Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Oltcit vs. Dacia (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2368-oltcit-vs-dacia.html)

bbeu 13-01-05 14:54

Quote:

Cred ca nu ai vazut nici o Dacie ai vazut doar cazane.
Dacia e mult superioara.
Dadca a observat cineva ca la 100-110km/h avea Oltcitul un suierat de pinioane groaznic, pe mine ma durea capul si ma lua greata.
Raspunsul il regasesti in afirmatia ta: ai mers cu un cazan :wink:

Quote:

Montarea unor anvelope de 185/60/13 au dus la rasturnarea unui 12trs nou de catre un prieten al meu, la 60-70km/h.
Axel 12 trs cu roti belgiene de aliaj are roti de 165/65/13,5 ne spui de unde iei anvelope?
Au luat foc nu din cauza neschibarii ci pt ca constructiv nu aveau coliere.
Mi se pare si normal atata timp cat s-au pastrat jantele originale - pune si tu un cauciuc de 185 pe janta pentru 145 si vezi ce forma are si dupa aceea mai vorbim :twisted: Cat despre cauciucuri pe 13,5 nu te-ai prins: eu ii explicam tipului ca se pot pune si cauciucuri mai late si inca din fabrica :wink:
Quote:

Delco e o mare problema daca ploua torential fara balti poti avea surprize, nu vorbim de cratere cu apa alea sunt fatale.
Am masina de 3 ani anul trecut am mer in judetul Brasov in medie cam 200Km pe zi si crede-ma am prins si ploi adevarate , niciodata nu m-a lasat in pana masina si nicodata nu a trebuit sa o incui si la o las undeva in afara de parcarea din fatza blocului. Deci la mine cel putin nu a fost vreodata cazul :wink:

SEBASTIAN 13-01-05 14:59

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Gabi\"
Scuza-ma, poate n-am inteles bine mesajul tau anterior, cel in care-ai spus prima data de acel prieten cu TRS-ul rasturnat, dar te intreb: daca in conditiile mentionate de tine s-a rasturnat (adica cauciuce 185/60), cu roti normale de Oltcit, probabil facea cascadorii. Sper sa nu interpretezi, altfel decat trebuie, mesajul meu, dar... nu prea e corect.

Chestia cu colierele este, intr-adevar, un defect de fabricatie, dar imi mentin afirmatia. Vina este impartita in 2, atat constructorului, cat si proprietarului. Daca defectul a venit din fabrica, proprietarul de ce nu l-a remediat prin adaugarea unor coliere ?

cu 185/60 s-a rasturnat iar cu cele de fabrica nu prea mergea bine deloc pe viraje dar retine limita e putin spus.A pus masina pe o parte pe un platou dupa care a fost pusa pe roti s-a tras putin de tabla ca nu taie rotile si a mers in continuare.Omul e dit tehnic la service Skoda Avia-motors cred.

bbeu 13-01-05 15:01

Quote:

Originally Posted by \"sebastian\"
Nu le exploatau cu exploata prietenul meu masina.Nu-ti poti imagina la ce era supusa.Alternanta de viraje stanga, dreapta apoi stanga brusc cu acceleratie plin ca sa se intoarca ca si cu frana de mana.

Mai nene - si tu o dai de gard ??? Pai ce vrei sa zici daca o chinuie in halul ala trebuie neaparat sa stea si pe 4 roti ? A incercat si cu dacia sa vada cat il tine ?? :lol: :lol: :lol:

Gabi 13-01-05 15:03

Re:

Quote:

Originally Posted by \"bbeu\"
A incercat si cu dacia sa vada cat il tine ?? :lol: :lol: :lol:

Dacia are un mic avantaj datorita dimensiunilor caroseriei (mai lata/lunga decat Oltcitul) :lol:

ffocus 13-01-05 15:05

Re:

Quote:

Quote:

A incercat si cu dacia sa vada cat il tine ?? :lol: :lol: :lol:

Dacia are un mic avantaj datorita dimensiunilor caroseriei (mai lata/lunga decat Oltcitul) :lol:

+ centrul de greutate mai jos

SEBASTIAN 13-01-05 15:08

Re:

Quote:

Quote:

Cred ca nu ai vazut nici o Dacie ai vazut doar cazane.
Dacia e mult superioara.
Dadca a observat cineva ca la 100-110km/h avea Oltcitul un suierat de pinioane groaznic, pe mine ma durea capul si ma lua greata.
Raspunsul il regasesti in afirmatia ta: ai mers cu un cazan :wink:

Quote:

Montarea unor anvelope de 185/60/13 au dus la rasturnarea unui 12trs nou de catre un prieten al meu, la 60-70km/h.
Axel 12 trs cu roti belgiene de aliaj are roti de 165/65/13,5 ne spui de unde iei anvelope?
Au luat foc nu din cauza neschibarii ci pt ca constructiv nu aveau coliere.
Mi se pare si normal atata timp cat s-au pastrat jantele originale - pune si tu un cauciuc de 185 pe janta pentru 145 si vezi ce forma are si dupa aceea mai vorbim :twisted: Cat despre cauciucuri pe 13,5 nu te-ai prins: eu ii explicam tipului ca se pot pune si cauciucuri mai late si inca din fabrica :wink:
Quote:

Delco e o mare problema daca ploua torential fara balti poti avea surprize, nu vorbim de cratere cu apa alea sunt fatale.
Am masina de 3 ani anul trecut am mer in judetul Brasov in medie cam 200Km pe zi si crede-ma am prins si ploi adevarate , niciodata nu m-a lasat in pana masina si nicodata nu a trebuit sa o incui si la o las undeva in afara de parcarea din fatza blocului. Deci la mine cel putin nu a fost vreodata cazul :wink:

Da cam asa e toate Oltciturile pe care le-am condus inclusiv ale mele au fost cazane.am condus si mers in tot felul de oltcituri aveam o relatie f buna cu fabrica si treceam des pe la uzina, luand in probe tot felul de Oltcituri cu diverse motoare si modificari, mergeam cu ele pana la Bucuresti eventual si inapoi.
recunosc ca era o greseala ca a pus 185 pe jante de 4,5 toli dar crede-ma ca daca erau mai late adera si mai bine rasturnandu-se mai usor.
La ploaie nu am spus decat ca poti avea surprize nu ca ar fi sigur eu am patit asta.

Laurentiu 13-01-05 15:10

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
Nu le exploatau cu exploata prietenul meu masina.Nu-ti poti imagina la ce era supusa.Alternanta de viraje stanga, dreapta apoi stanga brusc cu acceleratie plin ca sa se intoarca ca si cu frana de mana.
Chestia cu colierele o consider defect de fabricatie.

Sebi, Dacia ar fi rezistat la asemenea teste sau mai bine spus, la cite din ele :?:
Faza cu colierele, daca ai furtune la dimensiune, nu-ti trebuie coliere. La felul cum se fac si daca proprietarul masinii nu stie ce sa caute (ceara) intr-un magazin, pune si el ce apuca. E problema de INTRETINERE si nu de fabricatie. Dacii arzind nu ati vazut :?: Cuiul lui Pepelea la dacii este blocul de lumini care este facut sub orice critica - subdimensionat electric. Se incalzeste destul de repede la un consumator in plus pus pe masina cu trecere prin bloc.
Diferenta dintre cele doua marci este destul de mare:
- Dacia: masina de familie si de oras, foloseste turatii destul de mici in trepte de viteza mari ca numar (ex: 1500 rpm in tr 4 de vit). Nu e pretentioasa la ulei si benzina dar la 20.000 km trebuie o segmentare.
- Oltcit: masina sport careia ii place sa alerge la o turatie medie de 4000 rpm regim de croaziera. Nu-i prea convine circulatia inghesuita a orasului.
Este pretentioasa atit la ulei cit si la benzina dar daca ai grija sa-i dai ce-i trebuie. poti duce un motor in stare buna fara sa umbli la el 150.000 km.

Paralelismul ar putea continua dar am subliniat doar aspectele mari. Sa nu confundam totusi o INTRETINERE cu o PROIECTARE sau EXECUTIE.

SEBASTIAN 13-01-05 15:12

Re:

Quote:

Quote:

Originally Posted by \"sebastian\"

Mai nene - si tu o dai de gard ??? Pai ce vrei sa zici daca o chinuie in halul ala trebuie neaparat sa stea si pe 4 roti ? A incercat si cu dacia sa vada cat il tine ?? :lol: :lol: :lol:

Da Dacii avusese inainte si a luat si dupa, rezitau eroic dar le rupea repede.
A vrut sa faca o gluma unui prieten lafel de impatimit .A franat dorind sa se faca ca-l loveste in masina, dar a lovit usor si de aici a inceput circul s-au lovit distrandu-se cu asta in continu cam 15 minute forjand la maxim prin Floreasca.Rezultat au pastrat caroseriile ca si structura restul nou+vopsit integral.

Laurentiu 13-01-05 15:13

Re:

Quote:

Dar nu are si suspensie independenta si asta inseamna destul de mult in stabilitate.

SEBASTIAN 13-01-05 15:14

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Laurentiu\"
Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
Chestia cu colierele o consider defect de fabricatie.

Sebi, Dacia ar fi rezistat la asemenea teste sau mai bine spus, la cite din ele :?:
Faza cu colierele, daca ai furtune la dimensiune, nu-ti trebuie coliere. La felul cum se fac si daca proprietarul masinii nu stie ce sa caute (ceara) intr-un magazin, pune si el ce apuca. E problema de INTRETINERE si nu de fabricatie. Dacii arzind nu ati vazut :?: Cuiul lui Pepelea la dacii este blocul de lumini care este facut sub orice critica - subdimensionat electric. Se incalzeste destul de repede la un consumator in plus pus pe masina cu trecere prin bloc.
Diferenta dintre cele doua marci este destul de mare:
- Dacia: masina de familie si de oras, foloseste turatii destul de mici in trepte de viteza mari ca numar (ex: 1500 rpm in tr 4 de vit). Nu e pretentioasa la ulei si benzina dar la 20.000 km trebuie o segmentare.
- Oltcit: masina sport careia ii place sa alerge la o turatie medie de 4000 rpm regim de croaziera. Nu-i prea convine circulatia inghesuita a orasului.
Este pretentioasa atit la ulei cit si la benzina dar daca ai grija sa-i dai ce-i trebuie. poti duce un motor in stare buna fara sa umbli la el 150.000 km.

Paralelismul ar putea continua dar am subliniat doar aspectele mari. Sa nu confundam totusi o INTRETINERE cu o PROIECTARE sau EXECUTIE.

ai facut o remarca buna, eu vorbeam de limita iar turaatria pt Oltcit e 4000 dar ce nu stiu multi e ca si Dacia la 4000 merge Ok si nu se strica.

SEBASTIAN 13-01-05 15:19

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Laurentiu\"
Quote:

Dar nu are si suspensie independenta si asta inseamna destul de mult in stabilitate.

Aici e mult de discutat. Care tip de suspensie e mai bun. Sigur cel independent dar nu facut din saracie.
Neavand arcuri elicoidale barile de torsiune se comporta ceva mai ciudat.
Sare ca o caprita, prea elastica si nu o poti controla perfect.
Sa nu uitam ca multe masini stabile foloseau punte rigida pe spate exemplu Audi GT Coupe, fratele mai amarat al lui Audi GT Turbo Quatro purta punte rigida.

Laurentiu 13-01-05 15:20

Re:

Quote:

Originally Posted by \"ffocus\"
(Dacia)....+ centrul de greutate mai jos

Cred ca doar interpretarea ta care este destul de gresita. Centrul de greutate este dat de motor (piesa cea mai grea a masinii). Dacia are motor in linie (pistoane pozitionate vertical) iar oltcitul, boxer (pistoane pozitionate orizontal). Intrebare pt tine: care motor este mai inalt :?: Dind un raspuns corect, vei afla si care tip de motor are centrul de greutate mai jos.

bbeu 13-01-05 15:23

Quote:

Originally Posted by \"ffocus \"

cuvantu de baza pe aici bag seama ....mai studiati, mai studiati !!!
hai ma baieti ca nu doare :lol: :lol: :lol:

RoSonic 13-01-05 15:33

Re:

Quote:

Ca tot insisti cu \"studiati, studiati\"....

explica-mi si mie fraza asta, care ai zis-o tu:
Quote:

motorul nu fierbe niciodata si nu te mai stresezi sa-i pui antigel
ca eu deobicei pun antigel... dupa cum ii zice si numele.. ca sa nu-mi inghete lichidul de racire in motor.... :roll:

SEBASTIAN 13-01-05 15:35

Re:

Quote:

Quote:

Originally Posted by \"ffocus \"

Esti asa de sigur ca Oltcit per total are un centru de greutate mai Jos decat Dacia?
Cred ca indemnul la studiu ti-ar prinde bione si tie.
Sti care din modele are prinderea motorulu mai jos pe lonjeroane?

All times are GMT +2. The time now is 02:25.

- Copyright 2026 4Tuning