![]() |
Re: Matiz din Satu Mare
Quote:
Quote:
Ai zis tu de exemplu la un motor de 1,3, dar nu uita ca Matizul are 0,8 litri si mai ales in jur de 60 CP, nu poti sa-i aduci mai mult de 10% prin flash tuning (procentul de 10% POATE il atingi la masinile diesel, in nici un caz la un benzinar sub un litru), iar la 60 CP poti sa pui tu si evacuare cu aspirator ca tot nu castigi 7-8 cp... Cat despre Ford, deja vorbim de motoare peste 1.4, acolo sunt alte puteri si implicit alte cresteri....nu vorbim in general, ci vorbim despre un Matiz de 800 cmc! Nu e vorba ca ma deranjeaza afirmatiile tale sau ca imi place sa ma contrazic cu tine, dar nu-i mai da sperante omului degeaba! Pentru o crestere de 12-13 CP (adica mai mult cu 20%) la Matiz trebuie sa faci mult mai mult de atat! |
Mersi :D
Da ce anume crezi ca pot face??/ ziceai tu de chitul acela ........:D |
Acuma serios nu stiu ce sa mai cred..nu vreau sa cheltuiesc o avere ,doar o mica imbunatatire la motor ,stiti ce am pana acuma,ce sa fac???Bujii sport??
|
eu nu m-am referit implicit la Matiz;la un motor de 60 cp prin Flash se catiga 10% putere si 15% cuplu;adika cca5-6 cp iar din evacuare +admisie cca 6-7;acum nu stiu sigur daca regula asta se aplica la Matiz numai ca tu mi-ai zis ca admisia+evacuare nu pot da 7-8 cp;
|
1 Attachment(s)
...........................................
|
tot nu vreti sa intelegeti ca din filtru sport tobe traseu etc nu castigi nimic nici un hamster in plus doar un sunet ! atat nimic mai mult !! face odata un test sa priceapa toata lumea cumparati cele mai performante filtre, tobe si bagati masina pe dino ...
|
Pai admisia si evacuarea POT DA 7-8 CP in conditiile prezentate de tine, dar NU LA MATIZ!
La Matiz nu ai cum sa obtii o crestere atat de semnificativa doar prin lustruirea galeriei si inlocuirea admisiei (spun "semnificativa" pentru ca 7-8 CP la un Matiz ar insemna ceva, dupa parerea mea chiar imbunatatirea duratei 0-100 km/h cu cel putin o secunda, iar viteza maxima poate creste chiar si cu 10 km/h). Insa sa fim realisti: din evacuare si admisie la Matiz nu poti obtine mai mult de 2-3 CP! Iar chip-tuningul iti poate aduce in cel mai bun caz inca 3-4 CP. Cat despre faptul ca "nu te-ai referit implicit la Matiz"...pai uite ca raspunsurile noastre au rolul de a informa un posesor de Matiz, nu de a dezbate problema "CTF"-ului (chip-toba-filtru) in general...hai sa ne limitam la a discuta strict despre Matiz, daca vrem sa fim de folos! @spark88: daca vrei strict o imbunatatire a componentelor si nu un spor de putere, incearca urmatoarele: -bujii NGK - gamele superioare: Iridium etc. -fise Tesla (se zice ca alea siliconice sunt mai bune, cu siguranta sunt foarte cautate) -fa un tratament Duralube la motor, iar apoi pune ulei sintetic (inainte de Duralube poti sa faci si un "motor flush" ca sa-l cureti bine) -curata injectoarele -daca vrei sa-ti schimbi ambreiajul, pune un Valeo Sport complet -la frane poti sa pui discuri ATE sau Brembo, placute Ferodo (si pe spate saboti Ferodo), lichid de frana mai bun + aerisire corecta Daca vrei si imbunatatiri, cauta un traseu K&N cum a zis si catarsis (sau RaidHP cum am zis eu) impreuna cu filtru de firma cu/fara intretinere, iar apoi lustruieste galeria de evacuare (singur sau cu ajutor), elimina catalizatorul, mareste diametrul evacuarii pe toata lungimea lui, renunta si la "acceleratorul de gaze" si monteaza o finala performance ;) @teroarea: noi nu vorbim de toba finala pe traseu stock, nici de filtru de aer legat pe traseu de cauciuc...astea intr-adevar sunt "frectie la picior de lemn"! Lustruirea galeriei si inlocuirea traseului de admisie cu unul direct fac parte din alta categorie! |
Sau "ciobestei" chiloasa cu 1-2 mm si o sa castigi cativa caluti :) dar sa nu crezi k nu o sa aibe consecinte asupra motorului si pistoanelor. E totusi ce-a mai eftina solutie si (zic yo) se merita. Spun asta pt k am avut la fosta mea dacie (break 1986) si intradevar, se cunostea. Acum ramane la decizia ta...
|
Da, asa e, mi-a spus un prieten ca si-a luat din chiuloasa la un Tico aprox. 1,2 mm, dupa ce a dat-o in bara cu 2 mm (alta chiuloasa, evident)...iar la 1.2 mm chiar se simte diferenta, am testat-o cu propria talpa (fiind si eu posesor de Tico) - cuplu mai puternic, demaraj mai bun in treptele superioare, iar cea mai semnificativa imbunatatire se simtea la turatii mari.
Am dat exemplu cu Tico pentru ca e vorba de aceeasi capacitate ca si la Matiz, adica 800 cmc...si cred ca n-ar trebui luat din chiuloasa mai mult de 1,5 mm. |
Evident k nu trebuie luat prea mult la motoarele mici ca deh, cat poate sa duca si ele. Eu am dat exemplu la fosta Dacie si posibil (poate prin primavara) la motorul actual de pe Cielo.
|
Sata stai ca nu inteleg.:oops: ce e aia chiloasa??Cum adica s-o ciobesc????
|
:) chiuloasa e aia in care intra bujiile , care se afla pe blocul motor ;"s-o ciobesti" , adika sa o alezezi la strung;daca iei prea mult din ea e posibil sa apara detonatii;adika compresia este prea mare;
|
ai grija de matiz...e soper;) spor la tunat pe viitor
|
Mersi mult :D sper sa va placa in continuare modificarile aduse la masina8)
|
;) Daca totul merge bine cu vopsitul atunci maine va arat poze cu capota montata pe masina:D
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:28. |
- Copyright 2026 4Tuning