Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Totul despre anvelope

Totul despre anvelope Aici gasesti toate informatiile despre cauciucuri, dimensiuni, presiunea corecta, marci diverse, performante, norme de siguranta si feed-back de la utilizatori.

Reply
 
Thread Tools
Old 28-01-13, 22:40   #151
lagdryan v6

Stage 5
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 550
Talking Re: De ce se produc accidente in Romania?

caini mor de drum lung si prosti de grija altora
de aia
lagdryan v6 is offline   Reply With Quote
Old 28-01-13, 22:41   #152
Andrei_GP

Stage 4
 
Andrei_GP's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 188
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

buna asta...
Andrei_GP is offline   Reply With Quote
Old 29-01-13, 18:19   #153
B53UMI

Stage 3
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 145
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Nimanui nu-i pasa de filmarile noastre. Traim intr-o tara foarte nenorocita: tara sfidarii si a nedreptatii cocotate la rang de virtute. Ceausescu si camarila ne-au sfidat, asa fac si netrebnicii acestia de acum care sunt muuuult mai multi. De aceea ne este greu, fiindca nu avem bun simt si nu ne respectam unii pe altii. INTOTDEAUNA a fost asa in Romania; nu se lipeste educatia de noi si basta ! In schimb, ne ploconim pana la pamant la straini pentru ca chipurile sa ne laude ce grozavi suntem. Parca aceia sunt prosti ! Ne jumulesc si apoi ne dau ceea ce meritam... stim noi ce. Pacat de pamant, merita ceva mai bun!
B53UMI is offline   Reply With Quote
Old 05-04-13, 09:31   #154
cauciucuri_second

Stage 1
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 12
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Quote:
Originally Posted by Hondarul View Post
Va invit la o discutie despre SIGURANTA RUTIERA.

Aici nu vom discuta despre anvelope, sau despre Michelin, si nici nu vom face reclama. E destula pe site, aici discutam in general, despre ce se intampla pe strazile din Romania.

Si stii de ce?
Pentru ca am discutat cu Politia Rutiera si ne-au spus un lucru: ultimele statistici arata ca Romania este tara care are cea mai rapida crestere in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere grave, raportate la numarul de locuitori.

Tin minte ca acum vreo 2 ani, tot Politia Rutiera se mandrea ca numarul accidentelor grave a scazut. Ei bine, se pare ca acum Romania sta cel mai prost din toata Europa la acest capitol.

Adica se intampla tot mai multe accidente, ingrijorator de multe, ca niciodata, cu tot mai multe decese sau urmari grave.

De ce se intampla asta?

Lumea a tot mentionat mai multe motive:
- lipsa educatiei
- masinile prea puternice conduse de incepatori
- masinile pe Bulgaria care sunt intr-o stare proasta
- starea tehnica a masinilor in general
- infrastructura de cacao (gropi, semnalizare proasta, lipsa parcari, etc.)
- autoritatile (atat Politia, cat si Fiscul care are taxe colosale)
- scolile de soferi care fac treaba de mantuiala
- spaga
- educatia de la parinti
- etc.

Probabil ca sunt mai multe motive, poate chiar gasim cu zecile. Adica fara indoiala, avem pe cine sa dam vina ca se tot intampla accidente nasoale.

Haideti acum sa pornim discutia si sa vedem ce pareri aveti.

O sa incep eu.

Cred ca pentru ca aceste statistici ingrijoratoare, din care putem face si noi parte oricand, sa scada, este nevoie de doua lucruri pentru inceput:
- Politie
- Amenzi.

Din pacate, in Romania nu va invata NIMENI, NICIODATA ceva cu frumosul. Si aici va explic. Eu as tripla amenzile actuale. Da, stiu ca sunt uriase, sunt mari fata de ce salarii se incaseaza la noi in tara. Dar nu te obliga nimeni sa incalci legea. Daca mergi corect, pot fi amenzi de mii de Euro, nu te intereseaza, ca nu le vei lua.

Sa dau un exemplu: daca mergi cu 100 km/h in oras si esti prins de politie, primesti o amenda de 3.000 de lei si ti se suspenda permisul pentru 6 luni de zile.

Pai daca patesti asta, tu crezi ca a doua oara mai mergi cu 100 de km/h? Eu nu cred ca vei mai merge.

Insa acum vine intrebarea: ok, maresti amenzile, dar cine le da? Cu politia din prezent care este corupta si inchid ochii daca le dai 100 de lei, ce te faci?

Eu le-as mari salariile politistilor, astfel incat sa nu mai fie atrasi in a lua spaga. In plus, as face niste mijloace de monitorizare, ca in State, iar daca politistul este prins ca ia spaga, sa fie arestat. In plus, as mari numarul de agenti de pe strada, ca sa aiba cine sa amendeze soferii.

Du-te in America, fenomenul de "spaga la politie" este o necunoscuta. Numai sa incerci, ca esti arestat pe loc. Si e bine ca tot ce face politistul se inregistreaza si se filmeaza.

Asadar, parerea mea este ca un fel de "dictatura" din asta prin amenzi mari ar functiona cel mai bine. Si, evident, o politie mai educata care sa le si dea si sa puna legea in vigoare.

Acum, tu de ce crezi ca se intampla asa multe accidente in Romania?
Evident, in mare parte e neatentia la volan.Apoi se intampla ca soferii sa adoarma la volan sau diferite defectiuni ale masini cum ar fi sistemul de directie, frana sau de ce nu, cauciucurile care se comercializeaza astazi si nu toate au calitatea scontata( daca cautati cauciucuri second puteti vizita si www.cauciucuri-second.ro ).Spor la condus si mare atentie!
cauciucuri_second is offline   Reply With Quote
Old 05-04-13, 18:21   #155
B53UMI

Stage 3
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 145
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Sunt de acord cu aproape toate cele spuse in preambulul topicului. Cu un singur lucru nu sunt de acord: Combaterea coruptibilitatii autoritatilor prin marirea salariului. Complet FALS ! Dar oare judecatoarelor de curand arestate pentru spaga, nu li s-a asigurat un salariu indecent de mare ? Dar pensie asigurata atat in cuantum cat si criterii de acordare, in totala contradictie cu bunul simt ? Ne este frica ca fug magistratii si militienii peste granita dar in schimb nu ne pasa de medici ? Crapa strainii ca nu au magistrati si militieni romani ? Nu, combaterea coruptiei se face NUMAI cu masuri draconice, care sa marcheze pentru TOATA VIATA functionarul respectiv ce suge cu nesimtire din buget si nu este multumit. Cui nu-i convine, sa se faca medic ! Chestia asta cu salariul mare nu tine la romanul nesimtit si are ca singur rezultat spolierea bugetului, ca de spaga nu se lasa, cat o fi, nu conteaza. Exact ca Ivan Ivanovici, pescarul norocos care a prins pestisorul de aur care s-a oferit sa-i indeplineasca 3 dorinte. Pretentiile lui Ivan: Volga si Caspica cu vodca iar in final ... sa dea si el macar o vodca mica !
PS: Nu sunt medic, dar am constatat si eu ca este o meserie intr-adevar cautata si ar trebui sa facem eforturi pentru a ne pastra ADEVARATELE valori.
B53UMI is offline   Reply With Quote
Old 07-04-13, 21:36   #156
flaviuf

Stage 5
 
flaviuf's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 415
Member of:
[RENAULT]
[Old School Cars]
[4Rally]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Va spun eu de ce se produc...majoritatea cazurilor au la baza lipsa de educatie rutiera (si nu numai rutiera) a conducatorilor auto. Sunt pline drumurile de analfabeti, de semitampiti pe care nu-i duce capul sa analizeze o situatie periculoasa, de tot felul de frustrati, de parveniti de genul "prima generatie in pantofi" care au impresia ca daca au dat de bani nimeni nu le mai poate face nimic. Pe langa toate aspectele astea mai "ajuta" si autoritatile corupte si complet idioate in a gasi solutii de a curata drumurile de elementele mai sus mentionate. Uitati-va doar cand se intampla o catastrofa la istoricul soferului care a produs-o: in majoritatea cazurilor ne intrabam cu dracu de mai are voie sa iasa pe drumurile publice. O alta cauza este starea drumurilor si starea automobilelor.
__________________
F..k NATO! f..k USA! f..k Bill Clinton! Asta-i gara mea!
flaviuf is offline   Reply With Quote
Old 12-04-13, 10:44   #157
lagdryan v6

Stage 5
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 550
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

multi mlitieni pe aici,
terminati cu palavrele astea obosite cu necivilizatia,incultura bla,bla ,bla,limba de lemn,nu faceti decat sa le faceti jocul asa ziselor autoritati care, in afara decat sa dea amenzi,sa puna tot felul de taxe aberante,sa faca pe zmeii cu propri locuitori ,iar afara sa fie niste carpe de sters pe jos,nu fac nimic.
Cum sa nu mai dea cate unul de gard cu masina cand,in loc sa mergi linistit mergi stresat de toate ce ti-se pot intampla,ba ca te arde radarul ,ba ca te ard, mai nou politisti locali ,ca ai parcat pe unde ai gasit un loc si iti ridica masina,ba ca intri in tara si mai ai 500 de km si ii faci 9 ore pe strazi pline gropane si capcane lipsite de indicatoare.si cand prinzi o strada buna sa incerci sa ajungi mai repede la destinatie ca ti sa lipit scaunul de fund,ba ca nu ai bani
Stresul este cea mai mare problema fara nici un misto(te face sa fi cu capul in alta parte).
celelate motive sunt sondaje si praf in ochi pt fraieri care cred si motive pt javrele de sus sa mai aplice niste amenzi,ca sa acopere gaurile bugetului facute tot de ei.
Ati vazut vreodata ca pe unul care a provocat acc.grav sa-l vada vreun psiholog care sa-i puna o adevarata concluzie?
Nu am vazut la nici o televiziune,macar,sa faca o emisiune,despre , Conducerea preventiva ,decat ca a intrat unul intr-un refugiu si,raspunsul vine imediat de la gabori, bine inteles ,nu a adaptat viteza la conditile de drum.nu din cauza ca nu a vazut refugiul sau a unui bou frustrat,care,daca sunt 2 benzi pe strada,el merge cu 50 pe a2a banda ,prima fiind libera,si dc el merge cu vit regulamentara,nu considera ca trebuie sa se dea la o parte,sa-l lase in pace pe nebun,sau ca a calcat masina pe trecere pe unul si este de vina numai soferul,nu ca poate si victima fugea sau s-a aruncat ca toanta pe trecere,pt ca ii s-a bagat in cap ca acolo are el prioritate si ala trebuie sa intepeneasca cu masina cand il vede.

Last edited by lagdryan v6; 12-04-13 at 10:49.
lagdryan v6 is offline   Reply With Quote
Old 14-04-13, 12:54   #158
b01uxd

Stage 5
 
b01uxd's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,524
Member of:
[Oltcit]
[SEAT]
[Unknown Racers]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Quote:
Originally Posted by lagdryan v6 View Post
multi mlitieni pe aici,
terminati cu palavrele astea obosite cu necivilizatia,incultura bla,bla ,bla,limba de lemn,nu faceti decat sa le faceti jocul asa ziselor autoritati care, in afara decat sa dea amenzi,sa puna tot felul de taxe aberante,sa faca pe zmeii cu propri locuitori ,iar afara sa fie niste carpe de sters pe jos,nu fac nimic.
Cum sa nu mai dea cate unul de gard cu masina cand,in loc sa mergi linistit mergi stresat de toate ce ti-se pot intampla,ba ca te arde radarul ,ba ca te ard, mai nou politisti locali ,ca ai parcat pe unde ai gasit un loc si iti ridica masina,ba ca intri in tara si mai ai 500 de km si ii faci 9 ore pe strazi pline gropane si capcane lipsite de indicatoare.si cand prinzi o strada buna sa incerci sa ajungi mai repede la destinatie ca ti sa lipit scaunul de fund,ba ca nu ai bani
Stresul este cea mai mare problema fara nici un misto(te face sa fi cu capul in alta parte).
celelate motive sunt sondaje si praf in ochi pt fraieri care cred si motive pt javrele de sus sa mai aplice niste amenzi,ca sa acopere gaurile bugetului facute tot de ei.
Ati vazut vreodata ca pe unul care a provocat acc.grav sa-l vada vreun psiholog care sa-i puna o adevarata concluzie?
Nu am vazut la nici o televiziune,macar,sa faca o emisiune,despre , Conducerea preventiva ,decat ca a intrat unul intr-un refugiu si,raspunsul vine imediat de la gabori, bine inteles ,nu a adaptat viteza la conditile de drum.nu din cauza ca nu a vazut refugiul sau a unui bou frustrat,care,daca sunt 2 benzi pe strada,el merge cu 50 pe a2a banda ,prima fiind libera,si dc el merge cu vit regulamentara,nu considera ca trebuie sa se dea la o parte,sa-l lase in pace pe nebun,sau ca a calcat masina pe trecere pe unul si este de vina numai soferul,nu ca poate si victima fugea sau s-a aruncat ca toanta pe trecere,pt ca ii s-a bagat in cap ca acolo are el prioritate si ala trebuie sa intepeneasca cu masina cand il vede.
Ce logoree ai, incearca cu diazepam, poate iti mai trece stresul.
on topic: accidentele se produc pentru ca se urca "stresatii" la volan. Esti stresat, mergi pe jos, te mai aerisesti putin...
__________________

B01UXD-Oltcit 1.3 air cooled boxer engine runin' on nitro
B02UXD-Seat Leon 1m (EX) 1.6 16v gone but not forgotten
B02UXD - Honda Civic EJ6 Black Widow b18T
B03UXD-AlfaRomeo 147 (EX) bella donna
B03UXD-Honda Civic EG3 (EX) Red Rocket b20 VTEC
B03UXD-AlfaRomeo Giulietta 2.0 JTDM Snow White
B100UXD-Dacia Logan 2 Prestige DCI daily mule
B101UXD-Oltcit Club 11 RM New old school
B102UXD-Seat Leon Cupra R 1m (EX) Red Pig
B103UXD-Seat Leon Cupra 1p Stage 2+ White Comet
b01uxd is offline   Reply With Quote
Old 22-04-13, 16:28   #159
valyd1971

Stage 3
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 107
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Cauze sunt multe, dar dupa parerea mea, principalele 5 cauze sunt:

1. Viteza excesiva
2. Drumuri proaste + lipsa autostrazilor
3. Consumul de alcool
4. Imprudenta pietonilor
5. Lipsa de educatie a participantilor la trafic (soferi+pietoni)

Care sunt solutiile? Pai ar fi ceva de genul:

1. Depasirea cu peste 50 Km la ora - 1 an permis suspendat
2. Constructia de autostrazi
3. Alcool intre 0.5-1 la mie - 1 an permis suspendat
Alcool peste 1 la mie - 5 an permis suspendat
Alcool peste 1 la mie + acident - 10 ani permis suspendat
Alcool peste 1 la mie + acccident mortal - Interzis permis toata viata
4. Educatie Rutiera OBLIGATORIU in scoli clasele 1-8 (NU optionala sau 1 ora pe luna)
5. Aici e cu cei 7 ani de acasa - Greu de dat solutii ....
__________________
Anvelope de vara sau iarna si Jante din aliaj sau tabla Orice autovehicul!
valyd1971 is offline   Reply With Quote
Old 23-04-13, 17:58   #160
damy71
Banned

Stage 2
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 33
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Accidentele se produc in Romania din cauza a cateva motive foarte simple:

1. soferii si pietonii nu respecta regulile de circulatie
2. in subconstient stii ca vei scapa cu o spaga
3. examenele auto se pot lua si "altfel"
4. consum de alcool la volan
5. drumuri proaste
6. lipsa de multe ori a "cei 7 ani de acasa".
damy71 is offline   Reply With Quote
Old 26-06-14, 21:57   #161
bogdanel06

Stock
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

anvelope bune!
bogdanel06 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-14, 18:08   #162
a3ds

Stage 5
 
a3ds's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,304
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Nu am stat sa citesc enspe mii de pagini de topic, dar raspunsul este evident pentru oricine a condus in ungaria-austria-germania etc.

NU AVEM AUTOSTRAZI. (desi platim taxe si impozite de jde ani)

Nu ai autostrazi-> stress, timp pierdut, oboseala si de aici pleaca totul.

Pe autostrada e greu de tot sa gresesti, depasirea e cea mai dificila manevra rutiera. Pe autostrada nu exista problema asta.
__________________
Understeer is when you hit the wall with the front of the car.Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.Horsepower is how fast you hit the wall.
Torque is how far you take the wall with you.
a3ds is offline   Reply With Quote
Old 17-07-15, 14:19   #163
crystygye

Stage 5
 
crystygye's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 428
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

+1 anvelope bune
crystygye is offline   Reply With Quote
Old 18-11-20, 08:07   #164
vadrexim

Stock
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 5
Smile Re: De ce se produc accidente in Romania?

Cred ca motivele ar fi cam asa:

1. Bautura

2. Lipsa experinta

3. Drumuri proaste

4. Nerespectarea semnelor de circulatie...!

5. Neatentia la volan

6. Lipsa bunului simt si a respectului fata de ceilalti participanti la trafic !
vadrexim is offline   Reply With Quote
Old 19-11-20, 09:47   #165
cangri
Opel Driver

Stage 5
 
cangri's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,886
Member of:
[Opel]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Quote:
Originally Posted by vadrexim View Post
Cred ca motivele ar fi cam asa:
3. Drumuri proaste
!

singurul punct fals. avem si drumuri bune, si avem accidente si acolo.
plus ca nu prea am auzit a dat in groapa si a facut accident.
cangri is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -