Go Back   Forum 4Tuning > Car Styling > FIBRA DE STICLA/CARBON, CHITUL, VOPSEAUA SI ALTELE

Reply
 
Thread Tools
Old 07-02-16, 21:22   #1
DaNyBuCsA

Stage 4
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 171
Default Sfat alegere pistol de vopsit

Va salut. Doresc achizitionarea unui pistol de vopsit. Detin un compresor micut.
Pistolul nu il voi folosi decat la mici lucruri,cum ar fi niste jante,un spoiler,mici accesorii,deci nimic mare. Am gasit in dedeman un pistol de vopsit la aproximativ 80 de lei. Acum nu stiu daca e bine ce vreau,dar as prefera cu rezervorul in sus, pentru ca am tinut in mana si tipul cu rezervor in jos si mi s-a parut mai incomod.De asemenea ma gandesc ca avand rezervorul in sus se face mai putina risipa de vopsea atunci cand ai de vopsit cu cativa ml de vopsea. Momentan detin un aparat de vopsit electric, dar doresc ceva mai bun si implicit mai rezistent(cel actual e din plastic asa ca evit anumite tipuri de vopsele). Credeti ca se va descurca acel pistol de vopsit? recomandati altceva in acest buget?
Am atasat mai jos o poza cu pistolul actual si un link cu pistolul pe care doresc sa il achizitionez. Multumesc anticipat !
http://www.dedeman.ro/ro/scule-si-un...1-1kg-1-5.html
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	d79c024c107f7bd7bfe67678a6a7a2b2-7919462-235_235.jpg
Views:	266
Size:	13.9 KB
ID:	3142950  

Last edited by DaNyBuCsA; 07-02-16 at 21:24.
DaNyBuCsA is offline   Reply With Quote
Old 12-02-16, 19:19   #2
DaNyBuCsA

Stage 4
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 171
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

nimeni nicio parere? nu sunt axat numai pe acest pistol,dar ma interesa ceva cat de cat in acest buget. maine vreau sa ma apuc de cautat prin oras sa vad ce gasesc si aveam nevoie de niste sfaturi,macar sa imi spuneti la ce sa fiu atent cand il achizitionez.
DaNyBuCsA is offline   Reply With Quote
Old 13-02-16, 14:33   #3
Drop_Gun

Stage 1
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 24
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Dany Bucsa
Ai o problema, de fapt mai multe probleme. Si pentru ca esti in ceata iar pe deasupara mai vrei sa si arunci niste “arginti” asa aiurea am sa incerc sa te lamuresc . Este posibil sa fii si dezamagit, nu doresc acest lucru, nu doresc nici sa-ti spulber visele, doresc doar sa te fac sa cheltui cu socoteala banii, iar investitia ta sa fie una cu bataie lunga sa zic asa. Bun sa incepem.
Ca sa vopsesti “professional” niste “ mici lucruri,cum ar fi niste jante,un spoiler,mici accesorii,deci nimic mare” cum spui tu ai nevoie se solide cunostinte de pregatire a diverselor suprafete in vederea vopsirii (metal, plastic, fibra) si nu in ultimul rand de trei pistoale. Pistol duza 1.2 pistol duza 1.3 si pistol duza 1.5-1.7. Primul pentru vopsea, al doilea pentru lac si al treilea pentru filler. Pe deasupra trebuie sa ai un regulator de presiune a debitului de aer care se monteaza intre furtun si pistol dispozitiv din gama “premium” ca si pistoalele de vopsit. De celelalte accesorii nu mai vorbesc ca nu-si au rostul !
Ca sa vopsesti cu rezultate acceptabile aceleasi “elemente” ai nevoie de acelesi solide cunostinte in vederea pregatirii diverselor suprafete in vederea vopsirii si de doua pistoale. Unul cu duza de 1.3 pe care il poti folosi pentru lac si pentru vopsea si unul cu duza de 1.7 pe care il vei folosi la aplicarea filler-ului. Deasemenea nu trebuie sa lipseasca regulatorul de presiune minim gama low cost (30-50 lei) care o sa te tina cateva “stropiri” !
Ca sa-ti pierzi timpul si banii fara rost poti sa cumperi orice pistol low cost din targ sau din cine stie ce magazin. O sa-l folosesti de cateva ori, nu o sa inveti nimic, nu o sa-ti iasa nimic “deosebit” iar in scurt timp dupa cetava “piese vopsite” pistolul tau o sa devina piesa de muzeu si o sa se umple de praf prin cine stie ce colt de garaj sau o sa sfarseasca pe la “fiare vechi” …
Recomandarea mea este sa-ti achizitionezi un minim de doua pistoale second hand (pentru inceput) DeVilbis GTI PRO 1.3 fie el Base or Clear este o alegere buna atat pentru vopsea cat si pentru lac tinand cont de ceea ce vrei tu sa faci. Pretul unui astfel de pistol este undeva la maxim 700 RON. ***MARE ATENTIE*** inainte sa-l platesti cere o “proba” care sa o faca un vopsitor cu ceva experienta ca sa nu cumva sa fii nevoit sa mai adaugi la pretul lui si un chit de reparative care este undeva intre 100-150 RON ! Iar cel de al doilea pistol poate fi un HVLP chiar si no name “virgin” (din magazine) cu duza de 1.7 pentru filler cu prêt maxim de 1.000 RON ! Adauga si regulatorul de presiune ( ai grija ca cele cu corp de plastic sunt cam de unica folosinta sa zic asa) nu uita de furtun si de mufe ! Cred ca nu mai este nevoie sa-ti mentionez faptul ca este “imprios” necesar “prezenta in décor” a unui compressor cu un rezervor “mititel” care sa-ti asigure constant pe intregul process al vopsiri un debit constant de aer la o presiune minima de 5 bari in rezervor, daca luam in considerare faptul ca regimul “normal” de functionare al pistoalelor mentionate este la o presiune constanta de 2 bari ! Fluctuatiile presiune ( in cazul in care exista regulator de presiune fluctuatiile nu sunt decat negative) atat pizitive cat si negative afecteaza serios rezultatul final chiar si in mana unui vopsitor cu ceva experienta !
Sper sa nu fii dezamagit sis a-ti fi fost de folos cu sfaturile mele !
NU UITA : PASIUNEA SI ARTA CER SACRIFICII !

Cu stima
Drop Gun
Drop_Gun is offline   Reply With Quote
Old 13-02-16, 14:49   #4
Drop_Gun

Stage 1
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 24
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Vin cu o modoficare importanta ! Referitor la recomandarea mea punctual la HVLP-ul no name din magazin…am adaugat din graba un zero in plus la prêt. Scuze. Pret maxim 100 RON !
Si daca tot sunt la capitolul rectificari si completari sa nu cumva sa ti se para ca ti-am recomandat cine stie ce “scula” de pistol. Este o marca cunoscuta si apreciata cat de cat cu un nume mult prea “pompos” pentru ce poate el sa faca (sau mai bine zis pentru ce nu poate sa faca) dar este un pistol bun pentru inceput si pentru ceea ce doresti tu sa faci si spun asta luand in calcul raportul dintre prêt si calitate cu ce ste prezent acum pe piata !
Drop_Gun is offline   Reply With Quote
Old 13-02-16, 16:05   #5
DaNyBuCsA

Stage 4
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 171
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Multumesc mult de tot pentru sfaturi. Chiar am fost convins sa mai am putina rabdare pana strang banii necesari si sa iau ceva calumea. Pana la urma cumpar o data si bine (vorb'aia: daca nu traiesc mult le am pana mor) un produs,care ma va tine si mai mult,plus ca vopsesc si mai calitativ.
Multumesc inca o data pentru sfaturi. Am observat ca rar gasesti subiecte deschise pe forum-uri in acest domeniu.
DaNyBuCsA is offline   Reply With Quote
Old 13-02-16, 16:54   #6
DaNyBuCsA

Stage 4
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 171
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Imi cer scuze pentru dublu post, dar mi-a expirat timpul de editare. O intrebare am: in legatura cu pistolul HVLP pe care il voi folosi la fuller: este vorba de orice pistol de vopsit din magazin sau doar anumite pistoale? am incercat sa caut cate ceva si am inteles doar de unde vine denumirea, si anume de la "High Volume Low Pressure".
In rest am cautat pe internet ,iar pe unele scrie ca sunt HVLP, pe altele nu.
DaNyBuCsA is offline   Reply With Quote
Old 15-02-16, 16:13   #7
wheelman2009

Stage 3
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 142
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Voi incerca sa te lamuresc putin cum e cu pistoalele de vopsit si variante ar fi :
- sa iei unul foarte ieftin de 100 lei dar nu vei putea vopsi cu el decat fiare, garduri si acareturi prin curte nimic profesional pentru ca nu ai cum
- sa iei unul SH de firma dar aici e loterie, in marea lor majoritate cele scoase la vanzare sunt foarte uzate si risti sa-ti iei teapa, mai ales daca nu te pricepi ( spunea un coleg ceva mai sus de Devilbis, dar sunt clar sub Sata sau Iwata, asa ca daca iei SH cauta unul din cele 2, eu am vopsit mult cu Sata, dar acum imi place mai mult Iwata, tine doar de preferinta fiecaruia, ambele sunt foarte bune ).
- sau sa iei unul nou pe la 500 lei cu care sa-ti faci treaba, dar NU HVLP pentru ca iti consuma mult aer si tu ai un compresor mic car nu poate face fata la un HVLP, tie iti trebuie un pistol cu consum redus de aer, maxim 200l/min. Ca exemplu, am incercat cu ceva timp in urma un Sico ( practic o copie destul de reusita a unui pistol celebru Sata 2000 RP ) si chiar stropea destul de bine.
Nu ai nevoie neaparat de 3 pistoale, filler, vopsea si lac, ( desi asa e ideal fiecare pistol cu treaba lui ) iti sunt suficiente 2, unul vopsea si lac duza 1.3-1.4 si unul de filler cu duza 1.7 si un regulator plus un filtru.
Daca dupa ce te mai documentezi te decizi la un pistol anume posteaza aici si iti spunem daca e ok sau nu.
Bafta.

Last edited by wheelman2009; 15-02-16 at 16:19.
wheelman2009 is offline   Reply With Quote
Old 15-02-16, 21:05   #8
DaNyBuCsA

Stage 4
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 171
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Multumesc mult pentru sprijin! Ma voi mai documenta, ma voi gandi sa aleg varianta cea mai buna pentru mine si va tin la curent.
DaNyBuCsA is offline   Reply With Quote
Old 20-02-16, 11:21   #9
Drop_Gun

Stage 1
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 24
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

“Buna” intentia lui Wheelman 2009 care “Voi incerca sa te lamuresc putin cum e cu pistoalele de vopsit” ! Problema e ca el “scapa” din vedere faptul ca “Pistolul nu il voi folosi decat la mici lucruri,cum ar fi niste jante,un spoiler,mici accesorii,deci nimic mare” asa cum spui tu Dany Bucsa si se lanseaza intr-o “disertatie” despre Sata si Anest Iwata care spune el ca sunt “clar” peste DeVilbis, despre consumul mare de aer al unui HVLP (care apropos Wheelman 2009 nu este mai mare decat al unui Sata sau Iwata) si te incurajeaza sa achizitionezi pistoale “profesionale” ca si cum nevoile tale limpede mentionate s-ar fi transformat peste noapte in necesitatile unui service auto cu flux mare si “pretentii” profesionale iar bugetul tau ar fi suferit suplimentari uriase din partea unui sponsor generos !
In concordanta cu nevoile si bugetul tau eu raman la parerea ca Devilbis Gti Pro Glite 1.3 Clear or Base este alegerea ideala chiar si second hand bineinteles cu un test inainte efectuat de un vopsitor cu ceva experienta asa cum am spus si in postarea anterioara ca nu fii nevoit sa achizitionezi si chit-ul de reparatie ! Apropos sa nu uit desi au destinatii diferite Clear pentru lac si Base pentru vopsea sa stii ca oricare dintre ele isi face treaba si la lac si la vopsea cu un plus pentru Clear care este mai spornic un pic ca are faza mai mare !
Cat despre Wheelman 2009 da domnule ai dreptate Sata este peste DeVillbis nu clar cum spui tu ci doar la “blendin metalizat sau vopsele cu putere redusa de acoperire” asta doar in cazul in care esti vopsitor de garaj de moda veche care face blendin pe uscat si care nu face cartele de culoare atunci cand este cazul” ! Iwata este peste DeVilbis clar si peste Sata la fel de clar doar cu seria WS 400 pentru lac ca la vopsea inca mai are de evoluat putin ! Si eu vopsesc tot cu Sata si uneori mai dau jos din cui primul meu pistol DeVilbis (tractorul) pe care l-am forjat nu gluma…dar care isi face treaba desi nu nu a primit nici un chit de reparatie spre deosebire de Sata… de prêt nu mai vorbim ca nu are sens…iti dau dreptate si aici Sata si Iwata chiar si second hand sunt mult peste un DeVilbis nou nu mai spun despre unul second hand !
Cam atat am avut de “completat” la postul lui Wheelman 2009 in atentia lui DanyBucsa ! Ceea ce urmeaza in postul meu este un apel la acei putini care stiu despre ce vorbesc si nu vorbesc gura fara ei este si cazul tau Wheelmane (am citit cateva postarile ale tale si am vazut ca parerile tale sunt pertinente si nu batii campii) la acei asa numiti formatori de opinie sa fim atenti sa oferim sprijin corect la nivelul fiecarei solicitari ! E aiurea sa pui in mana unui incepator (pentru ca este evident Dany Bucsa e un incepator atat timp cat pe el il intereseaza o marca de pistol si nu prea stie ce sa aleaga) care vrea sa ude asa…din cand in cand cate o piesa un Sata si un Iwata care sa-l “usureze” de o suma greu de digerat pentru inceput ! Lasa-l intai sa stropeasca, sa vada de ce o ia la vale, ce inseamna gazare, de ce si cand apare, de ce se usuca sau nu se usuca vopseaua, de ce se face sau nu se face coaja de portocala ca pe urma daca si cand o sa zareasca si norii… atunci…abia atunci putem sa-i spunem ca are nevoie de Sata ca Devilbis e mai slabut la acest capitol….pana atunci lasa-i ceva bani in buzunar pentru filler,degresant, vopsele diluanti..site…si altele… sa puna mana sa faca…sa vada cum miroase si apoi mai vorbim….
Drop_Gun is offline   Reply With Quote
Old 20-02-16, 11:36   #10
Drop_Gun

Stage 1
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 24
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Si ca sa-ti largesc aria de selectie Dany Bucsa sa stii ca pentru tine la inceput asa poti lua in calcul si Sico de care spunea Wheelman sau sa mai ceri referinte despre Sagola ! Iar daca tii mortis la o marca profesionala pe langa Sata, Iwata sau DeVilbis poti lua in calcul si Jonnesway !
Asa cum spunea Wheelman ca a spus bine cand te hotarasti la o anume marca informeaza-ne si pe noi cu un post inainte de achizitionarea lui ! O sa "despicam putin firul in patru" pe tema lui !
Bafta
Drop_Gun is offline   Reply With Quote
Old 21-02-16, 17:03   #11
DaNyBuCsA

Stage 4
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 171
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

multumesc tuturor.Chiar nu ma asteptam la atatea informatii. Sincer sa fiu nu ma asteptam sa ajung la o asemenea suma. Nu ma grabesc ca nu am sa il folosesc la ceva concret in acest moment, voi mai strange bani, voi urmari site-urile de ocazii cu pistoalele mai sus mentionate,iar daca prind vreo ocazie buna si se merita ceva achizitionat voi cumpara,iar daca nu, ma voi indrepta catre ceva nou, cum ar fi un Jonnesway si scap de o grija. Va anunt cand fac vreo "miscare".
DaNyBuCsA is offline   Reply With Quote
Old 06-04-16, 14:35   #12
wheelman2009

Stage 3
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 142
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Drop Gun desi nu-mi place sa intru in polemici inutile, ( nu asta e scopul nostru aici pe forum, ideea e sa ajutam pe cat putem cu sfaturi) voi face totusi unele precizari, am vazut ca esti mai in varsta decat mine si ai multa experienta, ca altflel nu stateam sa ma justific ( sunt multi pe aici care vorbesc din filme, dar evident ca nu e si cazul tau, tu intrii in detalii mult prea de finete, pentru marea majoritate a celor de pe aici, care oricum nu inteleg tot ce explici tu, multi dintre ei nu au tinut in viata lor un pistol de vopsit in mana dar vor sa vopseasca ) :
- nu l-am sfatuit sa-si ia Sata sau Iwata ( ai scos exprimarea mea din context si i-ai dat o interpretare proprie ) i-am expus doar niste optiuni
- vad ca esti fan DeVilbis, foarte bine, sunt pistoale bune ( am avut ocazia sa le testez cu ceva ani in urma gti pro base si pro clear si chiar sunt bune, dar tot sub cele doua de mai sus, si poate am fost prea drastic cand am spus "clar sub cele doua" hai sa zicem putin sub cele doua
- tractorul meu e un Sata jet 2000 RP care are 100 de ani dar inca stropeste bine, acum stropesc cu un Iwata W400 care imi place mai mult decat Sata.
- ca sa nu mai existe interpretari, sfatul meu e sa-si ia un pistol mai ieftin, undeva la 500 lei, dar nou, Sico, Sagola si mai sunt. Eu i-am spus de Sico pentru ca l-am testat si era destul de bun.
Lui ii trebuie un pistol bunicel cu care sa invete sa vopseasca si sa-si faca cat de cat treaba, bineinteles ca nu are nici un rost sa dea o gramada de bani pe un pistol profesional.
@Dany cand te decizi la ceva anume posteaza aici, ca vei avea cu siguranta cateva sfaturi pertinente, concludente si edificatoare, de la persoane care chiar stiu cu ce se mananca vopsitoria.
Asa ca va urez multa bafta si spor la treaba !

