![]() |
:)))))
DA Lexus Honda si Toyota daca nu sunt japoneze ce sunt !?!?!?!:))))) |
.
Quote:
daca te uiti atent la orice masina japoneza nu se poate sa nu gasesti ceva furat de la europeni sau americani. Si chiar daca o copie e mai tare decat originalul tot copie ramane :wink: |
Re: .
1 Attachment(s)
Quote:
Cat priveste copiatul, dau doar un simplu exemplu: VANOS copiat dupa VTEC. Si nici macar n-au fost in stare sa-l copieze bine. Invers, poate doar niste cadrane de vitezometru la Mazda copiate dupa Alfa (oricum toti producatorii europeni au copiat in nesimtire designul Alfei, in special BMW cu Seria 1 al carui montant C este IDENTIC cu cel al lui 147), sau stopuri la Accord tot in genul Alfa, de data asta 156. Daca e sa facem un raport de copiere, balanta s-a si rupt deja in dreptul europenilor, au copiat exact ce nu prea ii duce capul sa faca, in speta tehnica. Sa supraalimentezi in nesimtire un motor nu e cine stie ce mare scofala, americanii o fac de 50 de ani, si nici nu e macar cost efficient. Spre exemplu, iata un nou dispozitiv de realizat mici dezvoltat de urmasii lui Daimler, ideal pentru Romania: |
.
nu pot sa te contrazic .
spune-mi in ce japoneza te simti mai bine decat intr-un CL si iti dau dreptate. :twisted: |
Quote:
Spre exemplu, m-as simti excelent intr-un NSX-R. Sau intr-un Evolution 6 Tommy Makkinen edition (cu care am si dat o tura). Sau chiar intr-un Evo 8 FQ400. In schimb, recunosc ca au aparut niste schimbari in bine in mentalitatea producatorilor europeni in ceea ce priveste conceptul corect de supercar, schimbari dovedite de noul RS 4, spre exemplu. Un V8 aspirat normal cu 100cp/l si regimuri de turatie de peste 8000 rpm, da, in sfarsit putem discuta despre adevarata esenta a unui supercar. Pacat ca este incarcat de electronica inutila. Sportivele de la Daimler sunt foarte performante, de acord, insa, cum am zis, supraalimentarea e cea mai banala solutie, fara a fi insa una fiabila si cu adevarat eficienta. Si sa nu uitam de limita celor 280cp impusa de guvernul japonez pentru masinile de strada, limita in sfarsit eliminata. Urmasele Suprei si NSX-ului se anunta cu motorizari de 500cp+. Si cand ma gandesc ca NSX-ul face anul acesta 15 ani de la aparitie, trecut prin diverse restilizari si imbunatatiri, si inca mai poate face de rusine supercar-uri cu pana la 100cp mai puternice. |
mda..
vad ca iti plac prea mult caii si nu mai vezi ce incaleci.
cum poti frate sa compari un CL, care btw nu are din fabrica nici un motor supraalimentat, cu un wrc. . mercedes are 2 motoare pe benzina supraalimentate cu un compresor mecanic , BMW nu are nici un motor supraalimentat in vre-un fel, ultimul m3 depaseste raportul de 100cp pe litru iar e36 era fix acolo. p.s am fost fan bmw pana m-am urcat prima oara intr-un CL gusturile nu se discuta, se cultiva. |
CL nu prea e supersportiva, ci mai mult un coupe de lux cu performante notabile. Daca te intereseaza abundenta de mahon sau dispozitiv de masaj incorporat in scaun, atunci esti cam departe de esenta unei supersportive. Ai intrebat in ce m-as simti bine, ti-am raspuns, fiecare cu gusturile lui. 5000 de butoane, comenzi si alte dispozitive inutile nu pot inlocui adrenalina traita la volanul unui adevarat supercar.
Singura de acest gen de la Daimler o consider CLK AMG DTM : http://www.rsportscars.com/eng/cars/m_clk_dtm.asp . Pretul SLR-ului trece granita nesimtirii si indeparteaza masina de la acest concept, in conditiile in care DTM se anunta cu un pret la cam 1/4 din al ei, la aceleasi performante. |
Nu contest fiabilitatea japonezelor!
Nici macar faptul ca toate sint copiate nu ma deranjeaza f. tare... Nu stiu daca au performante mai mari decat europenele dar nici asta nu ma intereseaza! GUSTURILE NU SE DISCUTA! Eu stiu numai ca nu voi cumpara niciodata asa ceva!!! Pt. mine exista numai masinile europene! |
.
da si tu quote de unde am spus eu ca CL este o super sportiva.
topicul este \"europene vs japoneze\" nu scrie nimic de sportivitate . sa stii ca intr-o masina mai trebuie sa stai bine si in parcare unde caii nici nu mai conteaza. este senzational sa iti zdruncini creerii prin toate gropile din bucuresti.. iar sa ai 600 cp ziua la ora 2 pe magheru este visul oricarui incepator :D nici nu imi imaginez cum ar fi sa stai linistit intr-un fotoliu de piele inconjurat de tot felul de butonase si ecrane care habar n-am ce fac ca sunt scrise in germana :D bine ca am invatzat la gradinitza japoneza . |
Quote:
|
Tari japonezele dar m-as simiti cred ca EXTRAORDINAR de Bine intr-un SL 65 amg .... Astept sa castig la loto si cred ca-mi iau.
|
japonezele sunt preferate din cauza pretului .
De la o varsta si dupa un numar de km nu te mai gandesti numai la cai ci si la confort ... mai ales la drumurile de aici. Chestia cu doua taisuri e ca unii din noi umbla mai mult pe afara si nu se mai gandesc la gropile de aici . Daca as trai in germania probabil mi-as lua o japoneza sa ma intrec cu nemtzii pe autobahn dar cum e la noi ... plus sa nu mai zicem de piese .. . , service-uri , in bucuresti nu e problema sau in alte orase mari dar in cazul meu trebuie sa ma duc la Iasi sa pun actuala masina pe tester in cazul unei japoneze ce ar trebui sa fac ? sa vin pana la bucuresti de fiecare data cand schimb bateria si cauciucurile ? |
Si mai e vorba si de altceva ... o cunostintza cu un subaru outback a prins o grindina tare de tot si capota s-a facut varza (sau ceva in genu asta). S-a plictisit pana i-a venit capota.
Dar sincer, sunt tari japonezele .... pacat ca nu se importa la noi cele facute special pt piatza japoneza si americana ... am vazut o honda accord coupe .... superba (cam semana tare spatele cu sl-ul ... cand am vazut-o pe autostrada am zis ca-i sl ... dar apoi am ajuns mai aproape de ea .... Oricum tare masina) |
.
da.. nu ma asteptam sa schimb vre-o conceptie .
daca masinile ar costa toate la fel nu s-ar strica niciodata si ar avea aceleasi performante ce ai alege? |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:17. |
- Copyright 2026 4Tuning