![]() |
Re: Machete in lucru - eddycdk
Quote:
Spor la lucru, eu astept 3ul :-) |
Quote:
3-ul a ramas si ele acolo... din pacate deocamdata astea 4 Golf-uri vor fi gata |
Dacia Logan 1/24.....ce se mai aude....a ramas si ea acasa, nu???
|
Quote:
|
n-am cuvinte.....superbe machetele..superbe
|
2 Attachment(s)
Quote:
cand o sa am timp, am sa va prezint pe celalalt thread si prima realizare pe anul 2011! |
Pauza mare la postari...
Astept poze cu multe machete cand ai timp! |
Domnu' Eddy tot nu mi-ai dat pm cu LSD
|
Quote:
|
acum am vazut postul si da imi amintesc conversatia la un cayenne 1/18 ce pot sa ii fac la motor? :D imi place ce faci tu cu machetele
PS: exista skoda octavia combi 1/18? |
Quote:
|
octavia II
|
Quote:
|
Foarte frumoase golfurile....dar totusi de unde iti achizitionezi jantele? caci sunt wow :O
|
Quote:
|
BBS-urile de unde le ai si cat ai dat pe ele?
|
Quote:
Edit: Si ca il costa cam 100 lei pe set. |
tu ai un aparat cu care slefuiesti kitu? ca eu am febra musculara cat am frecat :(
|
Quote:
ideea este sa incerci sa nu dai foarte mult chit.mai bine mai putin sa slefuiesti si sa adaugi dupaia, decat sa pui mult si sa slefuiesti pana scoti untul ca dupaia nu mai ai nici tragere de inima sa lucrezi :wink: asa ca, ai grija cu proportiile. |
Quote:
daca vrei perfectiune, trebuie sa fie hand-made ;) portiunile care trebuie sa fie drepte le slefuiesc cu smilgher care are pe dedesupt ca un patrat din material tare, pt a ajuta sa iasa perfect drept. folosesc deasemenea diferite pile foarte fine de diverse forme si smilgher de la granulatie 200 pana la 3000... cam atat. sper ca ti-a fost de folos. |
cred ca am sa ma apuc si eu de machete sper sa imi iasa ceva
|
Quote:
daca ai intrebari... iti raspund cu placere. |
posteaza la tutoriale cum construiesti jante pt 1/18 ca cred ca sunt multi interesati
P.S: sa intri pe mess sa vb |
7 Attachment(s)
S-au cam apropiat de sfarsit, in sfarsit :lol: lucrarile la Golf I verde!
Mai trebuie cromata bara fata, retusate chederele, sa-i fac semnalizari fata, o toba finala cromata din aluminiu, tetiere la scaune, cate ceva prin portbagaj, vopsirea unui maner de usa scratch built (l-am pierdut pe cel original) din styrene, stergatoare fata, embleme BBS la celelalte 3 roti... si cam gata. Saptamana asta o sa fie gata! :ciggy: Mai jos poze cu manerul, masina in stadiul actual si cu o toba cu care va trebui sa semnene ce facuta from scratch. |
O sa fie bomba la final ! :shock::yikes:
Ii faci si dunga rosie la grila, nu ? frumos frumos...imi place mult mai ales combinatia de culori. :grin:numere de Viena hehehehehe :grin: |
Quote:
Combinatia si mie mi se pare cea mai potrivita avand in vedere perioada din care provine masina. Nr. da... ma gandeam ca o sa faca senzatie. |
In poza asta, bolturile alea blocheaza usa?Ca nu imi explic altfel gaura aia din podea...Si nici nu prea imi dau seama de la ce putea fi...
|
Quote:
Acolo veneau suruburile care prind caroseria de sasiu si erau puse de sus in jos. Dupa ce am tapitat m-am gandit ca se vede urat cu suruburile acolo si le-am montat din podea in sus, ramanand acele locase. Oricum, cu mocheta peste ele s-ar fi vazut o umflatura deparece aia e parte din caroserie si intra in decupajul interiorului si nu as fi putut sa mai inchid usile. |
de multa vreme asteptam ceva aici.....fara cuvinte bre!
|
Man in sfarsit!! Mai vad ceva nou de la tine, si vreau sa zic ca a meritat asteptarea. Arata super si abia astept sa vad rezultatul final!
Mult spor la treaba! Cu stima, Cristi! |
Golful e pe gustul meu.Felicitari pentru bun gust.
|
11 Attachment(s)
Desi mai am de monat tetierele si bara fata la Golf I pt. a fi complet gata, m-am bucurat ca am pus mana pe un chilipir si m-am apucat de treaba.
A intrat de curand in scena un TT 1/24, luat intr-o stare jalnica. Caroseria s-ar fi dorit probabil sa fie japan style, ceea ce bineinteles nu era pe gustul meu. Asadar am inceput prin demontarea body-ului (era facut din poxilina si pragurile din styrene) dupa care am decapat caroseria. Am astupat gaurile de la eleron, locasele numerelor si manerele usilor cu chit auto. Am elimnat si semnalizarile laterale, deoarece masina o sa fie clean OEM look. Apoi am trecut la sasiu. Deoarece va fi joasa, foarte joasa, am taiat partea fata (unde e motorul) pt a o lipi mai tarziu altfel, in asa fel incat sa nu atinga de pamant. Am pilit suportii de la esapament si am repozitionat finalele, taind in sasiu, deoarece stateau aiurea in comparatie cu caroseria. Am confectionat si 2 tips-uri de aluminiu cromat pt ele din teava de antena. Apoi a urmat interiorul. Nu mi-a placut griul tern asa ca l-am vopsit negru mat. Am decupat inaltatoarele scaunelor, pt a face podeaua neteda si astfel am putut monta mocheta neagra fara defecte. Scaunele, bancheta, frana de mana, volanul si pernitele de la sprijinatorul de picioare de sub bord si consola au fost vopsite maro deschis (culoare ca cea de Porsche) cu Humbrol mat 61. Deoarece nu avea faruri si stopuri, am decis sa ii fac eu. Am facut mai multe modele si pana la urma am ales niste stopuri cu LED, imitatie dupa cele de Carrera GT. Farurile... nu au iesit asa cum imi doream, deci o sa caut un set original. Nu avea nici grila fata si oricum nu imi placea cum arata. Asa ca am facut o grila honeycomb din plasa de aluminiu. La fel o sa aibe si in prizlele de aer ale barii fata, in stilul TT V6, sau mai noile RS-uri. Am renuntat si la proiectoarele fata. Jantele vor fi (ca de obicei) BBS, model LM pe 20 inch (cu inele cromate la care inca lucrez - posibil sa le fac din aluminiu daca gasesc teava). Urmeaza sa ii finalizez detaliile de interior zilele astea, sa dau caroseria cu filler si sa vad cam ce fac pe la motor. Apoi o sa plece catre Romania intr-un pachet cu alte neamuri din grupul VAG pt a fi vopsite cum trebuie. Va tin la curent. Mai jos sunt 2 imagini cu el asa cum arata la inceput si restul in stadiul actual. |
Interesant. Cum se prezinta Humbrol la capitolul pigment? Acopera bine dupa cate straturi?
|
va iesi genul de TT care-mi place.combinatie perfecta.clean OEM look + BBS ...:dribble:
am si eu aceeasi nuanta de portocaliu, doar ca de la Revell. abia astept sa-l vad gata.spor la treaba ! |
Interesant proiectul! Culoarea asta Fresh Metal arata interesant, fara vopsea e parca mai brutala! Astept in curand updateuri si iti doresc spor la lucru si multa inspiratie!
P.S. Te-ai dat pe 1/24, sau e doar o intamplare? Numai bine, Cristi! |
Quote:
Quote:
Quote:
Mersi la fel Cristi! Problema e ca am multe VAG-uri 1/24, desi arata ca cele de 1/18. Succes si tie si celorlalti tuneri! |
Am inteles, mersi. Eu cam injur cand am de dat culori mai deschise (cu tot cu grund trebuie vreo 3-4 straturi, iar daca e vorba de alb...Dumnezeu cu mila), am sa caut si Humbrol.
|
Quote:
|
Fac un inventar si iti dau un mesaj privat, mersi frumos.
|
se anunta ceva frumos aici...
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:38. |
- Copyright 2026 4Tuning