![]() |
Re: viteze maxime cu cielo
doamne, doamne, tie iti trebuie o pista speciala :lol: Trezeste-te la realitate! De cate luni ai permisul? Nu ne mai vraji pe noi ca ai mers numai cu 180 km/h si cu varfuri de 190 km/h....ce dreacu, parca noi am avea toti numai trabanturi si ne-am luat permisele de ieri. Deci eu nu mai cred nimic, sa mor...
|
cand eu ma "jucam" pe Grigorescu, spre Policolor si alte cateva zone (pe aici prin zona sa nu intru in detalii) tu erai copil (acum ai 18, inca mai erai prin generala ;) ), si daca ai un Cielo de 75 de cai ... pana la mine mai sunt vreo .. 27 de cai asa ca nu mai fi miez cel putin nu cu unii de pe acest forum.
@Geo -las-o cum a picat ca nu comunicati intr-o limba comuna ;) |
NWZeu, al meu e stock...84 cp. Nu i-am facut absolut nimic, dar ma enerveaza cand vad ca unii mint in halul asta, de parca nu am fii la sectiunea Daewoo...unde destui avem Cielo, mai mult sau mai putin modificate (dar toate au fost stock la inceput) si stim ce poate sau nu. Dar oricat am argumenta noi, tot vor exista "pescari" de genul asta...:lol: Asa ca ai dreptate, nu toti vorbim aceeasi limba.
Hai ca va las, ii dau a 3a ca am ajuns deja la 140 km/h....:lol: :lol: :lol: Bafta! |
Am fost cu el in masina... am filmat, am facut poze... si pentru cine tot nu crede... cel mai bine e sa-i bage lui YBR cativa litri de benzina pentru o demonstratie.
|
geo din misto in misto ai dat in adevar. cielo poate 140 a III-a mrge dar se plafoneaza imediat, si 165 cu a IV-a.
|
NWZ daca tot ai cielo cu sange de BMW hai tati sa ne dam daca tot te crezi buricul pamantului. te anunt ca tot ce am postat se poate proba. la viata mea de sofer de doar juma de an, dar conduc de cand erai tu in generala nu yo :), am facut masini cu pretentii: leon 1.616v (UXD) l-am facut 1data si el de 3ori, Toyota corolla 90cp i-am dat ras, Octavia I 90CP, opel astra 17 cdti 80CP si cuplu dublu decat cielo si multe alte masini. poate ma faci poate te fac dar tare sunt curios cat e tacticos te misti.
|
YBR, nu te supara pe mine, dar tot nu te cred. Si ca sa verific ceea ce ai spus tu, am iesit la o tura: Cielo 2006, ~10.500 km la bord, 59 kw - 84 cp, a 1a nu am dat mult, a 2a s-a plafonat la ~6000-6200 rpm, la 92-94 km/h. Deci, nu mai tragea...de pe la 6000 rpm a murit acceleratia, nu a mai vrut sa traga. Ma duceam degeaba in 7000 cu ea, ca tot nu mai accelera. Masinutza mea e destul de noua, intretinuta cu toate schimburile facute la timp (chiar mult mai devreme decat se cerea) si recent, ambreiajul e f bun, plus ca are 9 cp peste a ta. Imi pare rau, dar a 2a la 100-105 km/h chiar nu o cred. Poate in cea mai a dracu vale...dar pe drum drept, nu. Sau poate ai ceva modifcat la ea si nu ne spui noua. Si aici ma opresc, nu mai comentez ca discutam degeaba.
|
Quote:
|
Quote:
|
Zero Cool, nu pot sa spun sigur 100% ca asa e, dar nu cred ca conteaza daca ii dau capat a 1a si capat a 2...plafonarea motorului la o anumita turatie e aceeasi. Asa zic eu, nu am incercat. Ideea e ca s-a plafonat pe la 6000 rpm. Din cauza cutiei, nu o sa-mi dea voie sa depasesc viteza, iar din cauza motorului nu o sa pot depasi ~7000 rpm, cand taie benzina. Si degeaba schimb din 1a la 6000 rpm, o sa-mi scada turatia pe la 4700-5000 rpm intr-a 2a si tot la 6000 o sa se plafoneze. dar e doar parerea mea, nu am probat (pana acum, pe viitor...poate). Viteza maxima intr-o anumita treapta a cutiei e aceeasi, indiferent la cat schimb. ceea ce difera e timpul in care ajungi acolo (demarajul).
|
Asa gandeam si eu... asa gandea si YBR... dar practic nu e asa, am probat ambele variante... si daca nu o tine si pe a intaia pana in limitare nu mai urca la 95-100 cu a doua...
|
Maine fac si proba asta, ma-ti facut curios...dar teoretic, nu are cum sa se schimbe nimic, poate doar uzura motorului si a cutiei:lol:
|
Quote:
m-ati si inca o chestie du-te cu a I-a pana la 50 sa vezi ca ia 95-100.e garantat. 100 nu ia tot timpul nici la mine doar de 3-4 ori mi-a luat dar in rest sub 95 nu. |
al meu cielo stock, an 95 de 57kW, care mi-e dupa calcule mi-au rezultat 78 de cai, a prin 90 in cap cu a 2-a. Pe la 160 am intre 4000-4500 de ture, si pe la 175 am in intre 5000-5500. Mai mult de 175 nu i-am dat ca totusi tin la masina mea, ca de tinut la mine tot moartea aia o aveam :).
|
Quote:
Si stai tu calm in banca ta, nu mai face jigniri de genul "8 clase nu avem", ca am exact atatia ani de scoala cati ai tu de viata ;) Disputa era pe acei 100 km/h intr-a doua, nu pe gramatica mea. Am spus ca am probat ieri o chestie si voi proba si ceea ce a spus prietenul tau cu a 1a si a a 2a in limitare. Si atunci cand o voi face voi posta aici, indiferent de rezultat. Daca voi ajunge la concluzia ca ai avut dreptate, o sa-mi cer scuze, greseala mea...si gata. p.s: am scris suficient de corect incat sa nu te mai supar, eminenta dumneavoastra? :lol: |
daca o dam in ironii de genul asta nu mai are rost sa postam nici unul dintre noi ca suntem off-topic in ultimu hal. hai sa incerci treaba aia si vezi.
hai sa clarificam situatia garantez ca masina mea ia 95 fara probleme in a II-a 100 ia dar pana acum mi s-a intamplat doar de 3-4 ori. NWZ-eu mi-a dat numaru pe private ramane sa ma intalnesc cu el si iti va confirma daca am avut sau nu dreptate. in curand ma voi intalni cu el.momentan sunt super prins cu timpul ca am bac'ul in o luna. dar imi voi face timp sa ii demonstrez lui mai multe |
am ajuns "the master judge", facem altfel, daca e si Geo de acord (eu personal nu il cunosc a nu se intelege altceva), sa ne strangem mai multi cu Cielo si sa vedem cum stam cu vitezometrele ca ceva e dubios la la mijloc ... oricum eu tre sa rezolv o "mica" problema cu sincroanele ca imi sare la cox :(( dar asta nu inseamna ca nu ma bag si eu la "una mica de vara" :D, (oricum vin si cu 2 colegi de club sa fie mai interesant :),tot posesori de Cielo, Mad Max si ERD - sa fie mai interesant)
|
F interesant. Eu, personal, nu ma bag de nici un fel la liniute, dar o forja mica...de ce nu? :) Mai ales ca al meu e stock...nu vad rostul unor forje nebune la liniute, inca tin la masina...cand m-oi plictisii de ea, sau o sa am bani suficienti sa o fac dupa gustul meu, da. Daca exista "test subjects" :lol: nu ma deranjeaza un mic experiment. Si am spus, daca am gresit (poate ca am fost si nervos cand am scris) recunosc si imi cer scuze.
|
a nu se intelege ca se organizeaza "chestii ilegale" ;) , ne strangem pentru a avea niste conversatii pe aceasta tema, vedem cum stau "coreenele sau "oltencele"" pe strada etc ...... subtire de vara ;)
|
@B-10-YBR: Ce roti ai la masina?
Cielo 1.5 8V stock si roti standard ia 90 max in vit a 2-a. |
Quote:
hai sambata sa ne vedem in billa titan sa vb |
Asa cum am promis, azi am incercat din nou: demaraj a 1a, la ~5000 rpm si ~42-45 km/h s-a plafonat. am dus-o in 6000 degeaba, chiar absolut degeaba, nu stiu daca a mai luat 1-2 km/h in plus. A 2a la 6000 rpm si ~90 km/h s-a plafonat...din nou, ca si ieri. Absolut nici o diferenta, decat faptul ca m-a bagat in scaun cand i-am dar a 2a.
In concluzie, imi sustin parerea ca Cielo 1.5 ohc 8v 59 kw (ca sa nu mai facem confuzie in transformarea kw-cp) nu se duce la 100-105 km/h intr-a doua. Punct. Si nu vad motivul pt care al tau de 55 kw ar merge... Mad Max, tu banuiesc ca stii din proprie experienta, nu? Ca eu am vorbit pana ieri din simple cunostiinte (practice intradevar), dar fara probe mai recente. Si ieri, si azi, am incercat ambele variante propuse de YBR...degeaba. p.s: YBR, te-ai gandit ca poate te fura kilometrajul? |
@Geo - pentru Mad Max garantez ca stie ce zice, are o varsta conduce de mult timp si are o masina incredibila (cine a mers pe la legale stie despre ce e vorba) ..... dar cel mai bine sa vezi cu ochii tai, eu personal m-am convins ;) (e un coreean de 8 valve)
|
NWZ dar tu participi sau doar plimbi stickeru la club?? ca nu te-am vazut niciodata. yo nu particip
|
un prieten a mers cu un DOHC din 2004 cu 210 intr-o usoara panta spre Kogalniceanu(cine a fost pe acolo stie):) poate a mintit sau poate era stricat vit.metru sau poate kiar a mers :)
|
NWZeu, sincer, nu il stiu pe mad max, masina e posibil sa o stiu. intr-un timp ma duceam si eu la legale (la ilegale nuu, niciodata, nu fac bine la sanatate), dar nu am mai fost de ceva timp...varsta o am si eu ;) de condus nu stiu de cand conduce lumea pe aici, pe forum (multi nici varsta necesara pt permis nu o au, dar nu conteaza), dar oricum, din ce am vazut ca a mai scris, stie despre ce e vorba. Bafta.
@ YBR, tie iti place sa jignesti lumea pe forum? nu inteleg de ce nu poti sa vorbesti mai calm...mi-ai zis mie sa incetez cu ironiile, dar tu le-ai inceput cand ai facut afirmatiile de genul "nici 8 clase nu ai", fiindca am facut o greseala din cauza vitezei. scuza-ma ca nu stau in fata pc-ului 23 din 24 de ore ca sa bat la perfectie....o sa ma retrag de pe postul asta, ca deja incep sa ma enervez si nu are rost. bafta @ mad max si NWZeu. |
@B-10-YBR - daca m-ai cunoaste nu ai intreba ;) oricum tu erai la grupa A1 daca te-ai fi bagat iar eu eram la A, asa ca doar la libere ne puteam intalni dar cum cele 2 au fost scoase .......
210km/h cu DOHC ??? el e gradat pana la 200, daca mai era o masina prin preajma ..... e altceva, altfel e o banuiala cam greu de realizat .... @Geo - 10X, ai dat dovada ca esti un om cerebral, pentru asta numai respect, daca vrei sa vii cu noi la o vorba esti invitatul nostru :) |
@B-10-YBR: In cazul acesta iti spun ca tu ai o eroare a vitezometrului si nimic mai mult. Poti sa atingi viteza accea in treapta a 2-a doar daca ai alte rapoarte in cutie. Cielo are cutie de viteza F16 copiata de la opel(de fapt e identica). F20 are rapoarte mai lungi, dar nu a fost montata pe cielo, dar din cate stiu cu F20 in treapta a 2-a se atinge 120km/h.
|
f 20 a fost pusa si pe SGG daca nu ma insel dar cu rapoarte putin modificate. repet pentru a 3-a oara pe topicu asta. 95 ia tot timpul , 100 mi-a luat decat de 3-4 ori pana acum.
viteza maxima 190 probat si bag mana in foc ca nu aveam mai mult sau mai putin cel ptin 185 aveam.arata 190 si era blana blana nu mai mergea. mai eram cu o persoana in masina dar nu conta ca avea 50KG :) @ NWZ chiar nu te-am vazut pe la curse... |
Ce turatie are motorul tau la viteza de 120 km/h in treapta a 5-a?
|
nu am turometru. masina e cheala.e adusa din libia de un vecin de la care am luat-o. oricum as vrea sa ne intalnim in week-end si atunci vedem toti ce si cum.
|
dar in mod normal ar trebui sa aiba 1700-2000 rot/min. teoretic nu?? sau gresesc?
|
are vreo 3000
|
Mai B-10-YBR (BIF) cum sa ai frate 1700-2000 de ture la 120 km/h ce mergeai cu masina lu tactu adica diesel???
|
3100 ture cred.
|
in treapta a 5-a la 2000 de ture un cielo normal are fix 90km la ora.
la 6000rpm in a 3-a ai fix 140 in a 4-a la 6000 ai 180 |
Quote:
|
a 5-ai foarte puturoasa, rar ii dau 5, cand ma duc la consum
si ai sa fi uimit dar este chiar asa :D |
a IV-a am mers 160 dar stiu ca merge si mai mult dar nu am vrut sa se plafoneze. dacia nu tre sa dai explicatii ca asa este dar NWZeu este Toma Necredinciosu nu crede nimic nici daca ii arati. nu crede 95-100 cu a II-a nu crede nimik
|
100 in a 2-a nu prinde nici sa ai un camion in fata care sa sparga vantul, 92 cam in cel mai bun caz.
Vitezele max la cielo pe trepte sunt cam asa: 1- 59-60km/h, 2- 90-92km/h, 3- 140km/h, 4- 172km/h, Pt a schimba "de liniutze" merge cam asa: 1- 55km/h, 2- 85km/h, 3- 135km/h, |
| All times are GMT +2. The time now is 19:44. |
- Copyright 2026 4Tuning