21-02-13, 23:01
|
|
Stage 5
Member of: [Competitor CNCA] [BMW]
|
Re: E36 - le meu.Masina care ma face fericit!
Quote:
Originally Posted by syl_325
Man , ai in atelierul ăla toate draciile . Te sun ca am si eu nevoie de ceva la strung/ freza
|
Da frate, daca ai nevoie vreodata si crezi ca te pot ajuta nu ezita sa ma contactezi!!
On: Astazi am terminat cu partea spate, am montat totul la loc, toate bune si frumoase pana m-am apucat sa montez serpii....
Am dat galeriile jos si am bagat serpii asa de proba sa vand cum se pupa si sa semnez locul pentru sondele lambda.
Cum era prea frumos sa mearga totul bine, serpii nu se pupau perfect pe chiuloasa, mai exact ramanea loc intre flansa si chiuloasa si nu ii puteam etansa pe chiuloasa. Cred ca ori au avut o garnitura ceva mai groasa gen 3-4 mm ori difera motorul meu si nu se pupa perfect.Ca sa ii pot etansa ar fi trebuit sa bag minim 3-4 garnituri una peste alta pentru ca altfel imi loveau in bloc.In rest vin bine pe langa motor si lonjeron, nu sunt alte probleme, dar ca sa ii pot monta(sa-i etansez) a fost nevoie sa-mi confectionez flanse distantiere astfel incat sa vina bine si sa nu-mi atinga pe nicaieri.Am confectionat 6 bucati. Acum se portivesc, iar intre flanse si serpisori/bloc o sa folosesc garniturile originale alea subtiri. N-am mai apucat sa-i montez astaseara,pentru ca mi-a luat ceva timp flansele alea, dar am pregatit totul pentru maine...
|
|
|
22-02-13, 23:02
|
|
Stage 5
|
Cum spuneam....astazi am montat serpii, m-au chinuit grav, pentru ca nu prea ai pozitie sa strangi suruburile alea, e de migala. Daca ai mainile mai groase slabe sanse .In fine mi-au luat si mie vreo 2 ore pana i-am fixat definitiv.Apoi am terminat traseul de evacuare,am eliminat catalizatoarele, modificat sondele de dupa catalizator si apoi montat totul la loc.Motorul merge frumos, se tureaza rapid, nu are fluctuatii sau alte chestii de genu, coboara parca mai repede din ture acum sau mi se pare mine.Acum nu stiu cum se misca pe strada ca n-am iesit cu ea.M-am apucat pe seara si am desfacut partea fata, urmand maine sa montez bucsile de brat excentrice noi, capete de bara, alta bara stabilizatoare mai groasa,alte amortizoare fata pentru ca a inceput sa-mi curga unul + noile frane si sa vedem apoi.Sper maine sa o scot pe strada....
|
|
|
23-02-13, 22:10
|
|
Stage 5
|
In sfarsit am cam apropiat masina.....
Mai am de finisat putin, diverse chestii de montat plasticele pe la motor, legat mufa de diagnoza, montat un short shift si alte maruntisuri.
Astazi am montat la loc si partea fata, am schimbat amortizoarele fata, flansele, bucsile de brat am pus excentrice, capete de bara si bielete+bara stabilizatoare mai groasa decat cea originala de 2.8
M-am apucat sa-mi fac si bara de rigidizare intre amortizoarele fata, dar n-am apucat sa fac mare lucru din ea, am inceput cu flansele alea de prindere. Luni trebuie sa fie totul gata....
|
|
|
23-02-13, 22:19
|
|
Stage 5
|
good work! tu ai carat acasa toata uzina IMGB!?
|
|
|
23-02-13, 22:21
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by liviu tex
good work! tu ai carat acasa toata uzina IMGB!?
|
Nu-i nimic de la IMGB...Sunt cumparate de prin alte intreprinderi fiare adunate in cursul anilor...Cat sa ma descurc si sa nu ma tine pe loc orice chestie...
|
|
|
23-02-13, 22:27
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by florineluspr
In sfarsit am cam apropiat masina.....
Mai am de finisat putin, diverse chestii de montat plasticele pe la motor, legat mufa de diagnoza, montat un short shift si alte maruntisuri.
Astazi am montat la loc si partea fata, am schimbat amortizoarele fata, flansele, bucsile de brat am pus excentrice, capete de bara si bielete+bara stabilizatoare mai groasa decat cea originala de 2.8
M-am apucat sa-mi fac si bara de rigidizare intre amortizoarele fata, dar n-am apucat sa fac mare lucru din ea, am inceput cu flansele alea de prindere. Luni trebuie sa fie totul gata....
|
Mai și dormi din cānd īn cānd ?!
|
|
|
23-02-13, 22:31
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by crysty.bobok
Mai și dormi din cānd īn cānd ?!
|
Cand prind si eu ceva vreme... asa iepureste......
Saptamana asta am lucrat la masina mea de dimineata de la 10 pana seara la 10 in fiecare zi....O gramada de chestii care necesita mult timp, modificari, rahaturi m-am saturat si eu, dar n-am ce face....Abia astept sa o scot luni sa vad cum se misca si cum sta pe strada.....Suspensia asta e mult mai rigida decat cea veche, defapt toata masina s-a rigidizat mult la cate chestii am schimbat zilele astea.Sunt curios cum franeaza acum cu franele de E46....
|
|
|
23-02-13, 22:49
|
|
Stage 5
|
Sunt foarte curios.....toate operatiunile la strung le faci tu sau ai pe cineva de te ajuta?In orice caz respect pentru munca depusa...asta da dovada de pasiune sincer.Masina este de nota 10 din toate punctele de vedere.
|
23-02-13, 23:04
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Wilgax
Sunt foarte curios.....toate operatiunile la strung le faci tu sau ai pe cineva de te ajuta?In orice caz respect pentru munca depusa...asta da dovada de pasiune sincer.Masina este de nota 10 din toate punctele de vedere.
|
Tot ce fac fac singur... lucrez la toate draciile. N-am pe nimeni sa-mi faca, si n-ar sta nimeni sa-mi faca mie poftele, si plus de asta eu le fac cum le gandesc eu, si cu ce am la dispozitie in momentul ala. Nici n-am nevoie de altcineva pe langa mine, imi place sa fac totul de unul singur, cel putin la masina mea....
|
|
|
23-02-13, 23:17
|
|
Stage 5
|
Quote:
Tot ce fac fac singur... lucrez la toate draciile. N-am pe nimeni sa-mi faca, si n-ar sta nimeni sa-mi faca mie poftele, si plus de asta eu le fac cum le gandesc eu, si cu ce am la dispozitie in momentul ala. Nici n-am nevoie de altcineva pe langa mine, imi place sa fac totul de unul singur, cel putin la masina mea....
|
De apreciat.Ai urmat sau urmezi cumva un profil tehnic?Nu de alta dar stiu ca e destul de greu de muncit la strung si daca nu ai pe cineva care sa-ti explice te uiti la el ca la marci straine.Bine ca ai asa ceva si te poti folosi de el cand vrei...este produs romanesc strungul?
|
|
|
23-02-13, 23:19
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Wilgax
De apreciat.Ai urmat sau urmezi cumva un profil tehnic?Nu de alta dar stiu ca e destul de greu de muncit la strung si daca nu ai pe cineva care sa-ti explice te uiti la el ca la marci straine.Bine ca ai asa ceva si te poti folosi de el cand vrei...este produs romanesc strungul?
|
Sincer habar n-am ce productie este..... De invatat intradevar e greu dar mi-au placut de mic fiarele, am trait de mic intre ele si mi-am bagat nasul peste tot, l-am mai vazut pe tata apoi am inceput si eu sa fac diferite piese si asa m-am invatat cu toate draciile....
|
|
|
23-02-13, 23:26
|
|
Stage 5
|
Quote:
Sincer habar n-am ce productie este..... De invatat intradevar e greu dar mi-au placut de mic fiarele, am trait de mic intre ele si mi-am bagat nasul peste tot, l-am mai vazut pe tata apoi am inceput si eu sa fac diferite piese si asa m-am invatat cu toate draciile....
|
Bine ca stii.Importanta o meserie de asta.
|
|
|
25-02-13, 22:13
|
|
Stage 5
|
In sfarsit i-am cam pus capac astazi....
Am finisat ce mai aveam pe la motor, legat mufa de diagnoza, prins frumos toate firele si restul de plastice.
Incepusem sa fac o bara de rigidizare, si am terminat-o astazi.Din pacate am ramas fara baterie la camera si n-am mai apucat sa fac cine stie ce poze, decat 2-3 cu o sapuniera de telefon.....
Seara am iesit si pe strada.......Masina se comporta bine, franele sunt ok,motorul trage foarte bine, se tureaza mai repede, are o reactie mult mai buna peste 4000 rpm, iar in ture mai mici mersul a ramas acelasi.Adica n-am pierdut nimic....In ture mari e altceva clar...Una peste alta imi place ma impresionat din nou.Acum miercuri sper sa fac si softul sa vedem apoi daca se mai simte ceva.
Nici nu stiu ce sa mai zic....
|
|
|
25-02-13, 22:25
|
|
Stage 5
|
La cat ai muncit la ea ar fi tare pacat sa o mai dai . Dupa atata munca, mai ales ca ai lucrat personal la ea , cred ca si satisfactia e pe masura .
Parerea mea : tine o pentru tine si bucura te pentru fiecare clipa petrecuta la volanul ei , nu merita sa o dai pe banii la care o ai la vanzare
|
|
25-02-13, 22:26
|
|
Stage 5
|
relanti la 1000 rpm ??? doar is curios
|
|
|
|
|