Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel astra clasic vs logan?? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/18610-opel-astra-clasic-vs-logan.html)

steaua23 05-02-07 15:44

Re: Opel astra clasic vs logan??

Pai eu ce zic ... orican as alege o masina noua in dauna uneia vechi ... chiar daca aia veche e dintr-o clasa superioara.
Eu personal am o astra classic de prin 2005 ... si a costat undeva la 14.000 euro ddp. De aceeasi bani puteam sa-mi aleg si un bmw ceva mai vechi ... sau eu mai stiu dar, fiind adeptul masinilor noi, am ales astra.
In 2 ani nu m-a dezamagit si probabil ca urmatoare masina va fi tot astra ... model mai nou.
Faza e ca daca atunci aveam 7000 euro ... alegeam loganu.
Diferentele intre logan si astra sunt multe si destul de evidente. Interiorul este mai slab calitativ la logan (nu ca la astra ar fi cine stie ce), iar optiunile sunt mult mai multe (si mai scumpe :( ) la astra.
Am mers foarte putin cu un logan 1.6 8v si sincer nu mi se pare asa rapid ca ceea ce am vazut in datele tehnice. Chiar daca e mai rapid loganul ... la partea de franare mi s-a parut dezastru.
Si oricum ... principalul criteriu in alegerea unei masina ... mai ales a uneia ca loganul (de familie) ... nu ar trebuii sa fie viteza sau demarajul.

platon911 05-02-07 20:19

uite in sfarsit un baiat inteligent pe forumu asta...bravo frate

dogy_10 05-02-07 20:53

eu zic sa inchidem topicul ca deja s-au tras concluziile nu mai au rost discutiile aiurea ;)

L3on 05-02-07 21:19

auzi mai Platon la 18 ani ce experienta ai tu la motoare si la masini ???? Iti propun sa mai inveti iar opelul tau nici macar nu are motorul de opel ci de isuzu din cate stiu eu....

BGD_NNE 05-02-07 21:20

Quote:

Originally Posted by PH86MIN (Post 728903)
hai mai platon sa fim seriosi,si sa iei un opel astra la mana a 2 a omorat alergat si cu chilometrajul masluit,si dupa 1 an 2 sa iti dai cu pumnii in cap mai bine.....si dc loganul are motoare vechi??eu am unul d 1.4 si am facut de toate cu el si tine am mers cu a 4-a cu aprox 160 deci...si altceva,golful5 d 1,4 l cati cai putere?? va spun eu,are 75 si mai are si pe deasupra(dak nu ma insel) o masa apropiata d 1200kg iar loganul are 975 deci e clar..asa k sa nu ne mai vaitam k loganul are motoare vechi,si ink ceva,dak as avea sub 10 000 euro mi as lua logan,dak as avea peste 12 000 mi as lua astra,vedeti kre e chestia,totul difera d pret,deci nu le putem compara!!1

Mah tata stau si ma intreb cum draq putetzi fi atat de mandri de loganurile voastre si le comparatzi cu golfuri si spunetzi ca loganul face si drege ???????PH86MIN informativ un glof 5 de 75 cp te face si daca el merge cu spatele si tu cu fatza ;) asa ca las-ne cu mareztul logan ca e varza.Uite eu am un cielo si sunt dispus oricand sa ma iau la o liniutza cu un logan de 1.6/90cp ,in conditiile in care eu am 75 cp.

dogy_10 05-02-07 21:23

mdah.........iarasi voi cu cielo-urile voastre...........rachete nu gluma, cele mai tari masini.........

BGD_NNE 05-02-07 21:28

Quote:

Originally Posted by dogy_10 (Post 733306)
mdah.........iarasi voi cu cielo-urile voastre...........rachete nu gluma, cele mai tari masini.........

Nu am zis lucru asta , dar cum poti tu sa compari un logan cu un golf 5!?!!? Daca imi dai un rasp destul de bun la intrebare eu imi retrag postul de mai devreme.Si ink ceva care dintre cielo sau logan are ca dotare standard servo-directie?!?!?SCZ pt offtopic

PH86MIN 05-02-07 21:29

hai k ai zis-o bgd,e tare asta,mai omule golful ala 5 de 75 cp are 1200 kg cum draq sa se duca mai tare k mn, in plus d asta un coleg d la mn din clasa are unul si la o viteza d peste 100 km eu am cu vreo 200-300 d rot mai putin,asta ce iti spune aaa???cum draq feceti ma voi unii niste calcule,e ca si cum ai spune 1+1=3 da-o naibii fa si u un calcul kg pe cal putere si ai sa vezi cine iese in avantaj,nu zic,poate la viteza ma face, k acolo loganul sta prost la aerodinamik,dar asta e adevarul,dc nu accepti,si cum poti u spune k faci un 1.6 de 90 cp cand u ai 75 cp si ai si peste 1 tona,hai k asta e chiar circ sa mor yo!!! cielo e deja vechi (ma refer la cel in 8v) e facut dupa kadett din 82 nu poti compara cu loganul kre are nishte motoare d prin 98 sau km asa ceva!!

dogy_10 05-02-07 21:30

nu poti sa compari golfu cu loganu din nici un puct de vedere

dogy_10 05-02-07 21:33

asta cu turatia nu e relevanta, varumiu are un megane 1.6 16v si la 3000 are 90km\h iar eu cu loganu 1.6 la 3000 am 110km\h si ma face la toate capitolelenu incapa discuti

L3on 05-02-07 21:33

bgd ai mers cu un golf de 75 de cai ???? Iti zic din experienta ca e lenes comparativ cu loganul dci si mai exact 14,7 secunde pana la suta asa ca benzina al lasa in urma pana la 100 de km la ora...dupa aia nu mai stiu.

PH86MIN 05-02-07 21:33

dogy ai dreptate,dar eu ma refeream k unii d mai sus spunea k loganul are motoare vechi si neperformante si k exemplu am dat o masina scoasa in 2004 cu aceeasi cai putere,normal k la confort nu se aseamana cu loganul k e mult superioara (citeste mai sus si ai sa iti dai seama)

PH86MIN 05-02-07 21:35

bravo leon,uite un om kre intr-adevar kndeste si nu se ia dupa imaginatie,fratzilor inainte d a scoate un cuvant,stati,analizati,calculatzi si dupa aceea il scoateti,nu vb nishte vb despre kre rad si curcile

dogy_10 05-02-07 21:37

asta cu golfu de 1.4 stiu si eu un prieten care avea d-ala si la vandut dupa 3luni ca era puturos ca draq si-a cuparat unu cu 2.0 150cp ala da frate

PH86MIN 05-02-07 21:39

un calcul: golf 5 75 cp 16 kg/cp logan 75 cp 13kg/cp sper k te am lamurit bgd-ule acum

All times are GMT +2. The time now is 15:21.

- Copyright 2026 4Tuning