Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 23-11-13, 18:12   #106
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: Formula 1 2013

Ferrari insistă că nu exista tensiuni în relaţia cu Alonso

Stefano Domenicali insistă că nu există niciun fel de tensiune între Ferrari şi Fernando Alonso, în ciuda speculaţiilor din presa internaţională.
De ce continuaţi să mă întrebaţi? Este momentul să vă opriţi să spuneţi că se întâmplă ceva cu Alonso." Stefano Domenicali Sef Ferrari
Presa internaţională a speculat pe tot parcursul sezonului că relaţia lui Fernando Alonso cu cei de la Ferrari s-a deteriorat în acest sezon pe fondul rezultatelor modeste.
Începute după un Mare Premiu al Ungariei la finalul căruia preşedintele Luca di Montezemolo l-a avertizat pe spaniol să nu mai critice echipa în public, speculaţiile au continuat după apariţia unor informaţii potrivit cărora McLaren încearcă să-l readucă la echipă în 2014 sau cel târziu în 2015.

Cu toate acestea, şeful Stefano Domenicali s-a arătat iritat de aceste zvonuri şi insistă că nu este la curent cu niciun conflict intern în cadrul Scuderiei.

"De ce continuaţi să mă întrebaţi? Nu ştiu dacă vreţi să vedem semne sau altceva, dar este momentul să vă opriţi să spuneţi că se întâmplă ceva cu Alonso. Sincer să fiu, eu nu văd nimic. Acesta este punctul meu de vedere şi sunt sigur că este şi al lui Alonso", a declarat italianul.
În plus, Domenicali consideră că Alonso a rămas la fel de motivat să câştige titluri pentru Ferrari în ciuda dominaţiei autoritare a lui Sebastian Vettel din ultimii patru ani.

"Nu există nicio schimbare în privinţa motivaţiei noastre pentru a ne asigura că putem câştiga împreună. Fără niciun dubiu, pe asta ne concentrăm şi acesta este obiectivul", a adăugat el.



Propunere radicală pentru Formula 1: opt echipe cu câte trei monoposturi

Formula 1 analizează posibilitatea de a trece la un format cu opt echipe care să folosească câte trei monoposturi, numeroase echipe fiind de acord cu o astfel de propunere venită din partea lui Bernie Ecclestone.

8 echipe ar urma sa ramana in Formula 1 daca planul lui Ecclestone va fi aprobat
3 monoposturi ar urma sa utilizeze fiecare dintre cele opt echipe ramase in competitie
24 de piloti ar urma sa fie prezenti pe grila de start daca scenariul de mai sus devine realitate
Formula 1 şi-ar putea schimba radical alcătuirea de bază în viitorul apropiat, întrucât cele mai multe echipe au indicat că sunt de acord cu o ultimă propunere venită din partea lui Bernie Ecclestone, CEO-ul Formula One Management.
Britanicul vrea a introducă în Formula 1 un concept botezat "8-3", care prevede existenţa a numai opt echipe care să utilizeze câte trei monoposturi şi care ar duce la prezenţa a 24 de monoposturi pe grila de start.

Întrucât în prezent există 11 echipe în Formula 1, trei dintre ele ar urma să fuzioneze cu echipe mai puternice, iar "victimele" ar urma să fie Marussia, Caterham şi Toro Rosso.

Astfel, Marussia, una dintre echipele care nu a câştigat niciun punct în cei patru ani de existenţă, ar urma să fuzioneze cu Williams, în timp ce "colegii de suferinţă" de la Caterham ar urma să fie integraţi în Lotus. La rândul lor, cei de la Toro Rosso ar urma să fuzioneze cu Red Bull Racing, mai ales că ambele sunt deţinute de Dietrich Mateschitz.

Cele opt echipe rămase în competiţie ar urma să dezvolte câte trei monoposturi, iar Ecclestone a venit cu o propunere suplimentară pentru cele care în prezent nu deţin suficiente fonduri pentru o asemenea provocare: al treilea monopost ar urma să fie folosit exclusiv de debutanţi, pentru ca aceştia să capete experienţă, sau de piloţi dispuşi să-şi plătească locul în echipă prin intermediul sponsorilor. Ultima variantă ar putea genera inclusiv situaţia în care cel de-al treilea monopost al unei echipe are culori diferite de celelalte două.

Informaţiile nu au fost confirmate oficial, însă au fost dezvăluite de reputatul jurnalist Dieter Rencken în publicaţia Autosport. În acest moment nu este foarte clar sezonul în care ar urma să intre în vigoare noul format de opt echipe cu câte trei monoposturi
__________________

Powered by
" UN ANONIM CELEBRU "
Daniel_DRV is offline  
Closed Thread



- Copyright 2024 4Tuning -