...stai linistit,nu te va injura nimeni!

am zis de mai multe ori,si zic si acuma,in general,daca vorbim de oameni(nu de barbati si de femei)sunt care se descurca bine si sunt care si dupa 20 de ani de condus nu se pot obisnui.sunt oameni care dupa 30 de min de condus sunt obositi de nu mai pot(sunt prea solicitati,ca de fapt condusul ar trebui sa devina o rutina)
toata treaba este,ca la noi in tara este prea tare batuta in oameni preconceptia asta ca femeia sigur e proasta la volan si barbatul sigur e mai bun la volan.este departe de mine sa neg,ca sunt unele donsoare care intr-un minut imi provoaca soc hipotensiv...(masina mica rosie cu traditionala ANI,ANK,MYR la numar)dar tot asa ma urc pe pereti cind vine domnisorul cu beemer argintiu cu numere 84,85,86 RIN,RAN,RUN la numar si crede el ca nimeni nu poate fi mai tare in parcare (si pe asfalt evident)ca si el...
petrec mult timp in germania in ultima vreme.oricine,orice ar zice de oamenii aia,am putea invata TOLERANTA de la ei.masina este o necesitate acolo unde oamenii locuiesc approx la 20 de km de la locul de munca,si normal ca si domnisoara de 19 ani are nevoie de o masinuta sa se deplaseze,sa mai faca un ban...sau sa mearga la scoala..ma rog...si cind mai face vre-o prostie,oamenii nu rid,nu isi bat joc de ea,ci inteleg...ca fiecare dintre noi are alte capacitati,dar trebuie sa traim si sa lasam sa traim si pe altii.
acolo,fara cod rutier,TOATA lumea aplica legea "fermoarului" adica in cazul in care intram pe o singura banda vine una-una,si nu se agita nimeni,nu injura,nu se baga(doar daca vine romanul de pe banda de urgenta,care imediat incurca treaba),acolo nimeni nu iese din coloana care sta sa depaseasca ca sa traga pe banda 1 si apoi sa se bage cu forta inapoi pe banda de depasire,cauzand deseori tamponari (numai daca vin oameni ca si stimatul nostru coleg "dolb" care este ferm convins ca restul sta de fraier ce e la rand sa depaseasca) si asa mai departe....
trebuie sa intelegem toti,ca nu poate fi fiecare om un schumacher mic...dar de aia toti trebuie sa ne invatam sa ne descurcam si sa ii lasam si pe altii,fara sa distrugem vieti.
tolerez mult mai usor o manevra proasta,dupa care soferul/soferita isi cere scuze,decit o manevra idioata,dupa care omul de la volan se uita la tine ca la un rahat,si este ferm convins ca te-ai nascut ca sa il incurci pe el/ea(ca nici astea cu suvurile lor nu sunt mai bune,probabil se misca mai greu ele de greutatea aurului si nu au cum sa se uite in oglinda in timp util)
eu te rog frumos,sa nu abordezi modul de gindire din tara noastra.suntem un popor cu o cultura mai modesta in ceea ce priveste cultura de pe asfalt.in scurt timp,la noi in tara s-au cumparat masini prea multe,infrastructura e proasta,iar oamenii inca nu au avut timp sa se acomodeze,spre deosebire de alte tari unde un barbat prefera sa i se zica ca nu mai are ce arata la pat,decit sa i se zica ca nu stie sa conduca masina,si vechimea autostrazilor depaseste media de varsta al userilor de pe acest forum.
numai bine!