![]() |
Re: Machete in lucru - timitza09
5 Attachment(s)
Quote:
Pai ce culoare sa pun , alb boreal ! Sa imi urezi succes, aceasta va fi prima macheta vopsita de mine intr-o cabina profesionala de vopsit cu tot cu cuptor . Abia astept sa vad ce iese 8) Si ca sa lamuresc mai bine , Miami Vice Ferrari Testarossa -> |
O culoare foarte potrivita pe modelul asta!
Mult spor Tim! |
2 Attachment(s)
Continuam cu jantele !
Vechile jante aratau oribil , erau pline de un crom sters si ieftin , tipic machetelor Bb din aceasta generatie. Am hotarat ca nu raman asa. Dupa curatarea totala am aplicat un primer foarte fin apoi silver chrome Tamiya Mini X (ciudata vopsea, greu de aplicat fara urme , nu o recomand incepatorilor :rolleyes2 ) . In fine , a rezultat - > 8) |
Acum arata a jante!
|
6 Attachment(s)
Iata-ne ajunsi si la capitolul vopsea, partea care iti da fiori cand te gandesti ca trebuie sa o faci afara , in frig !
In 90% din cazuri , vopsirile facute afara iarna sunt proaste, coaja de portocala predomina iar imperfectiunile sub vopsea sunt in largul lor. Dupa ce am reusit sa stric macheta odata :lol: , am spalat totul foarte bine in nitro diluant si m'am framantat zi si noapte care sa fie metoda vopsirii iarna ,afara in frig?! Dupa ce m'am documentat singur am descoperit metoda. Este una lunga, anevoioasa dar are si o parte buna , nu te certi cu vecinii . Am aplica primer-ul , mi'a iesit exact textura dorita, mici retusuri au mai fost facute apoi . Inainte sa aplic primer-ul m'am uitat pe la motor cum am obiceiul ! Era ceva ieftin de tip lego :lol: ! A urmat detalierea...better ! Dupa anul nou , urmeaza vopsirea ! ;) |
De nota 10 pana aici!
|
Timitza iti spun cu mana pe inima ca esti meserias rau :-) ai o atentie la detalii uluitoare chiar astept sa vad finalul acestui proiect :-)
Ps. Golful acela ce mai face? :D |
Nu toata lumea are atentia ta la detalii.Multi, dupa indepartarea vopselei ar fi constatat ca nu mai aveau gravura aceea "Ferrari" de sub luneta...tu inca o ai si e foarte bine
Imi place ca ai rabdare si manuta fina. Pe mine mai cucerit inca de la 300SL decapotabil :D Spor in continuare si sa vedem ce iese ;) |
Salut , baieti
Ma bucur ca va placut pana aici ;) ! (Costi, Teo , Mihai ) Zilele astea urmeaza vopsirea si montarea caroseriei . Ma grabesc putin , mai am si ecuatii de facut in vacanta :lol: |
4 Attachment(s)
Gata cu functiile , revenim la machete :lol:
Aseara am terminat de vopsit Testarossa ! Maine ,dupa masa de duminica in familie sper sa fie gata, cu chedere trasate si tot ce trebuie. Aviz amatorilor , albul si negrul sunt cele mai grele culori de aplicat. Pe alb se observa orice , absolut orice iar pe negru la fel , doar ca este mult mai stresant . Astept parerile voastre ;) |
A iesit exact cum ma asteptam :-) impecabila si subscriu la ce ai spus in legatura cu albul mai ales alb mat e nenorocit :shock: ...
Ps. cate straturi de lac ai dat?(daca ai dat) |
Sincer sa fiu nu am aplicat lac.
Conteaza sa intelegi tu vopseaua si sa stii cat sa pulverizezi ca sa ramana suprafata lucioasa. Ai impresia ca ai gazat zona , dar dupa cateva secunde va ramane extrem de lucios, la limita sa curga . Doar ca e riscanta metoda. Poti strica foarte rau macheta . Eu personal , chiar si in cazul de fata am vopsit mai gazat pana cand a ramas lucioasa suprafata dar luciu fin , nu din vopseaua groasa, daca intelegi ce spun. Incearca pe niste epave si in primul rand straduiestete sa intelegi vopseaua ! Trebuie sa faci multe teste, asta e :x . Spor si multumesc de apreciere, Teo ! |
Eu vreau sa folosesc lacul nu numai pentru a da luciu ci pentru a proteja vopseaua... mi se intampla sa sara vopseaua mai ales pe margini si ma enerveaza la culme asta :sad:
|
Muuult prea bine Tim...abia astept sa o vad imbracata!!!
|
Harnic si minutios ca de obicei, dar vrem poze cu finalul sper sa nu ne lasi ca la renault 12 cabrio sa asteptam degeaba. Felicitari.
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:04. |
- Copyright 2026 4Tuning