Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Totul despre anvelope

Totul despre anvelope Aici gasesti toate informatiile despre cauciucuri, dimensiuni, presiunea corecta, marci diverse, performante, norme de siguranta si feed-back de la utilizatori.

Reply
 
Thread Tools
Old 13-11-12, 19:57   #106
silviu.o

Stage 5
 
silviu.o's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 559
Member of:
[VW]
[Fiat]
[Competitor CNCA]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

In seara asta am venit de la Neagra Sarului in mare parte parte pe un drum proaspat inaugurat de domnul Flutur, parte din ruta Vatra Dornei - Bilbor, si care e in stare groaznica. Nu exista linie de demarcare intre benzi (ceea ce e criminal), nu are aproape nici o lumina pe tot drumul, in unele zone suparfata de pe marginea drumului pentru de deplasarea pietonilor e 0 mm, fortand pietonii sa intre pe banda carosabila, e valurit, si are o gramada de denivelari care reduc la maxim eficienta franarii, are cateva indicatoare de curbe dar numai vreo 30%, zis asa cu indulgenta, din cele necesare. Pe conditii de ploaie ca cele de azi, cu gemurile relativ aburite in ciuda climatizarii date la maxim ziceti si mie ce viteza in afara de 0 km/h, se poate adapta la aceste conditii de trafic, si care ar majoritatea cauzelor accidentelor pe acest drum?

Last edited by silviu.o; 13-11-12 at 20:22.
silviu.o is offline   Reply With Quote
Old 13-11-12, 20:21   #107
mannyx

Stage 2
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 34
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

pai cred ca de exemplu daca s-ar mari muuult amenzile pt. nesemnalizare pt. ca e un lucru foarte usor de facut si nu inteleg dc nu se mai practica si s-ar mari foooooarte mult amenzile pt. cei care merg bauti s-ar mai schimba putin..
mannyx is offline   Reply With Quote
Old 13-11-12, 20:33   #108
iulirx

Stage 1
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 18
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Accidentele se produc din cauza :
1. Soferilor
2. Pietonilor
3. Masinilor
4. Infrastructurii si a conditiilor exceptionale
Accidentele cauzate de soferi au drept cauza :
1a. Neatentia
1b. Neindeminarea
1c. Iresponsabilitatea
1d. Lipsa de experienta
1e. Sanatatea precara
Accidentele cauzate de pietoni au drept cauza :
2a. Neatentia
2b. Iresponsabilitatea
2c. Sanatatea precara
Accidentele provocate de masini au drept cauza :
3a. Stare tehnica necorespunzatoare
3b. Masina nu mai este in parametrii constructivi, desi corespunde tehnic.
Accidentele provocate de infrastructura si de conditiile exceptionale au drept cauza:
4a. Constructie defectuasa
4b. Intretinere defectuoasa
4c. Semnalizare defectuoasa
4d. Lipsa protectiilor impotriva alunecarilor de teren, caderii de pietre, inzapezirii, inundatiei, etc.
4e. Proiectare care n-a tinut cont de tipul de trafic si de volumul lui.

In Romania, dupa parerea mea, NEATENTIA SI INCONSTIENTA SOFERILOR sint principalele cauze ale producerii accidentelor. Ambele cauze au, la rindul lor , alte cauze dintre care as mentiona pe cea mai importanta :
A. Lipsa educatiei si un nivel mic - spre inexistent - al culturii.

Accidentul se produce atunci cind soferul devine pasager in propria masina, atunci cind nu mai poate face nimic astfel incit sa evite situatia periculoasa.
Intelegerea, prevederea si evitarea situatiilor periculoase nu este la indemina unor neatenti si/sau iresponsabili.

Probabil ca daca stai la coada la bariera, fiind ultimul, nu considerati ca este o situatie periculoasa. Este ! Si daca nu monitorizati traficul din spate va puteti pomeni cu tirul pe care tocmai l-ati depasit intrind in voi din varii motive. Ce e asta ? E neatentie ? Este ! Daca ati fi fost atenti ati fi avut timp macar sa iesiti din masina.

