Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sistemul Audio de pe Masina Mea (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea.html)
-   -   Seat Ibiza - Powered by DD (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/9008-seat-ibiza-powered-by-dd.html)

god2me 30-01-06 12:33

Nu sti cat ati vazut dar mie imi sarea cd-ul de la vibratii si ca a venit momentul sa schimb HU-ul ce mi-ati recomanda? Un maxim de 20 milioane.

ReLLaXX 30-01-06 14:21

Nu ai nevoie de 20 de mil. Un Pioneer 8600 este exact ceea ce iti trebuie. Poate chiar mai mult. Si iti raman si bani. :wink:

god2me 10-02-06 23:55

18 Attachment(s)
Intr-un final azi am reusit sa ma ocup de inceperea complexului proces de \"full\" insonorizare al masinii!!!

Pana la urma am sa folosesc substanta de la Dietz care vine sub forma de cutii a un kilogram fiecare

Doamne!!! m-am ingrozit cand am vazut ca interiorul masinii mele incepe sa plece bucata cu bucata in alta incapere... proasta senzatie...

Am reusit sa fac si niste poze...

Care mai suntetzi care ati facut ceva de genul asta la masina???

ReLLaXX 10-02-06 23:58

Mai adaugi ceva pe langa acesta?

god2me 11-02-06 00:01

azi nici macar nu am reusit sa terminam de dat cu primul strat si trebuiesc date 3 :cry: .

Sper sa fie bun... voi ce ziceti?

Mai imi recomanzi si altceva?

ReLLaXX 11-02-06 00:08

1. Acest tip de izolatie e recomandat sistemelor \"usoare\". Reuseste sa lucreze bine pe partea textila sau detasabila a panoului de usa, pe articulatii, cablaje si alte parti mobile care pot sa sune si eventual ca strat suplimentar peste un izolant de tip bituminos, cu sau fara insertie metalica (aluminiu de obicei).

2. Aplicarea cu pensula e o solutie cel putin proasta. Era preferabil de suflat cu pistolul, sub presiune. Dadeai 3 straturi in aceeasi zi, aveai un strat uniform aplicat si sanse mai mari de reusita cu solutia asta.

4. Dupa 3 straturi din pensula o sa faca aprox. 30% din ce face un strat de material bituminos de 2-3mm aplicat direct pe tabla. Acesta ar fi rigidizat mult mai mult suprafetele mari de tabla. Vezi ca si fabricantul masinii a pus cate o bucata pe mijlocul panoului de usa. Vezi cum se comporta acela si vezi cum se comporta pasta de la Dietz dupa aplicare. Si dupa aia imagineaza-ti ce face un izolant cu adevarat bun.

5. Daca vei incerca acum aplicarea unui izolant de tip bituminos, autoadeziv, fie la rece sau cald o sa ai probleme cu aderenta pe substanta deja aplicata. Preferabil era sa ai tabla goala, degresata perfect.

6. Nu vreau sa fiu Gigi Contra pe tema asta.... Dar pentru ce vrei tu sa faci in masina, munca depusa si mai ales cheltuiala sunt cam....degeaba... :roll:

PS: Baietii aia priceputi care lucrau la masina trebuiau sa stie toate astea. Si inainte si dupa ce iti iau banii. Sau nici acum nu au observat ce difuzor ai? :?

NILS_BUCURESTI 11-02-06 00:12

Pare cam subtire... dar poate ca trei straturi or sa mai schimbe datele problemei.
P.S. Si eu am trecut prin asta :roll:

ReLLaXX 11-02-06 00:14

3 straturi din pensula...prefer sa ma abtin. NILS...e un SoloX acolo, nu o jucarie de 12 toli, remember? Crezi ca merge prostit cu pensula? La ce tabla are Seat-ul ala? Hai sa ne revenim....totusi. :?

god2me 11-02-06 00:20

pai ies mai ieftin asa nu zic ca nu ar fi mai bine cu dynamat dar am si eu resursele mele care din pacate au o limita... si oricum e mai bine decat deloc zic eu in definitiv

Este prea groasa substanta pt a fi aplicata cu pistolul... baietii nu fac de capul lor... eu le-am zis sa mergem pe varianta asta, credetzi ca nu ma oftic? dar nu pot sa las masina 5 luni acolo si sa o iau cand e gata... facem si noi cum putem si ce putem ca doar sunt student :)

Multumesc lui rellax pt sfaturile lui si ca ma ajuta mult... de aici reiese ca amplificarea subului se va schimba radical... cel putin asa intentionez!

astept in continuare pari si bune si rele si de carcotasi si etc

am uitat sa zic ca voi pune un pioneer 8600 ca HU

ReLLaXX 11-02-06 00:29

Izolarea completa a masinii dureaza mai putin decat crezi, daca folosesti ce trebuie. Pe tine te interesa sa izolezi in primul rand portbagajul si plafonul. Acolo ai cele mai mari pierderi pe partea de sub. Si sincer, era de 10 ori mai recomandat sa faci jumate bine decat tot slab. Mai ales ca acum o sa-ti fie greu sa imbunatatesti izolatia cu alte materiale.

Exista pistoale cu care se sufla acea substanta. Ca nu au sau nu stiu baietii, e una. Dar eu iti garantez ca se poate. Din experienta. :wink:

Sper sincer sa fie bine. Tinem pumnii....bafta mare!

god2me 11-02-06 00:44

daca va vine sa credeti ca nu am de unde sa cumpar stinger la 1700 Ah

steaua23 11-02-06 01:55

mamaaa ... abia acum realizez ce inseamna insonorizarea unei masini.
super tare proiectul tau, dar cred ca e imposibil sa conduci cu muzica la un volum ridicat.

zA_pRi3$t_EVO 11-02-06 03:48

Guess again ;) Nu mai vezi in oglinzi nimic, dar poti sa tii drept volanul :wink:

NU, adevarul e ca poti, dar destul de greu. Si dupa vreo ora te doare capul...dar asta e numai la unii, eu pot sa stau fara probleme...
AAAA, la testele de bas, frate ! Nu poti la alea ! iti rupe pieptul si te apuca tusitul incontinuu ! E fenomenal!!

ReLLaXX 11-02-06 10:38

In cazul in care ai urechile antrenate mult timp cu presiuni acustice mari e de inteles sa rezisti o anumita perioada de timp. Dar cand stai fara nici o problema mult timp la 140 db + e timpul sa-ti faci probleme. Nu ti-ar strica un mic control. Si crede-ma ca nu e nici o urma de gluma in ceea ce spun. Exista sanse mari ca sub un anumit prag de frecvente sa auzi deja cu atenuari masive, ceea ce te face sa rezisti mult timp. Dar la varsta ta, asta ar trebui sa te puna si pe ganduri.

La peste 130 db este un risc personal pe care si-l asuma fiecare. Dar sanatos nu e. Sa nu crezi ca pierderile de auz apar instant sau se simt instant. Din pacate fara un control periodic e greu sa-ti dai seama. Si ce e mai nasol e ca raul produs urechii nu se repara sub nici o forma.

Apar din ce in ce mai multe sisteme capabile de 130 db +. Atentie mare insa. Una este presiunea atinsa in varfuri pe muzica si alta e ascultarea testelor de bas care produc aproape constant presiuni sonore mari. Si pana la urma, nu cred ca ala e scopul sistemului de sunet.

Sfatul meu a fi sa-ti limitezi expunerile la nivele mari de presiune acustica. Pe cat posibil.

cls21b_EVO 11-02-06 18:31

Trebuie sa ti zic si aici felicitari pt. curajul nebun de a te pune cu Bestia.
Cei care stiu , cunosc :D
Eu am fost cu colegul meu acolo ca sa mai invat ceva...dar am ramas uimit de ce inseamna insonorizare...nu ca nu stiam exact treptele procesului , dar e altceva sa vezi cu ochii tai.
In privinta faptului ca a ales acel material insonorizant...chit ca poate nu se compara cu Dynamat, Caliber sau altele de acest gen , RAU nu poate face...Va fii destul de OK insonorizata masina.
Sa vedem mai departe !! :wink:

All times are GMT +2. The time now is 20:36.

- Copyright 2026 4Tuning