Go Back   Forum 4Tuning > Car Styling > FIBRA DE STICLA/CARBON, CHITUL, VOPSEAUA SI ALTELE

Reply
 
Thread Tools
Old 21-04-16, 14:17   #16
wheelman2009

Stage 3
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 142
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Hai sa mai fac si eu o precizare, mea culpa, am preuspus gresit ca esti fan Devilbis, oricum sunt pistoale bune si isi pot avea locul in cuiul oricarui vopsitor.
Legat de afirmatia ta ca vopsitoria este pretentioasa si presupune multa munca si atentie la detalii, pot sa spun ca e foarte adevarat, dar la fel de adevarat este ca au fost, sunt si vor fi multi care vor incerca sa sara peste etape si sa vopseasca fara sa cunoasca foarte bine toate detaliile, iar rezultatele bineinteles ca nu vor fi cele asteptate.
wheelman2009 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-16, 18:25   #17
ELNA

Stage 4
 
ELNA's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 265
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Quote:
Originally Posted by Drop_Gun View Post
Ca o mica completare. Nu am fost, nu sunt si nu voi fi fan DeVilbis. Are un singur punct forte si prea multe “lacune” pentru a fi folosit in mod constant la lucrari cu “pretentii” ! Are si v-a avea in continuare “cuiul” lui in dulapul meu din simplul motiv ca a fost primul meu pistol “cu nume” ! Strict sentimental ! Acesta este motivul pentru care uneori ii mai pun vopsea in pps si mai ud cate o piesa cu el ! L-am recomandat pentru rezistenta lui incredibila si pretul scazut considerand ca este o alegere buna pentru inceput ! Cel putin pentru mine a fost !
Parerea mea…si sfatul meu…pentru cei care doresc sa vopseasca sau sa devina vopsitori este ca “startul” ar trebui sa fie cu invatarea temeinica a pregatirii supratefetelor in vedederea vopsirii. Apoi isi pot forma “reflexul muscular” cu aplicarea filler-ului si totodata vor “descoperi” acele aspect care pot face diferenta in aplicarea corecta a peliculei de vopsea ! Atunci…si numai atunci dupa ce o sa intelegeti ce inseamna film inchis, ce diferenta este in uscare, nuanta si textura intre o mana jumate si doua maini jumate, egalizare pe ud sau pe uscat, timpi de aerare, diluare si supradiluare … puteti domnilor sa va ganditi ca sunteti pregatiti sa vopsiti cu rezultate bune…ca pana la rezultate profesionale mai sunt inca alte “detalii” de invatat si pus la punct !
Am facut aceasta ultima precizare, pentru ca Wheelman imi atrage atentia ca sunt peretentios in exprimare si detalii pentru incepatori ! VOPSITORIA DOMNILOR ESTE PERETNTIOASA ! NU ESTE MECANICA…DESFACI UN SURUB SI IL PUI LA LOC ! ESTE CU TOTUL SI CU TOTUL ALTCEVA ! Incerc Wheelman doar sa-I descurajez pe multi pregatitori cu pretentii de vopsitori care sunt pe care sa se transforme in vopsitori de mana a treia, sa-i fac sa inteleaga ca mai sunt etape de parcurs pana la atingerea unor rezultate bune si sa inteleaga spre binele lor ca aceste etape sunt obligatorii ! Nu poti rezolva ecuatii de gradul 2 daca tu abia ai invatat tabla inmultirii !

cred ca nu iti dai seama dar majoritatea vor sa coloreze piesa si sa arunce niste lac pe ea .... sa spuna ca e vopsita

ce vorbesti tu de nuanta si textura la vopsea nici nu au auzit

as fii curios la ce service lucrezi sa vad daca faci sau doar vorbesti
ELNA is offline   Reply With Quote
Old 14-05-16, 11:56   #18
Drop_Gun

Stage 1
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 24
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

“cred ca nu iti dai seama dar majoritatea vor sa coloreze piesa si sa arunce niste lac pe ea .... sa spuna ca e vopsita

ce vorbesti tu de nuanta si textura la vopsea nici nu au auzit

as fii curios la ce service lucrezi sa vad daca faci sau doar vorbesti”



Ceva ..ceva ai inteles tu ELNA din postul sau postarile mele daca ai avut rabdarea sa te informezi. Corelat cu faptul ca ai intalnit tot felul de masini “colorate” sau vopsite, pentru ca ai contact direct cu domeniul auto la care se mai adauga si comentariile “unor cunoscatori” sunt din pacate insuficiente ca tu sa faci difenta intre cineva care vorbeste din google sau din cabina de vopsit!

La ce ti-ar folosi doar sa vezi ce fac eu atat timp cat tu te ocupi cu totul de altceva in domeniu ? Exista riscul sa nu intelegi mai nimic la fel ca ceilalti care vor doar “coloreze piesa si sa arunce niste lac pe ea .... sa spuna ca e vopsita “

Scuze nu vreau sa fiu rautacios doar ca eu consider ca fiacare trebuie sa faca doar acel lucru la care se pricepe cel mai bine si daca mai are si dispozitia necesara uneori sa vina cu un sfat sau o indrumare pentru cei care chiar au nevoie de el !!

Last edited by Drop_Gun; 14-05-16 at 11:58.
Drop_Gun is offline   Reply With Quote
Old 15-05-16, 12:42   #19
ELNA

Stage 4
 
ELNA's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 265
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

nu te-ai prins, eu lucrez chiar in domeniu
ELNA is offline   Reply With Quote
Old 15-07-16, 12:21   #20
2mad4

Stock
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 4
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

interesante informatii vad aici, si daca tot a-ti dat drumul la informatii va rog sa-mi spuneti o parere despre:

http://www.emag.ro/pistol-de-vopsit-.../pd/DQC133BBM/

sau

http://pistol-pentru-vopsit.compari....14-p236766895/

sau

https://www.triton.com.ro/produs/355...lp-0303w-1-3mm

1. mentionez ca le voi folosi pentru hidrotransfer, adica pentru primer, vopsit strat baza, activator si lacuit.
2. in general nu sunt piese mari, folosesc un compresor de noname + filtru de apa si ulei.
3. cel mai ieftin sata de 1.3 parca l-am gasit la 1250 lei, pentru mine important este pasul unde se da activatorul si lacul

multumesc

Last edited by 2mad4; 15-07-16 at 12:45.
2mad4 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-16, 00:09   #21
aleks

General Supervisor

Stage 5
 
aleks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 17,791
Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

devlbissul ala e ok, dar are duza de 1.4, eu unul prefer 1.3
ultimul link nu merge, iar neica nimeni cu proprietari arabi emigrati in germania, ala din linkul al doilea, e prea scump pentru marca lui celebra....
aleks is offline   Reply With Quote
Old 17-07-16, 19:47   #22
2mad4

Stock
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 4
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
devlbissul ala e ok, dar are duza de 1.4, eu unul prefer 1.3
ultimul link nu merge, iar neica nimeni cu proprietari arabi emigrati in germania, ala din linkul al doilea, e prea scump pentru marca lui celebra....
....mersi

ultimul link e pistolul asta, cica ar fi OK si marca asta (nu stiu tara de origine), nu stiu cat de ok pentru ceea ce vreau eu

http://jonneswaytools.net/loja/jonne...roller=product
2mad4 is offline   Reply With Quote
Old 16-08-16, 01:09   #23
Drop_Gun

Stage 1
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 24
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Incerc sa inteleg "nevoile" tale 2mad4 si in acelasi timp doresc sa ma fac inteles asa ca nu stiu in ce masura te v-a lamuri postarea mea ! ! Eu de cand lucrez in domeniu tot invat cate ceva si sincer intre noi fie vorba sa stii fiecare vopsitor are mana, metehnele si nevoile sale ! Rar foarte rar ai sa gasesti doi vopsitori care sa aiba rezultate finale aproape identice chiar daca folosesc aceasi marca de pistol si de materiale ! Mie unuia imi place sa depun material pe piesa (in special lac si uneori chiar vopsea in functie de putere de acoperire, culoare, nuanta …etc) dar sunt anumite lucrari pentru care apelez la mana altui vopsitor ! Imi place sa las o mura mica pe piesa, pot sa vopsesc si "oglinda" nu este o problema dar nu e pe gustul meu… iar asta este genul de situatie cand apelez la mana altui vopsitor care are rezultate mai bune ca mine si nu imi este rusine sa recunosc asta !
In alta ordine de idei eu “am imbatranit” si imi plac pistoalele cu “randament” chiar daca sunt “insetate” iar DeVilbiss nu intra in aceasta categorie ! Prefer o faza mare nu imi mai place sa stau prea mult pe piesa sau sa am surprize de acumulari in anumite zone, celebri norisori ! Cu timpul toti ajungem in acest punct atunci cand reflexul, mana si ochiul isi fac treaba cum trebuie si inchizi filmul la fiecare brazda fara gaze sau acumulari pe canturi !
Bun acum revenind la link-urile tale ! In general cand auzi termenul “Universal” inseamna ca avem o problema ! Vrei rezultate bune sau profesionale uita de pistoalele “universale” ! Primul link ; Pistol de vopsit universal DeVilbiss FLG-G5 1.4 mm . DeVilbiss este un pistol ieftin atat ca pret cat si din punct de vedere al consumului asta fiind unul din motivele care il fac sa fie preferatul multor vopsitori ! Este ok pentru rezultate “acceptabile” in cazul in care ai rabdare multa, mana buna si “ochi”. Are faza mica, este predispus sa inoreze piese in mod constant metalizate si in special argintiu ! Este un pistol relativ greu de reglat pentru un incepator, necesita atentie si concentrare constanta pe intreaga durata a vopsirii sau lacuirii. Un pistol care te “taxeaza” la orice mica gresala in special atunci cand vopsesti la temperaturi ridicate sau cu intaritor rapid ! Este aproape imposibil de realizat cu el blend-inuri atat de necesare in multe situatii! Duza de 1.4 este cam mare ar fi fost indicata una de 1.3 ! Recomandarea mea din gama DeVilbiss este DeVilbiss Pro Glite Clear cu duza 1,3 ! Cu asta chiar daca el este dedicat lacuirii poti vopsi linistit. Are brazda mare, acopera binisor, dar atentie, este consumator de material ! Evita metalizat si in special argintiu pot aprea surprize in multe cazuri ! Evita deasemenea si blend-in cu el !
Exista un DeVilbiss care este ceva mai bunicel (cel albastru) dar trebuie multa experienta si rabdare cu el iar pentru rezultate bune trebuie sa vopsesti la presiuni scazute cu acest pistol ! Atat despre DeVilbiss ! Deocandata este suficient pentru tine !
Al doilea link. Nu am auzit de marca asta nu am vazut, nu am vopsit deci NO COMENT !
Jonnesway in schimb este un pistol foarte bun ! Nu asta pe care il ai tu in link-ul respectiv ! Exista reprezentanta Jonnesway in Romania nu inteleg de ce vrei tu sa-l achizitionezi de la spanioli ! Daca ai timp mergi la reprezentanta si consulta un specialist, spune-i nevoile tale, solicita un test si cu siguranta o sa gasesti solutia optima daca te decizi la aceasta marca. Eu am vopsit de cateva ori cu Jonnesway si in opinia mea vine imediat dupa Sata la vopsea iar la lac este dupa Anest Iwata si Sata exact in ordinea mentionata !

Sfatul meu final ca sa zic asa este sa faci tot posibilul si sa poti pune mana macar odata pe fiecare din marcile specificate aici la care eu mai adaug una Sagola si sa vopsesti o piesa desi daca nu ai experienta nu o sa sesizezi diferente dupa o singura piesa si abia mai apoi sa iei o decizie cu privire la achizitia unia dintre ele ! Ar fi bine sa mergi si sa vorbesti cu un vopsitor sa-l rogi sa te “supervizeze” atunci cand vopsesti o piesa si sa-ti spuna el cam ce ti-ar trebui tie fara sa-ti recomande marca de pistol sau sa incerce sa te coreteze! Sa iti spuna o parare strict obiectiva referitor la modul in care vopsesti tu ! El poate sa “vada” mana ta si sa inteleaga mai bine decat tine de ce ai nevoie ! Poate stai mai mult pe piesa…poate o alergi sau poate nu suprapui cum trebuie brazdele…astea sunt aspecte principale, esentiale in evolutia ulterioara, in functie de ele poti alege marca de pistol care sa te completeze…si in timp sa te obisnuiesti cu el sa elimini ceea ce faci gresit mai usor si sa evoluezi spre rezultate bune mult mai rapid si mai eficient ! Sa nu te temi sau sa te lasi descurajat de pareri sau referinte proaste la inceput. Toti am fost la fel atunci cand am inceput sa vopsim si am spalat piese “proaspete” scurse sau am refacut altele mai multe sau mai putine ! Cine va spune ca el nu a patit niciodata asa ceva sa stii ca ala are nasul lung si rosu ! Eu dupa multi ani si tot mai dau cate o buleala…rar dar vine ! Nu e bai…d’asta exista polish si uneori intarzieri la livrare…ca stai sa refaci sau sa corectezi ceea ce gresesti ! Bafta !
Drop_Gun is offline   Reply With Quote
Old 11-03-17, 01:53   #24
catalin9987

Stage 1
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 15
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Buna ziua

Desi nu s a mai postat de ceva vreme aici as dori sa va intreb ce parere aveti de pistolul DeVilbiss SLG -620 varianta cu duza de 1,3.
Precizez ca ocazional ma mai ocup cu lipirea spoilerelor auto printr o tehnica de sudare la cald ,operatie care bineinteles ca se sfarseste cu vopsire.
Momentan folosesc doua pistoale de la Yato de care nu prea sant multumit mai ales cand vine vorba de argintiu.
Am ajuns sa le refuz pe cele de culoarea asta pentru ca din 3 bucati una nu iese neam.
Daca varianta celui devilbiss slg 620 nu pare ok ce parere aveti de jonnesway?

