Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW M3 vs Maserati 3200GT (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/17177-bmw-m3-vs-maserati-3200gt.html)

neXus 25-05-06 15:42

Re: BMW M3 vs Maserati 3200GT

Ai gresit la partea cu lente... restul no comment :-P

fiatgroup 25-05-06 15:57

Quote:

Originally Posted by Race
Nu contesta nimeni ca Alfa are un trecut glorios.La fel a avut si Imperiul Otoman,totusi nu sustine nimeni acum ca Turcia ar fi o mare putere.Alfele actuale sunt scumpe,lente,si au o calitate a fabricatiei proasta.

Auzi frate faza zilei sunt lente, si de unde sti tu ca au o calitate proasta bai nene ai avut ? La lente eu zic sa taci ca te faci de ras, restu nu mai comentez ca-mi dau seama de gradul tau de informare.

teddy 25-05-06 15:58

accelereaza bine, au motoare explozive, de turatie.
designul lor e mereu placut si chic, dar la capitolul fiabilitate, calitatea ansamblarii si comfort (in mers - suspensii, directie, etc.) lasa de dorit.

ESPinoza 25-05-06 16:03

Quote:

Originally Posted by teddy
designul lor e mereu placut si chic, dar la capitolul fiabilitate, calitatea ansamblarii si comfort (in mers - suspensii, directie, etc.) lasa de dorit.

ma dispera mitul asta.. catzi dintre voi atzi avut o alfa si atzi avut asa mari probleme cu ea? sau totzi mergetzi pe mitul cu .. cunosc pe cineva care avea un frate a carui prieten avea o alfa si se strica toata ziua... is satul sa aud asta.. daca ai grija de mashina nu ii schimbi decat consumabilele.. eu am alfa 166 din 2000 are 6 ani.. in afara ca am spart baia de ulei si am mers fara ulei vreo 800 de metri.. atunci am schimbat cuzinetzi si un debitmetru trebuie sa`l schimb acum nu am aschimbat altceva decat consumabile. terminatzi cu mitul asta

fiatgroup 25-05-06 16:11

Lasa-i Espinoza ca oameni sunt limitati de sindromul german cars ca atat au vazut dupa caderea regimului. Lasa sa fim noi nefericiti cu Alfa :)) E un singur lucru care il iubesc inafara de rude si prieteni.....motorul italian.

neXus 25-05-06 16:13

Da' cum ai reusit sa spargi baia de ulei? :confused2

fiatgroup 25-05-06 16:31

Quote:

Cu directie nu ai niciodata probleme, cu articulatiile da, dar e cea mai stabila si sunt destul de rezistente la cat sunt de rigide. Si sa te mai intreb ceva Alfa se face in Romania, sau e tractor ca sa suporte craterele din romania. Din nou zic Emotie Italiana (numai pt cei care au si cu siguranta iubesc si sunt cunoscatori)

teddy 25-05-06 16:36

eu n-am german car, am american car. alfa 156 a avut un prieten bun.. a vandut-o dupa 6 luni la 70% din valoare... era scarbit dimineata cand cobora si se urca in ea. mereu pica cate ceva. si piesele nu sunt tocmai ieftine, service-urile autorizate nu tocmai stralucite...
espinoza... stai linsitit ca nu comploteaza nimeni impotriva ALFA ROMEO, daca erau masini bune umbla vorba asta, dar nu s-a trezit vreunul sa inventeze ca sunt masini proaste si a creat un fenomen. citeste presa de specialitate, uite-te la top gear, etc.

Race 25-05-06 16:42

Fiabilitatea si calitatea fabricatiei unei masini nu se evalueaza din experienta proprie sau cunostiinte si prieteni,ci din statistici facute pe zeci sau sute de mii de exemplare.Iar ce spun statisticile e foarte clar...

Nu sunt lente ?! Poate,pentru niste masini de familie sunt decente...insa pentru pretentiile de supersportivitate pe care le au si proprietarii si firma sunt penibile.Comparatii cu Ferrari ?! Fii serios ! Poate cu Opel...desi si acolo pierd.
O firma sportiva produce un singur motor peste 200 CP ? O firma sportiva produce doar masini FWD si un break AWD ? O firma sportiva produce masini care chiar daca sunt decente in linie dreapta pe curbe sunt execrabile ?
La orice pret,in orice clasa,gasesti o masina facuta de competitie mai rapida decat o Alfa.Tinand seama ce e vorba de un hatchback,doua sedanuri,doua coupe-uri FWD si un break AWD,nici nu e greu sa gasesti ceva mai sportiv.

Quote:

Harrison Ford isi dadea jos palaria cand vedea o Alfa Romeo
Si Brad Pitt e fan Toyota Prius...ce facem aici,razboiul actorilor in domeniul auto ? :lol:

fiatgroup 25-05-06 16:51

Haha esti jalnic daca compari cu opel (in caz ca nu sti opelul care e gm are cele mai tari motoare cumparate de la fiat dar cu siguranta nu sti ca tu probabil ai discuti cu nefericiti cu obosite nemtesti). Alfa nu e in capitolu' supersportive ca Ferrari dar o sa intre cu un model, tu compara-mi motoare de aceleasi cilindree si o sa vezi cine sunt campioni, plus ca Alfa are 3.2 V6 de 240 Cp dar probabil nici asta nu sti, si diesel de 200 cp. E vorba de senzatie, e vorba de faptul ca invingi cu mult performantele din reviste nu ca la o nemteasca (perfomantele sunt puse ca sa respecte consumul),pe cine draq ai auzit tu care a avut alfa (real si noua) si s-a plans. E vorba de faptul ca te face sa o iubesti fata de o nemteasca (care e limitata si stricta), ca daca te provoaca unu ii dai flit ii dai in viteze de simti ca zbori. E vorba de turatie si rezistenta.

fiatgroup 25-05-06 16:53

Si in cazul in care nu sti Alfa e din grupul Fiat (Fiat, Lancia, Alfa, Maserati, Ferrari, Iveco), fiecare marca pt clientii ei. Alfa este cu mult peste concuretii directi (bmw...) si asta se vede in competitii si pe strada.

neXus 25-05-06 16:55

Dar nu stiu daca si in vanzari...

fiatgroup 25-05-06 16:58

neXus in Europa doar in Germania si Olanda Bmw vinde mai mult ca Alfa cumpara o revista straina, in trecut bmw vindea mult mai bine. La vanzari audi sta bine din clasa lor.

fiatgroup 25-05-06 17:15

Quote:

eu n-am german car, am american car. alfa 156 a avut un prieten bun.. a vandut-o dupa 6 luni la 70% din valoare... era scarbit dimineata cand cobora si se urca in ea. mereu pica cate ceva. si piesele nu sunt tocmai ieftine, service-urile autorizate nu tocmai stralucite...
espinoza... stai linsitit ca nu comploteaza nimeni impotriva ALFA ROMEO, daca erau masini bune umbla vorba asta, dar nu s-a trezit vreunul sa inventeze ca sunt masini proaste si a creat un fenomen. citeste presa de specialitate, uite-te la top gear, etc.

Deci eu nu cred nimik din ce spui tu aici sau masina nu era noua. Bai nene nu e nici un complot intradevar e prostie si iar o sa repet o discutie. Du-te in europa si vorbeste asa ceva si o sa vi surprins, nemtii au fost primii care au intrat in tara dupa ce romanu' a fost eliberat de comunisti si au prostit lumea, las-o moale sa intre prietenul tau sa vorbeasca, am avut masina nemteasca si s-a dovedit un *** de motor care consuma ulei la 80 mii cat benzina. Italiencele sunt cele mai rezistente si sportive, de articulatii poti sa te legi dar de restu las-o moale. Mie mi-ar fi scarba sa ma urc intr-o nemteasca obosita. Si exact uita-te la TopGear unde in 80 % din cazuri alege masina italieneasca poti sa iei si dupa net. Ai avut vreodata vreo sportiva italiana ?

Race 25-05-06 17:20

Quote:

in caz ca nu sti opelul care e gm are cele mai tari motoare cumparate de la fiat
Asa e,imi cer scuze.Uitasem de nenumaratele Fiaturi 2.0 Turbo si V6 Turbo...:rolleyes2

Quote:

tu compara-mi motoare de aceleasi cilindree
Evident ca o comparatie trebuie facuta dupa cilindree...ce zici atunci de Fabia 2.0 vs Evo VIII FQ400 ? Dar fie cum zici tu:
147 1.6/105 CP:14.475 EURO
Astra 1.6/105 CP:11.781 EURO
Clar mai bun 147...

Ca sa scutesc un reply,uite si versiunea de 120 CP:
147 1.6/120 CP:15.195 EURO
Astra 2.0T/170 CP:15.655 EURO
Hmmm...460 EURO pentru peste 40% putere ?!
Teoretic,diferenta de pret e pentru ca Alfa e firma premium...dar asta e pura teorie.

Quote:

Alfa are 3.2 V6 de 240 Cp dar probabil nici asta nu sti
Noroc cu tine ca ma mai luminezi...

Quote:

pe cine draq ai auzit tu care a avut alfa (real si noua) si s-a plans
N-ai citit ce am scris mai sus ? Evaluarea fiabilitatii nu se face dupa un singur om care a avut noroc sau ghinion...

Quote:

E vorba de faptul ca te face sa o iubesti fata de o nemteasca (care e limitata si stricta),
:lol:
Ce inseamna limitata si stricta ?

Quote:

E vorba de turatie
Evident,mai ales ca ultimul lor model (159) are momentan 2 motoare pe benzina si 3 Diesel-uri.Sa vezi la alea turatie :D

Quote:

in cazul in care nu sti Alfa e din grupul Fiat
Iarasi iti multumesc ca m-ai scos din ceata.

Quote:

Alfa este cu mult peste concuretii directi (bmw...)
Clar ! Sedanurile de familie FWD cu motoare in 4 cilindri sunt peste sedanurile sport RWD cu 6 cilindri.

Quote:

asta se vede in competitii
Iti dai seama,deci Renault care a castigat cea mai prestigioasa competitie auto anul trecut e cea mai buna firma de masini din lume.Nu de alta,dar stim cu totii ca masinile de curse si cele de strada produse de o anumita firma sunt aproape identice.

All times are GMT +2. The time now is 01:29.

- Copyright 2026 4Tuning