![]() |
Re: Tuning Motor Ford
nu, alta :-P, oricum aia 6CP sigur nu se "transfera" toti...
oricum va trebui demontat motorul meu vechi k merge cam tremurat, ciudat etc..si le combin, scopul final este turbarea lui la dublu :) |
Si eu am vrut sa-l turbez, dar costa prea mult pistoanele si nu mai vorbesc de turbari care, ca si pistoanele, este mai mult decat esential sa fie noi... deci o alta avere + multe alte procarii scumpe necesare turbarii.
Facusem eu la un moment dat un calcul aproximativ si depaseam lejer 5000 euro pentru turbare + alte cateva mii ca sa pui caii pe sosea. |
cam din cauza asta s-a inventat stage 1,2, etc....
|
Codrin, stii cam care este cresterea in putere de la stagiu la stagiu?
|
si uite cum voi aruncati banii pe Jam, pt galerii cu 3 carburi, 3 carburi, axe sport, segemtni, supape din SUA etc...:-P knd de fapt turbarea knd ai omu' potrivit la locu' potrivit nu ajunge nici macar la 1.000Euro, iar pistoane..credeti-ma k de 2.3 voi face colectie..doar din placerea de a le schimba(dupa ce se distrug, topesc :lol: ), k bani de forjate n-am...:oops: :(
-big intercooler..ce deja este cika + modifcari pt duble intrari/iesiri -2 turbine noi sau S/H carbul neaparat va fi pus la punct cu kit de reparatie, poate l-ash si schimba cu unul mai mare dk se poate quadri-corp, dk pot sa-l "lipesc" -tubulatura Al, am si mester..traie/sudeaza/confectioneaza multe dar dureaza..k face la preturi minime de nimic...si knd are timp pt pasionati, pe langa lucrarile lui, oricum nu k m-ash grabi la lipsa de cash in care ma aflu datorita unor prieteni binevoitori..:( -galerii refacute(serpisori pana la turbo) + downpipes, evacuiari duble din INOX separate stanga/dreapta am deja de la Consul, mai trebuie 2 finale TARI :twisted: -set garnituri + segmenti complet -radiator mare este de pe Granada 2.3 114Cp sau confectionat/modificat unul de Al -ventilatoare electrice am cu carcasa de la sierra DOHC cum are si codrin cel mai nasol..e k mi-as fi dorit un 2.8, de care am si gasit..la cheie..dar masina e prea scumpa cu totul..20 bulioane :( ce mai trebuie...vom vedea...pasiunea sa fie tot acolo si se rezolva incet-incet..:-P |
Quote:
la ce spui tu florine, nu cred ca ai sa trantesti 2 turbine si...gata, zapacesti tot. parca tot mai trebuie un ax decent, un carb special ptr. turbo, o pompa de ulei cu debit marit, radiator de ulei... si ce mai cere turbina |
mda... si mie mi se pare utopic ce spune Florin.
1. radiatorul stoc nu va face fata 2. fara pompa de ulei puternica nici nu se pune problema sa te apuci de treaba 3. pistoanele vor ceda mai repede decat poti tu sa bucatesti si rebucatesti motorul 4. turbinele SH sunt o varianta care nu ar trebui luata in calcul 5. numai carburatorul te costa cateva sute de euro bune 6. axul cu came stoc pe o masina cu 2 turbine este o gluma 7. bielele, ca si pistoanele, nu cred ca vor rezista 8. pana ce si suruburile de prindere a bielelor pe vibrochen si ale chiulaselor trebuie sa fie rezistente la noile forte 9. pompa de benzina trebuie schimbata cu una electrica mai puternica 10. sistemul de aprindere trebuie sa fie performant - 400 euro cu putin noroc 11. cardan rezistent... 12. bucsaraie noua pentru toata masina... etc etc etc etc Asadar, bolizi de sute de cai nu cred ca se pot face cu 1000 euro... |
4 Attachment(s)
utopic sau nu revin cu aceleasi informatii ce le tot postez de 2 ani incoa' ;)
vedeti carb pt TURBO? vedeti Intercooler? vedeti radiator de ulei? vedeti pistoane? vedeti axa cu came? cedeti decomprimare motor?(2.3 are compresie 8.75 cred..good for turbo) si culmeaaa da' merge 8) asta e OLD SCHOOL TURBO, bineinteles nu e la fel de performant, si tot ce a-ti spus mai sus ar TREBUI..da' nu imperativ necesar so..let's have a look :arrow: 180CP din 108, k STAGE I e OK..STAGE 2 era 205Cp si STage III la ZAKSPEED TURBO era 225Cp parca..dk retin bine din ce-am citit acum vreo 3 ani pe un site |
Quote:
pilotii si altii mi-au zis k se poate...insa pt mine tot proiectul sta in aceasta chestiune..initial am zis k pun 3 carburi de R5 GTT(galeria de admisie mi-o modifica tot nenea sudorul in Al..care face de toate :lol:), dar la 500Euroi toate 3..ma las pagubas... stiu k e o nebunie..dar s-ar putea sa mearga..initial poate doar cu o turbina de proba, apoi trecem la stage BI. |
e posibil ca reactia carbului sa depinda de vacumul legat la admisie si cand reactia e violenta la admisie si carbul reactioneaza ca atare...cred
|
si eu tot pe principiul vacuumului ma gandesc k e treaba..pacat k nu sunt informatii detaliate la indemana pi webu' asta :lol:
o schema de TURBARE n-ar strica :-P stiu k am vazut ceva pliante online cu 2.3/2.8 Turbo acum cativa ani, tre' sa mai sap...ZAKSPEED e o firma tare...nush insa cine mai turba Forduri inainte de anii '90 :rolleyes2 :???: |
ca idee de incurajare, am vazut un kit turbo ford insa nu avea carb, deci daca era kit trebuia sa fie completa sa ca rezulta folosirea carbului original.
|
6 Attachment(s)
pai la fel cum se vede si in paginile puse de mine mai sus, kitul e insirat complet..si in poza no carb:D
am gasit azi nopapte ceva interesant...si va arat si voua...2.8 STROKED ENGINE to 3.5 :twisted: si tot acolo in poza 6 la punctul 6 este un raspuns la urmatoarea afirmatie a lui Silencer >>> Quote:
P.S. ce mi se pare mie aiurea la modificarile de mai sus...e faptul k motorul e pe injectie..eu din cate imi aduc aminte, am citit tot articolul din cele 6 pagini si nu vad cum injectia mareste amestecul pt acest "nou" motor :???: :shock: iara acelasi "ceva" cu care sunt in ceatza..mama ei de ALIMENTARE, fie ea pe carb or perfuzie :evil: :x :evil: :x |
ce bine e knd reiei din knd in knd cate un topic interesant :lol:
Quote:
2. No Comment :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: 2 much fun..ma pish pe mine...sorry codrine...sper k s-a rezolvat...:rolleyes2 |
s-a rezolvat cu o gaura de 200 euro in bugetul meu....arsi aruncati pe geam rupti si arsi din nou
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:36. |
- Copyright 2026 4Tuning