pretzul mai mic la ST mai este si aspectu care dupa parerea mea este peste GTI putere mai mare fiabilitate dak ne gandim ce masini sport a facut fordu (GT) si ce masini sport a facut vw dar un minus de care st sigur este ca are un consum mai mare decat vw pt ca este 2.5....... Chiar vreau si eu o parere de al cineva care a mers cu ST. Multumesc

All times are GMT +2. The time now is 17:36.

- Copyright 2026 4Tuning