Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR

Reply
 
Thread Tools
Old 26-06-09, 15:42   #1
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Lideri la grupa A la jumătatea sezonului

Lideri la grupa A la jumătatea sezonului

Echipajul Edwin Keleti - Victor Ponta conduce în clasamentul grupei A în Campionatul Naţional de Raliuri "Dunlop" după patru etape disputate.

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants a demonstrat încă o dată cât este de dură lupta în cadrul acestei grupe. Echipajul 99 a condus în confruntarea de la Cluj până la ultima superspecială când, din cauza alegerii neinspirate a pneurilor a cedat victoria cu opt zecimi de secundă echipajului Alexandru Filip/Bogdan Iancu.

Edwin Keleti: "După o cursă foarte interesantă şi dificilă, în care am condus clasamentul grupei A 90% din timp, am făcut o alegere complet neinspirată a anvelopelor. La momentul respectiv alegerea era justificată dacă ţinem cont de marja mai mică de risc pe care o inducea. Această alegere a dus însă la pierderea masivă de timp pe ultima trecere pe Dangau, astfel că la startul ultimei superspeciale mai aveam doar o secundă avans faţă de urmăritori. Am greşit abordarea superspecialei şi astfel am pierdut raliul pentru 8 zecimi de secundă. Nu este plăcut pentru noi, dar nu e o tragedie. Partea bună este că suntem liderii campionatului la jumătatea sezonului, ceea ce, în condiţiile în care maşina noastră este practic una de N fără frâne mari şi fără cutie secvenţială, cu motor de mini grupa A, este un rezultat excelent. Sperăm să păstrăm această poziţie până la sfârşitul campionatului. Îi mulţumesc atât lui Victor pentru prestaţia excelentă cât şi echipei tehnice care a pregătit exemplar maşina."

Victor Ponta: "Sigur că ustură să pierzi un raliu la opt zecimi, dar este o nouă lecţie pe care o învăţăm despre acest sport, o lecţie care cred că ne prinde bine pentru restul campionatului. Filip a mers extraordinar şi cred că evoluţia sa este un semnal pentru noi. Trebuie să ne gândim că suntem mai norocoşi decât alţii care au abandonat la Cluj şi că acum avem prima poziţie la grupa A. În continuare avem două preocupări principale: să trecem cu bine peste raliul de la Sibiu şi să ne pregătim pentru noua maşină".

Edwin Keleti şi Victor Ponta concurează în sezonul 2009 la grupa A pe o maşină Renault Clio RS cu ajutorul sponsorilor TI Suerom, Aauto Equip, Rin Grand Hotel Bucuresti şi Pirelli.

Clasament grupa A după patru etape:
Edwin Keleti/Victor Ponta (renault Clio RS)
Alexandru Filip/Bogdan Iancu (Citroen C2R2)
Nistor Duval/Raoul Papp (Citroen C2 R2)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	_CJ_0822[1].JPG
Views:	157
Size:	716.0 KB
ID:	983279  
__________________
boy_wonder is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -