![]() |
Re: Benzina sau Motorina?
Quote:
|
Eu am facut o comparatie intre 1.9 tdi 131 cp si 1.8T 150cp pentru ca le-am condus si mi-am facut o parere .... daca vreti sa ma contraziceti , cel mai bine ar fi sa experimentati pe pielea voastra . Nu am favorizat dieselul aiurea pt. ca nici mie nu mi-a placut la inceput si nici acuma nu imi place mai mult ca benzina , dar , dupa ce am condus mai multe dieseluri si benzinare am devenit mai mult neutru din punctul asta de vedere . Un lucru care vreau sa il mai zic e ca audi 1.9 tdi avea 160.000 km si passatul 1.8T avea vreo 180.000..deci dieselul era inca tinerel da benzinaru saracu...cred ca ii lipseau vreo 20-30 cp si nu era defect motoru pt. ca am condus si benzinare noi cu 15.000 km si benzinare cu peste 100.000 km cu aceeasi motorizare si cai ! si pot sa zic ca e o diferenta destul de mare...motorul cel nou trage lejer pana in 6500 rpm pe cand un benzinar batran mai mult urla dupa 5000 si nu mai trage deloc . Daca va plac turatiile si demarajul va recomand benzinare sub 100.000 km daca is cu 4 pistoane ( motoarele pe benzina de la 6 pistoane in sus is mult mai durabile , mai ales in V ) . Nu degeaba e mai scumpa intretinerea la diesel .
|
la motorina nu imi place trancanitul neeuniform, fumul gros scos la o apasare sanatoasa de acceleratie si vibratiile oarecum mari.
+daca dai de o motorina "mesterita" merge ca toti dracii, pe cand la benzina de 88(datorita botezului cu apa din belsug) nu prea face mare deranj. votat benzina. |
sunt putin offtopic.. deci benzina e mult mai avantajoasa.. dar daca e sa o luam asa notorul electric e cel mai tare :)
|
Quote:
|
e o discutie foarte complexa si interesanta cu motoarele electrice, aveti dreptate, insa daca vreti sa faceti un topic separat pentru asta ar fi tare bine, ca sa nu bruiem discutia de aici :)
|
Nu va pot contrazice eu sunt un copil ,voi aveti uni dintre voi carnet de ani de zile eu am deabea 15 ani si sunt mort dupa masini mai ales Mercedes .Imi place foarte mult viteza daca as ,alege dintre motorina si benzina as alege benzina pentru ca ar fuge mai tare ,mult mai tare dar din punct financiar deocamdata nu ma, gadesc la chestia asta pentru ca nustiu cum e cu salariu si sa platesti gaze,intretinere etc. .
|
santem in anul 2008 si nu mai poti zice ca benzina e mai tare ca motorina ... lemans o arata si acuma si WTCC ----> http://www.sport365.ro/WTCC_Yvan_Mul...la-n71524.html
e greu sa ne obisnuim dar asta e . |
Quote:
Dieselul are sansa in varianta turbo vs benzina aspirat, asa poate fi chiar mai performant, dar turbo-diesel vs turbo-benzina nici o sansa. |
GTR are dreptate motorina nare nicio sansa sa faca benzina .
|
Quote:
|
Quote:
|
daca va uitati bine la WTCC este pe undeva si seat leon TFSI...si e printre ultimii .
|
Quote:
Quote:
Acum un pic mai serios, in principiu dieselul are eficienta mai mare in privinta arderii acesteia, mai ales calitatea si temperatura admisa, asta fiind undeval 15-20% mai buna decat in cazul benzinei (in functie de octan si cetan). Din cauza ca motorul merge cu autoaprindere si nu cu scantee trebue sa aiba compresie mare, de asta are si cumplu mai mare decat un benzinar. Dar in conditii normale de mers nu poate sa consume mai putin decat 20 pana la max 30% decat una pe benzina (luand un consum mix). In schim ca sa poate face 7-8000 rot/min o sa coste 3-4 ori decat una pe benzina, din cauza compresiei = costul materialelor necesare ca sa suporte. Ca sa cresti puterea la un diesel e usor, pana la 100-120 cai / litru, dar de acolo costurile se ridica logaritmic, deci pentru inca putin ori faci sacrifici mari ori modificari substantiale si costuri extreme...(ori un motor nou de la 0, ori turbina intra peste 3500-4000 camd limitatorul e la 5000...imposibil de folosit) Quote:
Are 250 cai si 260Nm...11.1:1 e compresia...ce zici ce turbina au pus...mai mult de joaca e acolo ca e foarte mult restricti... |
si-a luat un vecin un mondeo 2001 2.5i v6 170 cp....trage de rupe da consuma 11-12 inafara si 18-20 in oras..pai ala e consum ? ...pai nici nu stau sa ma gandesc la intretinerea unui 2.5 tdi 180 cp care consuma 10 litri mixt si merge si ala de rupe + cuplu care e dublu . La motoare mici mai e discutabila fiabilitatea da la motoare mari deja iesi mult mai bine cu dieselul si daca faci numa 15.000 km pe an .
Am vazut pe aici pe undeva ca se lanseaza ceva audi a4 concept e cu motor de 2.0 motorina si 120 cp...consum mixt 4 litri si face suta in 10.5 sec si atinge 208 km la ora ...ce iti trebe mai mult ? |
| All times are GMT +2. The time now is 23:16. |
- Copyright 2026 4Tuning