Cu stima.
catalin9987 is offline   Reply With Quote
Old 13-03-17, 14:23   #25
wheelman2009

Stage 3
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 142
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Cel mai in masura sa-ti dea detalii despre DeVilbiss, ar fi colegul Drop_Gun, dar oricum eu zic ca e peste Jhonnesway, iar de Yato, ce sa spun sunt de hobby si nu poti sa ai pretentii de la ele. In concluzie, daca nu ai bani pentru pistoale mai scumpe de top, eu as merge pe DeVilbiss. Bafta si spor la treaba.
wheelman2009 is offline   Reply With Quote
Old 14-03-17, 11:24   #26
catalin9987

Stage 1
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 15
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Multumesc de sfat
Am ales devilbiss 620 momentan ,cel cu duza de 1.3 pe care am de gand sa l folosesc pentru lacuit iar acum sant in cautarea unui pistol cu duza de 1.2 pentru vopsea
Ce sa zic eu sant la inceput am doar un an de cand ma ocup de treaba asta asa ca abea imi formez mana.

Stima.
catalin9987 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-17, 11:58   #27
wheelman2009

Stage 3
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 142
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

N-ai pentru ce, iar legat de duza 1.3, poti sa dai si vopsea cu ea fara probleme, daca nu vopsesti mult, nu ai nevoie de pistol separat de vopsea si lac. Oricum o sa vezi ce e diferenta intre ce faceai cu Yato si ce vei face cu DeVillbis dupa ce te obisnuiesti cu el, vezi sa-i pui regulator si filtru, iar ca sa te obisnuiesti cu el si cu setarile lui, ia niste vopsea mai iefina si umbla la setari, pana iti place cum stropeste. Bafta.
PS : stai linistit ca toti am fost candva la inceput si chiar si dupa ani de experienta tot mai poti sa gresesti, important este sa vrei sa inveti si sa te perfectionezi.

Last edited by wheelman2009; 16-03-17 at 12:01.
wheelman2009 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-17, 12:40   #28
catalin9987

Stage 1
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 15
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Apreciez sfaturile pe care le primesc si care imi sant de real folos pe aceasta cale tot respectul inca o data.
Iar ca sa revin,intradevar folosesc deja si filtru si regulator ,compresorul este un stanley b480 de 200 litri suficient zic eu dar mai am o nelamurire.
Cei de la firma de unde am cumparat DeVilbiss- ul m au sunat sa mi explice ca presiunea pentru el la care trebuie sa vopsesc trebuie sa mi o dea producatorul vopselei si nu sa ma iau dupa specificatiile pistolului care spun ca trebuie reglat la 2 bari.
Din nou sant putin in ceata in sensul ca cei de la laborator de unde iau vopsea habar n au la cat trebuie sa reglez eu pistolul.
Daca m ati putea lamuri si pe mine va rog cum ar fi indicat.
Multumesc
Cu stima.
catalin9987 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-17, 13:53   #29
wheelman2009

Stage 3
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 142
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

E foarte bine ca ai regulator si filtru, iar compresorul de 200 l e foarte bun, poti face si totale cu el fara probleme. ( vezi sa scurgi tot timpul apa din el ).
Legat de reglajul pistolului e cum spuneam, iei niste vopsea ieftina si te joci la reglaje pana iti place cum stropeste. Ca si reguli generale, pentru vopsea presiunea e mai mica, iar pentru lac si vopsea 2K presiunea este mai mare ( sunt mai vascoase si e nevoie de presiune mai mare ca sa pulverizeze bine ). Pentru inceput eu zic sa incerci cu 2 bari la vopsea si 2,5-3 bari pentru lac si le mai ajustezi in functie de cum stropeste. In esenta trebuie sa te obisnuiesti cat ma bine cu pistolul si sa-l inveti cum se spune. Bafta si spor la treaba.
wheelman2009 is offline   Reply With Quote
Old 28-03-17, 11:46   #30
catalin9987

Stage 1
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 15
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Apreciez sfaturile si multumesc inca o data.

V am citit aproape toate postarile de pe forum si procedez ca atare.
Calitatea lucrarilor mele s a schimbat radical de cand am schimbat pistoalele si compresorul.
Mai am o intrebare ,unde gasiti fillerul klar bicomponent ca eu nu reusesc sa l gasesc nicaieri.
Si daca nu reusesc sa l gasesc pana la urma e vreo problema daca folosesc primerul pentru plastic gp-1 de la klar iar peste el filler bicomponent de la novol?
Este posibil sa mi dea vreo reactie fiind marci diferite?
catalin9987 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -