Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR

Reply
 
Thread Tools
Old 22-02-15, 12:39   #1
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default C.N.R. 2015

CALENDAR COMPETITIONAL 2015

Nr. Etapa Data
1. R.Brasovului (A-1.2) 27-28 Mar
2. R.Aradului (M-1) 8-9 Mai
3. R.Deltei-Tulcea (M-1) 5-6 Iun
4. R.Bacaului (M-1) 26-27 Iun
5. R.Clujului (A-1) 17-18 Iul
6. R.Sibiului (A-0.8 ) 21-22 Aug
7. R.Iasului (M-1.2 ) 11-12 Sep
8. R.Harghita-O.Sec (M-0.8 ) 9-10 Oct
9. R.Craiovei (A-0.8 ) 30-31 Oc
__________________

Powered by
" UN ANONIM CELEBRU "

Last edited by Daniel_DRV; 22-02-15 at 12:43.
Daniel_DRV is offline   Reply With Quote
Old 01-04-15, 18:17   #2
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: C.N.R. 2015

Sibiu Rally Challenge, festivalul dedicat sporturilor cu motor programat în perioada 20 - 23 august, se va desfășura în premieră mondială pe circuitul Transfăgărășan.

Circuitul va fi inclus și ca probă specială în cadrul Raliului Sibiului, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri, și va fi parcurs de patru ori. În plus aici vor avea loc și demonstrațiile de drift, karting și celelalte evenimente programate în cadrul festivalului.



Cel mai celebru drum din România va beneficia de o transformare totală pentru a oferi fanilor un spectacol unic. Arhitectul german Hermann Tilke, designerul celor mai noi circuite din Campionatul Mondial de Formula 1, dar și a circuitului stradal din jurul Casei Poporului, se ocupă de acest proiect unic. “Am construit circuite peste tot, în mlaștină, în deșert, dar niciodată pe un munte. Tocmai de aceea am acceptat această provocare unică. Este o zonă fabuloasă care va atrage foarte mulți pasionați de curse. Sunt sigur că va deveni chiar mai popular decât celebrul Nurburgring”, a spus Hermann Tilke.

Circuitul Transfăgărășan va respecta toate normele de siguranță impuse de FIA și va putea găzdui orice tip de întrecere din lumea sporturilor cu motor.

Lucrările au demarat deja pe 1 aprilie și principala provocare va fi acum deszăpezirea versantului pe care va fi construită porțiunea care unește punctele de la Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. “I o decizie faină. Amu tre să ne punem pe treabă că-i musai să terminăm circuitul până în august. Da nu-i bai că avem vreme pentru toate, doar să se mai ducă zăpada asta de aici. Vom face totul molcom, așa cum ne pricepem noi mai bine ”, a spus unul dintre angajații firmei de construcții din Sibiu.

Conform unor cabanieri din zonă, la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac s-ar fi cazat în această perioadă un anume Bernie Ecclestone, iar surse oficiale au confirmat că a venit în zonă pentru a vedea dacă aici se va putea organiza și un Grand Prix de Formula 1.

“Anul acesta este pentru prima oară când Raliul Sibiului se va desfășura pe asfalt și ne-am gândit să venim cu ceva noua. Astfel circuitul Transfăgărășan va fi punctul de atracție al festivalului dedicat sporturilor cu motor. Sunt sigur că vom reuși să terminăm totul la timp și că în august 2015 piloții vor face un spectacol total la Raliul Sibiului. Unii vorbesc deja de Formula 1, dar toate la timpul lor”, a completat și Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Sursa: Autorally
Daniel_DRV is offline   Reply With Quote
Old 26-10-15, 00:49   #3
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: C.N.R. 2015

Comunicat nr.354/20 august 2015

București



Federația Română de Automobilism Sportiv a început pregătirea structurii sezonului competițional 2016. Toate cluburile sportive care doresc să organizeze evenimente de automobilism sportiv, indiferent de disciplină, sunt invitate să își depună oferta pentru sezonul competițional din 2016.

Pentru încurajarea dezvoltării automobilismului sportiv românesc și pentru a atrage cât mai mulți sportivi în competiții organizate în cadru legal, cu accent pe siguranța tuturor participanților, în sezonul 2016 FRAS va susține și organizarea competițiilor de tip PromoRally.

Acestea vor avea următoarele caracteristici:

– 5/6 etape, toate de asfalt, cu 40 -70 km de proba speciala.Toate etapele vor fi obligatorii.

– Etapele propuse spre organizare in alte orase decat cele din CNR 2016 vor avea prioritate

– Viteza medie pe probele speciale nu trebuie sa depaseasca 80 km/ora

– Titlul National se va acorda masinilor cu 2 roti motrice

– Se accepta la start si masini cu tractiune integrala dar acestea vor figura intr-un clasament separat.

– Raliul nu trebuie sa dureze mai mult de 2 zile

– Se recomanda maxim 2 probe distincte

– Taxa de inscriere, maxim 100 euro

– GPS-ul nu este obligatoriu

– Regulile de acceptare a masinilor la start vor fi mai permisive dupa modelul acceptat si in alte tari(scaun,overall, casti, centuri cu omologare expirata). Rollcage neomologat se aproba separat de un specialist in domeniu.

– Se va elabora un regulament cat mai simplu si accesibil.

– Cerintele pentru organizatori in materie de securitate nu vor fi diferite fata de CNR.

– Poate fi organizata o etapa comuna CNR / PromoRally(asfalt sau macadam).

– Carnetul de bord va fi obligatoriu

– Regulamentul Particular va cuprinde si informatii despre utilizarea acestuia

In privinta calendarului Campionatului National de Raliuri 2016, toate etapele vor fi obligatorii, toate vor avea același coeficient(1) și vor fi maxim 7.

Toate propunerile sunt așteptate pe adresa office@fras.ro până la data de 1 septembrie 2015, sub formă de proiect sau scrisoare de intenție. În urma evaluării acestora, organizatorii ale căror propuneri au fost acceptate vor primi informații detaliate legate de structura și cerințele specifice evenimentului.

Se încurajeaza ca la etapele de CNR și PromoRally să fie și secțiuni „Challenge” și „Istorice”.

Prioritate în alegerea datelor de organizare vor avea etapele comune ERT/ERC, etapele CNR și etapele de „Promo Rally”, iar datele exacte se vor stabili după afișarea calendarului ERT, ERC și WRC.



Secretariat Federal FRAS
Daniel_DRV is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -