Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor

Reply
 
Thread Tools
Old 20-05-09, 22:43   #1
adrian78bmw

Stage 5
 
adrian78bmw's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 4,437
Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]
Default WTCC: BMW in pole position si noi restrictii pentru SEAT Leon TDI

Dupa doua escale in America de Sud si una in Africa la Marrakech, Campionatul Mondial de Turisme a ajuns in cea de-a patra locatie, pe circuitul stradal de la Pau, in Franta. Dupa cele doua sesiuni de calificari de azi, Andy Priaulx, triplu Campion Mondial a reusit sa obtina un excelent pole position, pentru doar 0.011 secunde in fata lui Augusto Farfus. In spatele celor doi performeri de la BMW a sosit Tom Coronel pe un SEAT Leon TFSI urmat de un alt BMW, cel al lui Jorg Muller. Batalia pentru primele locuri pe grila de start a fost foarte disputata intrucat circuitul nu favorizeaza depasirile.
Dupa cele doua victorii din etapa de la Marrakech, Chevrolet a continuat seria performantelor bune si s-a calificat cu cele trei masini Chevrolet Cruze pe locurie cinci, sase si sapte.
Cele cinci SEAT-uri Leon TDI care au performat atat de bine pana acum s-au calificat pe locuri dezamagitoare la coada grilei de start. Aceasta contraperformanta se datoreaza ultimelor restrictii impuse de FIA motoarelor turbo diesel. Astfel, dupa ce la inceputul anului FIA a restrictionat presiunea in turbina la 2.5 bari cu o toleranta de 0.4 bari, acum nu mai permite aceasta toleranta. Aceasta noua restrictie, oficializata dupa cursele de la Marrakech penalizeaza enorm performantele motoarelor TDI.
In ciuda acestui fapt, SEAT va lua startul in cursele de duminica, cu sanse minime sa puncteze in clasamentul pilotilor si cu certitudinea ca va pierde puncte importante in clasamentul constructorilor.
SEAT si-a manifestat dezamagirea fata de constantele schimbari de regulament care afecteaza in special modele Leon TDI si isi rezerva dreptul de a reflecta la viitorul echipei in WTCC. In istoria de 30 de ani de cand SEAT a intrat in competitiile sportive, s-a conformat in permanenta regulilor impuse de FIA insa frecventa tot mai ridicata a restrictiilor impuse modelului Leon TDI este descurajanta.
__________________
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
Old 25-05-09, 13:29   #2
aleks

General Supervisor

Stage 5
 
aleks's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 17,791
Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]
Default Re: WTCC: BMW in pole position si noi restrictii pentru SEAT Leon TDI

BMW Motorsport cochetează cu gāndul retragerii din WTCC, Campionatul Mondial de Turisme, anunţă ”autosport.com”.

Abandonul constructorul german ar putea deveni realitate la sfărşitul acestui sezon, pe fondul disputelor cu FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism), pe marginea regulamentului competiţional.

După discuţii interminabile - neconcretizate prin reglementări clare - pe marginea egalizării şanselor īntre maşinile cu motoare pe benzină (BMW) şi cele cu motoare pe motorină (Seat), boss-ul diviziei sportive a BMW, Mario Theissen, a avertizat că răbdarea constructorului bavarez are o limită.

”Īn opinia mea, a declarat Theissen, actuala situaţie nu sustenabilă, motiv pentru care analizăm foarte serios oportunitatea continuării īn WTCC”.

BMW a īncheiat sezonul 2008 al Campionatul Mondial de Turisme deplāngānd faptul că regulamentul īn vigoare nu-i permite să concureze de la egal la egal cu maşinile Seat animate de motoare TDI.

Īn actualul sezon, BMW nu s-a impus īn nicuna din cele şase curse desfăşurate pānă la această dată, fiind singurul constructor major (ceilalţi doi: Seat şi Chevrolet), care nu şi-a trecut īn palmares victoria.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 28-05-09, 22:42   #3
adrian78bmw

Stage 5
 
adrian78bmw's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 4,437
Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]
Default Re: WTCC: BMW in pole position si noi restrictii pentru SEAT Leon TDI

greutatiile si balasul pentru cursa de la VALENCIA!!

Seat León TDI: 1,170 kg + 20 kg Ballast = 1,190 kg
Seat petrol: 1,170 kg - 20 kg Ballast = 1,150 kg
BMW: 1,155 kg + 40 kg Ballast = 1,195 kg
Chevrolet Cruze: 1,170 kg + 30 kg Ballast = 1,200 kg
BMW (Privat): 1,155 kg
Lada: 1,170 kg - 20 kg Ballast = 1,150 kg
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -