Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor

Reply
 
Thread Tools
Old 22-04-09, 12:18   #1
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Mihai Marinescu a debutat în Seria Mondială Renault

Mihai Marinescu a debutat în Seria Mondială Renault

Mihai Marinescu a debutat în acest weekend în World Series by Renault. Fără susţinere financiară, pilotul român a obţinut un rezultat bun în prima etapă a sezonului programată pe circuitul de la Barcelona.

Mihai Marinescu, pilotul cu cel mai bun palmares internaţional din România, a avut şansa de a i se oferi un loc aproape gratis în cadrul echipei austriece Interwetten Racing pentru prima etapă a World Series by Renault 2009. Înaintea etapei de debut din acest sezon, Mihai a participat la o singură sesiune de teste, iar pentru cursă el a avut la dispoziţie doar 60 de minute de acomodare, în probele libere de vineri.

Sâmbătă, în calificările oficiale, Mihai a reuşit să-şi îmbunătăţească timpul pe tur cu peste 2 secunde, ceea ce i-a adus în final poziţia a 17-a pe grila de start. “Mi-ar fi plăcut să am mai mult timp la dispoziţie pentru a mă obişnui cu maşina, dar din păcate nu s-a putut. În aceste condiţii sunt mulţumit de rezultat şi sper să mai câştig câteva poziţii în cursă”, a spus Mihai Marinescu după calificările oficiale.

Din păcate, în prima cursă programată sâmbătă la scurt timp după calificările oficiale, Mihai Marinescu a fost nevoit să abandoneze după ce monopostul său a fost avariat în urma unui incident de cursă. “Suspensia spate a fost îndoită ca urmare a unei lovituri aplicate neintenţionat de un alt concurent şi nu am reuşit să ajung la sosire. Sunt puţin dezamăgit, dar mai avem o cursă duminică şi sper să ajung la sosire”, a mai spus Mihai Marinescu.

În cursa a doua, programată duminică, Mihai a luat startul de pe poziţia a 22-a, fiind penalizat de abandonul de sâmbătă. Imediat după start, pilotul român a câştigat cinci poziţii, dar, în turul 2, motorul monopostului său se opreşte inexplicabil. Din fericire, Mihai a reuşit să-l repornească câteva secunde mai tarziu, însă a pierdut peste 10 secunde şi 5 locuri în clasamentul cursei. Pilotul echipei Interwetten Racing a continuat cursa de recuperare şi a ajuns până pe poziţia a 17-a înaintea intrărilor la boxe, obligatorii în World Series by Renault, după care a avansat până pe locul 8.

În turul 14 a început să plouă şi Mihai Marinescu a fost nevoit să revină la boxe pentru a schimba pneurile. Ţinând cont că nu a mers niciodată pe ploaie cu un monopost din World Series, Mihai a avut nevoie de câteva tururi de acomodare şi o răsucire pe pistă. Chiar dacă a pierdut timp şi poziţii importante, până la final Mihai a reuşit să termine cursa pe poziţia a 13-a. „Nu a fost deloc uşor pentru mine, mai ales în partea a doua a cursei, dar este important că am terminat măcar a doua cursă. Locul 13 poate nu sună atât de bine, dar eu sunt mulţumit, ţinând cont desigur de condiţiile în care a fost obţinut. Sunt convins că pot să mă lupt, de la egal la egal, cu ceilalţi piloţi din acest campionat, dar principala problemă este cea financiară. Sunt şanse mari să particip şi în etapa de la Spa, în Belgia, dar pentru restul sezonului am nevoie de parteneri care să mă susţină. Ştiu că este un an dificil, din punct de vedere economic, dar sper să găsesc sponsori care să mă susţină şi în 2009”, a spus Mihai Marinescu, după prima sa cursă în World Series by Renault.

„În această companie selectă, pe un monopost adevărat, rezultatul reuşit de Mihai nu mai este unul mediocru , ci devine o performanţă interesantă. Dacă Mihai va găsi resursele financiare să continue alături de Interwetten Racing, sunt sigur că poate să obţină performanţe foarte bune”, a spus şi Michael Schneider, managerul echipei Interwetten Racing.

Mai multe informaţii despre World Series by Renault:
World Series by Renault înseamnă un monopost Dallara derivat din şasiu Renault F1, care produce o forţă deportantă de 1200 kg la 220 de km/h. Motorizarea este un motor V6 provenit din celebrul V6 Renault din Formula 1, motor care dezvoltă peste 500 CP. Viteza de top a acestui monopost depăşeşte 250 km/h. Cutia de viteze se comandă exact ca şi în Formula 1, cu padele în spatele volanului.

World Series by Renault este una dintre cele mai importante şcoli ale Formulei 1: Fernando Alonso, Heikki Kovalainen, Robert Kubica, Sebastian Vettel sau Sebastian Buemi au concurat şi s-au afirmat în această competiţie.

Pe grila de start 2009 se află nume deja celebre, cu multă experienţă în World Series sau în alte campionate puternice, aflate la doar un pas de Formula 1:
- Adrian Zaugg – provenit din A1 GP – Formula 1 pe naţiuni, cu experienţă în GP2
- Adrian Valles – GP2 şi Superleague Formula (campionatul monopost al cluburilor de fotbal)
- Fairuz Fauzy – GP2
- Bertrand Baguette – la al 4-lea an în World Series şi un sezon în Superleague
- James Walker – la al 3-lea an în World Series şi un sezon în Superleague
- Miguel Molina – la al 3-lea an în World Series
- Daniil Move – Formula 3000 şi la al 3-lea an in World Series
- Chris van der Drift – A1 GP şi Superleague
- Marco Barba – Vicecampionul Spaniei în Formula 3 aflat la al 2-lea sezon în World Series
- Marcos Martinez – GP2, aflat la al 3-lea sezon în World Series
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	mihai marinescu - cursa.jpg
Views:	120
Size:	1.03 MB
ID:	887000   Click image for larger version

Name:	mihai marinescu - boxe.jpg
Views:	108
Size:	1.64 MB
ID:	887001  
__________________
boy_wonder is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 17:24   #2
bogg

Stage 5
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 576
Default Re: Mihai Marinescu a debutat în Seria Mondială Renault

Un text de Dan Mihai Alexandrescu
But seriously....
Felicitari pentru aceste merite. Pacat ca nu sunt sponsori interesati de ascensiunea acestui baiat. Cat despre F1 ... este mai mult un joc al relatiilor in care se intra foarte greu... dupa parerea mea, piloti chiar mai slabi avand prioritate.
bogg is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 17:36   #3
lucian1985

Stage 5
 
lucian1985's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 338
Default Re: Mihai Marinescu a debutat în Seria Mondială Renault

Bravo lui
lucian1985 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 18:20   #4
adrian_tl30

Stage 5
 
adrian_tl30's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 468
Default Re: Mihai Marinescu a debutat în Seria Mondială Renault

Bravo !
adrian_tl30 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -