![]() |
re: C20XE vs. K20 vs. VR6 vs. GTI ABF vs. B16A2
Quote:
Vreau sa vad alte motoare stock aspirate din orice an ar fi ele de 1.6l cu 158-186CP pe care l-a facut Honda in 1991 si motoare stock aspirate din orice an de 2.0l 237-250CP pe care Honda le-a facut din 1999. Nici macar renumitul motorul turbo de 2.0 de Opel (C20LET) nu are cai cat are un aspirat de Honda de 2.0. Asa ca ce naiba tot laudam motoarele alea de GM!? |
Quote:
eu nu laud nimic,vad ca tu iei honda in brate ;) ce ma distreaza disperarea cu care va sustineti parerile despre motoarele x sau y....:):):):) |
Quote:
Si normal ca iau Honda in brate, ca ce au facut aia acum 20 de ani pe niste masini "de masa" nu a mai facut nimeni, doar Ferrari, divizia M de la BMW, Lamborghini, RS de la AUDI au mai scos motoare aspirate atat de performante. Si cand le-au facut, de ce branduri vorbim si la ce preturi ? |
Quote:
doar ca ma distreqaza teribil anumite ''treburi'' ;) capacitatea difera,puterile sunt aproximaticv aceleasi ;) |
E, inteleg unde se bate, ca C20XEbate un B16A2 de exemplu, pt. ca au aceeasi putere. Este un pic eronata comparatia, conteaza si capacitatea aia cilindrica, sunt totusi 400 cc diferenta. Asa sunt sigur ca un moto B16A2 de 160 CP bate oricand un motor de 1.0 de 180 CP (motor de motocicleta de exemplu). Nu conteaza numai caii putere, este totusi o diferenta de cuplu semnificativa care la Honda este compansata prin turatie, normal, dar nu este neaaparat de ajuns.
Cam aceeasi situatie este si cu VR6 ala, care oricum nu face fata unui Honda 2.0 F20C de exemplu. Trebuie sa realizam ca cea facut Honda este un record neegalat nici de ei ulterior, motoare de capacitate mica, cu putere litrica foarte mare >100CP/L si care sa mai reziste si 200-300 de mii de km fara interventii, este o mare realizare. Culmea este ca motoarele B16 stock accepta si rezista la montarea un mic kitt turbo care ridica motorul la ~230 CP (safe!) fara a avea probleme si fara a se umbla la interne. Normal ca nu mai tine 200 k in configuratia asta dar cei care au facut asta sustin ca motoarele (care nu erau noi) trec si de 50 k de km in configuratia de mai sus, in functie si de utilizare. Daca se schimba si interne performantele unt uimitoare, peste 400 CP safe, foarte mult pentru un motor de 1.6. De-asta imi plac motoarele Honda. :P Pacat nu normele astea de 2 bani, asteptam sa vem ce motoare sport or sa scoata pentru Europa, se aude de un 1.6 turbo ~ 200 CP, asta este.... |
Quote:
pana una alta astept raspuns la provocarea mea ptr marutzu ;) eu nu mizez numai pe puterea si cuplul motorului,ci si pe greutatea scazuta a masinii. e foarte posibil sa ma bata rau de tot,totusi incerc,distractie sa fie ;) |
Quote:
|
Quote:
daca nu se poate,ne dam si intr-un cadru mai putin legal ;) eu inca astept un raspuns la invitatia mea |
Quote:
|
Quote:
eu nu prea am inteles ce vrei sa zici cu c20xe?celelalte sunt cumva generatie 2010?fiecare cu ce ii place sau cu ce are...iti dai seama daca nu ai c20xe inseamna ca e un motor de ***......si ce ai tu e generatie 2020 si bate tot.... |
Quote:
si corsa c20xe a lui BAS a batut e 46 m3.....cand era la fostul propietar... |
Quote:
cel mai tare post de pana acum :D:D:D:D...foarte tare reply.... |
Quote:
ai dreptate dar au fost in stare sa le faca doar o data.....ce model honda se mai bate acum cu vw sau opel? |
Quote:
|
Voi ma obligati sami pun motoru pe o caroserie de 600kg cu atatea discutii eu vreau si fiabilitate nu doar sa ma dau ca nu ma dau decat de cateva ori si restul zilei ma plimb cu ea cami place mult masina asta nu sint maniac ca unii dintre voi ca daca as vrea so tin doar de curse as lasao cheala si as ajunge la 800 de kg cu asta dar vreau sa arate si bine masina nu sa sbarnaie toate tablele prin ea si sa imi intre nisip in ochi asa ca .......;)bafta voua cu ale voastre
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:36. |
- Copyright 2026 4Tuning