Last edited by wheelman2009; 06-04-16 at 14:45.
wheelman2009 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-16, 14:43   #13
DaNyBuCsA

Stage 4
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 171
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Da. Cu siguranta voi apela aici. Sa vedem vara asta cum lucrez si cu ce bani ma aleg(deh...studentia asta) si voi lua o hotarare la un pistol bun. Nu contest faptul ca un pistol de 500 de lei e la fel sau mai bun decat unul de 2000 , dar cred ca totusi unul de aproximativ 500 imi va satisface nevoile. Multumesc inca o data pentru sfaturi!
DaNyBuCsA is offline   Reply With Quote
Old 06-04-16, 14:50   #14
wheelman2009

Stage 3
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 142
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Da, cu siguranta, iti vei face treaba cu un pistol mai ieftin pe la 500 lei, ideea e ca tu esti la inceput si vei strica multa vopsea pana vei ajunge sa stropesti binisor, dar cel mai important e sa perseverezi si sa nu te dai batut de la primele scursuri.
Diferenta e clara intre cele de 500 lei si cele de 500 EURO, dar cum am mai spus diferenta cea mai mare o face vopsitorul, nu pistolul sau cabina.
Cel pe care ti l-am recomandat eu chiar stropea binisor fiind o copie dupa Sata Jet 2000, i-am spus asta din prima celui care il avea si s-a mirat, pai cum naiba sa nu-l recunosc, daca am vopsit cu originalul ani de zile.
Bafta.

Last edited by wheelman2009; 06-04-16 at 14:54.
wheelman2009 is offline   Reply With Quote
Old 16-04-16, 10:33   #15
Drop_Gun

Stage 1
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 24
Default Re: Sfat alegere pistol de vopsit

Ca o mica completare. Nu am fost, nu sunt si nu voi fi fan DeVilbis. Are un singur punct forte si prea multe “lacune” pentru a fi folosit in mod constant la lucrari cu “pretentii” ! Are si v-a avea in continuare “cuiul” lui in dulapul meu din simplul motiv ca a fost primul meu pistol “cu nume” ! Strict sentimental ! Acesta este motivul pentru care uneori ii mai pun vopsea in pps si mai ud cate o piesa cu el ! L-am recomandat pentru rezistenta lui incredibila si pretul scazut considerand ca este o alegere buna pentru inceput ! Cel putin pentru mine a fost !
Parerea mea…si sfatul meu…pentru cei care doresc sa vopseasca sau sa devina vopsitori este ca “startul” ar trebui sa fie cu invatarea temeinica a pregatirii supratefetelor in vedederea vopsirii. Apoi isi pot forma “reflexul muscular” cu aplicarea filler-ului si totodata vor “descoperi” acele aspect care pot face diferenta in aplicarea corecta a peliculei de vopsea ! Atunci…si numai atunci dupa ce o sa intelegeti ce inseamna film inchis, ce diferenta este in uscare, nuanta si textura intre o mana jumate si doua maini jumate, egalizare pe ud sau pe uscat, timpi de aerare, diluare si supradiluare … puteti domnilor sa va ganditi ca sunteti pregatiti sa vopsiti cu rezultate bune…ca pana la rezultate profesionale mai sunt inca alte “detalii” de invatat si pus la punct !
Am facut aceasta ultima precizare, pentru ca Wheelman imi atrage atentia ca sunt peretentios in exprimare si detalii pentru incepatori ! VOPSITORIA DOMNILOR ESTE PERETNTIOASA ! NU ESTE MECANICA…DESFACI UN SURUB SI IL PUI LA LOC ! ESTE CU TOTUL SI CU TOTUL ALTCEVA ! Incerc Wheelman doar sa-I descurajez pe multi pregatitori cu pretentii de vopsitori care sunt pe care sa se transforme in vopsitori de mana a treia, sa-i fac sa inteleaga ca mai sunt etape de parcurs pana la atingerea unor rezultate bune si sa inteleaga spre binele lor ca aceste etape sunt obligatorii ! Nu poti rezolva ecuatii de gradul 2 daca tu abia ai invatat tabla inmultirii !
Drop_Gun is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -