Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   logan vs o masina buna second-hand (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/20726-logan-vs-masina-buna-second-hand.html)

Cr1Sty_xxl 27-07-06 18:41

Re: logan vs o masina buna second-hand

hondarule..acuma nuhs ce masina ai..da daca ai avea 8000 euroi ce ti-ai lua...???

200SX 27-07-06 18:59

eu v-am zis in 8000E mi-as lua un Golf4 TDI sau un renault megane coupe adus de afara cu manutza mea

Cr1Sty_xxl 27-07-06 19:03

vad ca din toti de pe aici..daca ar fi sa avem 8000 nuhs daca ar fi unu sa isi ia logan:twisted:

Race 27-07-06 19:04

Quote:

faza cu caloriferul cred ca e de acord oricine ca e o mitocanie, ultima resursa a unui om fara argumente
Insulta aia ti-ai atras-o singur.Ai postat la misto,deci nu mai face pe victima.Ai comparat ca dotari turometru vs ABS.Daca spuneai ca 2+2=32435643 acelasi raspuns primeai.Nu e greu sa gandesti daca are vre-un sens ceea ce urmeaza sa postezi.Doar ca unii sar peste aceasta etapa.
Listele de optiuni si preturi nu sunt argumente,dar cometarii absurde gen "eu stiu ca Swift e mai ieftin decat Logan" sunt ?! Bravo...

Quote:

nu pot sa explic cifrele, dar fabia are o cutie f bine etajata si nu se simte deloc lipsa de putere, fa un drive test si vorbim amandoi de pe aceeasi pozitie
Am mers cu Dacia 1400 si stiu cat de lenta e o masina de 62 CP.Nu vreau sa testez si una de 55 CP :???:

Quote:

diferenta de la 55 la 64 e din chip, prin urmare e mai ieftina o resoftare ulterioara
Aha.Ar mai fi ceva diferente minore,de exemplu SOHC 6v si DOHC 12v,plus raport de compresie mai mare...dar banuiesc ca cipul tau cel mirific e in stare sa inlocuiasca 6 buline amarate si un bat,plus chestiile aferente...Vezi ca daca gasesti un cip bun poate inlocuiesti si cresterea de cilindree pana la 1,4 litri.
Dupa ce dai cei 500 EURO pe prostii in loc de un motor mai puternic,o sa postezi la sectiunea de tuning cu intrebarea "cum imi fac 1.2-ul de 55 CP mai rapid?".Eventual o sa cheltuiesti mai multi bani pe cip,filtru,evacuare si cine stie ce tampenii decat dadeai pe motorul mai bun din fabrica,cu garantie si fara dureri de cap.Dar o sa ai o masina "tunata",cu "pachet sport" si "piele partiala" :rolleyes2

Quote:

dat el argumente??? Eu nu le-am citit
Pai atunci de ce mai intri pe topicul asta ? E o intrebare retorica de fapt,si nu esti singurul care face asta.

Quote:

el doar agita atmosfera pe aici ca sa nu se inchida topicul
Da,lucrez pentru Dacia si m-am infiltrat pe ascuns pe forum,si am ajuns la concluzia ca thread-ul asta o sa creasca vanzarile :D

Quote:

la pariu ca iti dau clasa si in nef si in in realitate
:lol: :lol: :lol:
Asta trebuie sa faceti.Un duel in NFS,care castiga are dreptate.Genial !

Quote:

singurul aspect la care e imbatabil e pretul absolut
Si atunci care e problema ta ? Nu a zis nimeni ca e mai bun decat un Golf,sau un C-class,sau un M5.Era vorba doar de concurentii sai directi,adica masini de acelasi pret.

Quote:

Si masina pe care o cumperi, devine cea mai buna
Asta e principala problema,indiferent de varsta posesorului.Rar zice vreunul "de asta am avut bani" sau "e OK pentru banii ei"...nu nene ! "E a mea deci e cea mai tare".

Quote:

eu v-am zis in 8000E mi-as lua un Golf4 TDI sau un renault megane coupe adus de afara cu manutza mea
Si eu am mai zis,decat C-class nou altii si-ar aduce de afara cu manuta lor un E-class SH la acelasi pret.Comparatia nou vs SH nu are sens.Sau poate si C-class-ul ala nou e un rahat ?

Cr1Sty_xxl 27-07-06 19:16

:blahblah: detali detali detali:blahblah:

tico_rs 27-07-06 19:20

deci sa recapitulam:
- logan e cea mai buna masina raportata la pret sau e cea mai ieftina din clasa ei?
- ce masini le consideri concurenti directi?
- vorbim aici de masina de familie, nu? deci care ar fi atributele pe care ai vrea tu sa le aiba o masina de familie?

te rog frumos sa imi raspunzi punctual si daca se poate scurt, astfel nu vom mai fi acuzati de lipsa de argumente si vom putea sintetiza o lista de avantaje si dezavantaje ale loganului vs concurenta si tragem o linie...

Cr1Sty_xxl 27-07-06 19:21

la cine te referi tico rs..??

sil4tuning 27-07-06 19:37

pai si in care parte a balantei este pana la urma ? in cea buna sau in cea rea ?
mai bine zis ...iti faci treaba cu ea .....sau nu ? ca pana la urma masina este ..

tico_rs 27-07-06 20:05

sa va spun o poveste: prin 97 cand a aparut dacia nova, nici nu aveam permis pe atunci, tata a hotarat sa isi ia prima lui masina noua si a luat o nova 1.6. masina tragea de rupea la blana, stateai altfel decat in berlina, statea bine pe drum, o diferenta de la cer la pamant fata de ceea ce avusese pana atunci... dar, la 3000 de km s-a coxat un canal de ungere si un piston l-au scos de acolo pe bucati... peste cateva mii de km, a cazut caseta de directie, au schimbat-o dupa certuri monstruoase, pt a cadea iar dupa alte cateva mii... nu mai zic de cat plopua in ea si ce cosmar era instalatia electrica... dar ce conta? masina fugea bine, ce daca consuma, avea balta peshte... daca intreba cineva, masina era super, o recomanda tuturor, evident plouatul in ea erau doar zvonuri si daca ai fi mers normal consumul era mai mic decat al berlinei... dar sa vezi cand se intalneau la service doi/mai multi posesori de nova ce de defecte recunosteai comune si cate noi aflai... apoi tata si-a luat cielo, consumul tot sus era datorita stilului sau "unic" dar: usile se inchideau altfel, bordul era mai legat, ergonomic, scaunele altfel, iar in service spaga era la sfert fata de dacia si in 2 ani si 70k km nu a cazut absolut nimic...
atunci si eu eram la fel de entuziasmat de cum te baga in scaun si o laudam peste tot, dar dupa ce vezi cum alte masini par "gandite", si te miri de un detaliu pe care l-ai vazut de n ori si de-abia dupa mult timp te prinzi de ce a fost facut asa, ca (,) cineva s-a gandit sa iti fie tie bine si probabil a schimbat 1000 de versiuni pana a facut ceva, nu a scos o versiune urmand sa o testeze si imbunatateasca pe cheltuiala/nervii tai...

logan este cea mai ieftina masina. indubitabil. impinsa la extrem este si cea mai "rapida" din clasa ei ( cu rezervele mele...), dar nu este cea mai economica masina, nu este cea mai dotata masina, cea mai fiabila masina, cea mai frumoasa (stiu ca e discutabil), cu cele mai bune finisaje si cu cel mai avansat motor... daca ne-am lua dupa cost, atunci toti am avea in masina domotec, first si boschmann si am cumpara numai aro din metro si winny din cora, razand de prostii aia care isi cumpara campofrio, beau coca cola si se spala cu dove nu cu duru...

a spune ca eu sunt frustrat e o ineptie... frustrat poti sa fii cand nu iti permiti ceva si in adancul sufletului ai vrea...
frustrati sunt aia care fac rate pe 8 ani la logan si apoi se alearga la semafor sau inafara localitatii cu unii care nici nu ii baga in seama, iar apoi vin pe forumuri si se lauda ca au facut cine stie ce masini si ca ei merg "lejer" cu 180...
omul normal merge cu 60 in bucuresti si cu 100 afara, nu il intereseaza ca daca ei sinucigas poti sa mergi cu 1xx kmh cu un cosciug pe 4 roti, in timp ce consumi instant 10-15%...
dar vedeti voi, romanii au agreat break-ul ca poti sa cari cu el, si ca se intretine usor (uitand cat de des are nevoie de asa ceva...), dar multi dupa ce au condus masini straine si de 20 de ani se minunau cum de faceau unii asa masini si noi inca insistam cu berlina...

DACIA E DACIE, nu pentru ca e ea predestinata sa fie proasta, ci pentru ca e facuta de romani prost, alcoolisti si ciorditori, la fel s-a intamplat si cu cielo, pe masura ce crestea gradul prelucrarii romanesti...

dexter_20 27-07-06 20:11

Sa va mai zic un lucru: in seara asta tocmai am jucat o "prinselea" cu o slz (eu cu lgn 1.6 mpi). Cum se poate furisa tipul cu masina aia.....si e stock, ca si a mea. La demarak il fac dar in trafic nu are nici un rost sa ma pun cu el. Cred ca de vina sunt si proportiile dar totusi...Am aflat si eu....the hard way ca loganu e masina de familie nu de altceva, k am pierdut pt prima data o cursa in trafic.M-am mai dat cu cielo si espero da p-aia i-am facut. Inca odata: ca masina de fam loganu e numai bun...dar cam atat.Sa vad cel de 16v cum o sa se comporte.

Cr1Sty_xxl 27-07-06 20:25

tico rs ai perfecta dreptate...sper ca nu sunt singuru care il sustine..:) bafta in continuare

Hondarul 28-07-06 09:32

Nu stiu cine a inchis acest topic dar as vrea sa lamurim problema.

Eu, ca si majoritatea de pe acest forum, mi-as lua alta masina, normal. Probabil un Prelude, un CRX V-Tec, un 850 sau un Nissan 300ZX.

Dar... eu nu am deocamdata nevasta/copil, eu nu merg foarte mult cu masina, nu am nevoie de un portbagaj imens, etc......................

Quote:

deci sa recapitulam:
- logan e cea mai buna masina raportata la pret sau e cea mai ieftina din clasa ei?
- ce masini le consideri concurenti directi?
- vorbim aici de masina de familie, nu? deci care ar fi atributele pe care ai vrea tu sa le aiba o masina de familie?
Si una si alta - este si cea mai ieftina din clasa ei, dar si cea mai buna raportata la pret.
Concurenti directi nu cred ca exista. Poate doar Cielo. Alte masini sunt la alti bani la aceleasi dotari. Daca luam un Logan chel de 6000 si-l comparam cu o Albea cheala... iar ne iese diferenta de vreo 2000 E.
O masina de familie este Loganul - 4 usi, spatiu suficient, portbagaj mare de carat sacii aia de cartofi pt familia infometata, A/C, consum redus (1.5 dci), autonomie mare, consumabile ieftine, MASINA NOUA, pret foarte mic fiind o masina care sa-si faca treaba si nu una de curse, etc... exista o alta masina care sa indeplineasca aceste conditii mai bine?

Nautilus 28-07-06 10:24

Quote:

Originally Posted by Hondarul
O masina de familie este Loganul - 4 usi, spatiu suficient, portbagaj mare de carat sacii aia de cartofi pt familia infometata, A/C, consum redus (1.5 dci), autonomie mare, consumabile ieftine, MASINA NOUA, pret foarte mic fiind o masina care sa-si faca treaba si nu una de curse, etc... exista o alta masina care sa indeplineasca aceste conditii mai bine?

Da, Dacia 1307 Diesel 4x4, daca vrei o masina strict pentru carat butuci si nu-ti pasa de viteza de melc lihnit. Bineinteles, exista mai multe variante de masini de familie moderne care costau noi 9000-11000 EUR si se pot lua la pret de Logan prin predare de leasing sau printr-un dealer specializat in masini SH returnate de la leasing, daca asta vrei (pun pariu ca multi n-au sa vrea nici asta si vor lua BMW E36, Golf IV, Passat B5 etc)

Intamplator subiectul era "Logan nou contra masina SH la acelasi pret", pana cand s-a inflamat un anume personaj (intre timp plecat dupa o punga cu gheata sa se racoreasca :p ) jignit in mandria lui de catre societatea "care este" mai needucata si nu pricepe notiuni ca "penibil" si "inutil", drept care ne repeta aceste doua cuvinte in majoritatea mesajelor pe care le scrie, doar-doar reuseste sa ne educe naibii odata... :D in marea Noastra bunavointa, informam pe acea tentativa de Pruteanu ca la 8500 EUR era de vanzare o Alfa Romeo 156 1.9JTD, cu carnet de service si testare la Autovit inainte de vanzare, sa n-aiba vicii ascunse; ii dorim succes daca tine sa ia Logan in locul ei, ca, de, asta-i gustul omului si nu te poti ---- in el

~Nautilus

PS cine se simte e rugat sa posteze un raspuns, cu aluzii la instalatii de incalzire

Hondarul 28-07-06 11:19

Nu stiam ca break-ul diesel are aer si airbag... dar poate stie nautilus mai bine. Deci nu e prea fericita asocierea cu suplinitorul 1307 D.

Stiu si eu o multime de masini mult mai bune si mai fiabile ca Loganul, la mana a doua, dar la aceeasi bani.
Bun... dar se pare ca noi vb degeaba aici ca nu ne facem intelesi deloc.

Publicul tinta pt care a fost facut Loganul va alege masina noua romaneasca, numita Logan, in fata orcarei Alfa, BMW, Renault sau alta masina veche de 2-3-4 ani. Am mai spus de cateva ori de ce...

Noi, inclusiv eu, ne vom lua alte masini. Dar NOI suntem un segment foarte nesemnificativ pentru a putea fi luati in seama.

Eu as zice sa comparam Loganul cu o masina SH din punctul de vedere al cumparatorului pentru care a fost facuta masina asta. Si ghici ce? Mai toti prefera Loganul NOU, DOTAT si CU GARANTIE!!!!!!!!!!!

c3-mad 28-07-06 11:25

Zdup ..ma-am bagat si eu sa dau cu parerea ..daca as avea 8000euroi ..probabil ca mi-as lua masina straina ..si nu as lua logan ..dar faza e ca ..deodata ce masina are un nume mai mare ..necesita si mai multi bani pt ingrijire ..asa ca ne intoarcem la dacia noastra logan care cu 8000 o iei si noutza ..si nu cred ca piesela dacia se cumpara cu piesele masinilor straine la pret ..deci scade intretinerea ..nu stiu acum cum e .. deci logan/straina?:?: :idea: :?: :rolleyes2 nici eu nu stiu :D

All times are GMT +2. The time now is 04:58.

- Copyright 2026 4Tuning