Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   Vacante de neuitat! (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/7558-vacante-neuitat.html)

lascarica 29-05-07 17:11

Re: Vacante de neuitat!

2 Attachment(s)
Multumesc andrei;...va invit la...meditatie in verde:D..alaturi de un barbos plin de-ntelepciune:oops:
*(seara undeva pe malul dunarii)

lascarica 12-07-07 03:23

5 Attachment(s)
Eh,vad ca nu prea va omorati cu pozele-n vacanta:D...Primele-s din Crai...nori si seara la foc.
Poza cu MacLeod in timp ce efectueaza incarcarea ...nu-i din vacantza...adevarat8) ..dar stiti prea bine ca la asta-i musai ca bautu' fulgericului sa se faca la inaltime...si cum este penurie de castele si dealuri scotiene prin zona...merge din cand in cand si p-un bloc d-asta comunist:D

lascarica 29-08-07 07:18

7 Attachment(s)
...spre oravita, am facut cateva pauze de indreptat coloana:lol:

lascarica 01-09-07 17:56

5 Attachment(s)
litoral sfarsit de august...

PYT 01-09-07 18:03

1 Attachment(s)
f tari peisajele... asta unde vine mai exact?

lascarica 06-09-07 15:12

Pe malul sarbesc sau pe ostrov....nu mai tin minte exact, ma uit pe gps sa recapitulez destul de desele opriri...nu numai pt poze ci si pur si simplu pt admirat...:)
...Muuuulta istorie acolo...multa istorie data la schimb pe electricitate si modernitate:(..acolo nu era numai istoria noastra ca neam,ci fragmente din arta si cultura intregii civilizatii antice,din persia pana la teritoriile celtilor:(...mare blasfemie cu ada-kaleh...:cry: ...am si niste poze de acolo din anii '50,dar evident ca sunt pe hartie si ...asa cum se faceau atunci...erau toate la locul lor...chiar si dupa interventiile otomanilor...ei nu au batjocorit isoria locurilor cum am facut noi...doar au incercat sa-si aduca aportul,sa-si lase si ei semnatura acolo...Numai noi am fost cei ce am crezut ca avem dreptul sa ne lasam semnatura capitala pe o hartie criminala,dupa care a venit distrugerea:(

aleks 11-09-07 15:57

nu-s ontopic dar scriu ca sa-l completez pe lascarica
s-a facut acum vreo 2 ani un documentar pe tvr despre ada kaleh si intr-adevar, a fost genocid cultural ce a fost acolo

Ada Kaleh (din limba turcă Ada Kale, īnsemnānd Insula Fortăreaţă) este o insulă pe Dunăre scufundată odată cu construirea hidreocentralei Porţile de Fier. Insula se găsea la circa 3 km īn aval de Orşova şi avea o dimensiune de circa 1,7km lungime şi circa 500m lăţime.

[modifică] Istoric

Insula a fost locuită īncă din antichitate. Herodot amintea de Cyraunis, despre care scrie că lungimea insulei este de 200 de stadii, īngustă, plină de măslini şi de viţă sălbatică. Prima atestare documentară este un raport al Cavalerilor Teutoni din 22 februarie 1430, despre fortificaţiile bănăţene, care vorbeşte despre insula Saan cu 216 oameni. Numele ei s-a schimbat de-a lungul timpului, īnsă de la 1430 devine cunoscută ca Ada Kaleh.
Uitată la Congresul de pace de la Berlin (1878), insula Ada-Kaleh a rămas posesiune turcă pānă īn anul 1918, cānd a devenit teritoriu romānesc.
Īnaintea creerii lacului de acumulare de la Porţile de Fier, principalele obiective istorice de pe insulă au fost demolate şi reclădite īn aval, pe insula Simian.

lascarica 03-10-07 15:35

10 Attachment(s)
Multumesc aleks...de fapt ar trebui sa-ti multumeasca aceia pe care i-ai mai ajutat si tu sa iasa din ignoranta;)

Cateva poze si o scurta secventa filmata cu o camera foto,din microvacanta prin nord de retezat,si ceva imagini de la evenimentul "nopti albe"...probabil ca mai sunt pe forum insa eu nu le-am gasit,asa ca...decat topic dedicat,mai bine le pun aici,nefiind realizari ci doar marturii de la eveniment:)

lascarica 14-02-08 12:59

Tot felul de topicuri unul mai pueril ca altul (ca sa folosesc un limbaj ..diplomat) in ultimul timp pe sectiunea asta,insa aici nu mai zice nimeni nimic?! ...sau deja orice poza de vacanta o postati direct la "artistice" pe sectiunea foto?:lol:

Strainger 17-02-08 11:55

4 Attachment(s)
Something of Turkey

aleks 18-02-08 10:28

postul de sus, mutat de pe fotografii artistice...

Strainger 24-02-08 17:17

4 Attachment(s)
Something of Turkey part II

lascarica 01-03-08 02:40

Superba locatia statiunii din imaginea nr3....:)...cum se numeste?(scuza-mi ignoranta,din pacate n-am facut vacante pe acolo:()

lascarica 27-05-08 17:53

1 Attachment(s)
Zapada de sfarsit de Mai in bucegi...;)

22VIN 28-05-08 13:25

2 Attachment(s)
prima croatia si a doua malta
tarile mele preferate:P
bine poze misto sunt prea multe da nu stau sa uploadez atatea

All times are GMT +2. The time now is 11:15.

- Copyright 2026 4Tuning