Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > Campionatul National de KARTING

Campionatul National de KARTING Etape din Campionat, Piloti karting, Clasamente, Stiri, Piste de Karting

Reply
 
Thread Tools
Old 19-11-10, 16:56   #1
Hondarul
Super Moderator

Stage 5
 
Hondarul's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 8,665
Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
Thumbs up Portret de campion: Robert Visoiu

Vom incepe o serie de prezentare a celor mai tineri campioni din automobilismul romanesc. Este vorba de piloti de karting care fac performanta si care au obtinut rezultate excelente in competitiile nationale, dar si din intreaga lume. Astazi il vom prezenta pe Robert Visoiu, unul dintre cei mai buni piloti de karting ai Romaniei.

Nascut in 10 Februarie 1996 la Pitesti, Robert incepe kartingul la varsta de 6 ani, debutand la clasa PUFO, in cadrul campionatului national.



In anul 2004, Robert debuteaza la clasa MINI, anul urmator sosind si primele rezultate, obtinand titlul de vicecampion.


Anii 2006 si 2007, au fost dominati categoric de Robert la aceasta clasa, obtinand titlurile de campion national, Robert nelasand niciunui adversar sansa de a-i pune in pericol aceasta pozitie. In 2007, Robert a fost declarat, cel mai bun pilot de karting in Romania.





In 2008, Robert trece la clasa juniorilor, KF3. Aici incepe drumul consacrarii internationale pentru pilotul roman. In anul de debut, Robert obtine bronzul national, fiind devansat de mult mai titratul pilot bucurestean Tomi DRAGAN ( campion ) si de ploiesteanul Daniel NICOLESCU. In paralel, Robert participa la aceeasi clasa si in Campionatul de Karting Sud-Est European ( SEEKZ ), unde obtine la finalul sezonului un onorant loc 4.






In 2009, Robert confirma ascensiunea in kartingul romanesc si obtine titlul national al clasei KF3 si cel de vicecampion al SEEKZ. Anul 2009, a fost si anul de debut in kartingul mondial pentru Robert, acesta participand la numeroase competitii, obtinand rezultate incurajatoare in World Series Karting si in Cupa Mondiala, alaturi de echipa celor de la CRG ( Italia ), sub indrumarea fostului pilot roman de karting si monopost, Matei MIHAESCU, multiplu campion national de seniori ( KZ2 ).






Din 2010, Robert a decis sa piloteze, sub indrumarea aceluiasi Matei Mihaescu, alaturi de echipa italiana MORSICANI RACING TEAM, patronata de cunoscutul Angelo Morsicani, echipa campioana in 2009 la clasa KF3, la care a alergat si fiul cunoscutului pilot de raliuri spaniol Carlos SAINZ, Carlos Sainz Junior. Robert a alergat cu un sasiu Tony Kart, echipat cu motor Vortex.


In 2010 au venit si cele mai importante rezultate pe plan mondial pentru Robert:


Vicecampion in World Series Karting - Master Series
Vicecampion in World Series Karting - World Series
Locul 6 in World Series Karting - Euro Series



Aceste rezultate au fost obtinute, participand la 11 etape, clasandu-se de patru ori pe podium: un loc unu, doua locuri secunde si un loc trei.


Pentru anul competitional urmator, Robert, alaturi de staff-ul sau, au hotarat sa participe in Formula ABARTH, in cele doua campionate, Euro Series si Italian Championship. Aici, Robert va alerga pe un monopost TATUUS, echipat cu motor de 1400 cmc, turbo, ce dezvolta o putere de cca 180 CP, avand un cuplu de 250 Nm la 3500 rpm.





Robert, elev al British School of Bucharest, un copil ce are ca hobby-uri snowboarding-ul, fotbalul, tenisul, jocurile pe calculator si cititul, este cu siguranta, unul dintre pilotii romani, care promite sa ajunga un mare pilot, visul acestuia fiind sa alerge in formula 1.


Cei ce vor sa impartaseasca din experienta si cunostintele lui Robert, ii pot scrie pe adresa de e-mail: rob3rtvisoiu@yahoo.com
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 07-06-11, 10:38   #2
Neosferatu

Stock
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
Exclamation Re: Portret de campion: Robert Visoiu

Anul acesta Robert a debutat si alearga in Formula ACI-CSAI Abarth - Italian Championship si European Championship, pentru echipa elvetiana Jenzer Motorsport.

http://www.acisportitalia.it/ABARTH_IT/home/ing
http://cms.jenzermotorsport.ch/

Duminica 05.iun.2011, tocmai a castigat prima cursa la Misano, in Italia, cursa contand atat pentru Campionatul Italian (locul 6) cat si pentru European Series (locul 3)

http://www.omnicorse.it/magazine/945...-Robert-Visoiu
Attached Files
File Type: avi Finish Misano 2011Cursa2.avi (2.15 MB, 18 views)
File Type: avi Premiere Misano 2011 Cursa2 (2).avi (3.90 MB, 20 views)
Neosferatu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -