Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   SPL (Presiune Sonora) (https://forum.4tuning.ro/371-spl-presiune-sonora.html)
-   -   dBDrag Racing Romania (https://forum.4tuning.ro/371-spl-presiune-sonora/7931-dbdrag-racing-romania.html)

mer|in 25-10-05 20:11

Vreau si eu un decibel...

Care a fost maximul scos la concurs????

orlando 25-10-05 21:20

145 de decibeli scoshi de un ground zero... :wink:

82Pit 26-10-05 10:03

[tu ai fost cel cu BMW negru ? parca aveai 2 jl ?]

Nu, o dacie argintie. Eram curios...am scos 130 db cu un tub Magnat. Slabut...[/quote]

mer|in 26-10-05 10:22

JL e super tare...

am inteles de la cei care le aduc in RO ca si seria W1 care e cea mai mica serie este super tare... io sincer o sa trec pe la ei sa imi pun./.. nu stiu ce da ...[/img]

mer|in 26-10-05 10:24

145 decibeli...

145 decibeli a scos si 206Sw-ul ala ... ca am fost si io da prea tarziu... si am vazut doar finalul...

p_vio46 26-10-05 11:33

206 sw nu a obtinut decat vreo 141 maxim in sferturi ca in semifinala l-a batut loganul de la vieta cu 138.6
:lol:

mer|in 26-10-05 11:49

GRESIT...

Gesit.. sau nu....

Am vazut pe final de concurs... au mai masurat 1 data... si a scos...145...
...
Din cate stiu eu au gresit TRACK-ul da ...

Iti dai seama ca nu poti saq compari JL cu VIETA

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dani 26-10-05 14:39

Re: GRESIT...

Quote:

Originally Posted by \"mer|in\"
Iti dai seama ca nu poti saq compari JL cu VIETA

De ce nu? De ce esti asa categoric? Ai tu Vieta pe masina si nu se aude cum trebuie sau ai auzit de la un prieten ca ....

Tine cont ca Loganu nu a fost preparat special pentru dbDrag, el a fost facut pentru demo si in plus nici nu era o masina care ar fi putut ajuta la un astfel de concurs fiind in 3 volume si binenteles toata presiunea era in portbagaj unde se aflau subwooferele .... spre deosebire de 206 care era o \"masina deschisa\".

Ca au gresit track-ul sau au gresit pozitionarea cutiei .... asta e au pierdut; asa este in viata pierzi castigi .... concurent te numesti!

Important este ca toata lumea s-a simtit bine si evenimentul a fost bine organizat!!! :D :D :D

p_vio46 26-10-05 15:29

o mica completare la ce a spus dani mai devreme , Loganul de la Vieta,conceput pentru prezentarea de la siab,nici macar nu avea antifonare facuta fata de 206 sw care a fost antifonat si modificat pentru SPL , iar despre 145 db in afara concursului nu conteaza , daca o luam asa si cei cu ground zero din timisoara, cu passatul rosu au obtinut inainte de concurs pe acelasi subwoofer 148db da in afara concursului deci nu se pune. Despre marca Vieta pot spune din experienta ca sunt chiar ok si fac fata cu brio multor marci de renume. Problema e ca la noi nu este mediatizata marca VIeta, insa incet incet vad ca incepe sa se schimbe in binesi aceasta problema

mer|in 26-10-05 15:43

Despre insonorizare... avem o problema...

Senzorul care era pus in masina la masurat era un senzor de vibratii (de presiune) nu un microfon care sa masoare zgomot... e o mica nuanta aici... insonorizarea nu a facut decar sa mai reduca din vibratii deci - nu bine - probabil ca e ceva de invatat aci. Poate nu.

Oricum s-a masurat in afara concursului un BMW negru... cu 2 JL-uri-n spate... a scos 140 decibeli... masina nu era pregatita de concurs... omu a vrut doar sa vada cat duce cu el... si stupoate... mai mult de atat... avea incintele inchise... Cooool nu... deci JL RULES ;) sa vedem VIETA ce poate...

Aveti dreptate ... super concurs... super participanti... public putin asa cum trebe... nu puhoi neavizat si pus pe jmanglit...

dani 26-10-05 18:18

Quote:

Loganul de la Vieta,conceput pentru prezentarea de la siab,nici macar nu avea antifonare facuta
Imi pare rau dar trebuie sa te contrazic, masina este antifonata, chiar este antifonata foarte bine.

Quote:

Despre insonorizare... avem o problema...
Senzorul care era pus in masina la masurat era un senzor de vibratii (de presiune) nu un microfon care sa masoare zgomot... e o mica nuanta aici... insonorizarea nu a facut decar sa mai reduca din vibratii deci - nu bine - probabil ca e ceva de invatat aci
Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic si pe tine, dar din contra antifonarea masinii te ajuta sa castigi in jur de 2-4 db, si cum nu pot sa-ti explic \"cu cuvintele mele\" de ce iata ce au spus altii despre acest lucru:
\" Energy Management
As the SPL produced by the system increases, the surrounding body panels of the vehicle try to expand much like a balloon reacting to an increasing volume of air. Every panel then, has a different energy handling capability or energy resistance. When the subwoofer \"energizes\" or vibrates the car body, instead of moving air, it inhibits the production of additional SPL. In fact, the body panel movement will counteract the
subwoofer, reduce the SPL potential of the system and even produce sympathetic and harmonic distortion.\"

Chiar si asa insonorizata, pe masina Logan se \"misca\" tabla rau de tot pentru ca spre deosebire de BMW sau pejo e mult mai subtire.

Dar nici asta nu cred ca ar fi fost impedimentul major, dupa parerea mea faptul ca presiunea din portbagaj trecea in masina doar prin golul lasat de cele 2 difuri ovale care au fost scoase pentru acest eveniment, acesta a fost cel mai mare impediment.

Cat despre afirmatii de genu' JL rules .... depide din ce punct de vedere privesti.

Din punctul meu de vedere dbDrag rules .... nu de alta dar el a organizat si el a facut regulamentu' (l-a tradus, dar oricum)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

p_vio46 26-10-05 19:24

probabil aveti dreptate da cel putin mie mi s-a parut ca nu e antifonata. Am vazut antifonarea la passatul din timisoara si la alte masini si se simtea ca sunt antifonate adica daca \"ciocaneai\" in tabla nu suna a gol; eu am stat, impreuna cu un prieten pe portbagajul Loganului cand l-a batut pe \"206sw\" si in finala cu \"206 normal\" cand din pacate a luat bataie; inainte sa ma sui pe portbagaj am ciocanit in tabla Loganului si a sunat cam a gol, din aceasta cauza am zis ca nu e antifonata,insa recunosc ca nu l-am intrebat pe cel de la Vieta, oricum nu asta e important important este ca lumea care a venit s-a simtit bine si a iesit un spectacol frumos. Sper ca data viitoare sa fie si mai reusit si sa fie mai multi participanti. In incheiere rog toti participantii si spectatorii care au venit la db drag sa faca putina publicitate la \"db drag\" data viitoare, MACAR INTRE PRIETENI, daca nu se poate mai mult.

tng 26-10-05 21:08

Am inteles ca s-a atins 145 decibeli in peugeot 206 sw
Puneti si voi poze cu masina si sonorizarea va rog
Si cei care s-au mai apropiat de 140db .. :roll:

ReLLaXX 26-10-05 21:17

Eh...multi s-au mai apropiat de 140. Ford Fiesta (Craiova) - 139,1 db, Peugeot 206 (Cluj) - 139,7 db, BMW seria 3 (Oradea - GAJ'ul) a sarit de 140... si mai sunt si altii. Putina rabdare ca apar rezultatele complete si pozele. :wink:

gaju 27-10-05 08:32

Re:

POZE:
https://www.4tuning.ro/gal/thumbnails...p&cat=0&page=2

All times are GMT +2. The time now is 21:17.

- Copyright 2026 4Tuning