Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   General : SEAT vs RENAULT (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/145194-general-seat-vs-renault.html)

mihaiu 19-11-09 13:06

Re: General : SEAT vs RENAULT

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2820772)
Buna asta, daca o firma a fost cumparata de un concern, pentru a fi scoasa din rahat, deja firma se identifica cu concernul, cu alte cuvinte Seat = VW.

Bineinteles, faptul ca Seat primeste si ea 2-3 platforme, niste resturi de piese si 2-3 motorizari decente este acelasi lucru cu VW care are Golf R36, Passat CC, Touareg (de la R5 la V10 si W12), Phaeton si Scirocco. Ce iti e Ibitza, Leon si Altea, VW curat....

Bine m filosofu lu peste, atunci s ne explici de ce a ieit prima dat Noua IBIZA i dup aia noul Polo. .

_anaconda_ 19-11-09 13:09

Haha, "bun" argument. Din acelasi motiv care a determinat A5 sa apara inaintea lui A4, desi A5 este A4 coupe si platforma MLP/MLB B8 este considerata platforma de A4 (na ca iar veni vorba de platforme tehnice :lol:) care este utilizata si de A5 si Q5. Sau faptul ca motorul 5.2 V10 de pe Gallardo a fost dezvoltat de Audi dar a aparut prima data pe Lamborghini, apoi pe Audi, in versiuni "limitate", S6 / S8. Deci putem intelege ca de fapt ala e motorul Lambo, doar ei l-au avut montat primii pe masini nu Audi, desi inginerii Audi l-au facut de la 0. Interesant...

Usor usor o sa ajungeti sa spuneti ca de fapt VW preia tehnologia dezvoltata de Seat : )).

nutzuXXL 19-11-09 14:56

anaconda , vad ca te legi numai de motorizari de top gen 1.2 , 1.4 :) eu personal in veci vecilor nu mi-asi lua o masina cu aceste motorizari .

am zis mai sus ca seat imprumuta motorizari de la vw ( NU E NIMIC RAU IN ASTA SA-TI INTRE IN CAP ) din contra e f bine sa imprumute motorizarile testate cu succes pe vw .
si sincer nu ma intereseaza care de la care imprumuta atata timp cat seat , vw , skoda
si audi fac parte din aceiasi concern si folosesc aceleasi motorizari/piese . ( daca te uiti putin la motorul meu , vezi ca pe orice senzor/piesa scris vw sau audi )

de 1.4tfsi , de 1.8tfsi , de 2.otfsi , de 1.9tdi , 2.0tdi vad ca nu ai zis nimic .... normal sa nu zici nimic :)) si tu stii f bine ca sunt mult peste ce ofera renault
.... asta a fost ultimul meu topic pe threatu asta

mihaiu 19-11-09 15:08

http://www.topgear.ro/stiri/gura-neagra

Herbas 19-11-09 17:16

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 2821046)
anaconda , vad ca te legi numai de motorizari de top gen 1.2 , 1.4 :) eu personal in veci vecilor nu mi-asi lua o masina cu aceste motorizari .

Din vanzarea masinilor dotate cu motorizarile astea seat castiga o paine cat sa isi permita sa tina la vanzare 1.8tfsi, 2.0tfsi care sunt mai mult de imagine.

Aici se vorbeste sunt comparate la modul general iar cu ca si detinator de seat scos din fabricatie, achizitionat SH nici macar nu intri pe listele lor de potentiali clienti, asadar optiunile tale personale sunt complet irelevante. Cifrele de vanzari ii dau dreptate lui si nu tie.

Intr-o maniera mai mult sau mai putin sarcastica ai atacat siguranta masinilor renault. Nu stiu eu sa numar sau seat a scos pana acum doar 2 masini sa inregistreze 5 stele EuroNCAP pe langa cele 14 scoase de Renault.

dolb 19-11-09 17:24

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 2821374)
Nu stiu eu sa numar sau seat a scos pana acum doar 2 masini sa inregistreze 5 stele EuroNCAP pe langa cele 14 scoase de Renault.

adevarat..si totusi: Laura Stoica a murit din cauza unui accident relativ usor pt ca airbagurile clio-ului sau nu s-au declansat deloc ( desi ar fi trebuit ).

Renaulturile alea scot 5 stele la euroncap la o viteza de 60 ( parca ), dar ia sa marim viteza la 80 sa vezi ce se intampla !

_anaconda_ 19-11-09 17:29

La toate masinile s-ar intampla asta nu numai la Renault. Mai mult, Clio este cam cel mai ieftin model, chestii gen sa nu sara airbag-urile s-au intamplat si la masini de zeci de mii de euro. Ar fi culmea sa blamam siguranta unei masini sau a unui brand ca a murit cineva, iti dai seama, crezi ca e vreo firma de masini in care nu au murit jdemii de oameni ? A murit nenea ala de la Adevarul in Volvo, model care tocmai primise ceva premiu pentru siguranta anul ala, asta daca lasam la o parte teoria conspiratiei in jurul mortii lui.

Pana una alta ele macar scot 5 stele la 60 km/h, Seria 5 tot la viteza aia a scos 4 stele. E normal ca daca maresti viteza TOATE masinile o sa se comporte mai rau, nu e greu sa realizezi asta.

b01uxd 19-11-09 17:39

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2821394)
La toate masinile s-ar intampla asta nu numai la Renault. Mai mult, Clio este cam cel mai ieftin model, chestii gen sa nu sara airbag-urile s-au intamplat si la masini de zeci de mii de euro. Ar fi culmea sa blamam siguranta unei masini sau a unui brand ca a murit cineva, iti dai seama, crezi ca e vreo firma de masini in care nu au murit jdemii de oameni ? A murit nenea ala de la Adevarul in Volvo, model care tocmai primise ceva premiu pentru siguranta anul ala, asta daca lasam la o parte teoria conspiratiei in jurul mortii lui.

Pana una alta ele macar scot 5 stele la 60 km/h, Seria 5 tot la viteza aia a scos 4 stele. E normal ca daca maresti viteza TOATE masinile o sa se comporte mai rau, nu e greu sa realizezi asta.

si tu traiesti cu impresia ca daca un renault scoate 5 stele si seria 5 scoate doar 4 inseamna ca esti mai sigur in renault?...dubios

ionut_cluj 19-11-09 17:44

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 2821409)
si tu traiesti cu impresia ca daca un renault scoate 5 stele si seria 5 scoate doar 4 inseamna ca esti mai sigur in renault?...dubios

O vai de mine, seria 5 e mai sigur decat 3 tancuri. Hai ba, ne lasi?

nsl_iuli 19-11-09 18:05

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2821419)
O vai de mine, seria 5 e mai sigur decat 3 tancuri. Hai ba, ne lasi?

O masina daca are mai multe stele decat alta, nu inseamna neaparat ca e si mai sigura, la seria 5 s-au dat 4 stele din cauza impactului frontal, unde la nivelul picioarelor apareau niste deformari foarte mari(masina foarte grea 2 tone)
Acum ca o masina are 4 stele nu inseamna neaparat ca e o masina slaba, daca te dai cu rotile in sus cu serie 5-u' si ai centura pusa scapi mult mai bn decat din clio...

P.S. Clio in care a murit Laura Stoica era symbol si are 4 stele la euro'n'cap(sau cum se scrie).

ionut_cluj 19-11-09 18:07

A spus renault, nu renault clio.
Continuand analogia, daca te dai cu Espace cu roatele in sus scapi mai bine decat cu orice bmw.

_anaconda_ 19-11-09 18:09

Quote:

A spus renault, nu renault clio.
True

Si A6, si E Klasse sunt cel putin la fel de grele ca Seria 5 (oricum sub 2 tone) si au 5 stele. Sa nu mai spun de A8 / S Klasse / Seria 7 care sunt mai grele si evident au 5 stele. La banii astia ai pretentii mari, nu ar trebui sa se intample asta, deformarea ar trebui sa fie gandita sa nu ai parte de "surprize".

Intr-adevar, testele EuroNCAP nu sunt 100% relevante dar nici de aruncat nu sunt.

Herbas 19-11-09 18:49

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2821385)
adevarat..si totusi: Laura Stoica a murit din cauza unui accident relativ usor pt ca airbagurile clio-ului sau nu s-au declansat deloc ( desi ar fi trebuit ).

Renaulturile alea scot 5 stele la euroncap la o viteza de 60 ( parca ), dar ia sa marim viteza la 80 sa vezi ce se intampla !

Nu subiectul Laura Stoica e dezbatut aici. Nu e singurul accident in care a fost implicat vre-un clio pentru a avea relevanta majora, iar din moment ce nu e prezentat in comparatie cu un accident similar de ibiza chiar nu are nici o treaba cu topicul.

O masina care la 64kmh te scoate fara nici o zgarietura dintr-un impact frontal chiar crezi ca te omoara la 80kmh? Sunt curios ce se intampla la 80kmh intr-o masina in care la 64kmh prezinti leziuni la nivelul genunchilor si torso-ului de exemplu.
Cred ca e o institutie prea prestigioasa pentru a-i denigra testele si rezultatele. Momentan ei prezinta punctele de referinta nu noi! Nu cred ca tu poti estima siguranta unei masini mai bine ca ei asta sa nu mai zic de contestarea calificativelor acordate.

https://www.youtube.com/watch?v=k0kB2SqZqZ0

Referitor la seria 5 de 4 stele vs Renault (orice model care se incadreaza) de 5 stele lucrurile stau in felul urmator:
1. La un impact cu alt vehicul oprit, zid, stalp etc renaulturile sunt mai sigure.
2. In cazul unui impact cu "adversarul" si aici vorbim de impactul frontal renault are castig de cauza la modelele cu o greutate similara BMW-ului (marja "oficiala" NCAP pentru clasele de comparatie fiind 150kg). Aici vorbim de laguna (poate cam la limita dpdv al greutatii), koleos, grande scenic, espace, vel-satis (1-2).
Apoi pe masura ce diferenta creste (evident vorbim de renaulturi mai usoare) avantajul vine de parte bmw-ului.

dolb 19-11-09 18:55

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 2821613)
O masina care la 64kmh te scoate fara nici o zgarietura dintr-un impact frontal chiar crezi ca te omoara la 80kmh? Sunt curios ce se intampla la 80kmh intr-o masina in care la 64kmh prezinti leziuni la nivelul genunchilor si torso-ului de exemplu.
Cred ca e o institutie prea prestigioasa pentru a-i denigra testele si rezultatele. Momentan ei prezinta punctele de referinta nu noi! Nu cred ca tu poti estima siguranta unei masini mai bine ca ei asta sa nu mai zic de contestarea calificativelor acordate.

https://www.youtube.com/watch?v=1MsqJFoWSjI

_anaconda_ 19-11-09 19:02

Acum ne poti arata cum se comporta BMW-ul la 80 km/h sau alte masini aparent "impunatoare" si sigure fara 5 stele.

All times are GMT +2. The time now is 01:28.

- Copyright 2026 4Tuning