Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Bacau

Reply
 
Thread Tools
Old 13-03-08, 10:48   #361
aleks

General Supervisor

Stage 5
 
aleks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 17,791
Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]
Default Re: help (about...anything )

honda numai pt modelele produse in europa, altfel taxele vamale depasesc bugetul cu mult
aleks is offline   Reply With Quote
Old 13-03-08, 18:43   #362
Boasa
VW Driver

Stage 5
 
Boasa's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,285
Member of:
[VW]
Default Re: help (about...anything )

Ma gandeam la un seria 3, modelul de 150 hp.
Boasa is offline   Reply With Quote
Old 13-03-08, 23:37   #363
Bmw_Rulllzzz

Stage 5
 
Bmw_Rulllzzz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 7,772
Member of:
[Moderators]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[MERCEDES]
Default Re: help (about...anything )

de 150 de cai este 320d dupa 2002 (inclusiv). este o alegere fff buna dar nu cred ca te incadrezi cu banii. poate doar fara taxa. dar nici asa nu cred ca gasesti.
__________________
ex car - e46
Parbrize - Lunete - Geamuri laterale
0751.08.34.33/0769.18.26.99 pymautoglass@yahoo.com sau office@parbrizeonline.ro
www.parbrizeonline.ro
Vanzari/Montaj/Garantie 24 de luni.
Bmw_Rulllzzz is offline   Reply With Quote
Old 13-03-08, 23:47   #364
Boasa
VW Driver

Stage 5
 
Boasa's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,285
Member of:
[VW]
Default Re: help (about...anything )

Quote:
Originally Posted by Bmw_Rulllzzz View Post
de 150 de cai este 320d dupa 2002 (inclusiv). este o alegere fff buna dar nu cred ca te incadrezi cu banii. poate doar fara taxa. dar nici asa nu cred ca gasesti.
un prieten vrea sa-l dea, negru perlat cu jante de 16 parca, senzori de parcare, 6 trepte, incalzire in scaune, volan sport, si restul dotarilor normale, clima, cd player, 150.000 km reali
__________________
Boasa is offline   Reply With Quote
Old 13-03-08, 23:47   #365
WoW

Stage 5
 
WoW's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 589
Default Re: ce trebuie sa stiti cand va opreste "organul"

mai era ceva interesant pe site-ul asta http://www.amenda.ro/ despre sub asta
WoW is offline   Reply With Quote
Old 14-03-08, 09:44   #366
danuuu

Stage 5
 
danuuu's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 447
Default Re: ce trebuie sa stiti cand va opreste "organul"

INSTRUCŢIUNI PENTRU COMBATEREA RADARELOR

1. În momentul în care poliţistul vă opreşte pentru depăşirea vitezei, la cererea dvs., el TREBUIE să aibă asupra lui şi să vă prezinte: certificatul de omologare a aparatului radar de către Biroul Român de Metrologie Legală, buletinul de verificare metrologică în termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuării verificării şi autorizaţia de operator radar pentru cel care vă încheie procesul-verbal. Lipsa oricăruia din aceste documente trebuie prevăzută de dvs. la rubrica „alte menţiuni” şi este caz de nulitate absolută a procesului-verbal.
2. Poliţiştii nu au voie să meargă cu radarul mobil oprit şi să-l pornească atunci când dvs. sunteţi foarte aproape de el. Aparatul radar, conform normelor metrologice, are o funcţie de autotestare care se face automat la fiecare pornire a aparatului. Cât timp în partea stângă jos a fotografiei apare litera „T” aparatul radar nu şi-a terminat autotestarea şi conform normelor măsurătorile nu pot reprezenta probe pentru aplicarea legislaţiei rutiere (mai apare şi o dungă albă care este exact peste ultima cifră din viteza prevăzută pe mijlocul fotografiei). De asemenea, tot conform normelor metrologice, poliţiştii nu au voie să folosească aparatul radar scos de pe suport deoarece nu se respectă unghiul de incidenţă şi nici nu au voie sa folosească un paravan pe care să-l ridice la apropierea autovehiculului.
3. Aparatul radar de tip staţionar nu poate fi amplasat în apropierea unei surse puternice de radiaţii electromagnetice, adică un stâlp de radio, televiziune, telefonie mobilă sau, cel mai des, o instalaţie electrică de înaltă tensiune. Normele pentru proiectarea şi amplasarea unei locuinţe prevăd pentru evitarea poluării electromagnetice amplasarea locuinţei la cel puţin 200m de o reţea electrică de înaltă tensiune. Deci, aparatul radar trebuie să fie cel puţin la 200m de instalaţia electrică de înaltă tensiune, în afara câmpului electromagnetic. Aparatul radar staţionar are lungimea fasciculului de 400-500m. Dacă acest fascicul este îndreptat spre instalaţia electrică de înaltă tensiune în timpul măsurării ceea ce se poate determina foarte uşor din fotografie, atunci distanţa la care trebuie să fie amplasat aparatul radar staţionar creşte până la 400-500m funcţie de unghi.
4. Dacă în fotografiile depuse în instanţă drept probe de către Poliţie apar mai multe autovehicule simultan, verificaţi în toate fotografiile distanţa dintre dvs. şi celelalte autovehicule. Daca aceasta scade de la prima fotografie la a doua, atunci nu dvs. aveaţi viteza cea mare din toate şi este clar că se încalcă normele metrologice care prevăd că măsurătorile nu pot constitui probe dacă circulă simultan mai multe autovehicule şi nu se poate determina CLAR autovehiculul vizat.
5. Ordonanţa 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor prevede că agentul care constată contravenţia se numeşte agent constatator. Agentul constatator este şi cel care aplică sancţiunea, altfel procesul-verbal este lovit de nulitate absolută. Deci, dacă un agent constată contravenţia, dar procesu-verbal este întocmit de un alt agent (situaţia în care se transmite viteza prin staţie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare şi în urma contestaţiei dvs. instanţa îl va anula, va anula şi amenda şi punctele.
6. Ordonanţa 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor prevede că agentul constatator are obligaţia să aducă la cunoştinţa contravenientului că are dreptul de a avea sau nu obiecţiuni pe care să le înscrie la rubrica „alte menţiuni” sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal. Deci, dacă la rubrica „alte menţiuni” nu este completat nimic, atunci procesul-verbal este nul de drept şi instanţa îl va anula şi va anula şi amenda şi punctele.
7. Camerele digitale amplasate pe drumuri nu sunt omologate de Biroul Român de Metrologie Legală (BRML) şi nu pot fi folosite pentru determinarea vitezei legale, ci doar pentru probarea unei depăşiri neregulamentare, trecerea pe roşu la semafor şi altele de acest gen. Sistemul omologat de BRML este principiul buclei inductive: în asfalt sunt amplasaţi doi senzori electromagnetici la o distanţă de 5 metri unul de celălalt. La trecerea prin dreptul primului senzor acesta imprimă autovehiculului o amprentă magnetică unică. La trecerea prin dreptul celui de-al doilea senzor acesta calculează viteza şi dacă este mai mare decât cea legală, trimite comanda către camera digitală care face fotografia din spate. Camerele care sunt prevăzute cu buclă inductivă sunt doar 6 din cele 49 amplasate până în prezent şi ele se află pe DN1 la: Balotesti, Ciolpani, Puchenii Mari, Barcanesti, Comarnic, Sinaia. Camerele digitale din oraşe niciuna nu are buclă inductivă. Se observă foarte uşor care camere au şi bucle inductive prin faptul că, pe fiecare sens, în dreptul camerelor respective lipite de asfalt, în exteriorul asfaltului, sunt două porţiuni de beton de circa 30cm/15cm, la circa 5m una de cealaltă, în care sunt încastraţi senzorii.




INSTRUCŢIUNI PENTRU ÎNTOCMIREA CONTESTAŢIILOR

C O N T E S T A Ţ I E
Subsemnatul ….., domiciliat în ….., str. ….. nr. …, sc. …, ap. …, jud. ….., fiul lui ….. şi ….., născut la ….. în ….., posesor al BI/CV seria … nr. … eliberat de Poliţia … la data de ….., contest prin prezenta procesul-verbal seria … nr. ….. din data de ….. întocmit de agent ……..
În fapt.
În timp ce conduceam autoturismul marca ….. cu nr. de înmatriculare ….. în localitatea ….., am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie care mi-a comunicat că am depăşit viteza legală prin localitate având …km/h.
Declar că nu am depăşit viteza legală, iar acuzaţia agentului de poliţie este nefondată.
În drept.
Solicit prezentarea probelor (fotografie, înregistrări, etc), precum şi a următoarelor documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcţionarea cinemometrelor (radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102bis din 07.12.2005: certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate şi autorizaţia de operator radar pentru agentul ………….
Probele care îmi susţin nevinovăţia le voi prezenta în instanţă.
Anexez la prezenta copii după procesul-verbal, BI/CV şi permisul de conducere.
Cu stimă,

11 noiembrie 2003 numele în clar şi semnătura,


1. Contestaţia, împreună cu copii după procesul-verbal, BI/CV şi permisul de conducere, o depuneţi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie a judeţului în care vi s-a încheiat procesul-verbal trimisă prin poştă, recomandat cu confirmare de primire (cine nu ştie ce înseamnă acest lucru să solicite informaţii la poştă la trimiterea contestaţiei) în termen de maxim 15 zile de la întocmirea procesului-verbal (este bine cât mai repede). IPJ va trimite contestaţia dvs. la Judecătorie şi trebuie să vă dea răspunsul că a făcut acest lucru în maxim 30 de zile de la primirea contestaţiei. După aceasta veţi primi citaţie din partea Judecătoriei unde vi se va preciza data şi ora când trebuie să vă prezentaţi.
2. Prin contestaţie nu depuneţi probe şi nu faceţi comentarii la încălcările legii făcute de poliţişti la încheierea procesului-verbal. Nu trebuie să aibă timp să-şi acopere matrapazlâcurile. Acestea le prezentaţi doar instanţei care va decide.
3. În instanţă, dacă probele depuse de Poliţie sunt contrare prevederilor Normelor metrologice pentru funcţionarea radarelor, Ordonanţei 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor sau altor acte normative, solicitaţi anularea procesului-verbal, anularea punctelor şi exonerarea de la plata amenzii, precum şi obligarea agentului constatator care va încheiat procesul-verbal la plata cheltuielilor de judecată. Păstraţi toate chitanţele pentru cheltuielile făcute pentru deplasarea la Judecătorie şi retur, precum şi pentru orice alte cheltuieli făcute pentru această acţiune pentru că, în baza lor puteţi cere cheltuielile de judecată. Dacă acuzaţia adusă nu a putut fi probată de poliţie şi dvs. aţi avut de suferit de pe urma acestei acuzaţii (de exemplu: ridicarea permisului a dus la desfacerea contractului de muncă sau concediu fără plată pe perioada suspendării permisului) puteţi cere şi daune morale sau materiale.
4. Contestaţia duce la suspendarea tuturor măsurilor luate de către Poliţie până la obţinerea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Din momentul în care aţi depus contestaţia, nu mai trebuie plătită amenda decât dacă pierdeţi procesul, iar dacă vi s-a ridicat permisul, Poliţia din localitatea dvs. TREBUIE să vă prelungească dovada cu câte 30 de zile până la obţinerea hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile.
Attached Files
File Type: doc Extras_norma_radar.doc (77.0 KB, 101 views)
danuuu is offline   Reply With Quote
Old 14-03-08, 10:55   #367
aleks

General Supervisor

Stage 5
 
aleks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 17,791
Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]
Default Re: ce trebuie sa stiti cand va opreste "organul"

bun bun, multumim danuu pt ajutor
aleks is offline   Reply With Quote
Old 18-03-08, 10:03   #368
sageata
Mercedes Driver

Stage 5
 
sageata's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,491
Member of:
[VW]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[MERCEDES]
Default Re: ce trebuie sa stiti cand va opreste "organul"

intrebari si raspunsuri gasite pe:
http://bc.politiaromana.ro/index.php


Întrebare


Doresc sa stiu daca aparatele radar mobile trebuie sa mearga(cind sunt in misiune sau in exercitiul functiunii) cu aparatul pornit tot timpul sau sa il porneasca dupa bunul plac al agentului selectind masinile dupa criterii de dumnealor alese?

Răspuns


La solicitarea dvs. va comunicam ca aparatura radar din dotarea Serviciului Politiei Rutiere Bacau este marca PHYTON, si face parte din categoria mijloacelor tehnice certificate, fiind omologata in acest sens de catre Institutul National de Metrologie. Lucratorii care utilizeaza aparatura mentionata sunt atestati si au statutul de operatori radar. Modul de lucru este prevazut in dispozitii cu caracter intern, care cuprind si cazurile in care se permite intreruperea functionarii aparaturii radar. In cazul in care detineti informatii din care sa rezulte caracterul aleatoriu al aplicarii sanctiunilor contraventionale va rugam sa reveniti cu precizari suplimentare. Cu stima, SEFUL SERVICIULUI POLITIEI RUTIERE, comisar sef de politie MIRICA IONEL.
__________________
Dimensiunea maximă pentru o imagine în semnătură este de 500x100 pixeli. De aceea o fotografie cu motorul meu nu incape.

http://plmtuning.ro/
sageata is offline   Reply With Quote
Old 21-03-08, 09:28   #369
-ZZ-

Stage 5
 
-ZZ-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 694
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: ce trebuie sa stiti cand va opreste "organul"

am si eu o nedumerire....poate sa fie un motiv pt oprire...folia de pe geamuri...ultimile 5 ori cand am fost oprit..acesta a fost motivul?????
-ZZ- is offline   Reply With Quote
Old 21-03-08, 13:52   #370
JUPAN_EMY

Stage 5
 
JUPAN_EMY's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,253
Default Re: ce trebuie sa stiti cand va opreste "organul"

cica da .
JUPAN_EMY is offline   Reply With Quote
Old 27-03-08, 12:04   #371
Gabuzu
VW Driver

Stage 3
 
Gabuzu's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 94
Member of:
[VW]
Default Re: ce trebuie sa stiti cand va opreste "organul"

Quote:
Originally Posted by -ZZ- View Post
am si eu o nedumerire....poate sa fie un motiv pt oprire...folia de pe geamuri...ultimile 5 ori cand am fost oprit..acesta a fost motivul?????
dap .. e si asta un motiv .. si nu numai tu ai patit , oricum un politist daca vrea iti cauta si cel mai mic motiv sa te opreasca, ceva ceva tot iti gaseste mai ales cand au nevoie de banii
Gabuzu is offline   Reply With Quote
Old 28-03-08, 17:57   #372
-ZZ-

Stage 5
 
-ZZ-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 694
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: ce trebuie sa stiti cand va opreste "organul"

pai eu nu ma refeream,dupa ce te-a oprit ,ci in momentul care te-a oprit trebuie sa itzi spuna motivul...dar lasa ca de acu las geamurile fata jos la maxim cand vad o masina de politie pe langa mine...sa vad atunci ce mai zic
-ZZ- is offline   Reply With Quote
Old 28-03-08, 23:36   #373
Gabuzu
VW Driver

Stage 3
 
Gabuzu's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 94
Member of:
[VW]
Default Re: ce trebuie sa stiti cand va opreste "organul"

Quote:
Originally Posted by -ZZ- View Post
pai eu nu ma refeream,dupa ce te-a oprit ,ci in momentul care te-a oprit trebuie sa itzi spuna motivul...dar lasa ca de acu las geamurile fata jos la maxim cand vad o masina de politie pe langa mine...sa vad atunci ce mai zic
stai cuminte, de ce trebuie sa mergi cu frica ca sa nu te prinda .. democratie .. )) ce te'a amendat din cauza asta ? .. probabil ei cred ca floia pusa pe geamuri iti reduce vizibilitatea pe timp de noapte mai ales pe geamul din spate) .. alt motiv nu imi dau seama )
Gabuzu is offline   Reply With Quote
Old 31-03-08, 01:22   #374
j.v.l

Stage 5
 
j.v.l's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 301
Default

Quote:
Originally Posted by Gabuzu View Post
probabil ei cred ca floia pusa pe geamuri iti reduce vizibilitatea pe timp de noapte mai ales pe geamul din spate) .. alt motiv nu imi dau seama )
Regulament pentru aplicarea Ordonantei de Urgenta privind circulatia pe drumurile publice
art.148 - Se interzice conducătorului de autovehicul sau de tramvai:

11. să aibă aplicate folii sau tratamente chimice pe parbrize, lunetă ori pe geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea, atât din interior, cât şi din exterior, cu excepţia celor omologate şi certificate, prin marcaj corespunzător, de către autoritatea competentă;

12. să aibă aplicate folii sau tratamente chimice pe dispozitivele de iluminare ori semnalizare luminoasă, care diminuează eficacitatea acestora, precum şi pe plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, care împiedică citirea numărului de înmatriculare sau de înregistrare;

16. să circule având montate pe autovehicul anvelope cu alte dimensiuni ori caracteristici decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori care prezintă tăieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita admisă;

19. să săvârşească acte sau gesturi obscene, să profereze injurii, să adreseze expresii jignitoare ori vulgare celorlalţi participanţi la trafic;

21. să arunce, pe drumurile publice, din autovehicul obiecte, materiale sau substanţe.

RAR [aka "Autoritatea competenta"] mai zice ca :

Pentru geamurile din fata e omologata doar folia 73% transparenta. [care e un fel de frectie ca e la fel de transparenta ca si geamul original in mare parte. diferenta o fac parametrii de tipul asta:

ST: Solar transmission Transmisia energiei solare
SR: Solar reflection Reflecţia energiei solare
SA: Solarabsorption Absorbţia energiei solare
VLT: Visible light transmission Transmisia luminii vizibile
VLR: Visible light reflection Reflecţia luminii vizibile
UVT: Ultraviolet transmission Capacitatea transmisiei UV.
TSER: Total solar energy rejected Reflecţia totală a energiei solare]
__________________
justevil@4tuning.ro
I trust everyone. It`s the devil inside them I don`t trust.

Last edited by aleks; 31-03-08 at 12:08.
j.v.l is offline   Reply With Quote
Old 31-03-08, 21:38   #375
Sl1V3R

Stage 5
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,013
Default Re: ce trebuie sa stiti cand va opreste "organul"

Vroiam de mai demult sa pun link-ul, in fine, cred ca acolo se gasesc niste lucruri bune de stiut.
Sl1V3R is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -