![]() |
Re: Imi iau woofer!! de care? :))
Da ai dreptate,pt. ca sunt 4 bobine. Eu am inteles un woofer cu doua bobine.
Sorry. My mistake. |
urmeaza sa imi fac un upgrade la sistemul audio in urma sucombarii fostului meu woofer.
pe partea de amplif ce sa aleg intre astea: magnat pantera digital 1000 si magnat rx mono. Ma tenteaza mai mult digital 1000, ca are control de faza (nu sunt inca sigur ce inseamna dar am o vaga idee :lol: ) si ca e.. digital. Problema e ca pantera are raspuns 10 Hz - 150 Hz (-3dB), iar rx 5-250 Hz (-3dB).. 150 Hz nu e prea putin pt un bass profund? Ca referinta cu ampliful o sa imping 2 x Phase select 15 SR 450 w RMS, 2 x 4 ohm. Multumesc! |
Buget maxim pentru amplif?
|
10 mil............
|
Eu zic sa mai astepti vreo 2 saptamani. Presimt ca o sa ai mai multe variante pentru alegerea ta. ;)
|
am un amplificat 1x150 w la 4ohmi , 1x300W @ 2Ohm
si 2 wofere la aceeasi bani de 250w la 4ohmi, unul cu o bobina si altul cu 2 bobine . Daca il aleg pe cel cu 2 bobine si leg bobinele in paralel si setez ampliful pe 2 ohmi se va auzi mai tare subul ? teoretic ar trebui sa intre 300w in el decat daca il iau pe cel cu o bobina si las ampliful pe 4 ohmi ? merci |
Daca amplificatorul este stabil la 2 Ohm merita sa mergi pe sub-ul cu 2 bobine (daca acestea sunt de 4 Ohm). Ar fi bine sa specifici si marca (modelul) subwooferelor, fiindca pot sa apara si aici diferente mari. Amplificatorul ce model e?
|
amplificatorul este dintr-o clasa superioara subului http://www.mtx.com/caraudio/products...ers/TC3001.cfm
woferele sunt : http://www.mtx.com/caraudio/products...s/xThunder.cfm XT12-04 il am acum ar trebui inlocuit cu XT12-44 care are 2 bobine . deci daca ampu e stabil la 2 ohmi ar trebui sa se auda mai bine , nu? am gresit modelel de wofere , sunt din seria thunder ,nu xthiunder . http://www.mtx.com/caraudio/products...hunder4500.cfm este vb de t4512-04 actual si t4512-44 cu 2 bobine. |
Cred ca poti sa mergi fara probleme pe modelul cu 2 x 4 Ohm, daca ai incredere in urechile tale si in alimentarea buna a sistemului. In afara de asta, nu vad care ar fi problema.
|
am facut schimbarea , pare sa se auda mai tare , cu aceleasi setari din HU , nu am vazut sa fi umblat nimic la statie cand mi-au inlocuit subu .
Incinta subului se lasa goala ? Nu trebuie dat pe langa marginea de contact dintre sub si incinta nici un fel de lipici sau ceva de genu ? |
Depinde de cat de bine se etanseaza contactul la montajul difuzorului. Uneori e nevoie, alteori nu. Depinde de la caz la caz.
|
de-acum incolo sa nu va mai aud ca statiile mac sunt prastii :D Am pus azi un JL 12W7 pe un Mac Z2200 si l-a impins de ti-era mai mare dragu sa stai langa el :D
|
Saracu difuzor, ce ti-o fi facut.
|
Quote:
|
nu te supara dar si daca il pui la priza se misca de ti-e drag de el , dar asta nu inseamna ca e si bine pt el. oricum e sacrilegiu. daca au facut-o alti(dealer) e si mai grav.
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:42. |
- Copyright 2026 4Tuning