Nuuuu, acum arata si mai rau... Am spalat-o si praful care acoprea defectele nu mai e pe masina!
Pana acum m-am ocupat numai de partea motor/suspensie. Pentru mine tuning nu inseamna spoilere, neoane, muzica si led-uri, nu. Tuningul, in viziunea mea trebuie sa fie discret la exterior, ce ai sub caroserie conteaza...
Asa ca, cum nu dispun de fonduri suficiente, am si alte prioritati, am inceput sa strang piese pentru masina pe parcursul a doi ani de zile. Unele lucruri sunt imbunatatite de mine, cum ar fi ceasul de Km si de benzina plus altele.
Acum masina e la "Sovata", adica la un service pentru vopsire si montaj piese. Sper ca la vara lui 2009 sa fie gata restaurarea/reparatia/modificarea completa la care este supusa acum masina.
Motorul o sa fie in continuare un 1600 dar cu modificari. "Piesa" sta decocamdata pe balcon in asteptarea montarii.
Reteta motorului e urmatoarea:
1. Bloc motor Brazilian tip Torque, fabricat in 2000 dintr-un aliaj de aluminiu mai rezistent. Bloc utilizat pe VW Transporter (si acum se mai fabrica in Brazilia

).
2. Axa cu came W 110 la 280 grade pentru cresterea puterii prin modificarea distributiei si a RPM-ului de la 4500 RPM la 6500 RPM.
3. Kit suplimentar pt racire motor compus din pompa de ulei cu debit marit (30 mm), filtru de ulei extern (motorul original nu are filtru) si radiator de ulei extern.
4. Aprindere electronica Bosch
5. Set motor cu pistoane bombate pentru cresterea compresiei montat cu bucse de teflon la pistoane.
6. Chiuloase 044 (cu camera modificata si supape mai mari ca sa respiram usor...)
7. Kit disc de ambreiaj tip "Drag&Street" pe placute ceramice.
8. Deocamdata doua carburatoare Solex de 32-34.
10. Esapament 4 in 1 cu final "Puma"
Sper sa ajung de la cei 47 Cp originali la aprox 70 - 100 Cp. Stiu, e greu dar nu imposibil.
Cam astea sunt datele la acest moment.
Urmeaza sa mai usurez volantul motor (800-1.000 gr.), pentru a urca mai repede in ture si sa cumpar o injectie MPI cu modul digital pt. reglare in timp real. Adica stai la stop si vrei sa pleci mai repede - simplu! Alegi una din cele 5 presetari ori una din cele facute de tine anterior - ori faci una pe loc daca te pricepi... Asta ma roade, costa ceva banuti, dar merita 100%! Problema ar fi daca se defecteaza in Romania... Nu prea stiu unde sa ma duc...
Un filmulet cu Brotacul la drum spre atelierul din Targoviste:
https://www.youtube.com/watch?v=3Tt2oxZpSM4