Last edited by iulirx; 13-11-12 at 20:49.
iulirx is offline   Reply With Quote
Old 13-11-12, 21:10   #109
mannyx

Stage 2
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 34
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

in scimb ma pedepseste pe mine jegosu de la sectia 2 din ploiesti, nu de la rutiere, imi da amenda ca merg 200 de metri pe interzis (fara sa incurc pe nimeni) asta ca sa nu ocolesc 600 de metri prin 4-5 semafoare si aglomeratie.. data viitoare daca ma mai prinde ii spun ca ca o sa merg cu spatele si atunci chiar ca o sa incurc..
mannyx is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 02:37   #110
Siconi

Stage 3
 
Siconi's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 114
Member of:
[RENAULT]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

In opinia mea, drumurile, strazile, soselele (denumiti-le cum vreti) sunt ineficiente. Din ce in ce mai multe masini pe aceleasi drumuri proiectate pentru un trafic din anii '70-'80.
In primul rand, largirea si multiplicarea benzilor pe sens de mers ar ajuta enorma la fluidizarea traficului si, implicit, la reducerea accidentelor.
Un alt factor il reprezinta slaba prezenta a autoritatilor rutiere si a echipajelor dotate cu sisteme RADAR, dar si cota mica a amenzilor ce sunt acordate, plus mita care e la loc de cinste. In SUA, daca vrei sa dai mita unui politai (indiferent de motivul pentru care te-a oprit) te aresteaza pe loc, acolo in drum. Si apoi vezi tu amenzi si procese. Si uite-asa lumea circula civilizat si toti (in proportie de 90%) respecta legea. De frica, de drag, de sila... dar o respecta.
Asta e un alt factor care incurajeaza conducerea cu viteze mult peste limita admisa.
Un alt factor este lipsa camerelor de supraveghere din intersectii, inclusiv in afara localitatilor. Stiu, e o investitie mare, dar merita. Astfel, stiid ca sunt filmati in intersectii, soferii vor respecta mai cu strictete reglementarile in vigoare.
Sunt multe motive pentru care numarul de accidente creste.
In primul rand e vorba despre bun simt la volan si rabdare. Ceea ce cei mai multi conducatori auto nu au. Din pacate.
__________________
Decat sa cumperi un Ferrari la care nu iti mai ajung bani sa si pui benzina, mai bine o Dacie sanatoasa si de restul te cari la greu.
Ce-si face omul cu mana lui, e lucru sanatos; abia apoi vede el ce-a facut.
Siconi is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 07:24   #111
throttle

Stage 3
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 164
Angry Re: De ce se produc accidente in Romania?

Quote:
Originally Posted by Hondarul View Post
Va invit la o discutie despre SIGURANTA RUTIERA.

Aici nu vom discuta despre anvelope, sau despre Michelin, si nici nu vom face reclama. E destula pe site, aici discutam in general, despre ce se intampla pe strazile din Romania.

Si stii de ce?
Pentru ca am discutat cu Politia Rutiera si ne-au spus un lucru: ultimele statistici arata ca Romania este tara care are cea mai rapida crestere in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere grave, raportate la numarul de locuitori.

Tin minte ca acum vreo 2 ani, tot Politia Rutiera se mandrea ca numarul accidentelor grave a scazut. Ei bine, se pare ca acum Romania sta cel mai prost din toata Europa la acest capitol.

Adica se intampla tot mai multe accidente, ingrijorator de multe, ca niciodata, cu tot mai multe decese sau urmari grave.

De ce se intampla asta?

Lumea a tot mentionat mai multe motive:
- lipsa educatiei
- masinile prea puternice conduse de incepatori
- masinile pe Bulgaria care sunt intr-o stare proasta
- starea tehnica a masinilor in general
- infrastructura de cacao (gropi, semnalizare proasta, lipsa parcari, etc.)
- autoritatile (atat Politia, cat si Fiscul care are taxe colosale)
- scolile de soferi care fac treaba de mantuiala
- spaga
- educatia de la parinti
- etc.

Probabil ca sunt mai multe motive, poate chiar gasim cu zecile. Adica fara indoiala, avem pe cine sa dam vina ca se tot intampla accidente nasoale.

Haideti acum sa pornim discutia si sa vedem ce pareri aveti.

O sa incep eu.

Cred ca pentru ca aceste statistici ingrijoratoare, din care putem face si noi parte oricand, sa scada, este nevoie de doua lucruri pentru inceput:
- Politie
- Amenzi.

Din pacate, in Romania nu va invata NIMENI, NICIODATA ceva cu frumosul. Si aici va explic. Eu as tripla amenzile actuale. Da, stiu ca sunt uriase, sunt mari fata de ce salarii se incaseaza la noi in tara. Dar nu te obliga nimeni sa incalci legea. Daca mergi corect, pot fi amenzi de mii de Euro, nu te intereseaza, ca nu le vei lua.

Sa dau un exemplu: daca mergi cu 100 km/h in oras si esti prins de politie, primesti o amenda de 3.000 de lei si ti se suspenda permisul pentru 6 luni de zile.

Pai daca patesti asta, tu crezi ca a doua oara mai mergi cu 100 de km/h? Eu nu cred ca vei mai merge.

Insa acum vine intrebarea: ok, maresti amenzile, dar cine le da? Cu politia din prezent care este corupta si inchid ochii daca le dai 100 de lei, ce te faci?

Eu le-as mari salariile politistilor, astfel incat sa nu mai fie atrasi in a lua spaga. In plus, as face niste mijloace de monitorizare, ca in State, iar daca politistul este prins ca ia spaga, sa fie arestat. In plus, as mari numarul de agenti de pe strada, ca sa aiba cine sa amendeze soferii.

Du-te in America, fenomenul de "spaga la politie" este o necunoscuta. Numai sa incerci, ca esti arestat pe loc. Si e bine ca tot ce face politistul se inregistreaza si se filmeaza.

Asadar, parerea mea este ca un fel de "dictatura" din asta prin amenzi mari ar functiona cel mai bine. Si, evident, o politie mai educata care sa le si dea si sa puna legea in vigoare.

Acum, tu de ce crezi ca se intampla asa multe accidente in Romania?
Accidentele de circulatie au trei cauze:
-factorul uman
-vehicul
-drum
in statisca politiei rutiere din 2012,se arata ca in anul 2008 s-au produs cele mai multe accidente rutiere grave( 6 MORTI /zi si 28 RANITI GRAV),dupa care au inceput sa scada
(nu cu mult).
Problema se pune :ce se intampla cu soferii profesionisti(autocare rasturnate,cisterne,etc
Dupa parerea mea,viteza de circulatie ,prea mare ,este cauza principala a accidentelor grave.Nu toti soferii au calitati de piloti(asa cum se cred unii din comentariile de mai sus),
drumul este pentru toata lumea ,numai ca unii cred ca este facut numai pt ei
throttle is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 08:30   #112
OviDIU M

Stage 2
 
OviDIU M's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 35
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Ai facut o lista mica:
- lipsa educatiei
- masinile prea puternice conduse de incepatori
- masinile pe Bulgaria care sunt intr-o stare proasta
- starea tehnica a masinilor in general
- infrastructura de cacao (gropi, semnalizare proasta, lipsa parcari, etc.)
- autoritatile (atat Politia, cat si Fiscul care are taxe colosale)
- scolile de soferi care fac treaba de mantuiala
- spaga
- educatia de la parinti
+politie
+amenzi

Cate din cele de mai sus au fost aplicate si nu au functionat?!
Educatie? s-a facut? inca se face.
Masini puternice? Nu s-a limit inca.
Masini inmatriculate in Bulgaria. Nu cred ca e cazul, acolo se inmatriculeaza masini din Romania in mare parte cu cilindree mare.
Starea tehnica a masinilor? Cate dacii 1300 ati mai vazut in orasele mari dupa programul Rabla?
Infrastructura? Da, e un motiv, subsemnatul a patito din cazul unui drum prost construit (DN1b, diferenta de nivel intre carosabil si pamant este de cel putin 30 cm, nu mai zic ca langa sunt santuri mari)
Autoritatile? Pleonastic spus din moment ce nu pot gestiona o situatie.
Scolile de soferi? Serios? Asta e motiv? Si orasul cum il iau soferii atunci?
Spaga? Cat sa dai in fiecare zi? Get Real!
Educatia de la parinti? De ce nu sa nu dam vina aici si pe Alfa Centauri? Ce treaba are educatia de la parinti cu ce inveti la scoala de soferi?!
Politia? Hm, e un factor. Am vazut ca 99% din soferi franeaza brusc in apropierea unei masini de politie.
Amenzi? Sa crezi ca din cauza amenzilor "mici" (serios?! unele depasesc salariul minim pe economie) e lipsa de viziune, numai un ingustat cognitiv poate sa creada asta.

Nu domnilor, cauza principala se poate regasi in rapoartele politiei in care se vad urmatoarele variabile (multe le veti gasi si in procesul verbal), dar pe care in mod sistematic nu ni le prezinta atat noua ca si cetateni, cat si UE:
-Vremea (Soare, Ceata etc.)
-Timpul si Drumul (adica Conditiile de Trafic)
...si inca vreo cateva care imi scapa acum.

Intrebarea mea este cate accidente se intamplau pe DN1 vinerea seara si sambata dimineata pe directia Bucuresti-Ploiesti, pana la Ploiesti, respectiv, dinspre Ploiesti, duminica dupa amiaza spre seara inainte de constructia A3? Si cate se intampla acum dupa darea ei in folosinta?
Aceasta variabila ar trebui coroborata cu rata de trafic.
Aceeasi intrebare relevanta s-ar putea aplica si pentru A2 (partea data in curand in folsinta si centura Ct).

PS: Este inacceptabil sa mergi 170 de km (Bv-B) bara la bara si tot ce face politia romana e sa te forteze sa intri pe DN1b si acolo tot bara la bara sa mergi. Am ajuns sa merg pe drumurile acestea in functie de ora la care este trafic mic (dimineata devreme sau in zile in care nu merge nimeni).
OviDIU M is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 09:27   #113
undertacher

Stage 5
 
undertacher's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 718
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Quote:
Originally Posted by Hondarul View Post
Va invit la o discutie despre SIGURANTA RUTIERA.

Aici nu vom discuta despre anvelope, sau despre Michelin, si nici nu vom face reclama. E destula pe site, aici discutam in general, despre ce se intampla pe strazile din Romania.

Si stii de ce?
Pentru ca am discutat cu Politia Rutiera si ne-au spus un lucru: ultimele statistici arata ca Romania este tara care are cea mai rapida crestere in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere grave, raportate la numarul de locuitori.

Tin minte ca acum vreo 2 ani, tot Politia Rutiera se mandrea ca numarul accidentelor grave a scazut. Ei bine, se pare ca acum Romania sta cel mai prost din toata Europa la acest capitol.

Adica se intampla tot mai multe accidente, ingrijorator de multe, ca niciodata, cu tot mai multe decese sau urmari grave.

De ce se intampla asta?

Lumea a tot mentionat mai multe motive:
- lipsa educatiei
- masinile prea puternice conduse de incepatori
- masinile pe Bulgaria care sunt intr-o stare proasta
- starea tehnica a masinilor in general
- infrastructura de cacao (gropi, semnalizare proasta, lipsa parcari, etc.)
- autoritatile (atat Politia, cat si Fiscul care are taxe colosale)
- scolile de soferi care fac treaba de mantuiala
- spaga
- educatia de la parinti
- etc.

Probabil ca sunt mai multe motive, poate chiar gasim cu zecile. Adica fara indoiala, avem pe cine sa dam vina ca se tot intampla accidente nasoale.

Haideti acum sa pornim discutia si sa vedem ce pareri aveti.

O sa incep eu.

Cred ca pentru ca aceste statistici ingrijoratoare, din care putem face si noi parte oricand, sa scada, este nevoie de doua lucruri pentru inceput:
- Politie
- Amenzi.

Din pacate, in Romania nu va invata NIMENI, NICIODATA ceva cu frumosul. Si aici va explic. Eu as tripla amenzile actuale. Da, stiu ca sunt uriase, sunt mari fata de ce salarii se incaseaza la noi in tara. Dar nu te obliga nimeni sa incalci legea. Daca mergi corect, pot fi amenzi de mii de Euro, nu te intereseaza, ca nu le vei lua.

Sa dau un exemplu: daca mergi cu 100 km/h in oras si esti prins de politie, primesti o amenda de 3.000 de lei si ti se suspenda permisul pentru 6 luni de zile.

Pai daca patesti asta, tu crezi ca a doua oara mai mergi cu 100 de km/h? Eu nu cred ca vei mai merge.

Insa acum vine intrebarea: ok, maresti amenzile, dar cine le da? Cu politia din prezent care este corupta si inchid ochii daca le dai 100 de lei, ce te faci?

Eu le-as mari salariile politistilor, astfel incat sa nu mai fie atrasi in a lua spaga. In plus, as face niste mijloace de monitorizare, ca in State, iar daca politistul este prins ca ia spaga, sa fie arestat. In plus, as mari numarul de agenti de pe strada, ca sa aiba cine sa amendeze soferii.

Du-te in America, fenomenul de "spaga la politie" este o necunoscuta. Numai sa incerci, ca esti arestat pe loc. Si e bine ca tot ce face politistul se inregistreaza si se filmeaza.

Asadar, parerea mea este ca un fel de "dictatura" din asta prin amenzi mari ar functiona cel mai bine. Si, evident, o politie mai educata care sa le si dea si sa puna legea in vigoare.

Acum, tu de ce crezi ca se intampla asa multe accidente in Romania?


Am citit cateva mesaje ale colegilor forumisti si tin sa va reamintesc ca acum trebuie gandita situatia in asa fel incat atunci cand dam un raspuns sa nu ne gandim la ce nu ne convine noua ci, la ceea ce ar fi corect ca numarul accidentelor sa scada.Asadar, consider ca majoritatea raspunsurilor sunt subiective si o sa dau si un exemplu:spunea cineva ca politia sta in boscheti si ne pandeste si nu e corect,dar daca gandim constructiv ne-am da seama ca daca nu ai incalca nici o regula a circulatiei nu cumva te-ar pandii degeaba?.Si multe altele.
Acum sa ma refer si la postarea nr .1 sunt deacord cu aceste propuneri respectiv amenzi si cresterea salariilor politistilor ,dar cu mici corectari in sensul ca amenzi avem insa legea lasa loc de interpretari si multi nu le platesc asa ca eu as propune ca legea sa fie ferma si fara ocolisuri iar in caz de neplata sa se ajunga in max. 3 luni la confiscarea masinii sau suspendarea permisului.
Iar in ceea ce priveste cresterea salariilor politistilor nu cred ca asta e o solutie pentru ca suntem un neam de spagagii si mituitori(fie ca ne place fie ca nu) si consider ca cel putin in 3 domenii oricat de mare ar fii salariul tot se va lua spaga: preoti,medici,politisti(justitie).Eu as propune marirea numarului de teste care se fac asupra lucratorilor iar deciziile din instanta in urma confirmarii mitei sa fie exemplare.

Tot odata consider ca in afara acestor probleme mai sunt multe altele:starea soselelor(infrastructura,multe D.N-uri care trec prin sate,orasele,etc),baietii de la siguranta circulatiei care isi iau banii degeaba(exemplu: pe marginea drumului de Poiana Brasov s-au montat niste garduri ornamentale construiti din busteni,imaginativa o iesire in decor se poate termina cu unul din parii de lemn infipt in parbriz,respectiv sofer),lipsa educatiei soferilor,pietonilor(nici eu nu am o educatie corespunzatoare de cele mai multe ori).
O zi buna si sosele mai sigure.
__________________
Seat Leon 2006 1.9 TDI ,74 Kw

Last edited by undertacher; 14-11-12 at 09:32.
undertacher is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 12:08   #114
!41!
Banned

Stage 5
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,397
Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Honda]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Mi-am mai adus aminte de o chestie ... Probabil unii sunteti soferi profesionisti sau macar cunoasteti cum sta situatia. Ma refer in general la soferii de microbuze sau distributie pe nationale.Majoritatea din categoria asta lucreaza zi lumina sau 14,16 ore/zi pt. ca de multe ori sunt platiti la km sau desteptul ala care detine masina ii exploateaza fara limita ca doar lui ii vin banii adevarati. Cand stai atatea ore in scaun cu mici pauze si auzi doar radio cum sa te concentrezi si sa mergi dupa reguli?!Am auzit de la un prieten povesti de groaza cu situatii nenumarate in care era sa se duca naibii doar din cauza oboselii. Stiu ca la Tiruri exista un program strict care e greu de depasit dar pe astia cu firme mici nu-i ia nimeni la 11m?!
!41! is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 15:05   #115
Undying_Renault
Renault Driver

Stage 4
 
Undying_Renault's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 202
Member of:
[RENAULT]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Bun topic de discutie

My 2 cents:

- infrastructura - limita de 50 de km/h nu ar trebui marita, cum am tot vazut aici - vorbim de orase, sate si pericolele inerente - nu poti sa te risti cu limite de 80-90 de km/h - alternativa la asta ar fi Autostrazile - vesnice Fata Morgana pentru noi - in momentul in care ai o alternativa sa mergi legal cu 130 de km/h constant intr-o directie - chiar meriti sa-ti pierzi permisul pe un drum secundar la 100 de km/h in localitate.

- aplicarea legii - in primul rand, nimeni nu ridica problema amenzilor penale. Nu platesti amenda din n motive, faci lucru in folosul comunitatii in cuantumul amenzii. De asemenea, contestatiile ar trebui mult restranse. Spre exemplu, in Italia - chiar daca numarul este gresit pe un proces verbal de politist, daca dovada este corect, procesul verbal este considerat valid. Confiscarea masinii pentru sanctiuni repetate iar este o solutie foarte buna. Anularea permisului pentru infractiuni repetate - conducerea cu viteza excesiva, conducerea sub influenta alcoolului. Procesele ar trebui sa aiba mai multa asprime in cazurile de ucidere din culpa.. majoritatea sentintelor sunt cu suspendare..

- coruptia - este o problema reala ce afecteaza bunul mers al lucrurilor. Nu poate fi eradicata, poate doar domolita, sincer.

Ultima idee este cea legata de bun-simt. Bunul-simt al vesticilor nu este o conduita innascuta. Este comportamentul reprimat pe parcursul a zeci de ani de amenzi usturatoare(cum zicea Hondarul). Eu, personal, nu cred ca exista un bun simt innascut in noi care spre exemplu la romani a fost considerat optional la crearea poporului.

Don't shoot the messenger!
__________________
Life's just a blast... Movin' really fast..

Last edited by Undying_Renault; 14-11-12 at 15:07.
Undying_Renault is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 15:37   #116
tanase_raduus

Stock
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Imi cer scuze anticipat daca cineva se va simti ofensat dar: "Sa "ridice mana" ala care a mers regulamentar toata viata!". Cred ca nu exista asa ceva, dam vina pe una alta dar nu ne uitam la noi. Pe autostrada tot cu 160-180km o sa mergem.
tanase_raduus is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 16:01   #117
MirCheques

Stock
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

[QUOTE=bm3rmy;5239345]Numarul mare de accidente e cauzat de mai multi factori clar nu doar unul doi.
1. Amenzile - trebue raportate la venit, nu triplate sau dublate sau mai stiu eu ce. Un om cu un salar de 1000 Ron nu poate lua aceeasi amenda cu cel ce are venituri de mii, zeci de mii de euro.

Cu celelalte puncte sunt de acord. CU asta de mai sus, punctul 1, NU SUNT! Cum adica sa dai amenzi in raport cu venitul? Daca tu castigi 1000 lei iar eu 1000 euro, ti se pare corect ca pentru aceiasi infractiune, eu sa platesc mai mult? De ce? Adica tu militezi pentru discriminare si inegalitate in fata legii?
MirCheques is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 17:11   #118
mannyx

Stage 2
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 34
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

nu prea e corect nici asa ca pentru aceeasi "greseala" sa plateasca unu mai mult si unu mai putin dar gandeste-te ca un milionar in euro nu o sa fie niciodata deranjat de ca ia o amenda de 300 ron..

cat despre cei de la distributie cu 4-5 tone, majoritatea din cate am observat si am auzit nu depasesc 70 km/h sunt urmariti prin gps, din cauza ca nu pleaca prea departe, au curse scurte si nu e nevoie sa meraga prea repede si cam incurca pe cei cu program de respectat.
mannyx is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 18:40   #119
B53UMI

Stage 3
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 145
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Este clar ca sfidarea existenta visceral in roman este principala cauza. Pentru romanul, in genere needucat, sfidarea este o virtute incepand cu micul parvenit pana la politicianul de marca. Pana nu a scuipat el pe semenul sau "sarantoc" care indrazneste sa circule si el cu o amarata de Dacie, nu se simte implinit. Cu cat masina sa este mai aproape de dimensiunile unui camion, cu atat drepturile lui sunt mai atotcuprinzatoare, soseaua este a lui si face ce vrea pe ea (a se revedea cazurile Paunescu, Huidu, s.a.). El stie ca are drept de viata si moarte asupra tuturor "inferiorilor" fiindca STIE ca are bani (de cele mai multe ori furati) si legea il apara pe el si neamul lui. Folosirea semnalizarii schimbarii directiei nu este in apanajul lor (ii "doare" maneta sau mana !); ceilalti ("prostimea") sunt obligati sa faca asa ceva "rusinos". Pot sa opreasca si sa parcheze oricum si oriunde, doar ei sunt stapanii (a se citi: mitocanii si marlanii).
Legea rutiera este facuta de acolitii acestor indivizi si este proasta, incompleta si nedreapta. Pentru infractiunea soldata cu victime, savarsita CU INTENTIE (nu poti spune ca depasirea in curba fara vizibilitate, eventual multipla, nu o faci INTENTIONAT - ca doar nu merge masina de capul ei !- si nu iti dai seama ca ai sanse minime sa nu comiti un grav accident), aceste bestii stiu ca nu vor suporta nici serioase consecinte legale (culpa, suspendare executare) nici fizice (fiindca sunt la volanul unor monstri pe roti). Ei STIU ca NU VOR PATI NIMIC !
Legislatia rutiera este blanda cu astfel de cazuri cand ar trebui ridicat definitiv dreptul de a conduce autovehicule si amenzi f.f. consistente chiar numai fiindca ai efectuat o astfel de manevra CRIMINALA. Mai pot fi adaugate multe alte situatii de manevre asemanatoare la care cei cu autovehiculele "vulnerabile" nu indraznesc sa acceada decat daca sunt sinucigasi.
Si fiindca este o emulatie ca statisticile sa evidentieze ca femeia conduce cel mai sigur, corect si "cu frica de Dumnezeu" imi permit sa spun ca nu exista discriminare de sex in categotria la care m-am referit si trebuie sa remarcam ca cei mai multi mastodonti sunt condusi de femei "ajunse" (sa zicem: in afaceri !?).
B53UMI is offline   Reply With Quote
Old 14-11-12, 20:08   #120
Marius_asy

Stage 5
 
Marius_asy's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6,323
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

LEGILE VIZAND ACCIDENTELE CARE SE SOLDEAZA CU VATAMARI SAU SI MAI RAU CU DECESE SANT PREA INGADUITOARE
DACA TE OMOR CU UN CUTIT , PISTOL SAU CU UN VEHICUL TOATE AU ACELAS REZULTAT
UN EXEMPLU NATIONAL HUIDU,A OMORAT 3 OAMENI SI A PRIMIT NICI 3 ANI CU SUSPENDARE
UN OMOR SE PEDEPSESTE CU PEDEPSE DE LA 10 ANI X 3PERSOANE OMORATE
MULTI NU INTELEG CA PROSTIA LA VOLAN ESTE O ARMA LETALA SI TREBUIE SANCTIONATA CA ATARE
CUM SCAPAM LUMEA DE CRIMINALII PE ROTI ....DECAT BAGANDU I LA FACULTATE
Marius_asy is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -